Абе аз чета, и не спирам да се учудвам.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Паметник на паметта или на унижението?*
Collapse
X
-
Колееее, кое му е незнайния войн в Борисовата градина?????
Мааму деба.
Нещата трябва да се почват от началото. Кажете че искате да махнем всички паметници на чужди войски извън военните гробища и аз ще съм първия дето ще се включи в тази асоциация. Ще я основем ли?
Ама като седят едните да плюем срещу другите е малко смешно.
ПП Американците 44 са бомбандирали мои имоти и не само в София. Това само за сведение.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от venko Покажи съобщениеКога руснаците са избивали българи(без да е свързано с тоталитарния режим в България)?
"- държим да се знае, че руската държава е водила срещу България война по море и четвърт век по-рано, по време на Първата световна война, когато руски бойни кораби обстрелват български градове: Варна - 1915 г., Балчик (три пъти) и Каварна - 1916 г., Шабла - 1917 г. След бомбардировката на Варна, обществените реакции срещу извършителите на този акт са толкова остри, че се стигнало до преименуването на храм-паметника "Св. Александър Невски" в София, в "Св. св. Кирил и Методий". А Дора Габе и Стилиян Чилингиров отразяват в произведенията си последствията от разрушителното обстрелване на Балчик.
Приведените аргументи са достатъчни и могат да бъдат подкрепени с многобройни архивни документи. И всички те са в подкрепа на нашата позиция, че паметник на съветските подводничари не трябва да има нито при нос Шабла, нито където и да е било другаде и по никакъв повод. В противен случай такъв паметник би бил неуважение към паметта на нашите предци, на загиналите български моряци, техните семейства и потомци. Ще бъде паметник на окупатора, издигнат с разрешението и съдействието на окупираните, ще бъде петно върху честта и достойнството ни на нация. ..."
Източник: http://pro-anti.net/actual/2632-prot...laratziya.html
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеАбе аз чета, и не спирам да се учудвам.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Така като гледам, не мога да разбера защо грешките, допускани в миналото трябва да ги повтаряме отново. Или още по-зле - да ги повтаряме, защото вече сме бъркали! Сега щот руснаците са ни е...., дайте и хамериканците да ни е......! Не ми харесва тая логика.Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеТака като гледам, не мога да разбера защо грешките, допускани в миналото трябва да ги повтаряме отново. Или още по-зле - да ги повтаряме, защото вече сме бъркали! Сега щот руснаците са ни е...., дайте и хамериканците да ни е......! Не ми харесва тая логика.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеЕто тогава:
"- държим да се знае, че руската държава е водила срещу България война по море и четвърт век по-рано, по време на Първата световна война, когато руски бойни кораби обстрелват български градове: Варна - 1915 г., Балчик (три пъти) и Каварна - 1916 г., Шабла - 1917 г. След бомбардировката на Варна, обществените реакции срещу извършителите на този акт са толкова остри, че се стигнало до преименуването на храм-паметника "Св. Александър Невски" в София, в "Св. св. Кирил и Методий". А Дора Габе и Стилиян Чилингиров отразяват в произведенията си последствията от разрушителното обстрелване на Балчик.
Приведените аргументи са достатъчни и могат да бъдат подкрепени с многобройни архивни документи. И всички те са в подкрепа на нашата позиция, че паметник на съветските подводничари не трябва да има нито при нос Шабла, нито където и да е било другаде и по никакъв повод. В противен случай такъв паметник би бил неуважение към паметта на нашите предци, на загиналите български моряци, техните семейства и потомци. Ще бъде паметник на окупатора, издигнат с разрешението и съдействието на окупираните, ще бъде петно върху честта и достойнството ни на нация. ..."
Източник: http://pro-anti.net/actual/2632-prot...laratziya.html
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеАмериканците са си много прецизни - в случая не се натрапват и използват правата си да разположат плочата или паметника без да ги налагат на никой.Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеТака като гледам, не мога да разбера защо грешките, допускани в миналото трябва да ги повтаряме отново. Или още по-зле - да ги повтаряме, защото вече сме бъркали! Сега щот руснаците са ни е...., дайте и хамериканците да ни е......! Не ми харесва тая логика.
И пак никой не ми отговори - защо паметникът не е просто на американците, загинали през ВСВ, а на американските пилоти, бомбардирали София? Тва не е ли провокация и своеобразен среден пръст?Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеАбе както казах по-горе ако им е в посолството са си в правото, въпреки че е арогантно. Ако не е - става друга бира.
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеИ на мен, ама явно това е преобладаващият начин на мислене.
И пак никой не ми отговори - защо паметникът не е просто на американците, загинали през ВСВ, а на американските пилоти, бомбардирали София? Тва не е ли провокация и своеобразен среден пръст?Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:49.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Щото Коле,
Паметникът е дарение от Стародавната и почитаема масачусетска артилерийска рота
http://bulgarian.bulgaria.usembassy....h10042010.html
и така.
Да дразни. Чудесно. Взимаме повод и правим генерално решение. Асоциация? Навити?Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеТи от кога вярваш в асоциации?Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеЩото Коле,
Паметникът е дарение от Стародавната и почитаема масачусетска артилерийска рота
http://bulgarian.bulgaria.usembassy....h10042010.html
и така.
Да дразни. Чудесно. Взимаме повод и правим генерално решение. Асоциация? Навити?
Чета и още се чудя къде е границата!
Не може да обсъждаме някяква плоча повече от паметника на Списаревси!
Точно ние се поставяме в ролята на цървули!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеПаметник на поредното - разделяй и владей, ли искате да построите???
Такива статийки са точно това..."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment