Известие

Collapse
No announcement yet.

Стреляш, за да защитиш жена си - опит за убийство

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    There is always a bigger fish... се казваше в един мой любим филм.
    Някои не растат на мускули... а на оръжие.
    Явно си мислиш, че си от пляскащите, та за това така говориш... е щом за теб е нормално заради засичане или псувня по пътя да се трепаме, за мен е нормално да има и застреляни за подобно поведение.
    Тоя бабаит следващия път много ще се замисли преди да размахва юмруци.

А обръщения като смрадливи овце са показателни защо все по масово се избягват таксиметровите услуги.
    Кой каквото си направи...

Дали съм от "пляскащите" , няма да коментирам. Но не съм от "стрелящите" путъовци.

Не си спомням , дори да съм намекнал че за мен е нормално да се трепаме по улиците , за каквото и да било - изключение се допуска , когато съм с мотора.

А това дето си го написал за "смрадливите овце" и "показателно ... таксиметрови услуги"...ми звучи , все едно ме наричаш "бакшиш" , за такъв ли ме взе?
    Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

• Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
      никой от нас не е съдия но дори при опит за защита от невъоражено лице ако използваш оръжие го гризеш с сигурност,има презумция ако нападателят е с пистолет а ти с нож и го убиеш тогава може да е самозащита ако е обратното ти си с пистолет а нападателя е с нож този в който е така да кажеме по силното оръжие е виновен,всъщност какво общо има уличната свада с опит за убийство???ако се събереме утре някъде и 2ма от нас се скарат дай някой да извади оръжие и да гръмне другият нормално ли ви се струва???
      Това, че сме овце не прави закона хубав...
      Презумпцията, че някой ще ми размахва юмруци 55 размер насреща или ще ми върти нож, а аз не мога да отвърна защото нито съм боксьор, нито съм тренирал клане... е кретенска в целия си замисъл.
      И си има причина, овластените не искат стадо с рога... искат го уплашено, свито и гладно.

А начини да не го гризеш се намират... но да не се стига до там по-добре.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
        Колега крайно пристрастен си! Това, че единия от участващите в ситуацията е башиш не му дава правото да налита на бой на когото и да е! Още повече, че това, което се вижда на записа е друго! Не друг, а "бакшиша" налита на бой! Та ако трябва да използвам твоите думи - бакшиша е бил наясно , че най много да пострада от няколко куршума...а пък като се правиш на мъж , псуваш , заплашваш...и на финала те отстрелят...е ше траеш и ше си носиш куршумите като мъж. Особено като не можеш да се държиш цивилизовано!

Ееее...стига де , къде живееме...и най вече...кога живееме...2011та е...Европа , нито сме Судан , нито сме Сомалия , нито се возиме на дилижанси...правиме магистрала "Люлин" , не Трансконтиненталната железница...та някой да предполага че ако псува , плюва и посегне на друг , то ще бъде разстрелян. Тия времена отминаха преди повече от десет години...може да звъчи нескромно , но аз съм преживял и бил свидетел на събития , за които само сте слушали по радиото.

Не проявявам пристрастност , мразя сегашните таксиметрови шофъори...просто не одобрявам стрелбата...и съм прав за това , защото в тази скапана държава , "право" да стрелят имат определени хора.
        Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

• Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
          Дали съм от "пляскащите" , няма да коментирам. Но не съм от "стрелящите" путъовци.

Не си спомням , дори да съм намекнал че за мен е нормално да се трепаме по улиците , за каквото и да било - изключение се допуска , когато съм с мотора.

А това дето си го написал за "смрадливите овце" и "показателно ... таксиметрови услуги"...ми звучи , все едно ме наричаш "бакшиш" , за такъв ли ме взе?
          Ако щях да те наричам бакшиш, щях да го напиша.
          Но отношението на голяма част от тях към околните е точно същото.

Изключенията в случая правят бели...

А според хора работещи с оръжие, да натиснеш спусъка се иска повечко топки от колкото да размахаш винкел или юмруци.
          Дано не ми се налага да узнавам така ли е

---------- Post added at 01:55 ---------- Previous post was at 01:52 ----------

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
          Ееее...стига де , къде живееме...и най вече...кога живееме...2011та е...Европа , нито сме Судан , нито сме Сомалия , нито се возиме на дилижанси...правиме магистрала "Люлин" , не Трансконтиненталната железница...та някой да предполага че ако псува , плюва и посегне на друг , то ще бъде разстрелян. Тия времена отминаха преди повече от десет години...може да звъчи нескромно , но аз съм преживял и бил свидетел на събития , за които само сте слушали по радиото.

Не проявявам пристрастност , мразя сегашните таксиметрови шофъори...просто не одобрявам стрелбата...и съм прав за това , защото в тази скапана държава , "право" да стрелят имат определени хора.
          Да не е посягал... нито е имало щети, нито нищо.
          Лошото е точно това, че повечето хора нямат право да стрелят, според мен едно умерено въоръжаване на населението след тежки психотестове, ще намали кретенизмите в обществото с пъти.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Стрелбата не е нещо което трябва да се одобрява. Обаче и бабаитстването не е такова. Или можеби смяташ, че всеки келеш в жълта кола може да скочи на бой на всеки, който се движи на пътя? Още в първия си пост го бях написал - бакшиша каквото е търсил, си го е намерил. Когато се оправи наистина ще се замисли дали да бабаитства.

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            според мен едно умерено въоръжаване на населението след тежки психотестове, ще намали кретенизмите в обществото с пъти.
            Абсолютно вярно!
            Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 02:06.
            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Кво като въоражиш населението , а не му дадеш право да ползва оръжието?

В Америка май са по-добре в това отношение , ама тука , да имаш боен пистолет...май няма много файда.

Ех...да бяха времена , като онези , в които "Колт е направил хората равни"...ама няма кой да ни пусне тая аванта.
              Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

• Ама не е нужно да можеш да отвърнеш на юмрук 55 номер. Като няма основателна заплаха за живота ти, после ще го осъдиш за боя. Това е цялата драма. Аз лично мисля, че не е било особено вероятно бакша да убие доктора или жена му, поне по това, което виждам и чувам. Което, от своя страна, означава, че е извършил опит за убийство.
                I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                  Ама не е нужно да можеш да отвърнеш на юмрук 55 номер. Като няма основателна заплаха за живота ти, после ще го осъдиш за боя. Това е цялата драма. Аз лично мисля, че не е било особено вероятно бакша да убие доктора или жена му, поне по това, което виждам и чувам. Което, от своя страна, означава, че е извършил опит за убийство.

Е мноо ясно че не е тръгнал да ги УБИВА , всичко е било въпрос на чест...жената е засякла бакшиша ...защото е жена-шофъор, той и е теглил една майна , доктора го е ударил на чест и достойнство...щото "врагът" е някакъв черен бакшиш , а не някой с респектираща черна кола , бакшиша се е "насъскал" още повече от факта , че някакъв гърчав путъо му се кара страшно...псували са се...засичали са се...ама не мисле че бакшиша слезе от таксито и отиде да ги УБИВА.
                  Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

. Като няма основателна заплаха за живота ти, после ще го осъдиш за боя.
                    В такава ситуация, в която някакъв ненормарен кретен те нападне не можеш да прецениш доколко е голяма опасността за живота ти.

Първоначално публикувано от snaiperisto Покажи съобщение
                    Е мноо ясно че не е тръгнал да ги УБИВА , всичко е било въпрос на чест...жената е засякла бакшиша ...защото е жена-шофъор, той и е теглил една майна , доктора го е ударил на чест и достойнство...щото "врагът" е някакъв черен бакшиш , а не някой с респектираща черна кола , бакшиша се е "насъскал" още повече от факта , че някакъв гърчав путъо му се кара страшно...псували са се...засичали са се...ама не мисле че бакшиша слезе от таксито и отиде да ги УБИВА.
                    Е сега със сигурност няма да скача от колата и да налита тоя и оня "за чест", че жена го е засекла. Току виж започнал да се държи като цивилизован човек на пътя.
                    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Ама не е нужно да можеш да отвърнеш на юмрук 55 номер. Като няма основателна заплаха за живота ти, после ще го осъдиш за боя. Това е цялата драма. Аз лично мисля, че не е било особено вероятно бакша да убие доктора или жена му, поне по това, което виждам и чувам. Което, от своя страна, означава, че е извършил опит за убийство.
                      Ма ти сериозно ли?!?
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Разбира се, че не е тръгнал да убива ама преди няколко години един комшия се сби и в бързината опонента му взе, че умря. Единия не е искал да убива другия не е искал да мре и накрая...

Като цяло ниска култура. Ако бяха по възпитани нямаше да се стигне до там.

Предпочитам да не се насърчава въоръжаване на населението не мисля, че някой ще се поувства по-сигурен при наличие на повече оръжия. При хората оръжията дават измамна сила и самочувствие. Подкрепям идеята, че у дома аз мога да си раздавам правосъдие по удобен за мен начин, но не на улицата.

Цитат от любимата ми приказка: "Мнозина сред живите заслужават смърт. Малцина сред мъртвите заслужават живот. Можеш ли да им го върнеш?"
                        Last edited by Derry; d.m.y г., 14:57.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

тогава ще намразите докторите.
                          Начи въпроса е не кой е крив и прав, а кой кого мрази, и кое съсловие е по мразено, за да може то по дефалт да е виновно.....
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• добре де като мислите така тоя таксиметровия шофьор какво държи в ръце а?нож?бухалка?брадва?пистолет?тръба?въже да го обеси на него...и са двама на един...да слязат 2 ма човека от черна г-класа с извадени пистолети да тръгнат към него е това е самозащита как па от хулиганска проява реши да става уестърн в населено място,само за това че е пройзвел изтрел в мирно време в населено място да ходят да му отброят 10 календара да си ги премята,хора по стадионите полицайте ги бият и ги замерват и като ходят на адрес им налитат пияни с брадви,има случай по 3ма полицай отиват да се разпразвят на циганска свадба и никой не са застреляли а некъв доктор-каубой си позволява лукса да си пробва пищова,що не го напръска с спрей бе хора ?или с електрошок а що не го стреля с газов пистолет що не е сложил стоп патрон а?а?а????ето това са средства за самозащита и в съда ще му го кажат същтото ебати и бабайтите НЕЙЗБЕЖНА САМОТБРАНА било а?

Comment

• Приятелю, ситуацията, колкото и наглед да е тривиална, е доста по-сложна. Ако приемем, че "доктора" е имал разрешително, при така създалата се ситуация за мен е действал правомерно. Вярно е, че интерпретацията на закона може да бъде нееднозначна, но в условия на опасност, признай, че повечето необучени хора са стреснати и едва ли му е минало през акъла да направи друго. Това е могъл, това е направил. След като призоваваш да не се произвеждат изстрели в мирно време, защо не помислиш, че за този човек и жена му ситуацията не може да се определи като "мирна". Колко миролюбиво е постъпил таксиджията? А ти ако беше на негово място би ли се спрял да помислиш дали да го изкараш (пистолета) или с дар слово да убедиш опонента си, докато той ти налита, да не го прави?!
                              За мен в този казус става въпрос за инстинкт, а не за цитирам: пробване на пищова.
                              "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

• Докторът е обучен, зер работи в мвр, за капак пищовът му е незаконен.
                                Яко, а.
                                Принипно не защитавам бакшишите, но в случая дофтора с пищоля се е олял.
                                Баси като оня е мноо отворен, ми риташ го в ташаците и два - три шута в бъбреците и е довиждане, бе. Аз го знам, остаа един дофтор да не. Еле па от мвр
                                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                                X