Първоначално публикувано от pavlin
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
За социализма
Collapse
X
-
Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
-
Колеги, нямам пряк поглед върху комунизма, тъй като съм млад, но ще ви кажа една история на един познат, с който работихме заедно. Същия този бил в Италия на гурбет, иначе е от едно разложко село. Заговорил се с колегата за пари. Италианеца казал, че е взимал 200 Евро (скоро е било, за това са си говорили в Евро, за да добият и двамата представа за количеството пари) и е имал малък апартамент и горе долу това е, нормален живот. Нашия му казал, че взима 60 Евро, има 2 къщи с общо 12 стаи, много крави, овце, кози, прасета, кокошки. 3 коня, пчели и десетки декари земи. Сещайте се сами, че този човек и сега е заклет комунистМоите родители са ми казвали, че наистина е нямало какво да си купиш, но пък не са се чудили как да си платят сметките и какво да сложат на масата. Сега това става трудно, какво говорим да си купи човек жилище примерно. 60 000 ЕВРО с 500 лева заплата
Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V '94
Comment
-
Първоначално публикувано от BiTurbo Покажи съобщениеКолеги, нямам пряк поглед върху комунизма, тъй като съм млад, но ще ви кажа една история на един познат, с който работихме заедно. Същия този бил в Италия на гурбет, иначе е от едно разложко село. Заговорил се с колегата за пари. Италианеца казал, че е взимал 200 Евро (скоро е било, за това са си говорили в Евро, за да добият и двамата представа за количеството пари) и е имал малък апартамент и горе долу това е, нормален живот. Нашия му казал, че взима 60 Евро, има 2 къщи с общо 12 стаи, много крави, овце, кози, прасета, кокошки. 3 коня, пчели и десетки декари земи. Сещайте се сами, че този човек и сега е заклет комунистМоите родители са ми казвали, че наистина е нямало какво да си купиш, но пък не са се чудили как да си платят сметките и какво да сложат на масата. Сега това става трудно, какво говорим да си купи човек жилище примерно. 60 000 ЕВРО с 500 лева заплата
без майтап
Та колега,твоите сравнения са малко пресилени,я попитай някой познат колко е било "лесно" да получиш гражданство и да жевееш в София примерно през 1975.Да не говорим да имаш апартамент или парите да си го купиш.Като всички българи първо гледаме в чинията на другия и тогава в нашата.
Само за протокола,бащата на моята баба е бил застрелян на площада на село Ръжево Конаре,показно.Защото не си е давал земите и животните на ТКЗС-то.На това място преди около 10-на години беше издигнат паметник,паметник за спомен от социалистическото ни хубаво минало.
Баба казва че сега е в пъти по-хубаво.
Comment
-
По времето на фашизма в Германия всички са имали къщи, за разлика от социализма у нас и в СССР примерно, както и у нас, а евреите даже са ги настанявали безплатно в концлагери.Хитлер е направил пътища, къщи, WV-на народна кола дет се вика, а пък прочети например поста на Мордохай в страниците, колко е взимал дядо му като надничар навреметоq m,eor 1944.Дядовците ми са взимали около 3000 лева, сегашни пари, единия е бил учител в Хасково/на държавна работа/, а другия адвокат в провинциален град.
И се запитай къде в държавите от ЕС, където никога не е имало соц. има заплата от 200 евро?Last edited by fred; d.m.y г., 21:19.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
@pavlin
Другарю pavlin!
Мисля, че е доста лицемерно от пъпа на капитализма да ни пропагандирате социализъм?!? Или греша? Ще Ви попитам отново в тази тема, щото на същия въпрос в друга тема не ми отговорихте:
- Защо емигрирахте в САЩ, а не в Куба да събирате захарна тръстика?
Настоявам за отговор.Last edited by spe4elist; d.m.y г., 19:40.
Comment
-
Поздрав за всички фенове:
http://www.youtube.com/watch?v=tOzvz...eature=relatedАко ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
Настоявам за отговор.
В тая држава никой не е станал ръководител с цел да живеят другите добре, а той да работи за тях. Комунизма е много криво разбран и още по криво построен и сякаш строителите му са се страхували да не им падне постройката. Ако са се опитали да го създат стъпка по стъпка може би са щели да имат някакъв дълготраен напредък. Ако не са се опитали да го наложат на всички и после ако са били отворени към многообразието от продукти предлагано от капиталистите.
В тая тема няма да стигнем до някакъв конкретен извод, никак не можем да се разберем, всеки си дърпа своето и не се опитва да разбере другия.
---------- Post added at 21:43 ---------- Previous post was at 21:38 ----------
Първоначално публикувано от BiTurbo Покажи съобщение... Нашия му казал, че взима 60 Евро, има 2 къщи с общо 12 стаи, много крави, овце, кози, прасета, кокошки. 3 коня, пчели и десетки декари земи. ...Last edited by Derry; d.m.y г., 21:46.
Comment
-
И още един поздрав, Павлине моля те изслушай го.
http://www.youtube.com/watch?v=rauvH...eature=relatedSUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение@pavlin
Другарю pavlin!
Мисля, че е доста лицемерно от пъпа на капитализма да ни пропагандирате социализъм?!? Или греша? Ще Ви попитам отново в тази тема, щото на същия въпрос в друга тема не ми отговорихте:
Настоявам за отговор.
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеБахти и идиотският отговор.
Comment
-
Мани какъв е отговора. Просто не е вярно за БВП. Дори като абсолютна стойност, а сега сме близо 2 милиона по-малко. А като покупателна способност пък съвсем.
Иначе имаше неща, в комунистическо наследство, които можеха да бъдат използвани по принцип, но нищо в ръцете на комунисти не оцелява в смислен вариант.I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеДругарю, избивате го на идеология, което не е целта на моите постове. Посочих факти и който има глава на раменете ще разбере. Няма какво повече да добавя, поздравите ги запазете за себе си защото съм сигурен че не са искрени.
с гореизнесеното не се чувствам удовлетворен по повод въпроса ми. И понеже ме мързи да ви препрочитам всичките 858 поста, тъпо и упорито ще попитам за трети път:
- Защо емигрирахте в Маями, Флорида, САЩ, а не - в Сантяго де Куба, например???
Comment
-
За съжаление каквото и да си говорим, тази песен се оказа пророческа. Само се вслушайте в текста ...
http://www.youtube.com/watch?v=ulWj4...eature=related трио спешен случай кафе без захарАко ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщениеМани какъв е отговора. Просто не е вярно за БВП. Дори като абсолютна стойност, а сега сме близо 2 милиона по-малко. А като покупателна способност пък съвсем.
Иначе имаше неща, в комунистическо наследство, които можеха да бъдат използвани по принцип, но нищо в ръцете на комунисти не оцелява в смислен вариант.
---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:38 ----------
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеДругарю,
с гореизнесеното не се чувствам удовлетворен по повод въпроса ми. И понеже ме мързи да ви препрочитам всичките 858 поста, тъпо и упорито ще попитам за трети път:
- Защо емигрирахте в Маями, Флорида, САЩ, а не - в Сантяго де Куба, например???
Comment
Comment