Първоначално публикувано от nikolaaaay
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
За социализма
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеА ти вземаш ли под внимание че 1997 в България имаше хипер инфлация и доходите тогава приравнени в долари бяха смешни. Тези показатели се използват да се покаже някаква възходяща тенденция. Ами естествено че ще е възходяща след като си стигнал дъното.
Защо след 1998 ВИС и СИК изчезнаха за месеци? Колко лесно било. Защо не фалира нито една банка от 1998 досега? Защо няма хиперинфлация? Защо пътуваме без визи? Защо получаваме милиарди от ЕС? Защо средната заплата 16 години се вдига по-бързо от тази в ЕС (колкото и бавно да ни се струва)?
---------- Post added at 00:30 ---------- Previous post was at 00:26 ----------
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеА тия частните, като работят на печалба кого ограбват бе?Last edited by gigi; d.m.y г., 13:42.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеА кой я докара тая инфлация? Кой създаде мутрите, които вилняха до 98-ма? Кои разправяше, че държавата нямала ресурс да се справи с групировките? Кои задържа приватизацията докато се източат държавните заводи? Кой фалира банките и ограби спестяванията на хората?
Защо след 1998 ВИС и СИК изчезнаха за месеци? Колко лесно било. Защо не фалира нито една банка от 1998 досега? Защо няма хиперинфлация? Защо пътуваме без визи? Защо получаваме милиарди от ЕС? Защо средната заплата 16 години се вдига по-бързо от тази в ЕС (колкото и бавно да ни се струва)?
---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:32 ----------
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеА кой я докара тая инфлация? Кой създаде мутрите, които вилняха до 98-ма? Кои разправяше, че държавата нямала ресурс да се справи с групировките? Кои задържа приватизацията докато се източат държавните заводи? Кой фалира банките и ограби спестяванията на хората?
---------- Post added at 00:30 ---------- Previous post was at 00:26 ----------
Пак ти казвам - ходи на доктор. Не е нормално нон стоп да си въобразяваш, че имаш хуй в задника. Пък кой знае може и да си прав. Прегледай се все пак.
Ако си много голям мъж, а не дрисльо лаещ по форумите, да си чукнем среща а?Last edited by gigi; d.m.y г., 13:43.Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАз що не мога да намеря работа със заплата над 400 лв.Еми за тези пари няма да си продам труда.
При нас взехме едно момиче без никакъв опит, още не е завършила университета и стартовата й заплата е 620 лв. Според мен това трябва да е минималната заплата поне за големите градове.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеСериозно ли говориш? Не може да се работи за 400 лв. Аз почти нямам познати, които да работят за под 1 000 лв.
При нас взехме едно момиче без никакъв опит, още не е завършила университета и стартовата й заплата е 620 лв. Според мен това трябва да е минималната заплата поне за големите градове.Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеНедоносчета като Желю Желев, Петър Стоянов, Иван Костов, Надежда Миахайлов и прочее... и естествено глупаците които ходеха да се дерат по митинги заради тях! Преди 90-та нямаше ни мутри, ни курви, ни педали в парламента...[COLOR="Silver"]
Ето я хронологията:
По времето на управлението на Жан Виденов изтича отсрочката за отлагане на погасяването на лихви по външния дълг, сключена от правителството на Филип Димитров. Виденов не успява да договори нова отсрочка, като същевременно България е неспособна да продължи плащанията по дълга, което води спад в кредитния рейтинг на страната и до начало на финансова дестабилизация. През есента и зимата на 1996/1997 страната е в състояние на хиперинфлация. Средната работна заплата е 5-6 щатски долара, което поражда недоволство в големите градове.
Я кажи сега коя българска банка фалира след направената през 98-2001г. реформа в банковия сектор? Аз знам за американски, британски и швейцарски банки, които фалираха през кризата от 2008, но българска няма!
---------- Post added at 01:02 ---------- Previous post was at 01:00 ----------
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеПродължавай да ядеш лайна и се кефи! Стиска ли ти да се срещнем на живо, или и ти си като оная пловдивска ....., само лаеш за да изкараш дневната надница от ГРОБ?
Ако си много голям мъж, а не дрисльо лаещ по форумите, да си чукнем среща а?Last edited by gigi; d.m.y г., 13:44.
Comment
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеЯснооо , явно педерастията е отличителна черта на "деморатите", как пък един от вас не излезе мъж бе...!
Явно затова някои милеят за социализма, хора с привилегии да се правят на отворени без последствия. В нормалните общества се толерират умните хора.
Comment
-
Защо след 1998 ВИС и СИК изчезнаха за месеци? Колко лесно било. Защо не фалира нито една банка от 1998 досега? Защо няма хиперинфлация? Защо пътуваме без визи? Защо получаваме милиарди от ЕС? Защо средната заплата 16 години се вдига по-бързо от тази в ЕС (колкото и бавно да ни се струва)
Comment
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеЯснооо , явно педерастията е отличителна черта на "деморатите", как пък един от вас не излезе мъж бе...!
А бе шут, за теб очевидно върха на мъжествеността ти е да си правиш срещи с опонентите си за да се биете. Уникално примитивна личност си. И ако речем, че някой се сгромоляса до нивото ти и дойде да се видите,какво? Ако ти го набиеш значи твоята истина е правилна, ако той ти набие празната кратуна значи той е прав.....Може ли да си толкова комплексиран?!SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеВервай си, обаче боновата приватизация, от която и целия народ и ти изяде един чътвътит я направи Жан Виденов. Точно по това време - Беров/Виденов фалираха банките и източиха спестяванията на хората, а сега същите тия викат ооо колко са жалки пенсиите на нашите родители.
Ето я хронологията:
По времето на управлението на Жан Виденов изтича отсрочката за отлагане на погасяването на лихви по външния дълг, сключена от правителството на Филип Димитров. Виденов не успява да договори нова отсрочка, като същевременно България е неспособна да продължи плащанията по дълга, което води спад в кредитния рейтинг на страната и до начало на финансова дестабилизация. През есента и зимата на 1996/1997 страната е в състояние на хиперинфлация. Средната работна заплата е 5-6 щатски долара, което поражда недоволство в големите градове.
Я кажи сега коя българска банка фалира след направената през 98-2001г. реформа в банковия сектор? Аз знам за американски, британски и швейцарски банки, които фалираха през кризата от 2008, но българска няма!
---------- Post added at 01:02 ---------- Previous post was at 01:00 ----------
Може. Ще водя детето на цирк. Може да те видя там сред клоуните.
---------- Post added at 05:29 ---------- Previous post was at 05:28 ----------
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеКакво разбираш да излезе мъж???? Голям бияч или голям е..ч, може би пияч??? Щото то уж много мъже в тая държава пък парцуцата ги съсипва, раждаемоста малка а жените назодоволени, рано или късно и всеки яде бой.....
Явно затова някои милеят за социализма, хора с привилегии да се правят на отворени без последствия. В нормалните общества се толерират умните хора.
Ти па що не одиш да пасеш овци, вожда ти го казА, какво като си АЙ-ТИ специалист...
---------- Post added at 05:32 ---------- Previous post was at 05:29 ----------
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеА бе шут, за теб очевидно върха на мъжествеността ти е да си правиш срещи с опонентите си за да се биете. Уникално примитивна личност си. И ако речем, че някой се сгромоляса до нивото ти и дойде да се видите,какво? Ако ти го набиеш значи твоята истина е правилна, ако той ти набие празната кратуна значи той е прав.....Може ли да си толкова комплексиран?!Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеНа кое викаш "стига тъпотии". Аз съм съгласен, че монополът е вреден, но вие комунистите ми обяснавате как държавата трябва да е собственик на ЕРП, ВиК и т.н. Тогава когато същите бяха държавни нямаше ли монопол? Топлофикация като е държавна не е ли монополист? Ми аз плащам повече за парно, което не ползвам отколкото за ток, с който се отоплявам. Не мога дори да се откажа от парно. С какво държавният монопол е по-добър от частния?! С това, че освен, че монополистът може да си прави каквото си реши с потребителите има и кражби в особено големи размери. ЧЕЗ едва ли дават възможност на служителите си да крадат както се екрало от държавното енерго преди...
Истинското решение е в КОНКУРЕНЦИЯТА, а държавната собственост не може да я създаде. Тя убива конкуренцията.
Държавата трябваше да създаде условия да има много фирми доставчици на ток. Както писаха колегите по-горе в Белгия и УК имало по 8-10 доставчика на ток и предлагат различни цени и услуги. В Германия има много Здравни каси, а не една. Ти отиваш в която си решиш, според възможностите си. Само тогава може да има развитие и ниски цени.
Гледам какво правят DHL, TNT, UPS и FedEx. Счупват се да угодят на клиента. Смъкват цени, развиват нови услуги, съкращават сроковете за доставка. Ако беше един монополист забрави да си мръднат пръста да се подобрят нещо. Лада защо произвеждаха 2107 цели 35 години. Ми щото бяха монополист. Хората плащаха капаро и чакаха 10 години да си получат колата. Хората нямаха алтернативи. За какво да се напъват да правят нов модел.
Държавният монопол се контролира поне веднъж на 4 години.
Частният е безконтролен, частният монопол е вреден 10 пъти повече от държавния.
И това отдавна е осъзнато от развитите демокрации.
Аз не съм комунист, но ти определено си десен популист.
Нямаш доводи, просто пишеш. Аз ти обясих защо не може да има конкуренция в енерго доставянето на дребно!
---------- Post added at 06:37 ---------- Previous post was at 06:31 ----------
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеАма кое е това държавно дружество, което е на печалба? Кажи кое е да знаем, че има поне едно.
Колко са държавните заводи, в които държавата все още трябва да налива отново и отново от парите на народа?! 98,8% от всичките.
Държавата има огромна полза от частните дружества - те повишават производителността си, плащат заплати, плащат данъци и осигуровки и единственото, което държавата трябва да прави е да им осигури благоприятна среда за развитие.
За монопола писах много ясно и с големи букви, че е вреден, ма ти обичаш да си баеш едно и също. Нали това ти е работата.
А това са: доставка на електроенергия, ВиК сектор, Товарни железници и железопътна инфраструктура.
Не залитай в крайности, защото това те прави същия като онези, които считат, че държавата трябва да произвежда телевизори и да шие дрехи или пък да има държавен МОЛ."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеСериозно ли говориш? Не може да се работи за 400 лв. Аз почти нямам познати, които да работят за под 1 000 лв.
При нас взехме едно момиче без никакъв опит, още не е завършила университета и стартовата й заплата е 620 лв. Според мен това трябва да е минималната заплата поне за големите градове.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеМижитурка!
---------- Post added at 05:29 ---------- Previous post was at 05:28 ----------
Ти па що не одиш да пасеш овци, вожда ти го казА, какво като си АЙ-ТИ специалист...
---------- Post added at 05:32 ---------- Previous post was at 05:29 ----------
Но ми стиска смотаняко, а на теб стиска ли ти, освен да лаеш, друго можеш ли?
Какво ти стиска бе момченце?! Злобата и агресията която бълваш в постовете си говори какъв неудачник си, това изяжда теб, не мен или другите. В очите на повечето пишещи в темата ти си просто смешен, жалък и агресивен простак. Как въобще ти минава през празната кратуна, че нормален човек ще се вържи на интелектуалните ти полюции??? Изпаднал си до там, че да заплашваш участници във форум които не мислят като теб, жалък си пич не можеш да се контролираш, ставаш истеричен, смяташ, че демонстрацията на безпардонна простащина е велик признак на мъжество.......нещо те е сбъркало мен, не си бил такъв в началото на регистрацията си във форума. Потърси помощ!SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеНедоносчета като Желю Желев, Петър Стоянов, Иван Костов, Надежда Миахайлов и прочее... и естествено глупаците които ходеха да се дерат по митинги заради тях! Преди 90-та нямаше ни мутри, ни курви, ни педали в парламента...
---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:32 ----------
Продължавай да ядеш лайна и се кефи! Стиска ли ти да се срещнем на живо, или и ти си като оная пловдивска курва, само лаеш за да изкараш дневната надница от ГРОБ?
Ако си много голям мъж, а не дрисльо лаещ по форумите, да си чукнем среща а?
......оххххх откачи ми се жартиерата и си счупих ноката.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеНедоносчета като Желю Желев, Петър Стоянов, Иван Костов, Надежда Миахайлов и прочее... и естествено глупаците които ходеха да се дерат по митинги заради тях! Преди 90-та нямаше ни мутри, ни курви, ни педали в парламента...
Къде бяха възхвалените ти "леви" през останалото време - в управлението:
Ан. Луканов, Л. Беров (мандат на ДПС, гласове на БСП), Ж. Виденов, Кобурга (проект на ДПС и БСП - после и коалицийка си спретнаха), Станишев, Борисов (както не веднъж вече се каза, още си пази БКП книжката, напуска МВР за да не се откаже от нея) - само на думи беше антикомунист, инак си е същото котило.
И какво направиха освен да крадат... какво ляво имаше в изброените по-горе?
Що за социалист/комунист си изобщо?Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
Comment