Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ми то е ясно!

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
    Я поименно ресурсите ако може, а не така пет за четири.
    Едно време ходехме на родното Черноморие и се хранехме с истински земеделски продукти. А сега всеки бяга на почивка в Турция и Гърция и се храни с техните домати! А тук само пустеещи земи и калпаво обслужване! Ами ще ходим по чужбина, че и до Америка ще стигнем!!! Ами да не би само Павката да бяга в Щатите! Всички биха го направили, но но не си го признават!
    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
      Едно време ходехме на родното Черноморие и се хранехме с истински земеделски продукти. А сега всеки бяга на почивка в Турция и Гърция и се храни с техните домати! А тук само пустеещи земи и калпаво обслужване! Ами ще ходим по чужбина, че и до Америка ще стигнем!!! Ами да не би само Павката да бяга в Щатите! Всички биха го направили, но но не си го признават!
      Усладиха ли ти се тези продукти насолени с чернобилска радиация?!?

Само ти си мислиш, че ходехме на родното защото беше ултра хубаво, ходехме защото дори за соц страните трябваше разрешение от ДС/партиен секретар за да идеш.
      За Гърция/Турция и т.н. освен комуноидите не смееше никой и да спомене, че да не свърши в лагер.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        Ресурси няма, просто беше изградена една МТБ, както се казваш, материялно техническа база на социализма.Тя се състоеше предимно от морално остарели технологии, които произвеждаха ниско конкурентна и некачествена продукция, която се купуваше само в рамките на страната и СИВ.Тая база си беше изградена на идеологически основи, беше скъпа, нерентабилна и обречена на гибел,
        Имаше и някои вложни средства в наистина качествени технологии, ама те пък не проработиха, или поработиха малко и остаряха и така или иначе и от тях нищо не излеце.
        Пак казвам-как може да бъде развита и успешна една икономика, която има 12 милиарда долара външен дълг и още 20 милиарда лева вътрешна задлъжнялост, в която селското стопанство е ликвидирано, работят баби, мързеливи виетнамци и студенти по обиране на реколтата.
        Ми то СССР се срина, дето е фрашкан с ресурси, поради измислената соц икономика, та ние ще изградим ресурси...
        Нашия стандарт се крепеше на евтин съветски нефт, половината от който се изнасяше по второ направление и
        далавери с оръжия, наркотици и прочее на държавно ниво
        Ами САщ има 14 трилиона национален дълг и пак се развива. България е една от страните с най-малък национален дълг около 16% някъде. В България се затриха много периспективни предприятия като Балканкар,Берое,ЗЗУ, Светлина, Видахим и т.н. , сключиха се множество неизгодни приватизационни сделки, като Балкан, БТК, киностудия Бояна и т.н. Селското стопанство беше унищожено поради пълна некомпетентност.
        Last edited by pavlin; d.m.y г., 18:47.

Comment

• Средната заплата в момента е грубо около 600 лв.
          http://www.noi.bg/content/publikacii/metodica.html

Средната цена на млякото не знам дали е обявена някъде, но вярвам е към 80 стотинки. И това от един съсипан отрасъл, не от напредналите.

Друго сравнение? Дай пак да пробваме с ладите. Да, не беше 6500, като гледах, беше около 8000.

Има едно нещо, което трябва да уточним с теб, за да те разбера. Коя година си излязал от България? Добронамерено те питам, за да ти обясня къде бъркаш.
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            Я поименно ресурсите ако може, а не така пет за четири.
            Стотици милиони тонове скраб, под формата на машини от "братския" народ, които произвеждаха само загуба, както и много утайници пълно с всякакви гадости и кастриран душевно народ.
            Огромна армия, полигони и резиденции, конюшни, кучкарници, курварници за отговорните другари...
            Абе все ресурси.
            А това, че същите дувари окрадаха каквото може и продадоха за жълти стотинки си е друга бира!
            Не мога да кажа , че съм живял по-добре, щото обичам свободата и чистия въздух
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Чернобил!

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              Усладиха ли ти се тези продукти насолени с чернобилска радиация?!?

Само ти си мислиш, че ходехме на родното защото беше ултра хубаво, ходехме защото дори за соц страните трябваше разрешение от ДС/партиен секретар за да идеш.
              За Гърция/Турция и т.н. освен комуноидите не смееше никой и да спомене, че да не свърши в лагер.
              Ти май си се родил след 86-та година! То тогава за първи път се спомена думата ЛЪЖЕЦ отнасяща се за правителството на Тодор Живков! Затова имаш проблеми с тази приличаща на теб самият дума!
              Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Ти май си се родил след 86-та година! То тогава за първи път се спомена думата ЛЪЖЕЦ отнасяща се за правителството на Тодор Живков! Затова имаш проблеми с тази приличаща на теб самият дума!
                Да, доводите свършат ли ... обръщаме на персонални квалификации ... що ли ми е познато

Годините ми ги пише в профила
                Иска им се на някои хора да сме късопаметни, не става.

Отречи геноцида или кажи, че ти харесва!

Отречи, че не познавахме преди 89 друго освен родното (изключая комуноидите де) или ако си "надежден" някоя братска соц. страна!
                Лично мен не са ме пускали на екскурзия в соц. страна с родителите ми с довода, че дете не се води освен ако не се иска да се бяга от "прекрасния соц. рай"!
                Не, че при баба ми е било зле ... но фактите остават.

Отречи ги де...
                Last edited by morfius; d.m.y г., 18:58.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ако ще си мерим годините, по голям съм теб със сигурност.Не знам какво помниш, ама явно нищо не си спомняш.Всички вие първи ще ревете и плюете, ако ви върнат в това време.
                  Имаше чушки.Бира нямаше къде да пиеш през лятото даже..той ми приказва локумите на червените бабички.
                  В АПК и ТКЗС нямаше почти никой вече през 1980, само баби и виетнамци, писах го и по горе.
                  Всички селяни се бяха изнесли по градчета, принудени от политиката на БКП, която смяташе че селското стопанство е нещо просто, а важното е да има заводи, в които нищо не се произвежда, ти знаеш ли че земеделски стопанин взимаше 36 на ден?Това ли ти е мечтата за живот и доходи????

ПП,Имам и спечелена карта за САЩ - 2000 г, ама не заминах, то жената всъщност я спечели.
                  Last edited by fred; d.m.y г., 19:07.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

• Чат със себе си!!!

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    Да, доводите свършат ли ... обръщаме на персонални квалификации ... що ли ми е познато

Годините ми ги пише в профила
                    Иска им се на някои хора да сме късопаметни, не става.

Отречи геноцида или кажи, че ти харесва!

Отречи, че не познавахме преди 89 друго освен родното (изключая комуноидите де) или ако си "надежден" някоя братска соц. страна!
                    Лично мен не са ме пускали на екскурзия в соц. страна с родителите ми с довода, че дете не се води освен ако не се иска да се бяга от "прекрасния соц. рай"!
                    Не, че при баба ми е било зле ... но фактите остават.

Отречи ги де...
                    Колега, спазвай правилата, когато задаваш въпроси или да цитираш или да споменаваш името на юзера, към когото имаш питане!!!

Comment

Колега, спазвай правилата, когато задаваш въпроси или да цитираш или да споменаваш името на юзера, към когото имаш питане!!!
                      Колега, когато отговаряш директно под постинг цитата не е необходим - хронологията личи.
                      Ако има междинни постове, тогава е задължителен.
                      Но щом това е проблема, ще ви цитирам

А он топик ще има ли?
                      Last edited by morfius; d.m.y г., 19:00.

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                        Ако ще си мерим годините, по голям съм теб със сигурност.Не знам какво помниш, ама явно нищо не си спомняш.
                        Имаше чушки,Аако те върнат тогава, както си в момента, ще псуваш и ревеш.Бира нямаше къде да пиеш през ляото даже...той ми приказва приказките на червените бабички.
                        В АПК и ТКЗС нямаше почти никой вече през 1980, само баби и виетнамци, писах го и по горе.
                        Всички селяни се бяха изнесли по градчета, принудени от политиката на БКП, която смяташе че селското стопанство е нещо просто, а важното е да има заводи, в които нищо не се произвежда,

ПП,Имам и спечелена карта за САЩ - 2000 г, ама не заминах, то жената всъщност я спечели.
                        Ама с много голема грешка си и за възрастта ми и за нещата от живота които съм преживял...

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                          Средната заплата в момента е грубо около 600 лв.
                          http://www.noi.bg/content/publikacii/metodica.html

Средната цена на млякото не знам дали е обявена някъде, но вярвам е към 80 стотинки. И това от един съсипан отрасъл, не от напредналите.

Друго сравнение? Дай пак да пробваме с ладите. Да, не беше 6500, като гледах, беше около 8000.

Има едно нещо, което трябва да уточним с теб, за да те разбера. Коя година си излязал от България? Добронамерено те питам, за да ти обясня къде бъркаш.
                          Примерът ми беше съвсем условен, нивото на бедност сега по моя преценка е по-голямо от това преди 1989г. През последните две години в България се вдигнаха доходите заради значителни постъпления от еврофондове и финансовия бум. В това няма нищо лошо но защо трябваше да се пропилеят 20 години за да започне да се мисли в периспектива.

Comment

Ама с много голема грешка си и за възрастта ми и за нещата от живота които съм преживял...
                            Радвам се, ама явно нищо не си разбрал, както и да, наздраве , така или иначе много по възрастни от нас с теб може да са заблудени.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

• Защото 20 години неможе да се изчисти парламента от комунисти!!
                              Last edited by митака-пловдив; d.m.y г., 19:10. Основание: към колегата Павлин

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                                Примерът ми беше съвсем условен, нивото на бедност сега по моя преценка е по-голямо от това преди 1989г. През последните две години в България се вдигнаха доходите заради значителни постъпления от еврофондове и финансовия бум. В това няма нищо лошо но защо трябваше да се пропилеят 20 години за да започне да се мисли в периспектива.
                                Нивото на бедност е по-голямо, не защото строя е сбъркан, а защото няма уравниловката от предходния сбъркан.
                                И за всички (освен комуноидите) имаше по еднакво малко.
                                Било пари, било коли, било стоки в магазина...

Пирамидата на Маслоу знаеш ли я... пак да питам?
                                Приложи я към кое да е общество което не е в тоталитарна форма на управление и виж резултата.
                                Прибави и пораженията от 45 години набивано с бой в главите - покажеш ли я над другите - режем я.
                                Масово нямаме култура да си търсим правата.
                                А навика е голяма сила... навика на масата у нас да чака на държавата, навик създаден пак през соца.
                                Красота просто...

И още 20 ще се попилеят, заради смяната на поколенията е... прочети я тая теория най-после.

Comment

Working...
                                X