Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Глупавите твърдения са патент и привилегия на комунистите и техните подръжници.
    Last edited by fred; d.m.y г., 22:58.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Павлине, дай достоверен източник.
      Няма нормален човек който да одобрява зверства породени от насилие и трагедии породени от бедствия. Аз в такива теми не искам да задълбавам.

Comment

• Той социализцма щото не е бедствие.Дайте пример в коя държава народа е най-щастлив и какъв е модела на управление.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Само да вметна че господата nikolaaaay и dimitar_vd62 Биха изкарали няколко години зад решетката заради аватарите си и глупостите за хитлер и нацизма които са изписали.... Човекът и режима отговорен за най голямото престъпление срещу човешкия род не би трябвало да се защитават от НОРМАЛНИ хора ...............
          Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Ами нали това питах, каква е разликата ако си сложа петолъчка на аватара.Значи не ме грози затвор.

"Смърта на един е трагедия, на милиони е просто статистика" - Йосиф Сталин

Има теми табу, защото така са ни го набили в главите.И някои няма да се откажат да извличен девиденти от това.Избрали сме си да сме роби и тва е.

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
              Само да вметна че господата nikolaaaay и dimitar_vd62 Биха изкарали няколко години зад решетката заради аватарите си и глупостите за хитлер и нацизма които са изписали.... Човекът и режима отговорен за най голямото престъпление срещу човешкия род не би трябвало да се защитават от НОРМАЛНИ хора ...............
              За аватарите и аз мисля, че са неуместни и ако колегите искат да изразят нещо, то следва да намерят други изразни средства.

Иначе относно фашизма, аз не видях някой да го защитава. Просто сравняваме фашизъм с комунизъм или хитлеризъм със сталинизъм и става ясно, че и двете са донесли големи вреди на хората, макар и това злодействата на комунизма да не са така явни.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                За аватарите и аз мисля, че са неуместни и ако колегите искат да изразят нещо, то следва да намерят други изразни средства.

Иначе относно фашизма, аз не видях някой да го защитава. Просто сравняваме фашизъм с комунизъм или хитлеризъм със сталинизъм и става ясно, че и двете са донесли големи вреди на хората, макар и това злодействата на комунизма да не са така явни.
                Има хиляди мнения по въпроса и истината е че никой от пишещите тука не знае истината ...........някои казват че жертвите на Сталин са силно преувеличени , други обратното, същото е и за Хитлер - разликата е че жертвите на хитлер и извратения му режим са около 45000000а на Сталин не се знае ....2 или 3 милиона и също така че при хитлер е в световен мащаб и е психическо отклонение а при Сталин просто борба за власт
                Истината е че мога да ви зарина с линкове ................
                Last edited by Orm; d.m.y г., 00:03.
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Темата е за социализма и сравнението с националсоциализма е съвсем в реда на нещата, защото разликите са минимални. Моят аватар в момента не е нацистки, а е нашивка на армията на СССР, използвана до нападението на Германия през 1941г. Затова има и свастика и звезда. Агитацията в полза на нацизма е забранена, но тази в полза на социализма не е, което е много странно. И все пак моля да не ми обиждате аватара. Това е просто частица от историята на един незабранен за агитация режим.
                  2014: Deutschland über alles

Comment

• Ей това ме дразни че омаловажавате Сталин като престъпник.По принцип, не ми е симпатичен нито единия нито другия.Като помисли човек, 50 млн. са загубили живота си, кой знае колко от тях биха могли да променят историята на човечеството към нещо по-добро, колко гении да затрити завинаги.Искам всеки който се смята за българин, има български паспорт и се бие в гърдите че работи за България, да спазва законите и обичаите в държавата в която живее.Ако има склонност да се дупи в посока на Мека и да говори на майчиния си език по митинги да отиде малко по на юг.Не знам в някой парламент на запад мюсулманска партия да кове закони, както и та юг ат нас етнически българи да са в турския парламент.Всяка жаба да си знае гьола.Итъй като ни учеха че Родопите са насилствено потурчени, очаквам извенение от ДПС от една страна, а от друга - българите които се смятат за потурчени в миналото да се върнат към вярата и корените си.Лично аз нямам бог, но несъмнено ще застана зад християнството.

Comment

Има хиляди мнения по въпроса и истината е че никой от пишещите тука не знае истината ...........някои казват че жертвите на Сталин са силно преувеличени , други обратното, същото е и за Хитлер - разликата е че жертвите на хитлер и извратения му режим са около 45000000а на Сталин не се знае ....2 или 3 милиона и също че при хитлер е в световен мащаб и е психическо отклонение а при Сталин просто борба за власт
                      Коя истина не се знае?
                      Че фашизмът е станал причина за милиони жертви и разрушения?
                      Че сталинизмът е избил цвета на народа си?
                      Че изобщо е имало първа и втора световни войни?

Кое точно не се знае? Може би точната бройка на избитите или имената и адресите им?

На мен не са ми нужни линкове за да знам, кое и как е било.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Коя истина не се знае?
                        Че фашизмът е станал причина за милиони жертви и разрушения?
                        Че сталинизмът е избил цвета на народа си?
                        Че изобщо е имало първа и втора световни войни?

Кое точно не се знае? Може би точната бройка на избитите или имената и адресите им?

На мен не са ми нужни линкове за да знам, кое и как е било.
                        Е нали и из казвам същото имах предвид че точната бройката на жертвите или това дали 2 -3 снимки са подправени няма никакво значение ........

Comment

• Всички сме станали заложници на пропагандата от едната или другата страна.Трудно е да се отсее истината, а с течение на времено истинските факти се позабравят и удобна се представят от заинтересованите в желаната светлина.Особено когато не сме съвременници на събитията.Чудя се каква е ползата от тази тема.Миналото е минало, не можем да го променим, обаче бъдещето можем.Обаче май не искаме.Лутаме се между минало и настояще.

Comment

Има хиляди мнения по въпроса и истината е че никой от пишещите тука не знае истината ...........някои казват че жертвите на Сталин са силно преувеличени , други обратното, същото е и за Хитлер - разликата е че жертвите на хитлер и извратения му режим са около 45000000а на Сталин не се знае ....2 или 3 милиона
                            Това е вярно, но за разлика от Германия, СССР не е победен във ВСВ или след това. Информацията за немските престъпления е достигнала до нас след като войските на СССР и Съюзниците са отблъснали немците и са достигнали съответните конц лагери. След това са проведени разследвания, организирани са процеси срещу нацисти.
                            В СССР никой не е влизал, за да разследва. Информацията, която достига до нас е само частица от това, което се е случило в соц. лагера и това пак е достатъчно, за да си изясним какво е отношението ни към този режим и дали го искаме отново. Да, построени бяха пътища, електропроводи и канализация, обаче и Хитлер е строил аутобани и е развивал високите технологии и индустрията. Това прави ли го строител и съзидател?! Щото за Тодор Живков доста суперлативи изчетох от някои хора.

---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:33 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            Всички сме станали заложници на пропагандата от едната или другата страна.Трудно е да се отсее истината, а с течение на времено истинските факти се позабравят и удобна се представят от заинтересованите в желаната светлина.Особено когато не сме съвременници на събитията.Чудя се каква е ползата от тази тема.Миналото е минало, не можем да го променим, обаче бъдещето можем.Обаче май не искаме.Лутаме се между минало и настояще.
                            Тук съм абсолютно съгласен и за двете неща.
                            Показателен е фактът, че националсоциалистите са наричани от СССР пропагандата "фашисти" и изразът "фашистка Германия" сме го чували тук в Източна Европа милиони пъти. Обаче в Германия никога не е имало фашисти. Такива е имало само в Италия на Мусолини /който пък преди това е бил комунист/.
                            Нацистката партия се казва National-Sozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP което значи национал-социалистическа немска работническа партия. Според руската пропаганда това е крайно дясна идеология, но то се вижда и от името, че няма как работническа партия да бъде дясна. Идеологията на нацистите е лява и те национализират големите структуроопределящи предприятия. Разликата е, че са националисти, а не интернационалисти както комунистите и, че не отричат напълно частната собственост, а частично.
                            След като ние сме лъгани години наред дори за името на "врага" и за неговата истинска идеология, това означава ли, че трябва да приемаме на 100% всяка информация за Аушвиц и Холокоста? Изобщо не искам да оправдавам нацистите, а само да помислим какъв е пътят на информацията, която стига до нас! През социализма в соц. лагера нямаше почти никакви източници на вярна информация. Всичко беше пропаганда и резултатите от нея все още са налице.
                            За посоката съм напълно съгласен. Трябва да си изясним накъде ще вървим. В ЕС ли ще бъдем или в евразийския съюз или пък свободен електрон. И трябва като си изберем посока да вървим само натам упорито докато постигнем целите си. Ние в България вървим на зиг-заг. Хем искаме в ЕС, хем били ционисти и соросоиди. Трябва да се определим вече и да е ясно кой накъде ще поема.
                            2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                              Това е вярно, но за разлика от Германия, СССР не е победен във ВСВ или след това. Информацията за немските престъпления е достигнала до нас след като войските на СССР и Съюзниците са отблъснали немците и са достигнали съответните конц лагери. След това са проведени разследвания, организирани са процеси срещу нацисти.
                              В СССР никой не е влизал, за да разследва. Информацията, която достига до нас е само частица от това, което се е случило в соц. лагера и това пак е достатъчно, за да си изясним какво е отношението ни към този режим и дали го искаме отново. Да, построени бяха пътища, електропроводи и канализация, обаче и Хитлер е строил аутобани и е развивал високите технологии и индустрията. Това прави ли го строител и съзидател?! Щото за Тодор Живков доста суперлативи изчетох от някои хора.

---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:33 ----------

Тук съм абсолютно съгласен и за двете неща.
                              Показателен е фактът, че националсоциалистите са наричани от СССР пропагандата "фашисти" и изразът "фашистка Германия" сме го чували тук в Източна Европа милиони пъти. Обаче в Германия никога не е имало фашисти. Такива е имало само в Италия на Мусолини /който пък преди това е бил комунист/.
                              Нацистката партия се казва National-Sozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP което значи национал-социалистическа немска работническа партия. Според руската пропаганда това е крайно дясна идеология, но то се вижда и от името, че няма как работническа партия да бъде дясна. Идеологията на нацистите е лява и те национализират големите структуроопределящи предприятия. Разликата е, че са националисти, а не интернационалисти както комунистите и, че не отричат напълно частната собственост, а частично.
                              След като ние сме лъгани години наред дори за името на "врага" и за неговата истинска идеология, това означава ли, че трябва да приемаме на 100% всяка информация за Аушвиц и Холокоста? Изобщо не искам да оправдавам нацистите, а само да помислим какъв е пътят на информацията, която стига до нас! През социализма в соц. лагера нямаше почти никакви източници на вярна информация. Всичко беше пропаганда и резултатите от нея все още са налице.
                              За посоката съм напълно съгласен. Трябва да си изясним накъде ще вървим. В ЕС ли ще бъдем или в евразийския съюз или пък свободен електрон. И трябва като си изберем посока да вървим само натам упорито докато постигнем целите си. Ние в България вървим на зиг-заг. Хем искаме в ЕС, хем били ционисти и соросоиди. Трябва да се определим вече и да е ясно кой накъде ще поема.
                              Не забравяй че информацията за зверствата на Сталин си получил от другата машина за пропаганда - тази , западната!!!!! Така че пак не можеш да твърдиш че е истина !!!! Аз например съм чел версия която твърди че в лагерите е имало 80% криминални престъпници и че броя на затворниците в САЩ днеска е по голям ......

Comment

Не забравяй че информацията за зверствата на Сталин си получил от другата машина за пропаганда - тази , западната!!!!! Така че пак не можеш да твърдиш че е истина !!!! Аз например съм чел версия която твърди че в лагерите е имало 80% криминални престъпници и че броя на затворниците в САЩ днеска е по голям ......
                                Това е интересно предположение.
                                Как да си обясним тогава трудовете на Солженицин, присъдената му нобелова награда, забраната на произведенията му в соц. лагера и изгонването му от СССР?
                                Пак с действието на западната пропаганда ли?

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X