Известие

Collapse
No announcement yet.

Паметник на паметта или на унижението?*

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    Я не верю в судьбе а себе еще меньше
    Тогава?
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      Тогава?
      Кириле, кирилеее, спамер ще си останеш
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Глупав съм - не те разбирам! Извинявай....
        sigpic

Comment

Щото Коле,
          Паметникът е дарение от Стародавната и почитаема масачусетска артилерийска рота

http://bulgarian.bulgaria.usembassy....h10042010.html

и така.

Да дразни. Чудесно. Взимаме повод и правим генерално решение. Асоциация? Навити?
          Прадядо ми е предложил доста по-радикално решение.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Че ние с теб не спорим
            Ще се радвам да се домъкнеш и да бирим
            А и аз, мерси, ама туко ще цъфне някой и ще се почне )

---------- Post added at 13:01 ---------- Previous post was at 12:59 ----------

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
            Естествено, че ще предпочиташ и аз предпочитам! Виж тук!
            Учете се, така трябваше и ние да реагираме, а там дори и не става дума за паметник в Германия!!!

п.п.
            Хора, може ли във всяка тема, започната в тоя раздел, винаги да обръщате нещата към Русия?
            Тук не става дума за Русия, а за САЩ!
            Отворете друга тема за Русия и нейните паметници у нас, там може и на едно мнение да дойдем.
            Войната между Германия и Англия е на съвсем друго ниво, с много жертви и т.н., несъизмерими са като действия и последствия, та реакцията там е все пак нормална.
            Last edited by fred; d.m.y г., 09:04.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

За всички, които не само пишат по форума - в събота сме организирали почистване на лобното място на поручик Списаревски. Желаещите да участват (предимно с труд) да се обърнат към мен за подробности.

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist
                Тва беше грубо
                Това определено беше шега .
                А идеята за почистване на лобното място на кап.Димитър Списаревски е на офроуд форума и не е никак лоша.
                Само че имайте предвид, че дотам с Алфа не се излиза, или помощ от приятел със СУВ, или пеша( не е голямо разстоянието).

п.п.Аз обаче пропускам, просто ме няма уикенда.
                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

За какъв час става въпрос? И дотам как се стига? Ако не излезе нещо непредвидено съм за.
                  Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                  Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                    Това определено беше шега .
                    А идеята за почистване на лобното място на кап.Димитър Списаревски е на офроуд форума и не е никак лоша.
                    Само че имайте предвид, че дотам с Алфа не се излиза, или помощ от приятел със СУВ, или пеша( не е голямо разстоянието).

п.п.Аз обаче пропускам, просто ме няма уикенда.
                    Багер, за да сме коректни, войнското звание е полковник Списаревски.
                    Посмъртно и след много години на забрава!
                    За мене е личен сантимент, защото знаех за него от дядото на мой съученик, приятел и летец от същия орляк. Той има и много непубликувани снимки на Списаревски.
                    Не случайно, след офицерски запой, когато отупва германските пилоти, щото са обидили Родината му, коменданта на Берлин, когато го слага в ареста, акуратно записва, че Списаревски е достоен офицер, с който може да се гордее България.
                    Няма да мога да дойда сега и ще го направя както всеки друг път.
                    Все пак Търтейо и Живко да ме отменят!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Багер, за да сме коректни, войнското звание е полковник Списаревски.
                      Посмъртно и след много години на забрава!
                      За мене е личен сантимент, защото знаех за него от дядото на мой съученик, приятел и летец от същия орляк. Той има и много непубликувани снимки на Списаревски.
                      Не случайно, след офицерски запой, когато отупва германските пилоти, щото са обидили Родината му, коменданта на Берлин, когато го слага в ареста, акуратно записва, че Списаревски е достоен офицер, с който може да се гордее България.
                      Няма да мога да дойда сега и ще го направя както всеки друг път.
                      Все пак Търтейо и Живко да ме отменят!
                      Сега излизаме малко от темата, но Списаревски е бил поручик, когато е бил жив и е влязал в боя.
                      Посмъртно му дават „Кръст за храброст” и го повишават в чин "капитан". Така и остава в историята(неказаната до 89-та) и не случайно клуба на летците в България се казва "Кап. Димитър Списаревски".
                      До тук историята ми е позната и след малка справка се оказа че наистина през 1992-ра година е повишен в чин полковник.
                      Не знам защо е нужно да се прави това, героите са си герои независимо какъв чин имат! Вечна им памет!
                      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Не искам да омаловажавам постижението на Списаревски, но в неговия подвиг има повече смелост, отколкото умение за въздушен бой. Поне с такова впечатление оставам четейки. Не е нормално за мен да се разбиеш със здрав самолет във врага, вместо да се опиташ да го свалиш с къртечниците си.
                        Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          къртечниците

Comment

• До колкото съм запознат самолета му е бил почти накълцан от противниковите изтребители в момента в който се решава на таран.
                            И до последния момент са го обстрелвали, за това и очевидец е свален летец от английски изтребител.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Американски изтребител, свален и пленен е очевидеца

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                                Изтребителя по това време едва ли е имал самонасочващи се ракети. Под къртечница имам предвид всички оръжия, с които е бил снабден.

---------- Post added at 10:18 ---------- Previous post was at 10:17 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                                До колкото съм запознат самолета му е бил почти накълцан от противниковите изтребители в момента в който се решава на таран.
                                И до последния момент са го обстрелвали, за това и очевидец е свален летец от английски изтребител.
                                Ако е така по го разбирам.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X