Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Кое не е вярно?
    На какво са базирани всичките данни?? защото са сбирщайн. Сами по себе си са верни, но не и в таблицата. Някои я е гласил.
    Аиде че не ми се пише ето да сравниш
    Ако ползваме горните данни до преди 90г които си дал ето това е

http://www.google.bg/publicdata/expl...l=bg&ind=false

Ако ползаме долните данни за след 90г които си дал е това

Сега освен анализ между 73г. и 90г по таблицата от твоя източник, може да си пуснеш графики и за периода 90г. 2011г. и да видиш какво се получава.
    Примерно
    през 90г разликата между Бг и Гърция е повече от два пъти, а 2011 вече е под два пъти.

Comment

• Даваш данни по текущи цени които не отчитат инфлацията и са превърнати в долари при различни курсове през различните години.

Comment

Сигурно трябва и да видиш колко са натрупаните заеми на Гърция през този период и да видиш какво и е състоянието в момента.
        Да а ние щото не плащаме още натрупаните дългове от преди 90г за мегапроекти като кремиковци и червена могила....И щото състоянието макар и временно влошено пак не е като нащо. И затова Българите още от 89г масово бягат по Гърция да им гледат пенсионерите, пък Гърци тука незнам много да идват да работят нископлатена работа.

---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:27 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        Даваш данни по текущи цени които не отчитат инфлацията и са превърнати в долари при различни курсове през различните години.

Ам чи то и за другите държави е така......

Comment

Видя ли таблицата която съм посочил. По това време България е произвеждала главно зърно и консерви.
          Е и това лошо ли е?Да, предимно земеделска промишленост, но преди 80 години няма и какво да е.
          Винаги съм смятал, че ние трябва да бъдем страна на туризма, земеделието, леката промишленост, хранително вкусовата и високотехнологични продукти, които ползват минимум материални ресурси, нищо лошо.Измисленета тежка промишленост на соца съществувше само и единствено благодарение на евтините ресурси от СССР, дакато ги имаше де.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

• [QUOTE=BLUE1;1174524]Приятелю, това го разбрах много добре, но думите които използваш са грешни. Протекторат има различно значение от протекционизъм, което всъщност обясняваш, а това, че тогава са спазвали и бранили върховенството на закона също не може да бъде определено като диктат. Просто неправилните понятия. Съжалявам ако съм те засегнал това не ми е било цел.

Двадесетина минути преди да го напиша, бях на авария на един кран.Горе температурата понякога надминава 120 градуса.
            Та сега виждам какви съм ги писал.
            Ама с изпечен мозък е така!
            Моя е грешката!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
              Да а ние щото не плащаме още натрупаните дългове от преди 90г за мегапроекти като кремиковци и червена могила....И щото състоянието макар и временно влошено пак не е като нащо. И затова Българите още от 89г масово бягат по Гърция да им гледат пенсионерите, пък Гърци тука незнам много да идват да работят нископлатена работа.

---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:27 ----------

Ам чи то и за другите държави е така......
              Ти хубаво се правиш на интересен обаче различните държави имат различни инфлационни индекси и различни курсове спрямо долара. Ето тук инфото е по пост. цени.
              http://www.econstats.com/weo/CBGR.htm

Comment

• Каквито и таблици да показваш,резултата е нулев.Комунизма е в КАРИТ на командно дишане.Лидерите му по мавзолеите,само спомените се надявам дълго да се помнят и тая помия никога да не се забравя.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Каквото и да приказваш преди 23 години българите са произвеждали повече и са били по-малко бедни. Не може 23 години да се оправдаваме със социализма.

Comment

• Мноо важно.Ще си го избродирам на ковьорче и ще си го сложа на "Опера-та" да ми напомня за социализма.

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Е и това лошо ли е?Да, предимно земеделска промишленост, но преди 80 години няма и какво да е.
                      Винаги съм смятал, че ние трябва да бъдем страна на туризма, земеделието, леката промишленост, хранително вкусовата и високотехнологични продукти, които ползват минимум материални ресурси, нищо лошо.Измисленета тежка промишленост на соца съществувше само и единствено благодарение на евтините ресурси от СССР, дакато ги имаше де.
                      Е как да стане този номер, колко чушки и домати трябва да произведем, колко курортни селища трябва да построим че да стигнем средно европейско ниво. А високите технологии ги няма там където няма индустрия.

---------- Post added at 19:30 ---------- Previous post was at 19:27 ----------

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                      Мноо важно.Ще си го избродирам на ковьорче и ще си го сложа на "Опера-та" да ми напомня за социализма.
                      Татуировка си направи на някое свидно място от тялото си. Цветна да е, за по-голям ефект.

Comment

• Като твоята петолъчка на челото ли? На тоалетната чиния с перманентен маркер съм написал КОМУНИЗЪМ,с много радост сядам отгоре и като социалистически труженик давам всичко от себе си.
                        Няма добър и лош комунизъм - комунизъм ли е,
                        това означава жестока диктатура и нечувана експлоатация на работника! Добър пример в това
                        отношение са самите народи в комунистическите страни, нисък стандарт на живота и никакви
                        човешки свободи. Нескончаем поток от политически и икономически бегълци. Концентрационни
                        лагери и телени ограждения. Синоними на жестокост и варварство. Това е комунизмът на всички
                        езици и във всички форми!
                        На комунистите, които живеят при капиталистическия начин на производство и държавна уредба,
                        препоръчвам да отидат като емигранти в социалистическите страни. Уверявам ги, че ще бъдат приети
                        навсякъде, и че ще трябва да доказват, че при капитализма е по-зле. За съжаление никой не бяга от
                        загниващия и умиращ капиталистически начин на живот. От комунистическия бягат стотици
                        хиляди!

А,ти Павле,от кои си?Комунист,отишъл с подривна дейност в САЩ или избягал от хубавия строй в прогнилия капитализъм?
                        Last edited by митака-пловдив; d.m.y г., 22:30.

Comment

Каквото и да приказваш преди 23 години българите са произвеждали повече и са били по-малко бедни. Не може 23 години да се оправдаваме със социализма.

Като те чета и се чудя къде ли съм живял до 19-тата си годишнина. Но ти явно си от онези другари които бяха по-равни от другите и за това пазиш такива топли спомени.
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Не знам къде си бил 1989г. но тогава пенсионерите не живееха на кисело мляко и хляб

Comment

Глупости на търкалета, България до 1944г. е била една много изостанала страна с натурално стопанство, ширеща се неграмотност, без инфраструктура претърпяла няколко национални катастрофи и т.н.
                              Слънцето във Флорида не ти понася.....бегай У Сибир......
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                                Слънцето във Флорида не ти понася.....бегай У Сибир......

В някоя уранова мина,белким с умиление си припомни за трудовите хора!

Comment

Working...
                                X