Известие

Collapse
No announcement yet.

Стреляш, за да защитиш жена си - опит за убийство

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от mdterziev Покажи съобщение
    Ти явно си от хората, които разбират всичко.

И от един правилно нанесен токат човек може да си отиде, тоест не се знае какви щяха да са последствията за таксиджията, ако докторът беше се отбранявал по друг начин.

А ако ти видиш някой да пляска жена ти безучастен ли ще седиш?
    Много правилно, естествено е че човек има право да се защити още повече когато самият той не е предизвикал конфликта. Законът би трябвало да е на негова страна и да наказва тези които с действията си нарушават нормалните обществени отношения. В момент на паника на никой не му остава време да мисли за това кое е най-подходящото средство за защита.

Comment

• Ами не, не е така. В България, де. Тук се преминава курс, ако ти се налага да носиш пистолет. Не се продава свободно и на всички. Ако не се справяш с паниката, огнестрелното оръжие не е за теб.
      И законът _Е_ на твоя страна, ако си нападнат. Ще осъдиш нападателя, според нанесените вреди и за хулиганството. Целта не е да има повод да го гръмнеш.
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
        Ами не, не е така. В България, де. Тук се преминава курс, ако ти се налага да носиш пистолет. Не се продава свободно и на всички. Ако не се справяш с паниката, огнестрелното оръжие не е за теб.
        И законът _Е_ на твоя страна, ако си нападнат. Ще осъдиш нападателя, според нанесените вреди и за хулиганството. Целта не е да има повод да го гръмнеш.
        Законът е на твоя страна, както обясних преди, но много често съдът - не.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Добре де, според вас е много нормално да застреляш някой, който ти е забил два шамара? Или недай си Боже да е казал, че жена ти е курва?
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Ти не би ли го направил ?
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              Добре де, според вас е много нормално да застреляш някой, който ти е забил два шамара? Или недай си Боже да е казал, че жена ти е курва?
              Точно толкова ненормално е колкото да те засичат и да ти скачат на бой на пътя... това което дразни в случая е, че стрелялия е с гаранция и пред съд, а нападателя го изкарват жертва и няма никаква санкция за него.
              А той е, не по-малко виновен!
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                Точно толкова ненормално е колкото да те засичат и да ти скачат на бой на пътя... това което дразни в случая е, че стрелялия е с гаранция и пред съд, а нападателя го изкарват жертва и няма никаква санкция за него.
                А той е, не по-малко виновен!
                Точно така. За какво го съдят? Защото имал пищов. Онзи го е нападнал пръв. Дали с огнестрелно оръжие, нож или с голи ръце - какво значение има?! Има убити и от един шамар, следователно докторът се е защитил. Не е предизвикал той боя. Плюс това онзи първо е нападнал жена му и я е свалил на земята. Пак добре, че човека не го е оставил на място. От това разстояние не е било никакъв проблем.
                2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                  Ще осъдиш нападателя, според нанесените вреди и за хулиганството.
                  Викаш, аз да ти надробя главата, а ти после ме търси да ме съдиш!? Щото от тия камери номера на таксито ще го видиш, ама друг път.
                  Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                    Викаш, аз да ти надробя главата, а ти после ме търси да ме съдиш!? Щото от тия камери номера на таксито ще го видиш, ама друг път.
                    И да го видят какво от това?
                    Да не би полицията или прокуратурата да си мръднат пръста за побой (ако няма тежка телесна или смърт ще ти го пишат - дребно хулиганство)... и става бития - бит *********!
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      И да го видят какво от това?
                      Да не би полицията или прокуратурата да си мръднат пръста за побой (ако няма тежка телесна или смърт ще ти го пишат - дребно хулиганство)... и става бития - бит *********!
                      То ако си просто бит, ОК. Ама да не те остави инвалид. Пък и съм сигурен, че таксиджията вече няма да налита така първосигнално. В противен случай безнаказаността щеше да му вдъхне още повече самоувереност да "коли и беси"
                      Lexus IS200

Comment

Добре де, според вас е много нормално да застреляш някой, който ти е забил два шамара?
                        Е поне в левия глезен не може ли да му пусна едно олово????
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Я спре, я се озлоби още повече. Или вземе, че се въоръжи - вече е стрелян. Не си психолог (и аз не съм) и можем само да спекулираме за резултатите в този конкретен случай. Но статистически погледнато, резултатът е лош.
                          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                          Roosevelt

Comment

Добре де, според вас е много нормално да застреляш някой, който ти е забил два шамара? Или недай си Боже да е казал, че жена ти е курва?
                            Шансът да умреш от два шамара в главата е по-голям отколкото от куршум в крака или в рамото.
                            А кво правим ако си 60 кила, имаш пистолет и те напада някой 100 кила? Трябва да го изчакаш да те пребие и после, евентуално ако си жив, да го осъдиш? А ако напада жена ти? Да го изчакаш да свърши? Айде опомнете се малко.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                              Шансът да умреш от два шамара в главата е по-голям отколкото от куршум в крака или в рамото.
                              А кво правим ако си 60 кила, имаш пистолет и те напада някой 100 кила? Трябва да го изчакаш да те пребие и после, евентуално ако си жив, да го осъдиш? А ако напада жена ти? Да го изчакаш да свърши? Айде опомнете се малко.
                              Абсолютно вярно! Още повече, че в такава ситуация не знаеш на какво е способен нападателя, не знаеш и до къде може да стигне. Ако ситуацията е 60кг срещу 100 в полза на нападателя, трябва ли да се оставиш на неговия разум (който очевидно липсва) и да се оставиш да те осакати или убие?!?
                              Проблема в ситуацията на доктора е липсата на предупредителен изстрел, не друго. И това може да бъде обяснено с уплаха.
                              Това, че човек за да има разрешително за носене на оръжие и би трябвало да е подготвен за такива ситуации въобще не звучи адекватно. Ситуацията винаги може да те завари неподготвен. Дори, когато аз изкарах курсовете за носене и боравене с оръжие, когато ходих за медицинско свидетелство ми казаха, че то се издава към момента на прегледа. Още в момента в който излезеш от вратата на психодиспансера може да полудееш. Така е и с подготовката за устойчивост на такива ситуации.

п.с. нима ще се съгласите някой малоумен кретен да осаката вас, или вашите близки и след това да се надявате на съда, вместо да използвате ЗАКОННО оръжие и да го спрете?!? Май не го вярвам!
                              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• това е много смешно дето го пишете през 2 мнения некой с големи килограми ще слезе а вие малките сте безащитни...точно големите хора последни ще слязат и ще посегнат на някой малък освен че ни мързи да слизаме не е спортсменско а ако всеки ни ядосва дето е хилав да сме ви избили ако е такава работата или да слизаме да се разправяме с бронежилетки,и таксиджията колко кила е бе хора?колко е висок да не е кикбокс мастер та го давате за пример или е в категорията над 60 кг достоен дивеч за отстрелване -невъоражен,точно па некой да има късмет да ми извади оръжие и да съм близо до него да имам време ще дам всичко от себе си и ще остане доволен,много ме е яд на такива комплексирани сдуханяци мутренска им работа

Comment

Working...
                                X