Николай, в грешка си, петилетките се вземаха за три години.Всеки месец вземахме ДМС за преизпълнен план.Други са причините.Сега за толкова пари толкова работа.
Известие
Collapse
No announcement yet.
За социализма
Collapse
X
-
Никалай пак говори глупости. Сравнява ЕРП с аптека. Ами аптеките нямат разпределителна мрежа където е строена от същите тези пенсионери които сега мизерстват. Ами хората не искат нещо изградено от тях да се продава на безценица от разни мухоморковци където се разпореждат с държавното имущество като с бащиния. На всичкото отгоре и разни тарикати да ги скубят със сметките за ток.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеВ развитите демокрации за които говориш има ефективно работещи съдебни системи. Да не ти припомням за колко време бяха осъдени немците по далаверата Сапард. Нашите хора ги съдиха 100 години и накрая ги пуснаха.
А и няма чисто държавни сектори. Иска ти се да има, но няма. Там където има значително държавно участие като Гърция например неизбежно идва застой и криза. Нали знаеш коя партия управляваше Гърция последните 25 години - социалистическата. Сега Станишев предлага приблизително същото, което правеше ПАСОК последните 2-3 десетилетия.
---------- Post added at 22:29 ---------- Previous post was at 22:19 ----------
Мислиш си, че комунизмът се провали заради хората, които го налагаха, но не е така. Системата се провали освен в България още в СССР, Чехия, Германия, Куба, Венецуела, Китай, Виетнам, Монголия, Северна Корея и др. Навсякъде ли хората бяха неподходящи?! Не. Социализмът е лишен от всякаква икономическа и социална логика. Няма как да има развитие ако хората не са мотивирани да дават близо до 100% от себе си за работата си. Познавам хора, които спяха на работното си място в началото на бизнеса си. Това при социализма няма как да се случи и е напълно нормално, че не проработи никъде по света.
Комунизма се провали заради 300-те трилиона долара, които изсипа САЩ в "борбата" срещу него, друг е въпроса че победата е пирова, скоро и тая империя ще си иде потънала в дългове...Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеЕто го "източника".
[URL="http://neverojatno.wordpress.com/2012/01/12/eko/"]Ти не разбра ли, че държавата не е фирма и не е необходимо да има проценти в кое да е дружество, за да може да го контролира. Има ли държавата дял в магазините, аптеките, бензиностанциите и т.н.? Няма. Имат ли техните касови апарати връзка с НАП - имат. Има ли държавата дял в Лукойл? Няма. Сложиха ли Лукойл измервателни уреди - сложиха.
Има ли държавата дял в Топлофикация - София. Има. Имаше ли солариум в кабинета на бившия управител - имаше. Имаше ли проверка от ресорния министър Овчаров. Имаше. Бяха ли открити нередности при нея - не. После бяха открити милони евро в швейцарска сметка на името на управителя на дружеството и майка му.
С 2 думи - работата на държавата е да осигури ефективен контрол върху фирмите - частни или държавни няма никакво значение. Не е работа на държавата на търси печалба от печеливши дейности, защото фирмите, управлявани от държавни служители обикновено свършват като ВМЗ Сопот и стотиците други държавни заводи, които затвориха защото бяха разграбени от шефовете си.
В друга тема написах този коментар, пускам го и тук.
Това, което пишеш е нещо измислено в БГ, което форумните "десни" не мислят, че съществува, а именно: "ДЕСЕН ПОПУЛИЗЪМ".
Явно е необходимо да ти обясня нещо, което видимо не разбираш.
Когато става дума за: водоснабдяване, топлоснабдяване, електроснабдяване не бива да говорим за частен сектор и ще ти обясня защо.
Според теб когато чез притежава цялата токодовеждаща инсталация до твоя блок и до твоя апартамент, токодовеждаща и токотрансформираща инсталация, според теб как ти би могъл да си избереш друг доставчик?????????? Кой е този доставчик, който ще инвестира огромни средства за изграждането и узаконяването на своя токодовеждаща инсталация, за да те снабди теб или твоя блок???????? За Бога, разберете, че това не е пускане на коаксиално кабелче или поставяне на малка сателитка на балкона ти. И тук идва логичният въпрос, защо раздържавяваме нещо, за което е явно, че автоматично става ЧАСТЕН МОНОПОЛ!!!!!!!!!
А нима така не стоят нещата и с шибаните тръби на топлофикация и същите тръби на софийска вода?????????
Напъни се и проучи западноевропейския опит и ще видиш, че често след даване на концесия, ВИК сектора отново е ставал държавен.
Не е възможно един частен монополист да бъде собственик на енергодовеждащата мрежа до домовете ни.
Така мисля аз!
Аз харесвам частния сектор, но когато там технически и всякак си е възможно да има конкуренция. Тук няма как да има такава. Красивите униформички, лъскавите офисчета и позьорските усмивчици на красиви мацки не правят нещата розови, когато един частен монополист ти съдере кожата.
И ТЕ ТАКА............"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Ами вчера някой показа по телевизията една извадка на цените на тока във времето и кога е почнала да расте цената, след приватизацията.И тока в къщи е един и същ от 83-та досега.Смениха се само електромерите и цената.Та що държавата да не може да стопанисва след като го е правила.Снощи по новините прочетоха едно изявление на ЧЕЗ че били платили 400 и не знам колко си милиона данъци, аколко печелба са прибрали.И що тази печалба да не отива в държавата вместо в личните им сметки.Какъв е проблема.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАми вчера някой показа по телевизията една извадка на цените на тока във времето и кога е почнала да расте цената, след приватизацията.И тока в къщи е един и същ от 83-та досега.Смениха се само електромерите и цената.Та що държавата да не може да стопанисва след като го е правила.Снощи по новините прочетоха едно изявление на ЧЕЗ че били платили 400 и не знам колко си милиона данъци, аколко печелба са прибрали.И що тази печалба да не отива в държавата вместо в личните им сметки.Какъв е проблема.
1. Лъжата, че плоският данък води инвеститори.
2. Лъжата, че държавата във всички случаи е лош стопанин.
3. Лъжата, че конкурентната среда винаги създава нещо добро.
4..................и т.н."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Наскоро гледах един документален филм, във Великобритания отчитат като грешка отдаването на концесия на жп линиите.Това довело до лоша подръжка заради гонене на печалби и съответно до повече катастрофи./Дискавъри/По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАми вчера някой показа по телевизията една извадка на цените на тока във времето и кога е почнала да расте цената, след приватизацията.И тока в къщи е един и същ от 83-та досега.Смениха се само електромерите и цената.Та що държавата да не може да стопанисва след като го е правила.Снощи по новините прочетоха едно изявление на ЧЕЗ че били платили 400 и не знам колко си милиона данъци, аколко печелба са прибрали.И що тази печалба да не отива в държавата вместо в личните им сметки.Какъв е проблема.
През 1988г е била "интересна" цената, то и горивата имаха подобни стойности.Last edited by Доко; d.m.y г., 10:14.
Comment
-
Е да ама бедния по-лесно се лъже и манипулира.Не че не можеше да се вдигат и доходите.Факт е че при един и същи старт, ний сме на дъното че и копаем по-надолу.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Здравейте, ако позволите да ви нацапам темата с мойте празни думи...Без да опровергавам или подкрепям никой, ще ви разкажа на какво съм (бил)свидетел.
1. Работя във фирма с държавно участие, която до преди известно време беше доста успешна, но изведнъж след смяната на властта (последната смяна) изпълнителния директор стана неудобен на някой и решиха да му сложат директор и на него. В резултат на това решение, човека подаде оставка и в момента преподава в Харвард. Това, което се случва от тогава на сам е:
а) задачите и отговорностите нараснаха без това да се отрази на възнагражденията.
б) вече шефовете на брой служител се утроиха и се назначиха куп парашутисти, които освен да докладват колко цигари е изпушил някой от другите служители, друго не знаят (е, има и няколко много свестни момчета и момичета, но за тях има мизерни заплатки и ги виждам как са навънка с единия крак, а с другия са стъпили на бананова кора)
в) започна се с постоянното следене, наблюдение под лупа и инсталиране на системи за контрол на достъпа- дори и в тоалетната се влиза с карта!!!
ДМС-ите спаднаха драстично, от което следва оттегляне на големи специалисти, отишли (или планират да отидат) да се реализират в чужди фирми, в резултат на което качеството на предлаганите от нас услуги се занижи многократно.
Това е общо казано за фирмата, в която работя.
Сега ще поразкажа за фирмата на моя тъст...
Преди двадесетина години един чичко с доста контакти е побутнал на тъста ми мнооого сладка държавна поръчка. Човека се организира регистрира фирма и осъществява поръчката... Да, ама НЕ!!! Завода е приватизиран и разграбен, поръчката умира, а фирмата не може да се класира на пазара, защото човека е свикнал да определя цените без конкуренти- съответно самия той не е конкурентно способен. Отделно от това е свикнал да прибира доста добри печалби, а заплатите от мизерни на долу, работниците се тровят с химия и на по 40 години имат само изкуствени зъби в устата си!!! Осигуряват се на минимум и т.н.
Исках да се изкажа на темата частни и държавни фирми, дано не съм ви досадил с романа, който написах. Поздрави!!!145 1.6 boxer
146ti
Comment
-
Втоя филм съм бил участник, с това допълнение че новия директор си дойде с тайфата от което следва че ни съкратиха.Той не знам каква заплата се спазари но му купиха чисто нов автомобил, смени обзавеждането с ново щото старото беше от миналата година, смятай каква квартира му дадоха естествено не за негова сметка/казват че фирмата плащала 1200 лв за наема и/ и т.н и т.н.Нищо ново под слънцето.Останаха тия с вродена чупка в кръста.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеСТИГА ТЪПОТИИ.
Според теб когато чез притежава цялата токодовеждаща инсталация до твоя блок и до твоя апартамент, токодовеждаща и токотрансформираща инсталация, според теб как ти би могъл да си избереш друг доставчик?????????? Кой е този доставчик, който ще инвестира огромни средства за изграждането и узаконяването на своя токодовеждаща инсталация, за да те снабди теб или твоя блок???????? За Бога, разберете, че това не е пускане на коаксиално кабелче или поставяне на малка сателитка на балкона ти. И тук идва логичният въпрос, защо раздържавяваме нещо, за което е явно, че автоматично става ЧАСТЕН МОНОПОЛ!!!!!!!!!
А нима така не стоят нещата и с шибаните тръби на топлофикация и същите тръби на софийска вода?????????
Напъни се и проучи западноевропейския опит и ще видиш, че често след даване на концесия, ВИК сектора отново е ставал държавен.
Не е възможно един частен монополист да бъде собственик на енергодовеждащата мрежа до домовете ни.
Така мисля аз!
Аз харесвам частния сектор, но когато там технически и всякак си е възможно да има конкуренция. Тук няма как да има такава. Красивите униформички, лъскавите офисчета и позьорските усмивчици на красиви мацки не правят нещата розови, когато един частен монополист ти съдере кожата.
И ТЕ ТАКА............Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
Ми аз обясних горе долу как стават нещата, без да има паралелни кабели, мене пък ме мързи да пиша.Енергийната система е една и за високо и за ниско напрежение въпроса е колко доставчици има между производителя и крайния потребител.Ама не един от друг да я прекупуват, а да купуват от производителя и да ти я доставят на различни цени.Пък как си поделят и прехвърлят абонати не ме интересува.Въпроса е да има няко да каже - стани ми абонат за примерно 10 стотинки на киловат с ддс и такси пренос.Нека другия тогава да продава на 20 стотинки.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Когато частника се съюзи с държавата, се получава мафия.
Кодекса на труда се променя само в полза на частника. Всички забравят, че тоя кодекс урегулира взаимоотношенията. Погазването му води само до бунт и клане. Това се забравя, а после се оглеждат глупаво.
В частните фирми, дори и тоя кодекс не се спазва, да не говорим за финанси и данъци, че там е страшно! От там идва ограбването и липсата на пари в усигурителните институти.
Изобщо проблемите у нас не се разрешават, а се разсичат!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment