Глупавите твърдения са патент и привилегия на комунистите и техните подръжници.
Известие
Collapse
No announcement yet.
За социализма
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеПавлине, дай достоверен източник.
Comment
-
Само да вметна че господата nikolaaaay и dimitar_vd62 Биха изкарали няколко години зад решетката заради аватарите си и глупостите за хитлер и нацизма които са изписали.... Човекът и режима отговорен за най голямото престъпление срещу човешкия род не би трябвало да се защитават от НОРМАЛНИ хора ...............Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Ами нали това питах, каква е разликата ако си сложа петолъчка на аватара.Значи не ме грози затвор.
"Смърта на един е трагедия, на милиони е просто статистика" - Йосиф Сталин
Има теми табу, защото така са ни го набили в главите.И някои няма да се откажат да извличен девиденти от това.Избрали сме си да сме роби и тва е.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеСамо да вметна че господата nikolaaaay и dimitar_vd62 Биха изкарали няколко години зад решетката заради аватарите си и глупостите за хитлер и нацизма които са изписали.... Човекът и режима отговорен за най голямото престъпление срещу човешкия род не би трябвало да се защитават от НОРМАЛНИ хора ...............
Иначе относно фашизма, аз не видях някой да го защитава. Просто сравняваме фашизъм с комунизъм или хитлеризъм със сталинизъм и става ясно, че и двете са донесли големи вреди на хората, макар и това злодействата на комунизма да не са така явни.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЗа аватарите и аз мисля, че са неуместни и ако колегите искат да изразят нещо, то следва да намерят други изразни средства.
Иначе относно фашизма, аз не видях някой да го защитава. Просто сравняваме фашизъм с комунизъм или хитлеризъм със сталинизъм и става ясно, че и двете са донесли големи вреди на хората, макар и това злодействата на комунизма да не са така явни.
Истината е че мога да ви зарина с линкове ................Last edited by Orm; d.m.y г., 00:03.Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Темата е за социализма и сравнението с националсоциализма е съвсем в реда на нещата, защото разликите са минимални. Моят аватар в момента не е нацистки, а е нашивка на армията на СССР, използвана до нападението на Германия през 1941г. Затова има и свастика и звезда. Агитацията в полза на нацизма е забранена, но тази в полза на социализма не е, което е много странно. И все пак моля да не ми обиждате аватара. Това е просто частица от историята на един незабранен за агитация режим.
Comment
-
Ей това ме дразни че омаловажавате Сталин като престъпник.По принцип, не ми е симпатичен нито единия нито другия.Като помисли човек, 50 млн. са загубили живота си, кой знае колко от тях биха могли да променят историята на човечеството към нещо по-добро, колко гении да затрити завинаги.Искам всеки който се смята за българин, има български паспорт и се бие в гърдите че работи за България, да спазва законите и обичаите в държавата в която живее.Ако има склонност да се дупи в посока на Мека и да говори на майчиния си език по митинги да отиде малко по на юг.Не знам в някой парламент на запад мюсулманска партия да кове закони, както и та юг ат нас етнически българи да са в турския парламент.Всяка жаба да си знае гьола.Итъй като ни учеха че Родопите са насилствено потурчени, очаквам извенение от ДПС от една страна, а от друга - българите които се смятат за потурчени в миналото да се върнат към вярата и корените си.Лично аз нямам бог, но несъмнено ще застана зад християнството.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеИма хиляди мнения по въпроса и истината е че никой от пишещите тука не знае истината ...........някои казват че жертвите на Сталин са силно преувеличени , други обратното, същото е и за Хитлер - разликата е че жертвите на хитлер и извратения му режим са около 45000000а на Сталин не се знае ....2 или 3 милиона и също че при хитлер е в световен мащаб и е психическо отклонение а при Сталин просто борба за власт
Истината е че мога да ви зарина с линкове ................
Че фашизмът е станал причина за милиони жертви и разрушения?
Че сталинизмът е избил цвета на народа си?
Че изобщо е имало първа и втора световни войни?
Кое точно не се знае? Може би точната бройка на избитите или имената и адресите им?
На мен не са ми нужни линкове за да знам, кое и как е било.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКоя истина не се знае?
Че фашизмът е станал причина за милиони жертви и разрушения?
Че сталинизмът е избил цвета на народа си?
Че изобщо е имало първа и втора световни войни?
Кое точно не се знае? Може би точната бройка на избитите или имената и адресите им?
На мен не са ми нужни линкове за да знам, кое и как е било.Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Всички сме станали заложници на пропагандата от едната или другата страна.Трудно е да се отсее истината, а с течение на времено истинските факти се позабравят и удобна се представят от заинтересованите в желаната светлина.Особено когато не сме съвременници на събитията.Чудя се каква е ползата от тази тема.Миналото е минало, не можем да го променим, обаче бъдещето можем.Обаче май не искаме.Лутаме се между минало и настояще.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеИма хиляди мнения по въпроса и истината е че никой от пишещите тука не знае истината ...........някои казват че жертвите на Сталин са силно преувеличени , други обратното, същото е и за Хитлер - разликата е че жертвите на хитлер и извратения му режим са около 45000000а на Сталин не се знае ....2 или 3 милиона
Истината е че мога да ви зарина с линкове ................
В СССР никой не е влизал, за да разследва. Информацията, която достига до нас е само частица от това, което се е случило в соц. лагера и това пак е достатъчно, за да си изясним какво е отношението ни към този режим и дали го искаме отново. Да, построени бяха пътища, електропроводи и канализация, обаче и Хитлер е строил аутобани и е развивал високите технологии и индустрията. Това прави ли го строител и съзидател?! Щото за Тодор Живков доста суперлативи изчетох от някои хора.
---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:33 ----------
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеВсички сме станали заложници на пропагандата от едната или другата страна.Трудно е да се отсее истината, а с течение на времено истинските факти се позабравят и удобна се представят от заинтересованите в желаната светлина.Особено когато не сме съвременници на събитията.Чудя се каква е ползата от тази тема.Миналото е минало, не можем да го променим, обаче бъдещето можем.Обаче май не искаме.Лутаме се между минало и настояще.
Показателен е фактът, че националсоциалистите са наричани от СССР пропагандата "фашисти" и изразът "фашистка Германия" сме го чували тук в Източна Европа милиони пъти. Обаче в Германия никога не е имало фашисти. Такива е имало само в Италия на Мусолини /който пък преди това е бил комунист/.
Нацистката партия се казва National-Sozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP което значи национал-социалистическа немска работническа партия. Според руската пропаганда това е крайно дясна идеология, но то се вижда и от името, че няма как работническа партия да бъде дясна. Идеологията на нацистите е лява и те национализират големите структуроопределящи предприятия. Разликата е, че са националисти, а не интернационалисти както комунистите и, че не отричат напълно частната собственост, а частично.
След като ние сме лъгани години наред дори за името на "врага" и за неговата истинска идеология, това означава ли, че трябва да приемаме на 100% всяка информация за Аушвиц и Холокоста? Изобщо не искам да оправдавам нацистите, а само да помислим какъв е пътят на информацията, която стига до нас! През социализма в соц. лагера нямаше почти никакви източници на вярна информация. Всичко беше пропаганда и резултатите от нея все още са налице.
За посоката съм напълно съгласен. Трябва да си изясним накъде ще вървим. В ЕС ли ще бъдем или в евразийския съюз или пък свободен електрон. И трябва като си изберем посока да вървим само натам упорито докато постигнем целите си. Ние в България вървим на зиг-заг. Хем искаме в ЕС, хем били ционисти и соросоиди. Трябва да се определим вече и да е ясно кой накъде ще поема.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеТова е вярно, но за разлика от Германия, СССР не е победен във ВСВ или след това. Информацията за немските престъпления е достигнала до нас след като войските на СССР и Съюзниците са отблъснали немците и са достигнали съответните конц лагери. След това са проведени разследвания, организирани са процеси срещу нацисти.
В СССР никой не е влизал, за да разследва. Информацията, която достига до нас е само частица от това, което се е случило в соц. лагера и това пак е достатъчно, за да си изясним какво е отношението ни към този режим и дали го искаме отново. Да, построени бяха пътища, електропроводи и канализация, обаче и Хитлер е строил аутобани и е развивал високите технологии и индустрията. Това прави ли го строител и съзидател?! Щото за Тодор Живков доста суперлативи изчетох от някои хора.
---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:33 ----------
Тук съм абсолютно съгласен и за двете неща.
Показателен е фактът, че националсоциалистите са наричани от СССР пропагандата "фашисти" и изразът "фашистка Германия" сме го чували тук в Източна Европа милиони пъти. Обаче в Германия никога не е имало фашисти. Такива е имало само в Италия на Мусолини /който пък преди това е бил комунист/.
Нацистката партия се казва National-Sozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP което значи национал-социалистическа немска работническа партия. Според руската пропаганда това е крайно дясна идеология, но то се вижда и от името, че няма как работническа партия да бъде дясна. Идеологията на нацистите е лява и те национализират големите структуроопределящи предприятия. Разликата е, че са националисти, а не интернационалисти както комунистите и, че не отричат напълно частната собственост, а частично.
След като ние сме лъгани години наред дори за името на "врага" и за неговата истинска идеология, това означава ли, че трябва да приемаме на 100% всяка информация за Аушвиц и Холокоста? Изобщо не искам да оправдавам нацистите, а само да помислим какъв е пътят на информацията, която стига до нас! През социализма в соц. лагера нямаше почти никакви източници на вярна информация. Всичко беше пропаганда и резултатите от нея все още са налице.
За посоката съм напълно съгласен. Трябва да си изясним накъде ще вървим. В ЕС ли ще бъдем или в евразийския съюз или пък свободен електрон. И трябва като си изберем посока да вървим само натам упорито докато постигнем целите си. Ние в България вървим на зиг-заг. Хем искаме в ЕС, хем били ционисти и соросоиди. Трябва да се определим вече и да е ясно кой накъде ще поема.Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеНе забравяй че информацията за зверствата на Сталин си получил от другата машина за пропаганда - тази , западната!!!!! Така че пак не можеш да твърдиш че е истина !!!! Аз например съм чел версия която твърди че в лагерите е имало 80% криминални престъпници и че броя на затворниците в САЩ днеска е по голям ......
Как да си обясним тогава трудовете на Солженицин, присъдената му нобелова награда, забраната на произведенията му в соц. лагера и изгонването му от СССР?
Пак с действието на западната пропаганда ли?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment