Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Мда, няма да разбере.И аз му се връзвах и ядосвах, напоследък ми е предимно смешен.А лошото е, че контролът на психиатрите явно липсва.
    А аз дори не му се връзвам.......просто се заяждам безуспешно и си търся някой да ме натупа.

.....имам и еди килими ще му ги дам да ги поизтупа.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
      А аз дори не му се връзвам.......просто се заяждам безуспешно и си търся някой да ме натупа.

.....имам и еди килими ще му ги дам да ги поизтупа.
      Абе аз не бих му дал килимите.....
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        Ама кое е това държавно дружество, което е на печалба? Кажи кое е да знаем, че има поне едно.
        Колко са държавните заводи, в които държавата все още трябва да налива отново и отново от парите на народа?! 98,8% от всичките.
        Държавата има огромна полза от частните дружества - те повишават производителността си, плащат заплати, плащат данъци и осигуровки и единственото, което държавата трябва да прави е да им осигури благоприятна среда за развитие.
        За монопола писах много ясно и с големи букви, че е вреден, ма ти обичаш да си баеш едно и също. Нали това ти е работата.
        ЕРПтата преди да ги приватизират бяха на печалба, АЕЦ и ТЕЦ също са на печалба. За ползата от частните дружества нещата са доста по-сложни от колкото си ги описал.

Comment

• Ок,ама сега ЕРП са платили 800 милиона примерно, отделно плащат данък печлалб, осигуровки, данъци и прочее.Държавата няма никакъв ангажимент, освен да прибира постъпленията.
          А цената на тока, която отива в ЕРП та е 9%, останалите 91 лв на 100 сметка отиват отново някъде другаде.ДДС, зелена енергия и т.н, та проблемът не е в ЕРП та, а в нереформираната посткомунистическа България.
          sigpic

Comment

• Аз до колкото разбрах темата е да се осмива соца ..... ОК (няколко пъти съм казвал и сега подчертавам - Не съм социалист, комунист, фашист или демократ) Просто искам да ви питам - Комунизма фалира защото беше "не работеща тъпня" (цитирам колегите) - та според вас сегашната "демокрация" не направи ли същото ?!?!? .......... излиза че също е не работеща тъпня
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Орм демокрацията е форма на политическо управление не включваща икономическото такова. А комунизма е социална, политическа и икономическа форма на управление. За това въпроса ти е некоректен.
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                Орм демокрацията е форма на политическо управление не включваща икономическото такова. А комунизма е социална, политическа и икономическа форма на управление. За това въпроса ти е некоректен.
                Ахъм...... а според мене , хората които са вънка не ги интересува формата на управление , а по скоро как да платят 500лв ток с 400лв заплата . Държавата и сега трябва да се грижи за икономическото си състояние , независимо че не управлява пряко фирми и предприятия, а тука много (по голямата част от ЕС) се провалиха (според мен де)
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Не мога да разбера какво точно искаш да кажеш? В България голяма част от демократичните принципи са нарушени или изобщо не са създавани. За това такова разделение на комунизъм и демокрация не може да се прави.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Не мога да разбера какво точно искаш да кажеш? В България голяма част от демократичните принципи са нарушени или изобщо не са създавани. За това такова разделение на комунизъм и демокрация не може да се прави.
                    Само едно уточнение .... на само в България..... искам да кажа че демокрация означава "народовластие" а не "нарадоподтискане" - толкова сме зле , че вместо да искаме по високи заплати - ние искаме по ниски сметки, вместо да й разкажем играта на ЕС (както правят гърците) ние гледаме да не се изложим пред ЕС да не ги обидим случайно....
                    А в глобален план според мен Китай им разказа играта на ЕС и на нас барабар с тях защото ЕС е "светлото бъдеще" според повечето от форума и страната ....... само се замисли и ако можеш се сети за някой съюз сдружение или империя ако щеш , която не се е разпаднала......

Comment

• Напълно съм съгласен с теб, че искането за смъкване на цени е погрешно. Логично е да си вдигаме доходите и разширяваме потреблението , а не постоянно да се свиваме. Обаче пак ще те поправя, че намесваш демокрацията не на място, тя няма много общо с икономическото управление. В Китай има капиталистическа икономика и комунистическо управление, но няма демокрация. В скандинавските страни също има капиталистическа икономика, но управлението е социалистическо, но са едни от най-демократичните страни в света. В нашият случай обаче не ЕС ни е виновен за състоянието. Иначе си прав за колелото на историята, всичко има възход и падение.
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Ще се изразя като философите: Ако 10 души карат всеки своята лодка и една тръгне да потъва , другите могат да помогнат ..... ако същите 10 души пътуват с един кораб... ще потънат всичките !!! - горе долу това исках да кажа!!!

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                          Аз до колкото разбрах темата е да се осмива соца ..... ОК (няколко пъти съм казвал и сега подчертавам - Не съм социалист, комунист, фашист или демократ) Просто искам да ви питам - Комунизма фалира защото беше "не работеща тъпня" (цитирам колегите) - та според вас сегашната "демокрация" не направи ли същото ?!?!? .......... излиза че също е не работеща тъпня
                          Не демокрацията, а ЕС е неработеща тъпня.
                          Ама ние пак отидохме да кльопаме там, дето другите дрискат.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Ще се изразя като философите: Ако 10 души карат всеки своята лодка и една тръгне да потъва , другите могат да помогнат ..... ако същите 10 души пътуват с един кораб... ще потънат всичките !!! - горе долу това исках да кажа!!!
                            И аз по философски ще се включа. ......Ако 10 души карат всеки своята лодка и една тръгне да потъва , другите могат да помогнат ..... ако същите 10 души пътуват с един кораб... ще потънат всичките !!! Но първата по сериозна буря ще потопи всички лодки, а кораба няма да мръдне!!!
                            П.П. Не е ли твърде рано за бира?
                            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Аз до колкото разбрах темата е да се осмива соца ..... ОК (няколко пъти съм казвал и сега подчертавам - Не съм социалист, комунист, фашист или демократ) Просто искам да ви питам - Комунизма фалира защото беше "не работеща тъпня" (цитирам колегите) - та според вас сегашната "демокрация" не направи ли същото ?!?!? .......... излиза че също е не работеща тъпня
                              Целта е да се намери истината за соца, да се преосмислят клишета, които някои продължават да повтарят, защото така е говорил баща им, бай Тошо или еди кой си.
                              А сегашната ни демокрация е родена от комунизма-тоест не може след като е ликвидирана на частна собственост, свобода на партии, сдружение, пропаганда, унищожаване на църква, свободна и независима култура и т.н да чакаме да се роди чиста демокрация от най висок клас.Демокрацията се прави от хора, сега се учим на нея.Нашата е млада, неукпрепнала и зачената в малоумното ни минало.
                              А соца се провали и във всички страни, докато демокрацията, колкото и да е несъвършена, съществува от векове и е доказала, че е по добър обществен строй.

---------- Post added at 15:08 ---------- Previous post was at 15:05 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                              Не демокрацията, а ЕС е неработеща тъпня.
                              Ама ние пак отидохме да кльопаме там, дето другите дрискат.
                              Е, ЕС работи, ама трябва и там да се ремонтира.В по тежки времена се виждат ясно недъзите й.За да се преодолеят трябва воля и силни личности, които да поразмърдат и западнто общество, бая бюргересто
                              Last edited by fred; d.m.y г., 11:11.
                              sigpic

Comment

И аз по философски ще се включа. ......Ако 10 души карат всеки своята лодка и една тръгне да потъва , другите могат да помогнат ..... ако същите 10 души пътуват с един кораб... ще потънат всичките !!! Но първата по сериозна буря ще потопи всички лодки, а кораба няма да мръдне!!!
                                П.П. Не е ли твърде рано за бира?
                                И за това с течение на времето всеки ще си ъпгрейдва лодката до кораб

П.П - Никога не е рано лллл

---------- Post added at 09:17 ---------- Previous post was at 09:14 ----------

[QUOTE=fred;1183939]
                                А сегашната ни демокрация е родена от комунизма-тоест не може след като е ликвидирана на частна собственост, свобода на партии, сдружение, пропаганда, унищожаване на църква, свободна и независима култура и т.н да чакаме да се роди чиста демокрация от най висок клас.Демокрацията се прави от хора, сега се учим на нея.Нашата е млада, неукпрепнала и зачената в малоумното ни минало.
                                А соца се провали и във всички страни, докато демокрацията, колкото и да е несъвършена, съществува от векове и е доказала, че е по добър обществен строй. [COLOR="Silver"]

Ок логичния въпрос - Ами Италия, Испания, Гърция и.т.н ?!?!?!

Comment

Working...
                                X