Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Ето до къде я докарахме в образованието:

Българските деветокласници на възраст 15-16 г. заемат твърдо последното място в ЕС по ниво на образованието си в областта на математиката и четенето, а в природните науки след нас е само Румъния. Огромен процент българчета - 39,4, са на практика неграмотни. В областта на математиката напълно закъсали са 43,8% (при средно 23% в света); в четенето с разбиране неграмотността се шири сред 40,4% от тях; а в природните науки - сред 36,9%. Това показва PISA'2012 - поредното международно оценяване на резултатите след последния клас на задължителното образование в 65 държави в цял свят. Оценяването се прави на всеки три години от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Резултатите бяха обявени вчера в МОН. Оценяването по математика, четене и природни науки става по скала от 500 точки, разпределени на 6 нива, като попадналите под второ ниво са на практика напълно неграмотни. Има известен ръст спрямо 2009 г. в получените от българчетата точки и в трите области, но с 439 точки по математика при средно 494 те се нареждат на 47-о място. България е сред водещите страни по зависимост на образованието от социалния статус на родителите, т.е. по неефективна образователна система.
    Това, за съжаление е факт.

Голям принос за него има Интернет и другите съвременни средства за комуникация. Не съм видял млад човек да прочете една книга - ей така за развлечение.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Защо пък да е виновен интернет, и да няма нет човек ако не е любознателен все тая.По скоро средата и родителите са фактора който развива или не интересите на едно дете.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
        Защо пък да е виновен интернет, и да няма нет човек ако не е любознателен все тая.По скоро средата и родителите са фактора който развива или не интересите на едно дете.
        Поради няколко причини. Някои от които:

1 - Огромно количество информация на разстояние едно кликване.
        Това не тренира паметта а точно обратното.

2 - Губиш си времето със всевъзможни по-приятни от четенето и ученето неща.

......

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ето тук едно интересно четиво по темата от последните постове. Забележете, че авторът не българин.
          Have A Nice Day
          o/_______\o
          (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
          []=о===о=[]

Comment

• Четивото наистина е интересно. Всъщност всеки ще стигне до същите изводи, ако помисли малко.

Изводът - "Много лесно не е на хубаво."

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Изпростяването при децата е факт, защото в последните години от рая, който ни остави социализма се изнесоха 2,5 милиона млади българи и повечето от тях бяха точно тези, които правеха нивото. Некадърниците и тъпанарите си останаха тук и съответно и децата им са същите. Лошият човешки материал стана мнозинство.
              Разликата между читавите млади хора и простаците става вече крещящо голяма. Едните са много грамотни и кадърни, а другите са пълни мърши. И после идват политиците и викат, че искат равенство. Е, няма как да стане изкуствено тая работа.

Пацо от Флорида е едно малко изключение от правилото. За него се радвам, че е емигрирал. Дано да е завинаги.
              2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                Изпростяването при децата е факт, защото в последните години от рая, който ни остави социализма се изнесоха 2,5 милиона млади българи и повечето от тях бяха точно тези, които правеха нивото. Некадърниците и тъпанарите си останаха тук и съответно и децата им са същите. Лошият човешки материал стана мнозинство.
                Разликата между читавите млади хора и простаците става вече крещящо голяма. Едните са много грамотни и кадърни, а другите са пълни мърши. И после идват политиците и викат, че искат равенство. Е, няма как да стане изкуствено тая работа.

Пацо от Флорида е едно малко изключение от правилото. За него се радвам, че е емигрирал. Дано да е завинаги.
                Абе, Никалай, да не искаш да кажеш че ти си от най-умните. Ами като ти гледам глупавите заключения, едва ли.
                Иначе причината за трагичните резултати в образованието е бандитската политика през последните 24 години. Кражби, грабежи закриване на училища приватизиране на дейности свързани с образованието и т.н. В едно нещо ако не се инвестира , то запада. Интернета не е извинение, защото другите участници в годишната класация от другите страни също ползват интернет ама освен това имат и по-добра материална база, по-добри учебни програми и по-успешна държавна политика.
                Last edited by pavlin; d.m.y г., 04:31.

Comment

• Аз влязох в гимназията през 1990 когато даваха олиото и леба с купончета и нямаше пари за парно зимата, пък сега като гледам не е същото положението и пак е западнало образованието. Ти хвани едно цигане от гетото и чакай на материалната база, учебните програми и по-успешната държавна политика да го направят човек.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                    Изпростяването при децата е факт, защото в последните години от рая, който ни остави социализма...
                    Колега Вие обаче сте наистина дразнещ индивид! Наистина не разбирам как успявате всяко нещо да обърнете в противопоставяне и конфликт с времена от които имате само детски спомени! Наистина не разбирам това маргинализирано поведение. Няма как да сте ги запомнили, но преди, в ония време като вас говореха точно партийните и комсомолските секретари. Жалък сте в словестните си напъни. Точно такива посредствени и ограничени "оратори" като вас отблъснаха много симпатизанти на синята идея, и на такива като вас се дължи незавидното състояние на десните в момента. Нито Бисеров нито дори Костов Ви е виновен.

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                    Аз влязох в гимназията през 1990 когато даваха олиото и леба с купончета и нямаше пари за парно зимата, пък сега като гледам не е същото положението и пак е западнало образованието. Ти хвани едно цигане от гетото и чакай на материалната база, учебните програми и по-успешната държавна политика да го направят човек.
                    Абе какви са тия расистки глупости сега? Знаете ли, че през 50те ония гадни комунисти насила са прибирали в интернати децата на бедни семейства, които не са можели да се грижат за тях и да ги издържат. (между другото в цвета на демокрацията Америка и сега май същствува тази практика) Аз лично познавам в родният ми град един Директор на предприятие от местният интернат. Също така един от сравнително успешните строителни предприемачи в по нови времена е също от този интернат. Преди години по стечение на обстоятелствата съм присъствал на среща на бившите учениците от този интернат. Само достойни и свестни хора и сигурно половината бяха с висше образование, защото държавата се грижеше за своите деца, нишо, че останалите карахме лади и москвичи. Не като в днешните дни да се събират пари за болни деца с SMS-и, А разни празноглави кифли с пълнеж от силикон да се размотават с джипове чиято годишна издръжка би могла да спаси едно болно дете. Изобщо не разбирате за какво говорите, пак Ви казвам, ако нямате никакъв личен опит по-добре не говорете.

И понеже вече съм виждал как опростено работи мозъка на такива като вас преди много години, знам че ще ме заклеймите като Комуняга, Комунде... и всички там обидни епитети които използвате в словестните си диарии, няколко членове тука на форума. Държа обаче да знаете, че не се срамувам от това, че съм със социалдемократически убеждения! Въпрек това никога в живота си не съм гласувал за БСП, защото те изначално не носят и никога не са носили социалдемократическата идея.
                    Have A Nice Day
                    o/_______\o
                    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                    []=о===о=[]

Comment

• Държавата тогава обаче се грижеше най вече за Партията и партийния елит.По закон те бяха наречени "правоимащи", за тях се полагаха такива грижи....Децата им не караха лади и москвичи, пазаруваха и учеха в гнилите западни страни...
                      В крайна сметка от толкова грижи, държавата фалира и то определено не заради грижата за сираците.
                      Социалдемократ е нещо което е съществувало в България преди 1944, след тая дата обаче членовете и са преследавани,а лидерът и А. Москов е пратен в лагер от комунистите.
                      Обществото, което беше наложено от СССР няма нищо общо със социалдемокрацията, както и сегашната БСП, все още. Може и някой ден да стане такава партия, но няма да е скоро май.Както и да е.
                      Мен например ми е страно, как лидерът на БСП, член и председател на ПЕС се извини на турците за преименуването, но не съм чул той или някой друг лидер на БСП да се извини на България и българите за избитите около 20 хиляди наши сънародници (включетелно и комунисти) след 1944 г. от слугите на СССР в България и се чудя, това нормално ли е?
                      Last edited by fred; d.m.y г., 18:49.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                        Колега Вие обаче сте наистина дразнещ индивид! Наистина не разбирам как успявате всяко нещо да обърнете в противопоставяне и конфликт с времена от които имате само детски спомени! Наистина не разбирам това маргинализирано поведение. Няма как да сте ги запомнили, но преди, в ония време като вас говореха точно партийните и комсомолските секретари. Жалък сте в словестните си напъни. Точно такива посредствени и ограничени "оратори" като вас отблъснаха много симпатизанти на синята идея, и на такива като вас се дължи незавидното състояние на десните в момента. Нито Бисеров нито дори Костов Ви е виновен.

Абе какви са тия расистки глупости сега? Знаете ли, че през 50те ония гадни комунисти насила са прибирали в интернати децата на бедни семейства, които не са можели да се грижат за тях и да ги издържат. (между другото в цвета на демокрацията Америка и сега май същствува тази практика) Аз лично познавам в родният ми град един Директор на предприятие от местният интернат. Също така един от сравнително успешните строителни предприемачи в по нови времена е също от този интернат. Преди години по стечение на обстоятелствата съм присъствал на среща на бившите учениците от този интернат. Само достойни и свестни хора и сигурно половината бяха с висше образование, защото държавата се грижеше за своите деца, нишо, че останалите карахме лади и москвичи. Не като в днешните дни да се събират пари за болни деца с SMS-и, А разни празноглави кифли с пълнеж от силикон да се размотават с джипове чиято годишна издръжка би могла да спаси едно болно дете. Изобщо не разбирате за какво говорите, пак Ви казвам, ако нямате никакъв личен опит по-добре не говорете.

И понеже вече съм виждал как опростено работи мозъка на такива като вас преди много години, знам че ще ме заклеймите като Комуняга, Комунде... и всички там обидни епитети които използвате в словестните си диарии, няколко членове тука на форума. Държа обаче да знаете, че не се срамувам от това, че съм със социалдемократически убеждения! Въпрек това никога в живота си не съм гласувал за БСП, защото те изначално не носят и никога не са носили социалдемократическата идея.
                        Господине, щом се изнервяте, можете да ме игнорирате. Наясно съм, че дискусията с Вас е безполезна.
                        И все пак ще Ви отговоря. Аз съм от поколението на 70-те, което е "привилегировано" хем да помни социализъма, хем да не е живяло достатъчно за да му промият мозъка.
                        Малко е сложно да се коментира поста Ви, защото е един сбирщайн от хаотични мисли, събран в някакви изречения.
                        Относно мангасарите, за мен тези от гетата не са хора в пълния смисъл на думата. Децата им ходят без обувки, немити откак са се родили. Мисълта ми беше, че няма образователна система, материална база и т.н., която да ги ограмоти и вкара в пътя. Баща ми е учил на свещ и е станал човек. Смешно е да се говори, че материалната база е причината за западналото ни образование. Много от децата просто отиват на училище без първите 7 години. Циганетата от гетото ако ще и в Оксфорд да ги пратиш, пак нищо няма да стане от тях.
                        За хората от интернатите изобщо не съм коментирал. Не зная откъде решихте, че съм засягал тази тема изобщо. Аз съм убеден, че и най-мръсното цигане ако се осинови до 3-4 годишна възраст от читаво семейство, ще стане човек.
                        Костов и Бисеров не знам в какъв контекст ги споменавате. Единият изгония другия от СДС за корупция и мафията го назначи на новата му длъжност - зам. председател на ДПС.
                        Силиконови кифли с джипове и чалга културата е продукт на балканския манталитет, а не на демокрацията. Ходил съм доста из Европа и никъде не съм видял нито да хвърлят салфетки, нито да слушат чалга, нито ултра-мощни джипове да карат на зиг-заг по улиците и никой да не ги спира.
                        Поздравления, че не гласувате за ДПСБСП.

Comment

• Абе Никалай, болните ти разбирания които се опитваш да натрапваш са си чиста форма на расизъм и донякъде фашизъм. Много погрешно си мислиш че си нещо повече от някои други.

Comment

• То другото име на фашизма е комунизъм, аз лично не виждам разилики, освен, че при фашизма има частна собственост и вместо петолъчка се кланят на пречупения кръст.
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              То другото име на фашизма е комунизъм, аз лично не виждам разилики, освен, че при фашизма има частна собственост и вместо петолъчка се кланят на пречупения кръст.
                              Е как да няма разлики? За разлика от фашистите, които се провъзгласяват за висша раса и изтребват другите народи, комунистите изтребват собствения си народ.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Е как да няма разлики? За разлика от фашистите, които се провъзгласяват за висша раса и изтребват другите народи, комунистите изтребват собствения си народ.
                                E комунистите се провъзгласяват за най висшите, а народа ги трепят и двете фракции.Но си прав, че при фашизма е по - слабо изтреблението на собствения народ.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X