Известие

Collapse
No announcement yet.

Старите коли с яки данъци от 2012 г.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Баси, тея вече не мога да ги износвам..... Любител съм на ретро колите. Имам стар москвич, стара 30г алфа и един фиат уно 105 коня на 25години. Тези коли не ги карам изобщо дори са спрени от движение!! За уното плащам данък 137лв това не е човешко. Колите не стоят на улицата!!! а в лично мои гаражи за които също плащам данъци. Баси животните нещастни.... в УСА ретро колите се водят национално богатство и са освободени от всякви данъци,но ние с тях няма кво да се сравняваме....2012ще ги бракувам и толкоз пари повече ,нема да видят
    Last edited by Galeano; d.m.y г., 19:51.
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

А простите германци освобождават от дънъци коли над 25 години май или 35, но по ми се чини, че 25 беше, считат се за ретро, хем там произвеждат сигурно половината коли в ЕВропалТрябва да им се прати Дянков да ги оправи
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Не стават автоматично ретро... имаше някакви изисквания.
        Ретро режима има и ограничения до колкото помня.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Всичко е резултат на Киото,дори нашите закъсняха с реакцията както обикновенно и ще има наложени сканкции!

Comment

То докато се натутаме за Киото... ще навлезе новата мода, за застудяването
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Не свикнахте ли, че всяко твърдение на мистър Пица е предпоследно. На нито едно твърдение на това човече не трябва да се вярва. До 2012 година колко пъти ще се промени мнението му....
              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

И аз искам 159 да ми е по стандарта на живот и да плащам данък за нея. Ама не е !!! И като гледам как е стръгнало с разни налози и данъци, доста има да търкалям 155-цата.
                Вярно е че данъчната система както е в момента на мощност е силно неправилна, особенно към автомобилите над 100 коня с катализатори и малко години. Затова да имаш жужа и да е в движение още е +.

Остава просто да метна един електромотор в 155 и да стана представител на някоя фирма за акумулатори...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                  И аз искам 159 да ми е по стандарта на живот и да плащам данък за нея. Ама не е !!! И като гледам как е стръгнало с разни налози и данъци, доста има да търкалям 155-цата.
                  Вярно е че данъчната система както е в момента на мощност е силно неправилна, особенно към автомобилите над 100 коня с катализатори и малко години. Затова да имаш жужа и да е в движение още е +.

Остава просто да метна един електромотор в 155 и да стана представител на някоя фирма за акумулатори...
                  Кво значи 159 да ти е по стандарта бе брат,те вече са евтини,а данъците са им безбожни,което е абсурда
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Поредната забавна тема. На нас българите все някой нещо ни дължи. Всеки иска държавата да му даде да кара S600, да не плаща данък, а и поне 2-3000 евро на месец. Държавата само взема, тя не дава /освен на едни определени етноси/. Всеки сам е отговорен за себе си и семейството си. Ако не можеш да изкараш пари се сърдиш предимно на себе си и си купуваш кола, която можеш да поддържаш. Поне аз така правя. И си плащам данъците. Познавам доста хора, които не плащат. От 3-4, че и повече години. Не плащат за автомобил, за апарамент, осигуровки. Но пък са първи, когато трябва да се оплакват, че държавата нищо не им дава. Това, че някой нарушава закона не е опрадвание и ти да го правиш. И докато не си променим мисленето, останало от соца, че държавата трябва да ни намери работа/да ни купи апартамент/да ни ожени/ все така ще си седим и ще плюеме крадливата държава. Поинтересувайте се какви са данъците в държавите, с които се сравняваме. Не само за автомобилите.
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                      Поредната забавна тема. На нас българите все някой нещо ни дължи. Всеки иска държавата да му даде да кара S600, да не плаща данък, а и поне 2-3000 евро на месец. Държавата само взема, тя не дава /освен на едни определени етноси/. Всеки сам е отговорен за себе си и семейството си. Ако не можеш да изкараш пари се сърдиш предимно на себе си и си купуваш кола, която можеш да поддържаш. Поне аз така правя. И си плащам данъците. Познавам доста хора, които не плащат. От 3-4, че и повече години. Не плащат за автомобил, за апарамент, осигуровки. Но пък са първи, когато трябва да се оплакват, че държавата нищо не им дава. Това, че някой нарушава закона не е опрадвание и ти да го правиш. И докато не си променим мисленето, останало от соца, че държавата трябва да ни намери работа/да ни купи апартамент/да ни ожени/ все така ще си седим и ще плюеме крадливата държава. Поинтересувайте се какви са данъците в държавите, с които се сравняваме. Не само за автомобилите.
                      Аз мога да си поддържам колата,но защо според теб трябва да плащам 450 лв. данък,а жигулите 20 лв.,какво стимулира това според теб.Хората да карат все по-стари коли,които замърсяват неимоверно,ти скоро закачал ли си кола на газ анализатор,та да те питам.Ясно е че нещата няма да станат лесно,нито по правилния начин,тва е така от 20 г.,НО,има едно голямо НО.Повярвай ми аз в момента съм задължен да си плащам данъка,заради лизинга,но като изтече,повярвай ми ако нищо не се е променило,НЯМА да го плащам

Ако данъците за старите коли се повишат,хората ще се замислят дали има смисъл да си купуват стари коли,извинявай но всеки който работи по нормална работа може да си позволи кола на лизинг,па била тя и 3-4 годишна
                      Last edited by Mury; d.m.y г., 11:09.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        ....извинявай но всеки който работи по нормална работа може да си позволи кола на лизинг,па била тя и 3-4 годишна
                        Освен ако няма ипотечен кредит да кажем

Аз карам тея умрели 120к.с. и плащам 150лв данък... винетка, гражданска и бла бла...
                        А сега мисля, да я продам и да си купя до 99к.с. някаква талига, да плащам 50лв макс и това е.

Пък ако реша, винаги може да се измисли някакъв по мощен ДВГ.

Честно Ви казвам, от всичко най мразя да плащам пътен данък. Другото, айда как да е ... ама тоя данък ми бърка.....

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                          Освен ако няма ипотечен кредит да кажем

Аз карам тея умрели 120к.с. и плащам 150лв данък... винетка, гражданска и бла бла...
                          А сега мисля, да я продам и да си купя до 99к.с. някаква талига, да плащам 50лв макс и това е.

Пък ако реша, винаги може да се измисли някакъв по мощен ДВГ.

Честно Ви казвам, от всичко най мразя да плащам пътен данък. Другото, айда как да е ... ама тоя данък ми бърка.....
                          Прав си че всеки се разпростира според чергата си,аз продадох 2 коли за да взема една,и данъците на двете не бяха и наполовина на 159-ката,не искам никой да разбира че се оплаквам,напротив,моето мнение че тази идея ще е един вид стимулация.Търтея е прав,че колкото по-високи данъци,толкова по-малко събираемост.Много от хората така и така не си плащат данъците за колите,така че е все тая според мен.Аз например дължа на община Лозенец около 600 лв.данък/3 г./ за старата ми кола,кога ще ги платя незнам.

Comment

...извинявай но всеки който работи по нормална работа може да си позволи кола на лизинг,па била тя и 3-4 годишна
                            За съжаление, от "жълтите павета" е трудно да разбереш с точност какво е времето в Созопол... де да беше вярно това което казваш...
                            Иначе като цяло подкрепям - като не можеш да я потдържаш и плащаш, си купуваш такава, на която можеш да и плащаш данъците, таксите и поддръжката (специално за поддръжката даже тема бях пуснал);

Comment

Аз мога да си поддържам колата,но защо според теб трябва да плащам 450 лв. данък,а жигулите 20 лв.,какво стимулира това според теб.Хората да карат все по-стари коли,които замърсяват неимоверно,ти скоро закачал ли си кола на газ анализатор,та да те питам.

Ако данъците за старите коли се повишат,хората ще се замислят дали има смисъл да си купуват стари коли,извинявай но всеки който работи по нормална работа може да си позволи кола на лизинг,па била тя и 3-4 годишна
                              Явно аз не съм се изразил правилно. Определено не съм против новите автомобили, а напротив, трябва да се стимулират хората да купуват нови автомобили. Просто вече ми е досадно да чета като някой се оплаква от данъците, а пък не ги плаща. А за замърсяването - там всичко зависи от нежеланието на държавата да се намеси и техническите прегледи наистина да бъдат прегледи. Дотогава ще си плащаме и ще караме димящите, несветещи, неспиращи и с други не-та автомобили.
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Ако тва стане, все по малко народ ще си плаща данъците.....
                                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                                X