Известие

Collapse
No announcement yet.

Плащаш и продължаваш

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Както казах вече целта на закона е да се спазва!
    Всеки нарушава правилата понякога, но няма право да се оплаква, че е глобен за това.

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Май пропускаш факта, че катаджиите в храстите са ербапи само на редовия човечец, ония дето мислиш, че тия промени са писани за тях и сега минават метър!
    Не ми отговаряш на въпроса.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Мисля, че отговорих достатъчно ясно... но нека видим първо ще се приеме ли и после какъв ефект ще има.
      Пък тогава ще си покаже кой е бил прав
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

ще правим квото ни са каже. тва е положението. черния жип ще е с предимство, сивата алфа ще кара с 50 и сички ще са с колани за да не ни вземат парите дето сме определили за смяна на тампони по предницата.
        1.9JTD 105+

Comment

Добре де,как смятате с въвеждането на новите правила ще се увеличи ли корупцията сред катаджиите,която и сега си се шири сред тях.
          Какво в крайна сметка трябва да се направи да се пресече този бич,щото така отново няма да се получи предвидения ефект,а именно парите да отиват в хазната а не в джобовете на катаджиите.
          Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

ми тряя да стане 20 лева глобата за квото и да е нарушение
            1.9JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от warbah Покажи съобщение
              Добре де,как смятате с въвеждането на новите правила ще се увеличи ли корупцията сред катаджиите,която и сега си се шири сред тях.
              Какво в крайна сметка трябва да се направи да се пресече този бич,щото така отново няма да се получи предвидения ефект,а именно парите да отиват в хазната а не в джобовете на катаджиите.
              Знаеш ли как ще се пресече корупцията- когато всеки направи компромис със себе си и престане да погазва закона. Аз лично първо спрях да давам пари, но продължих да нарушавам и след като ми останаха 10 точки, спрях и да нарушавам. И в момента нито нарушавам, нито давам пари. А в крайна сметка тия точки са за това- случайно като нарушиш да ти вземат част от тях и след това да си по- внимателен. А познавам хора, дето си пазят точките, все едно в гроба ще ги носят. За съжаление знам и за такива, дето си отнесоха пълния размер точки заедно с тях в гроба.
              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                Знаеш ли как ще се пресече корупцията- когато всеки направи компромис със себе си и престане да погазва закона. Аз лично първо спрях да давам пари, но продължих да нарушавам и след като ми останаха 10 точки, спрях и да нарушавам. И в момента нито нарушавам, нито давам пари. А в крайна сметка тия точки са за това- случайно като нарушиш да ти вземат част от тях и след това да си по- внимателен. А познавам хора, дето си пазят точките, все едно в гроба ще ги носят. За съжаление знам и за такива, дето си отнесоха пълния размер точки заедно с тях в гроба.
                И си купи Лексуса, за да караш само с 90 на главен път и с не повече от 130 на магистрала? Ай сиктир моля другарке разбираш ли .
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Колега, 90-100 на главен път са ОК, ако не са нарязани от 60, 50, 40 през километър.
                  Има (макар и рядко) такива участъци, 156 та на 5 ... и е чак удоволствие да си караш със 90 - 100.
                  130 (120-140) на магистрала също са ОК, ако е магистрала като света.
                  450 км (колкото е на теория София - Бургас при налична магистрала от-до читава) със 130 се вземат за под 3 часа.

Проблема не са ни главните ограничения по пътищата, те са си добре.
                  Проблема са нацвъканите де що падне знаци хранилки и куки рекетьори.

Идеята на точките е точно такава, да те научат да не нарушаваш, без да ти отнемат възможността да се придвижваш.
                  Ако не искаш да се научиш... свършват и наново на изпити.
                  Но правилото - първо нарушение и 2 - 3 месеца без книжка е идиотско от където и да се погледне (все пак говорим за нарушение на скорост без ПТП, алкохол и т.н.).

За това настоящето предложение е добро, още повече никъде в него не виждам предложение да отпада отнемането на точки което си вървеше и преди с нарушения на скоростта над 30 км.

Просто ако пропуснеш някоя хранилка няма да си изправен пред избора - да оставаш без работа или да кихнеш, да дадеш 2 заплати за таксита и т.н. или да кихнеш, да не можеш да си прибираш детето от ДГ или да кихнеш, да не можеш да си ползваш отпуската или да кихнеш... и т.н. трябва ли да изреждам всички глупости дето съм виждал.

Да после ще гледаш двойно или тройно по-внимателно, пак не е гаранция, че няма да те изработят (знак в храстите или паднал надолу например и отнемане на книжка или стотака в дикиментите)... но е добре като начало.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

След като "знаците хранилки " са любима тема на една камара колеги, ето ви малко полезно инфо :

Чл. 14. (1) Пътните знаци трябва да са видими от разстояние, което позволява на водача своевременно да предприеме действия за осигуряване безопасността на движението.
                    (2) Минималното разстояние за видимост на пътния знак (в m), в зависимост от скоростта на движение V (в km/h), е, както следва:
                    1. при V до 30 km/h - 50 m;
                    2. при V до 50 km/h - 100 m;
                    3. при V до 90 km/h - 150 m;
                    4. при V над 90 km/h - 250 m.
                    (3) Когато разстоянието за видимост по ал. 2 не може да се осигури:
                    1. пътният знак се дублира над или отляво на платното за движение;
                    2. пътният знак се поставя предварително, като с допълнителна табела Т1 се указва разстоянието, след което пътният знак е валиден.

Чл. 79. (1) Пътен знак В26 "Забранено е движението със скорост, по-висока от означената" се използва за въвеждане на ограничение на допустимата максимална скорост на движение съгласно чл. 21, ал. 1 от Закона за движението по пътищата (ЗДвП).
                    (2) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2004 г.) Когато скоростта се ограничава с повече от 20 km/h, тя неколкократно се намалява с 20 km/h, като пътен знак В26 се поставя на разстояния съгласно приложение № 16.
                    (3) Когато скоростта на движение трябва да се ограничи с 30km/h, намалението е еднократно.

Та примерно си карате съвсем спокойно на извънградско със 90 и изведнъж хоп знак 50 .
                    Е аа ви пишат акт:

Attached Files
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                      И си купи Лексуса, за да караш само с 90 на главен път и с не повече от 130 на магистрала? Ай сиктир моля другарке разбираш ли .
                      е не.. карам със 150-160 по магистралата. Въпросът е, че не правя фрапиращи нарушения. А в града повече с от 10 км над допустимото не карам.
                      Lexus IS200

Comment

Според мен, дакато го има човешкия фактор, процента на корупция ще остане не променен. Аз честно ви казвам, пътен полицай в Англия не видях...
                        Камера > Снимка > Поща > Плашташ Simpe
                        Другото което е важно, е да го обвържат с данък или застраховка... стъпаловидно и доста хора ще почнат, не да се чудят как ще бутнат някой лев...

Аз от както имам книжка, винаги си получавам актовете и 1 лв не съм дал на полицаи.... бях останал с 10 точки... увря ми главата, 2 години без нарушение и ми ги върнаха (точките). Може да се каже че са ме култивирали

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                          След като "знаците хранилки " са любима тема на една камара колеги, ето ви малко полезно инфо :

Та примерно си карате съвсем спокойно на извънградско със 90 и изведнъж хоп знак 50 .
                          Е аа ви пишат акт:

Обикновенно тези условия са изпълнени и видомостта на знака е много повече от 100 метра.
                          Lexus IS200

Comment

Аха
                            А другото условие ?
                            За постепенно намаляване на скоростта - то май обикновено не е.
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                              бях останал с 10 точки... увря ми главата, 2 години без нарушение и ми ги върнаха (точките). Може да се каже че са ме култивирали
                              Абсолютно по същия начин се случиха и нещата при мен.

---------- Post added at 14:31 ---------- Previous post was at 14:29 ----------

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                              Аха
                              А другото условие ?
                              За постепенно намаляване на скоростта - то май обикновено не е.
                              Ще дадеш ли пример, че не се сещам къде на извънградски път е необходимо, като изключим магистралите.
                              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                                е не.. карам със 150-160 по магистралата. Въпросът е, че не правя фрапиращи нарушения. А в града повече с от 10 км над допустимото не карам.
                                Да де, ама а си се отпуснал малко над 160 и си за без книжка . И по хубав участък на главен път 120 си е нормално.
                                Иначе как е Лексусът? Не си споделял впечатления.
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X