Известие

Collapse
No announcement yet.

Лекари и полицаи?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Казах го в предният си пост и пак ще го повторя. Ако това от СРС тата е вярно, то е нечовешко и отвратително. Но, даже и да е вярно е абсолютно ненормален начина по който се представя случая пред обществото. Когато съдът се произнесе по случая ако, ще и филм да снимат по него. Прокурорите и съдиите които ще работят по случая също са хора и никой не може да ме убеди, че те не се влияят от общественото мнение настроено от медийните изяви на бившият кадровик в МВР и настоящ министър. Всъщност цялата медийна изява плюе върху труда на обикновените полицай работещи по този случай.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

И каква е твоята обосновка. Кое не е спазено.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
        С показен арест на невъоръжени граждани от спецчасти, раздухване на случая по медиите без да се е произнесла още ни прокуратура ни съдебна инстанция, изливане на помия, подслушване по политически причини?
        Милиционерщината сме я коментирали безброй пъти покрай постоянните изцепки на онез двамата и не мисля, че има какво повече да се добави (освен количествено, за съжаление).

Обаче да ми се жалват лекарите, че тва било раздухано заради натиск и настройване срещу цялото съсловие - аре нема нужда. Всеки мърляв чиновник можеше да е на мястото на тези лекари - въпрос е на чиновнически подход, не на съсловие.

Част от това съсловие работи, печели и осигурява отлично ниво на медицинско обслужване без да чака държавата да му осигурява сграда, оборудване, финансиране, повишаване на квалификацията и тоалетна хартия. Който не се чувства оценен като лекар, да става таксиджия - сумати инженери, примерно, взеха това достойно решение.

Но да не се увличаме в емоции и офтопик - както казах в началото, грозна работа откъдето и да я погледнеш...
        Last edited by bass; d.m.y г., 18:33.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
          Казах го в предният си пост и пак ще го повторя. Ако това от СРС тата е вярно, то е нечовешко и отвратително. Но, даже и да е вярно е абсолютно ненормален начина по който се представя случая пред обществото. Когато съдът се произнесе по случая ако, ще и филм да снимат по него. Прокурорите и съдиите които ще работят по случая също са хора и никой не може да ме убеди, че те не се влияят от общественото мнение настроено от медийните изяви на бившият кадровик в МВР и настоящ министър. Всъщност цялата медийна изява плюе върху труда на обикновените полицай работещи по този случай.
          Колега,
          В САщ има специален новинарски канал с един от на-високите реитинги който който предава ежедневно факти и резултати от най-нашумелите престъпления и това става преди присъдата и преди още процесът да е започнал. Тук никой не протестира срещу това. Бизнесът на медиите е да продават новини, колкото по-скандална е толкова по-доходоносна е и ангажира повече обществен интерес.

Comment

Павлине стига с тия глупости, знам за какво говориш, но там филмите не показват истинските хора и събития.

bass логиката ти е ужасна.
            Last edited by BLUE1; d.m.y г., 18:36.
            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Съгласен съм стеб,а и ще попитам,защо още няма оповестена съдебно-медицинска експертиза?И за това ли нямаше време?
              Като говоря за полицейщина,визирам действията на управляващите ни.За редовите полицаи направо ми и жал.Имам доста приятели от тези среди и като ги слушам .....
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

За допълнение на Павлин ще кажа, че съдебните системи на САЩ и България са твърде различни, и по нашумелите дела журито е изолирано от медиите точно за да не им влияят.
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Павлине стига с тия глупости, знам за какво говориш, но там филмите не показват истинските хора и събития.

bass логиката ти е ужасна.
                  Явно не знаеш за какво говоря, всичко си е съвсем истинско и показва хода на разследването в най-малки детайли. Каналът се казва MSNBC ( Нанси Грейс) и си направи справка преди да казваш че някой говори глупости.

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
                    Част от това съсловие работи, печели и осигурява отлично ниво на медицинско обслужване без да чака държавата да му осигурява сграда, оборудване, финансиране, повишаване на квалификацията и тоалетна хартия.
                    Това ти изказване само показва колко далече си от истината за това,що е медицина.
                    И между другото,ти съгласен ли си да плащаш,ако всички станем частници?Имаш ли представа,кое колко струва реално?
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
                      Обаче да ми се жалват лекарите, че тва било раздухано заради натиск и настройване срещу цялото съсловие - аре нема нужда. Всеки мърляв чиновник можеше да е на мястото на тези лекари - въпрос е на чиновнически подход, не на съсловие.

Част от това съсловие работи, печели и осигурява отлично ниво на медицинско обслужване без да чака държавата да му осигурява сграда, оборудване, финансиране, повишаване на квалификацията и тоалетна хартия. Който не се чувства оценен като лекар, да става таксиджия - сумати инженери, примерно, взеха това достойно решение.

Но да не се увличаме в емоции и офтопик - както казах в началото, грозна работа откъдето и да я погледнеш...
                      Колега, за съжаление тук си се подвел точно по начина по който желаят... Цв. Цв и Б.Б.

Начина по който се хвърля помия е точно това - насъскване на обществото за лов на вещици.

За мен лекар да стане бакшиш ще е просто гавра с всички ни... говорим си за поне 7 години учене и последващ опит, да го хвърлиш на боклука само защото не е добър бизнесмен, е по-жестоко от това с което ни насъскват!

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:47 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Това ти изказване само показва колко далече си от истината за това,що е медицина.
                      И между другото,ти съгласен ли си да плащаш,ако всички станем частници?Имаш ли представа,кое колко струва реално?
                      Да... ще ме накарате да пускам нова тема усещам... за медицината и стоматологията.
                      За това как се възприемат едните и другите и как се плаща при едните и при другите.
                      Last edited by morfius; d.m.y г., 18:54.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Проблема е, че много ги настъпика Бойко и сие, както и любимият му цецко, който нито желае и нито може да даде накакво смислено обяснение за бързото си забогатяване ( не присъщо за държавен чиновник), и това е един от начините за отклоняване на общественото внимание в друга посока.
                        Изобщо това са пълни глупости. За каквъв човешки живот става дума? Ами то по тази логика всички доктори, които правят аборти, трябва да ги съдят, защото не са се борили за "човешкия живот". Моите уважания към колегите, които търсят с извинение под вола теле, ама това е равносилно на обезглавен да оживее и после да търсят отговорност на доктора, защо не е направил нищо за да му спаси живота.
                        А за цинизма - това вече е съвсем друга тема. Не съм защитник на докторите, напротив - черни са ми по ред причини и трябва най-накрая да се регламентират нещата в здравеопазването и всеки да си носи отговорността, но това е нещо съвсем различно и не трябва да се превръща във лов на вещици. СРС-a, какви срс-та и по-скоро от кой? Че те милиционерите не могат един светофар да управляват по-добре, който е някаква елементарна тъпа машина, пък какво остава да съберат някакви качествени СРС матриали. Не им вярвам, че изобщо имат някакви СРС-а или ако има те са от типа на - ааа филма не бил шведски, ами съветски...., особено пък след фарса на широкоогласяваното СРС срещу бившия министър. Само едно ми е интересно защо бившия пожарникар и телохранител, след като беше в МВР не си взе накой добър професионалист за министър на ведомството, ами назначи Цецко физкултурника.
                        Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 20:00.
                        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Проблемът с качеството на здравеопазването у нас е в неговата унитарност. Аз и бай мангау имаме еднакви права, пък плащаме различно. Ни стаа тъй.
                          Изобщо моделът е тотално сбъркан.
                          Здравеопазването може да е изцяло частно и да е евтино - справка Израел.
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Не знам как е в Израел, но ми се струва, че няма как да е евтино.
                            Не и това евтино дето ние тук го разбираме поне.

Пак ще се върна на стоматологията, тя май никъде не е евтина.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Не знам как е в Израел, но ми се струва, че няма как да е евтино.
                              Не и това евтино дето ние тук го разбираме поне.

Пак ще се върна на стоматологията, тя май никъде не е евтина.
                              В Израел и сега по-евтино (сравнени са цените за болнично лечение в долари).
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Е освен да го дотират държавно не виждам как ще стане... все пак и сами да си произвеждат всички консумативи, материали и оборудване, не знам да са на ниски заплащания там.
                                Високия стандарт не се връзва просто.

Comment

Working...
                                X