Известие

Collapse
No announcement yet.

Старите коли с яки данъци от 2012 г.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
    Явно аз не съм се изразил правилно. Определено не съм против новите автомобили, а напротив, трябва да се стимулират хората да купуват нови автомобили. Просто вече ми е досадно да чета като някой се оплаква от данъците, а пък не ги плаща. А за замърсяването - там всичко зависи от нежеланието на държавата да се намеси и техническите прегледи наистина да бъдат прегледи. Дотогава ще си плащаме и ще караме димящите, несветещи, неспиращи и с други не-та автомобили.
    Не е ли по добре държавата да се намеси, като спре горската мафия, презастрояването, заменките, нерантабилните и димящи производства, развие залесяването, строежа на пречиствателни стнации и мн.др.
    А отделно, както се спомена и от други колеги, мислиш, ли че непрекъснатото строене на автомобили, уж малко по екологични, всъщонст е много енергоемък и излишен процес.
    Та казано по горе, никой не му пука за екологията, а това е поредния начин да се дерат хората по всевъзможни начини.
    Иначе и аз нямам нищо против новите автомобили, ама стига да имах една нормална заплата за моята длъжност, в Италия например това е около 6 хиляи евро
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      Кво значи 159 да ти е по стандарта бе брат,те вече са евтини,а данъците са им безбожни,което е абсурда

Незнам брато какво ще рече евтино за теб!!! При положение че не всички вземат 1000лв. заплата а има такива които вземат едва 500лв.и поне 150 отиват за сметки ами храна ами дрехи и ко праим.Сори ма не всеки е от големия град и взема сносни парички нали така.Това че някой си имал пари да си купи кола която аз си мисля че ще мога да си позволя когато тя стане ретро не означава че са евтини. Не ме разбираи погрешно колега ама не всички живеят в розови стай защото има и такива кадето се чудят какво да сложат на масата ка моли да си купят кола.

Така че щом имаш пари да си купиш такава кола ще и плащаш и данаците а Бай Ганйо със жигулката пак ще се чуди от каде да намери пари да си плати данака!!!!
      Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        Не е ли по добре държавата да се намеси, като спре горската мафия, презастрояването, заменките, нерантабилните и димящи производства, развие залесяването, строежа на пречиствателни стнации и мн.др.
        А отделно, както се спомена и от други колеги, мислиш, ли че непрекъснатото строене на автомобили, уж малко по екологични, всъщонст е много енергоемък и излишен процес.
        Та казано по горе, никой не му пука за екологията, а това е поредния начин да се дерат хората по всевъзможни начини.
        Иначе и аз нямам нищо против новите автомобили, ама стига да имах една нормална заплата за моята длъжност, в Италия например това е около 6 хиляи евро
        Напълно съм съгласен. Трябва да има държава, защото сега май я няма. Ако се спрат кражбите или поне намалят в разумни граници, то тогава пари ще има. Но ако ние не спазваме законите, с какво право тогава ще правим забележки на другите? Колкото до екологията - ами ясно е, че повечето приказки са си чисто лицемерие. Но пък ако продължават нещата да са "както едно време" и си останат разпасани според мен няма да е много хепи енд-а. Иначе съм много далеч от мисълта, че автомобилите са най-големия проблем на екологията - има къде по-големи замърсители. Но на тия бизнеси не смеят да посегнат. Особено на добиването на нефт.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

И какви нови коли ще си вземе обикновения човек.Този джип китайския дето щесе прави в Българя или некоя dacia.В такъв случаи по добре с рейса.Има и друго решение за всички проблеми един билет за самолет без значение в каква посока.))))))))

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
            Поредната забавна тема. На нас българите все някой нещо ни дължи. Всеки иска държавата да му даде да кара S600, да не плаща данък, а и поне 2-3000 евро на месец. Държавата само взема, тя не дава /освен на едни определени етноси/. Всеки сам е отговорен за себе си и семейството си. Ако не можеш да изкараш пари се сърдиш предимно на себе си и си купуваш кола, която можеш да поддържаш. Поне аз така правя. И си плащам данъците. Познавам доста хора, които не плащат. От 3-4, че и повече години. Не плащат за автомобил, за апарамент, осигуровки. Но пък са първи, когато трябва да се оплакват, че държавата нищо не им дава. Това, че някой нарушава закона не е опрадвание и ти да го правиш. И докато не си променим мисленето, останало от соца, че държавата трябва да ни намери работа/да ни купи апартамент/да ни ожени/ все така ще си седим и ще плюеме крадливата държава. Поинтересувайте се какви са данъците в държавите, с които се сравняваме. Не само за автомобилите.
            Колега, на теб може да ти е забавно... на мен не ми е, когато плащам на държавата за да създава стандарти, инфраструктура и правила, а вместо това тя създава мутри и милионери и с моите пари.
            И когато след платените данъци, такси, винетки, акцизи и сие се наложи да дам в пъти повече за сервизи заради прекрасна инфраструктура и качествени горива, се замислям защо съм плащал на държавата изобщо.
            Който не дава не трябва да иска... факт, но когато даваш, не може да те пускат по пързалката!!!
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Поредната идиотщина. Да уточня - аз си плащам данъка, ако закъснея си плащам и лихвите. Данъците към момента са горе-долу адекватни на възможностите на хората, ако ги вдигнат ще се окажат просто неадекватни и събираемостта ще спадне доста.
              Ако на някого му пукаше за стимулиране на купуването на нови коли щеше да мисли в посока не вдигане данъците на старите, а намаляване тези на новите. Щото едно е да плащаш 150 лева данък и 200 лева каско за 10-годишна кола, друго е 400 лева данък и 1000 лева каско за чисто нова - плюс лизинга. Ако се изравнят сумите в посока към по-голямата - айде познайте дали ще си купя нова кола, която в повечто случаи ще е огромен компромис с качествата на колата и ще съм принуден да плащам всичко заради лизинга или ще си купя стара и няма да плащам НИЩО.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Всичко ни е наред и вече и стигнаха до екологията.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  Колега, на теб може да ти е забавно... на мен не ми е, когато плащам на държавата за да създава стандарти, инфраструктура и правила, а вместо това тя създава мутри и милионери и с моите пари.
                  И когато след платените данъци, такси, винетки, акцизи и сие се наложи да дам в пъти повече за сервизи заради прекрасна инфраструктура и качествени горива, се замислям защо съм плащал на държавата изобщо.
                  Който не дава не трябва да иска... факт, но когато даваш, не може да те пускат по пързалката!!!
                  100% вярно. Ама пак да попитам - неплащането ли ще ги спре да ни пускат по пързалката? Или има и други начини? Явно, като защитавам тезата, че законите трябва да се спазват дразня част от хората тук. Аз също не харесвам това, че преди 4 часа си купих поредната винетка за 10 лв и утре ще карам по хубавите ни пътища. Имал съм възможността да живея и извън България. Не кой знае колко много, но достатъчно за да се убедя, че там хората спазват законите, като правят това без изобщо да ги харесват - поне повечето. Силно се надявам това да стане и тук.
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Не си ме разбрал явно... в огледа на горното, самата идея да вдигнеш още налога, без да покажеш нещо насреща звучи подигравателно.
                    Инак и аз съм за спазването...
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Нов данък лукс ще удари собствениците на мощни джипове. От догодина всеки, който яха над 200 коня под капака, ще доплаща. Допълнителният налог ще бъде между 3.69 лв. и 7.38 лв. за всеки киловат над 149.Това означава, че притежателите на джипове и спортни лимузини ще внасят хилядарка и нагоре за данък.Например за джип BMW с мощност 408 коня налогът ще удари 1400 лв.
                      Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        Не си ме разбрал явно... в огледа на горното, самата идея да вдигнеш още налога, без да покажеш нещо насреща звучи подигравателно.
                        Инак и аз съм за спазването...
                        Бате то кое не е подигравателно в тая земя,наречена държава,всчико от А до Я.

---------- Post added at 11:21 ---------- Previous post was at 11:17 ----------

Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщение
                        Незнам брато какво ще рече евтино за теб!!! При положение че не всички вземат 1000лв. заплата а има такива които вземат едва 500лв.и поне 150 отиват за сметки ами храна ами дрехи и ко праим.Сори ма не всеки е от големия град и взема сносни парички нали така.Това че някой си имал пари да си купи кола която аз си мисля че ще мога да си позволя когато тя стане ретро не означава че са евтини. Не ме разбираи погрешно колега ама не всички живеят в розови стай защото има и такива кадето се чудят какво да сложат на масата ка моли да си купят кола.

Така че щом имаш пари да си купиш такава кола ще и плащаш и данаците а Бай Ганйо със жигулката пак ще се чуди от каде да намери пари да си плати данака!!!!
                        Добре ОК съгласен съм,с това да не се увеличават данъците на по старите коли,НО кажи ми поне една едиствена причина аз да плащам 4-ворен данък,за кола която повярвай ми,ще мине без проблем легално технически преглед.Ти защо си мислиш че аз съм милионер,няма да ти казвам как съм си купил колата,с две продадени други,помощ оттукм оттам,и повярвай ми,има месеци в които се чудя как да си платя лизинга,но стискам зъби,и го правя с мъка,защото си обичам колата,като преди това съм нахранил трудно и семейството си,защото и него го обичам

---------- Post added at 11:22 ---------- Previous post was at 11:21 ----------

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                        Нов данък лукс ще удари собствениците на мощни джипове. От догодина всеки, който яха над 200 коня под капака, ще доплаща. Допълнителният налог ще бъде между 3.69 лв. и 7.38 лв. за всеки киловат над 149.Това означава, че притежателите на джипове и спортни лимузини ще внасят хилядарка и нагоре за данък.Например за джип BMW с мощност 408 коня налогът ще удари 1400 лв.
                        С това съм по съгласен
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Доходите ни, не отговарят на разходите ни.
                          За мен, това е изтината. Всеки прави жертви за някакви неща, за които не би трябвало да се казва "жертва", а прогрес
                          Wellcome to Bulgaria!

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение

С това съм по съгласен
                            С кое си съгласен? Това е още една допълнителна кретения. Какво общо има мощността с лукса?

Облагаме богатите за да? Какво? Да ги стимулираме да са по-малко богати, може би?
                            Ти недовостваш че плащаш 400 лв сега, а какво ще кажеш 1 000лв само щото ми е 300кс колата. Пак питам кво стана с великите приказки за най-ниското данъчно бреме в ЕС?
                            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

По-правилно може би е да се каже, че доходите ни не отговарят на елементарните ни разходи за нормален живот. Щото иначе, навсякъде по света, всеки ще ти каже, че дохода му не отговаря на разходите, които би искал да прави...

В България, едно домакинство от двама души, ако не носи поне 3 бона вкъщи, задължително трябва да прави жертви с нещо или най-малкото често да се случва да има зор с разходите. Я с колата, я с някои соц. придобивки като централно отопление, и т.н.
                              На фона на това обаче, от поне 10 год. слушам да ми се говори как таксите и разходите за еди кво си там на запад били еди какви си. Е, да де, ама мосю Жан и хер Ханс, дори да са бачкатори, взимат едно 1500-2000 евро, при това чисто, докато тук средната реална заплата е 300-500 евро, при това над 60% от тези заплати на документи са 2 пъти по-ниски... финансовите мазоли като Муравей, Велчев и Дянков обаче ми говорят как европееца плащал еди колко си... че дори уж грамотен и уважаван (до един момент) от мен човек като Орешарски ги чувах тези неща, с което и той успя да ми падне в очите...
                              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

@Old Fox - Ами, стана като магистрала Люлин Много приказки, много ленти....

Comment

Working...
                                X