Известие

Collapse
No announcement yet.

Стреляш, за да защитиш жена си - опит за убийство

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Закона е написан толкова факано, че всеки съдия може да си го тълкува както си иска, нещата са оставени разтеглени, за да може според случая да се даде право или на единия, или на другия, като и в двата случая да може да е спазена буквата на закона.......кофтито при такива ситуации е че ако човек има съобразителност и хладнокръвие може да реагира много по "законосъобразно" - преди година на едно аверче баща му, го изненадали нощем в нещо като вилна зона трима сиганина, влезли във вилата му като строшили един джам, чичето ги усетил, като бивш военен имал някакъв Макаров, на единия раздробил коляното, другия в пищяла, третия избягал.......двамата сгърчени на пода, чичето поразфърлял из стаята, счупил още един джам, полял се малко с бензин, и викнал куките........рекъл им че влезли с взлом(както си е било) заплашили го, шамарили го, полели го уж с бензин да го палят ако не им каже къде са му парите, и прочее сказки.......бърза помощ обрала циганетата, единия куц до живот, другия не знам какво станало, чичето след разпит го пуснали, никакви връзки не е ползвал, бил свидетел после по делото.......
    Ама лошото е че в такива ситуации стреса натделява.....не секи мое така.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от fred
      Този, бившия полицай е бил и охранител на Галеви...
      А в момента е охрана на Аршов
      Иначе, според мен, така обучен човек да не може да простреля нападателя си НЕсмъртоносно, а само да парира атаката, е меко казано смехотворно
      sigpic

Comment

Истината е че всички плюете по "бакшишите" , щото сте им сърбали попарата. Не гледате безпристрастно на случая.

Представете си че "бакшиша" не беше с таксито а с частната си кола...и шибаните медий , въобще не споменат че той рабити еди-кво си?

Щяхте да гледате на ситуацията с други очи.

"Бакшишите" отдавна не са "бакшиши" , защото ВИЕ отдавна не им оставяте бакшиши...стислъовци.

Сегашните "бакшиши" (от около десетина години) са ПЪЛНА ИЗМЕТ , ПУТЪОВЦИ , ПРОПАДНАЛИ КОМАРДЖИЙ И ПОТЪНАЛИ В БОРЧОВЕ...а това е така , защото куцо , къораво и сакато стана таксиметров шофъор...защото да платиш стотина лева рушвет в ДАЙ (ценоразписа е стар , сега цените за новите "кандидат Софиянци" са далеч по-високи) за "удостоверение за психологическа годност за водач на ЛТА" и "удостоверение за водач на ЛТА" не е проблем и за най смръдливия мангал от "Факултето".

Та каквото и да е станало , никой няма право да стреля с огнестрелно оръжие...все едно е на свадбата на Цеца и Аркан.

Защо никой нищо лошо не каза за ДОКТОРА?

Защо не казаха че е корумпиран , че оръжието му е незаконно???
        Защо никой лоша дума не казва за докторите...защото ТЕ ви дерат най много ли? Ако не сте съгласни с мене , то не сте имали достатъчно здравословни проблеми.

Какво означава "криминално проявен с над 60 акта"? Не чух нищо за криминално досие?
        А и закона би трябвало да е еднакъв за криминално проявените и за докторите.

А и не може да наречеш някой със 60 акта по ЗДП за криминално проявен...а и един "бакшиш" не може да няма много актове , защото алчните полицай го дебнат на всеки сантиметър...и ако не "киха" яко , то отнася акта.
        От тези 60 акта , вероятно 40 са за неправилно паркиране , 10 са "общински" , за "извършване на търговска дейност на нерегламентирано място" (това е когато си спрял на място , на което няма знак "ТАКСИ") , 5 са му за "без колан" и 5 за превишена скорост. Е няма как да караш такси в София , без да правиш тези "тежки криминални" нарушения.

Не че го оправдавам нещо...просто знам що за стока са докторите (имах доста "набутване" в "неврохирургия" в "Пирогов")...а знам и каква пумиярщина е таксиметровия бранш...даже го познавам в детайли.
        Last edited by snaiperisto; d.m.y г., 23:55.
        Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
          Та каквото и да е станало , никой няма право да стреля с огнестрелно оръжие...все едно е на свадбата на Цеца и Аркан.
          Никой няма право да ти посяга и да пробва да те нарани по какъвто и да е начин. Какво значи никой няма право да стреля? А има право да бие ли? Колко човека вече убиха при сбивания. Сега е на мода всички да са ММА, боксьорчета, кикбоксьорчета и да бият наред. Аз разлика между това да те смлати някое 150 килограмово говедо и да те застреля доктор не виждам. Трябват по добри закони и да е ясно, че щом те нападнат, можеш да се защитиш с каквото имаш. Кой точно е виновен в случая не знам, има си запис и полиция, за да се определи.
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

То когато им се оставяха пак бяха същите говна повечето, имаме опит.
            И сега като има такси около мен винаги имам едно на ум, днес поне 3 ма ми идеше да ги гръмна, без да се е стигало до бой.
            Явно наистина масово са цигани без книжки в тия коли... безумията са страшни.

И как разбра, че лекаря е корумпиран?
            Как разбра, че е незаконно оръжието?
            Има ли някъде нещо официално за това... или плюеш на общо основание?

Криминално проявен с над 60 акта означава 2 неща, или че е нарушавал не само ЗДП и че не му е за първи път да се прави на мъж по пътищата или че журналистите пак са писали без да мислят... сефте.

Дали си дал за здраве и 1/10 от това което си дал по колите си?
            Ама после здравето ни било ценно...

Явно, че си от съсловието на бакшиша или имаш близки в него, ама плюейки по цялото лекарско олекваш само.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Навярно има хора, които се чудят на заглавието на темата - да има как да стрелят по жената, камо ли, че някой я заплашвал.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Щяхте да гледате на ситуацията с други очи.
                Колега, тва щяхме да го гледаме ако беше просто новина по телевизията, с коментари след това - иначе сега видяхме и запис, таксиджия накокошинен да излиза от колата и да вади от нея някакъв който после го думнал.....е не се искат две висши да разбере човек кой е фърлил тоягата по течението първи.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Истината е че всички плюете по "бакшишите"....................................... .........
                  Защо никой лоша дума не казва за докторите...защото ТЕ ви дерат най много ли?
                  Колега, не поставяй всички хора от едно съсловие под едно общо кратно. И при едните и при другите има свестни хора и боклуци. В тая ситуация обаче "бакшиша" е намерил, каквото си е търсил! Каквато и ситуация да е станала на пътя, все си мисля че има цивилизован начин да бъде решена, а не да се правиш на бабаит. Или бъркам?
                  Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                  Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Чакайте сега...не съм взел страна , не съм казал че според мен е виновен тоя или оня...дразни ме отразяването на събитието , "покриването" на доктора и плюването по "бакшиша"...иначе кой е виновен...хич не ми дреме...вече.

Да , имам общо с бранша.

Не , незнам дали доктора е корумпиран и оръжието е незаконно...казах го ей така..."на къораво". Но пък и няма как да знам , защото не чух някоя ТВ да споменава какво точно е оръжието , законно ли е...какъв точно доктор е "доктора"... абе въобще...все едно инцидента е с един участник..."бакшиш".

А дали съм дал една десета за здравето си , от това което съм дал за колите си...не , не съм дал , защото слава Богу съм здрав все още...НО МАЙКА МИ НЕ Е , и в Пирогов ме съсипаха за около месец...две операций (щото първата естествено беше неуспешна) от дискова херния. Е ако ви дойде нещо такова до главите , ще забравите "бакшишите" че са ви "помпали" с по лев-два , тогава ще намразите докторите.

Е като чуете че някой доктор взема 60 000лв. заплата , да знаете че взема поне още толко "странични" на месец...

Пак казвам , в случая не вземам страна , още повече , "бакшиша" си е боклук по-принцип...знаеме го що за стока е.
                    Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

• сбиването е хулиганска проява и се определя по тежест от степеннта на нараняването дали е лека,средна,тежка телесна повреда,
                      1-доктора не е прав да спира и да отбива знаел е че има оръжие и не е защитил жена си а се е направил на мъж пред нея БОЙНО ОГНЕСТРЕЛО ОРЪЖИЕ така се тълкува неправомерното му използване при невъоражено лице
                      2-таксиджията си е за бой не за отстрелване
                      3-ако аз бях там на 20 метра от тях и той се дръпне и ме простреля мене я кажете кой е виновен че той стреля аз ли че съм бил там случайно?трябва да го съдят като опит за убийство независимо дали е лекар или какъвто и да е там и вместо да вади оръжие да звънне на полиция в София сме има ги на всякъде айде стига мутренски историй,ми добре де ако минавам от там с колата и простреля жена ми аз какво да направя с тоя доктор пука ли ми дали е доктор и законен ли му е пистолета?винаги когато не си в затворено помещение има начин да се избегне нежелан конфликт винаги и двамата с аискали адреналин ето им го честито,и двамата са на един акъл с тая постъпка могат и професийте да си разменят все тая.

Comment

• Всъщност , колко трябва да си нагъл , за да наречеш "неизбежна самоотбрана" това , че си отстрелял човек от упор...и след като той е побягнал ранен , да го гониш и да стреляш повторно...каква самозащита е това???

За мене си е опит за умишлено убийство , даже не смятам че живота на доктора или на оная смръдлива овца - жена му ...тая същата ... дето е гонела бакшиша с винкела...дето вероятно заради нея е целия панаир .. . е бил застрашен. Доктора е бил наясно , че най много да пострада от няколко крошета...а пък като се правиш на мъж , псуваш , заплашваш...и на финала те напляскат...е ше траеш и ше си носиш синините като мъж.
                        Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

• Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
                          Всъщност , колко трябва да си нагъл , за да наречеш "неизбежна самоотбрана" това , че си отстрелял човек от упор...и след като той е побягнал ранен , да го гониш и да стреляш повторно...каква самозащита е това???

За мене си е опит за умишлено убийство , даже не смятам че живота на доктора или на оная смръдлива овца - жена му ...тая същата ... дето е гонела бакшиша с винкела...дето вероятно заради нея е целия панаир .. . е бил застрашен. Доктора е бил наясно , че най много да пострада от няколко крошета...а пък като се правиш на мъж , псуваш , заплашваш...и на финала те напляскат...е ше траеш и ше си носиш синините като мъж.
                          Те хората за това са измислили пистолетите колега когато някои по силен физически те налази да го гръмнеш. А когато адреналина ти е вдигнат просто изключваш. Така че таксиста може да е бил побойник и си е понесъл последствията за мен заслужено като гледам записа. Винаги ще се намери да те гръмне някои пък бил и той доктор. Навремето имаше подобен случай със Стойчо Стоилов, дето горкия докато си карал кротко джипа го беше надупчил един военен, ма нали сме известни значи сме невинни
                          Last edited by thecleaner; d.m.y г., 00:22.
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Всъщност , колко трябва да си нагъл , за да наречеш "неизбежна самоотбрана" това , че си отстрелял човек от упор...и след като той е побягнал ранен , да го гониш и да стреляш повторно...каква самозащита е това???

There is always a bigger fish... се казваше в един мой любим филм.
                            Някои не растат на мускули... а на оръжие.
                            Явно си мислиш, че си от пляскащите, та за това така говориш... е щом за теб е нормално заради засичане или псувня по пътя да се трепаме, за мен е нормално да има и застреляни за подобно поведение.
                            Тоя бабаит следващия път много ще се замисли преди да размахва юмруци.

А обръщения като смрадливи овце са показателни защо все по масово се избягват таксиметровите услуги.
                            Кой каквото си направи...
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• никой от нас не е съдия но дори при опит за защита от невъоражено лице ако използваш оръжие го гризеш с сигурност,има презумция ако нападателят е с пистолет а ти с нож и го убиеш тогава може да е самозащита ако е обратното ти си с пистолет а нападателя е с нож този в който е така да кажеме по силното оръжие е виновен,всъщност какво общо има уличната свада с опит за убийство???ако се събереме утре някъде и 2ма от нас се скарат дай някой да извади оръжие и да гръмне другият нормално ли ви се струва???

Comment

Колега крайно пристрастен си! Това, че единия от участващите в ситуацията е башиш не му дава правото да налита на бой на когото и да е! Още повече, че това, което се вижда на записа е друго! Не друг, а "бакшиша" налита на бой! Та ако трябва да използвам твоите думи - бакшиша е бил наясно , че най много да пострада от няколко куршума...а пък като се правиш на мъж , псуваш , заплашваш...и на финала те отстрелят...е ше траеш и ше си носиш куршумите като мъж. Особено като не можеш да се държиш цивилизовано!
                                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Working...
                                X