Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• В Русе се произвеждат двигатели за Ауди... В Ботевград се произвежда бая електроника за всички марки, а във Владая седалки за Бентли, Мазерати и други премиум марки.
    Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      Пак глупостите на Никалай. Автоваз как произвежда GM и Нисан.
      Я кажи, по точно, кои модели произвежда, че ми стана интересно.

Comment

• Ми чети за АвтоВАЗ, деба и тъпите руснаци,не си приватизираха завода,http://fakti.bg/search/s/?q=%D0%90%D...0%D0%97&page=2http://fakti.bg/search/s/?q=%D0%90%D...0%D0%97&page=3
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Ми чети за АвтоВАЗ, деба и тъпите руснаци,не си приватизираха завода,http://fakti.bg/search/s/?q=%D0%90%D...0%D0%97&page=2http://fakti.bg/search/s/?q=%D0%90%D...0%D0%97&page=3
          Френско-японският консорциум "Рено-Нисан" и руската държавна корпорация "Ростехнологии" ще станат основен акционер в руския производител на автомобили "АвтоВАЗ", съгласно подписано днес съглашение. Според него до средата на 2014 година Алиансът ще инвестира 23 млрд. рубли (742 млн. долара), срещу което ще получи акции, равняващи се на 67.13% от дружеството "Alliance Rostec Auto BV", което пък ще държи 74.5 на сто от капитала на "АвтоВАЗ". Главният изпълнителен директор на "Рено-Нисан" Карлос Гон, който подписа сделката, коментира че Русия ще се превърне в най-големия пазар на нови автомобили в Европа до 2015 години. Той очаква "Рено-Нисан" да реализира около 40% от продажбите в страната след около три години, при 30 на сто сега.

---------- Post added at 18:18 ---------- Previous post was at 18:10 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
          Пак глупостите на Никалай. Автоваз как произвежда GM и Нисан.
          Пацо, в Русия се произвеждат и други марки автомобили, но НЕ на старите производствени линии на Москвич и Лада. Контролният пакет на АвтоВаз е собственост на Рено. Технологиите, оборудването и стандартите също са от Рено. Съответно и продажбите на произведените там автомобили са много много повече.

Свали си капаците и чети:
          Представители на руския завод с гордост съобщиха, че за последните две години качеството на тяхната продукция се е повишило с... десет пъти! Това твърдение може да е напълно вярно като се има предвид, че в руския завод вече сериозно се намеси алиансcj Renault-Nissan.
          В АвтоВАЗ действа и нова служба за качествен контрол, наречена Common Supplier Quality and Supplier Development (CSQSD), която следи за качеството на възлите и агрегатите, които заводът взима от поддоставчиците.
          Освен всичко това дирекцията по качество в АвтоВАЗ вече се оглавява от французина Лоран Фофан, който по думи на хора от завода има съвсем различни изисквания към работния процес. Именно той е настоял новата бюджетна Lada Granta да минава през т.нар. двоен контрол за качество.
          Заради Фофан АвтоВАЗ беше принуден да намали обемите на производство, въпреки че в момента на руския пазар има сериозен недостиг от автомобили от модела Granta. Хората от Renault-Nissan заявиха, че все пак има още какво да се желае по отношение на качеството на руския автомобилен завод.
          2014: Deutschland über alles

Comment

• Аз лично не смятам Русия за държава, на която трябва да подражаваме за нещо.Ето една статия от вестник Дневник (съобщението е на пресцентъра на завода, пуснато от Прайм ТАСС), 9 юни 2011 г.: (Пускам я за който няма регистрация).Дава представа какво е отношението към държавнта собственост, естествено както и у нас:

В автозаводите в руския град Толияти са разкрити кражби и разхищения за милиарди рубли, разследват се ръководители и сътрудници на АвтоВАЗ и фирмената дилърска мрежа "Лада-сервиз", съобщи пресслужбата на автомобилния холдинг.
            Разхищенията на средства надхвърлят 1 млрд. рубли, изтегли най-вече през "Лада-сервиз". Установена е и кражба на метал за над 700 000 рубли, допълва Прайм-ТАСС.
            По думите на пресслужбата кражбата на автомобили е станала в периода 2008-2009г., като от сметките на предприятието липсват 7459 коли "Лада", което е 2.24% от годишния план за производство. Според анализатори загубите надхвърлят 1.7 млрд. рубли и цялата афера означава ,че заводът е изгубил какъвто и да е контрол над дилърската си мрежа.
            Проверката е извършена по инициатива на самото ръководство на АвтоВАЗ и най-вече на основния му акционер - държавния холдинг "Ростехнологии".
            В борбата с кражбите са се включили контраразузнаването на Русия, министерството на вътрешните работи, следствената служба и службата за сигурност на "АвтоВАЗ". Възбудени са наказателни дела, установени са организаторите и изпълнителите от престъпните групировки, допълва официалното съобщение.
            Миналата година целият автомобилен сегмент на АвтоВАЗ е донесъл чиста печалба от 2.1 млрд. рубли при положение, че година по-рано имаше загуби от 38.5 млрд. рубли. В същото време "Лада-сервиз" е намалила загубите си почти 4 пъти спрямо 2009г.
            Last edited by fred; d.m.y г., 19:05.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

• Точно така, Русия трябва да ни подражава нас.Да им пратиме малко специалисти и депутати че да заприлича на държава.Там пише че Путин е поставил условия на Рено а не обратното.

Comment

• Ами то ние сме едно и също, мааалко в последните години слава богу, се опитваме да изизбягаме.Приликата ни е почти пълна.
                Само липсва бат Бойко-пожизнен владетел, или който искаш ти - като Путин и да си го гледаме докато умре, а пък той ще поставя условия, но няма да може да си оправи бакиите в государството. А за какво му е да прави привазитазация, щом може да командва парада и съответно прибира парсата...
                Last edited by fred; d.m.y г., 19:23.
                sigpic

Comment

• Еми ний сме на дъното, а в Русия криза няма.И да искам някой с твърда ръка, за да не може всеки да си разиграва коня както си иска.Колкото и да не искате да се съгласите Русия е фактор с който тепърва ще се съобразяват.И ако зависеше от мен бих теглил една майна на ЕС, ще пусна руснаците да си направят бази пъс нека ни мотат за Шенген и прочие.Няма да им хареса, гарантирано.Ма пък ний ще се пооправим.

Comment

• Е ситуацията е смесена, оправията е трудна.Силната ръка да, ама какво ще донесе тя (Пиночет е едно, друго е Милошевич примерно)?Отделно винаги има и жертви, виновни и много невинни.
                    Революцията носи бързина.От друга страна - естествения път,еволюционния бавен и труден, но естествен.
                    Жельо Желев, за това го признавам, още преди 20 години каза- има два пътя към демокрацията-революционен, бърз и еволюциеонен, дето караме по него.
                    За нас е най-добре един нов Стамболов, но нали знаеш как убиха стария....
                    В крайна сметка зависи и от нас, като общество-за това се дракаме тук, с една цел-за добро да е и да не повтаряме,това което е минало
                    sigpic

Comment

• Аз не се драча.Просто отстоявам вижданията си, не си спомням да съм обиждал някой.Казвам каквото мисля и както го разбирам.Всеки си има право на мнение.Всички мислеха по един начин не много отдавна.Боли ме че я докарахме до тук.

Comment

• Аз му викам драчене, на шега, все пак влагаме някакви емоции, може да изтърся и глупост. Стремя се към толератност, но има и идиоти понякога, та им падам и аз на нивото, гледам да не съм първи.
                        Но целите са ни общи, пътищата може би различни.И аз съм работил в държавна структура, която беше затрита, в моя случай точно от държавата, както и много други структури свързани с нея, та съм преживял и съкращения и прочее-искам да живеем в нормална държава, както и децата ми и внуците им и всички.
                        Last edited by fred; d.m.y г., 20:10.
                        sigpic

Comment

• По принцип мразя туткането и искам нещата да се случват бързо.Нямам още 50 години за поправителна сесия.

Comment

• Е, кой ли го обича.Но насила хубост не става, а и не трябва.Едно време ни учеха, че Маркс и Ленин твърдели, че комунизмът ще настъпи в развитите общества, но Ленин е доказал, че това не било задължително, можело и в по изостанали, а Монголия прескочила направо от феодализма направо в соца....
                            Едно нещо се случва, тогава, когато трябва да се случи в крайна сметка.
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              ..........Монголия прескочила направо от феодализма направо в соца....
                              Едно нещо се случва, тогава, когато трябва да се случи в крайна сметка.
                              Това е вярно. Ние наскоро скочихме във феодализма

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Това значи, че като цяло сме си били все там, цар си имахме, васали и придворни също
                                sigpic

Comment

Working...
                                X