Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение

http://profit.bg/news/Kude-sa-naj-ni...id-114384.html
    Например средната заплата в Украйна е по-ниска от тази в България с около 100 евро.
    Какво значение има това ако държавата поема 80% от комуналните разходи. Колега знаете ли, че доскоро в Украйна мой приятел плащаше средно 20$ месечно за парно и топла вода? Знаете ли, че наскоро си купи втора нова кола от магазина и то не евтина и руска. Работи да кажем на същата позиция като мен...
    Много сериозно се замислям дали всъщност не съм сбъркал посоката в която скоро поемам за кой ли път!
    Have A Nice Day
    o/_______\o
    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
    []=о===о=[]

Comment

• Няма никаква файда от ниските цени на парното. Когато беше евтино, никой не си го намаляваше при меко време, а си отваряхме прозорците. Същото беше и с хляба, който се даваше на прасетата, понеже фуража не се субсидираше и беше скъп. Билетчето за автобуса беше 6 ст. обаче не можеше да се качиш в 3 поредни автобуса защото пенсионерите бяха тръгнали на разходка точно сутрин в 7,30. Нали е евтино...
      Само в България има хора, които още си мислят, че когато нещо се "плаща от държавата", то идва даром. Все едно държавата ги взима тия пари от космоса. Всъщност преди държавата да ги даде на ТЕЦ-а, за да имаме евтино парно, тя ги взима от народа. Ние си го плащаме това "евтино" парно до последната стотинка и вместо да си хвърляме парите през прозореца или да ги даваме на прасетата е по-добре да ги даваме за нещо смислено.

---------- Post added at 23:04 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Николай просто даде пример за пропаганда.

Защо се казва криво-ляво, а не криво - дясно.
      Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      Това имах предвид, че с няколко добре подбрани снимки не можеш да докажеш теза по убедителен начин.

Ако снимам в някое село кметството, ремонтирано по някой европроект, две-три богаташки къщи, прясно асфалтирана улица пред палата на някой цигански барон, плюс комбайна на местния арендатор, мога да изкарам българското село земен рай.
      Ако мина по новата Южна дъга на София и снимам сградите наоколо, мога да изкарам, че България е номер 1.
      И все пак портрета на Лукашенко на стената е достатъчно показателен какво се случва в тая държава.
      2014: Deutschland über alles

Comment

• Абе хора защо отъждествявата Украйна и Русия с комунизъм.Беше каквото беше.Хотелите лятото пълни с руснаци.Още 2006 година когато бях елтехник в 5 звезден хотел и работех за 450лв, се запознах с колега от руски хотел който беше на почивка в стаята която поддържах, заприказвахме се и ми каза - "аз работя за 1200$, само че съм само елтехник, не като тебе всичко да оправям".ЕС няма интерес от силна Русия и Украйна.Путин укрепи Русия след Елцин, възвърна и отбранителната мощ, сложи ръка на олигарсите.Веднъж вкусили от меда как ги виждате да се върнат към комунизма.Ай стига приказки от 1001 нощ.Щото там няма вече да купиш предприятие да го фалираш и да го сринеш, ами почнаха да им намират работа съобразно новите условия, щото няма бавене на заплати и неплащане на осигуровки че много боляло разправят.Само щото тяхната демокрация не като нашиата слободия и айде - комунисти.Е ний с какво сме по-по от тях.Щом не е по модела на ЕС, значи комуняги.Ми значи и Англия е комунистическа щом иска да излиза от ЕС.Дайте си оправим първо нашата кочинка после да съдим другите.И да лаем и да не лаем на руснака му дреме на оная работа.Кой е казал че САЩ и ЕС са еталон за демокрация.На нас не ни харесва да же и ЕС щото и там има закони не е като да си развяваш байряка както ти хрумне.Бах го и у германеца дет вика един познат, глоби ма дет съм настъпал разделителната линия на паркинга, боята му ще издраскам, ебавам ти и европата.Социализма си е у нас - връзки, дуене,крадене претенции на пъпчив задник.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Аз пък гледах откриването на олимпийските игри, не съм виждал нищо по красиво и ефeктно.....
          После ми стана интересно да прочета коментарите под бг статиите.... Наистина има хора които мислят и които просто се радват на красотата , която макар и по телевизията имат шанса да видят (според мен едва ли някой ще може да го повтори)
          Но показателно е това че има много индивиди , на които видиш ли виртуозите в балета , които естествено няма да видят никога повече в мизерния си живот са "тъпня", били похарчили 50 млрд, а имало гладуващи хора, но не смятат за колко милиарда бомби са изхвърлени по тези гладуващи хора . Няк'ви снимки от недовършени строежи се представят като завършени двойни туалетни, що не се сещат как в Англия бълваха лайна от кенефите по време на олимпиадата....не знам , сигурно не е изгодно. Руснаците пак се били оакали щото не се е отворил единия кръг (между другото символизиращ америка). Никой не мисли че за тези мащаби на това представление с толкова много компоненти и техника един гаф , не е нищо ..... Според мен за хора , които постоянно гледат големи събития отстрани сме много големи разбирачи. Била комунистическа грандомания....хм.. ако руснаците не правят грандомански проекти , за да ги видят тъпите кратуни по света какво може да се направи и как ....кой ли трябва да ги прави тези грандомански неща ?!?!? Швейцария ли ????
          Но няма значени това , важното е че аз съм го видял и мисля че вчера гледах най красивото откриване в историята на олимпийските игри.
          Last edited by Orm; d.m.y г., 11:47.
          Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Ми ето, гафове от олимпиадата във Ванкувър.http://www.sportal.bg/news.php?news=221953 А ся коментирайте.

Представлението беше уникално.Щом бедна "комунистическа" Русия похарчи 51 млрд.$ за олимпиадата, не ми се мисли една силна капиталистическа Русия колко щеше да похарчи.

Comment

• Ами то по важно е как живеят хората, а не колко може да похарчи една държава.
              А харченето е за сметка и на гърба на простия човек.Просто в по демократичните държави все пак има някакъв контрол, докато в държави като Русия, контрола е на бащицата само-каквото каже он, това става-ако трябва и 100 милиарда ще похарчат, па после хлебец еж, водиц пий и т.н.Малко ми мяза на нашите абитуриентски балове.
              Та и колегата ОРм си противоречи, като не гледа красотата на откриването в Англия, а кенефите, а сега се сърди, че други гледат руските кенефи
              Иначе и на мен ми хареса, малко гледах.Да вметна обаче -аз не обичам обаче тези откривания, независимо къде са. От едно нормално дефилиране на представителите на държавите в миналото, сега това е изродено в някакви излишни (за мен) постановки.

---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:29 ----------

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
              Какво значение има това ако държавата поема 80% от комуналните разходи. Колега знаете ли, че доскоро в Украйна мой приятел плащаше средно 20$ месечно за парно и топла вода? Знаете ли, че наскоро си купи втора нова кола от магазина и то не евтина и руска. Работи да кажем на същата позиция като мен...
              Много сериозно се замислям дали всъщност не съм сбъркал посоката в която скоро поемам за кой ли път!
              Няма лошо колега Фаде, но предпочитам човек сам да ги поема, както е на Запад.Тоест държавата да създава условия индивида да работи, да печели достойно, тя да организира неговата защита (полиция, съд и тн.), да се грижи за малката част, които не са способни наистина да работят.
              Иначе във всяка държава може да се намери прилична работа, да.Говоря обаче за среден доход, масов.
              Last edited by fred; d.m.y г., 17:44.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

• Здравейте
                Просто самата олимпиада е параван,основната идея,заради която са налети тези пари.Те и самите руснаци си го казаха.Цялостната инфраструктура и другите разходи за олимпиадата са 10 млрд$,останалите са други разходи.Та къде е логиката заради олимпиадата да се строи писта за F1,кажете.Просто заради олимпиадата те си направиха един целогодишно функциониращ курорт,предлагащ почти всякакви забавления.......какво лошо има в това.Вярно е,струва много пари,но след като ти си решиш да строиш къща,кой е този човек,който ще ти каже как да си я направиш,с какво и защо....просто не е етично,нали така....те американците трябва да благодарят през последните години именно на китай и русия...иначе хептен бяха заминали(китай и русия са двете страни,първите по притежание на американски държавни ценни книжа).Какво завари и какво направи Путин,просто е много дълга тема,но накратко накара богатите да си плащат данъци,възвърна си контрола над газпром,няколко рокади в нефтената промишленост и секнаха едни бързи пари за не малко американски и британски компании.Нормално е да го мразят,повярвайте....но все пак този човечец направи нещо за страната си....вкара някакъв ред,макар и често наричан терор.Погледнете от другата страна на океана....поради заплаха от тероризъм,могат да ви задържат без съд и такива неща за 2-3-4 че и повече години...защото някой решил че вие сте такъв.Къде е разликата?

Comment

• Да, то отдавна олимпийската идея, а и целия спорт е подчинен най вече на парите.
                  Но си прав, че много е важно, как ще се използват съораженията след олимпийските игри.Включтително, че много от вложените матеряли може да бъдат използвани отново.
                  В Лондон това е предвидено, някои неща се премахнаха, други са пригодини за използване от хората, народа, както си му казваме ние тук.А и в Лондон е огромен град с милионно население.
                  Ето инфо
                  http://london2012.gong.bg/article/id...oryjeniia.html
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

• Фред, според теб излиза че Путин след олимпиадата ще игра хокей там , ще кара шорттрек, фигурно пързаляне...и ще кара бобслей....
                    Нали всичко това остава за хората за децата , които ще тренират там , и просто за града , който ще стане любима дестинация за милиони.
                    Повярвай ми , народа в Русия не е гладен, ако гледш снимки на няк'ви пияници, в някое село и си правиш изводи за това как живее нацията , бъркаш много. Всеки един руснак ако е решил да прави нещо с живота си има шанса и възможността да го направи , било то в музиката , в киното, в науката или космонавтиката.
                    Това което не харесвам на Путин е че разчита на ресурси само и за държава имаща такива ресурси от суровини почти нищо не се произвежда.
                    А иначе , когато в Бг или някъде в ЕС почнат да дават $15к за второ дете , тогава ще говорим отново

А за кенефите , спрял съм да се сърдя на когото и да е било много отдавна и съм си направил изводите , просто завистта на хората ги кара да злобеят...
                    Last edited by Orm; d.m.y г., 19:24.
                    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от GORETEX Покажи съобщение
                      Здравейте
                      Просто самата олимпиада е параван,основната идея,заради която са налети тези пари.Те и самите руснаци си го казаха.Цялостната инфраструктура и другите разходи за олимпиадата са 10 млрд$,останалите са други разходи.Та къде е логиката заради олимпиадата да се строи писта за F1,кажете.Просто заради олимпиадата те си направиха един целогодишно функциониращ курорт,предлагащ почти всякакви забавления.......какво лошо има в това.Вярно е,струва много пари,но след като ти си решиш да строиш къща,кой е този човек,който ще ти каже как да си я направиш,с какво и защо....просто не е етично,нали така....те американците трябва да благодарят през последните години именно на китай и русия...иначе хептен бяха заминали(китай и русия са двете страни,първите по притежание на американски държавни ценни книжа).Какво завари и какво направи Путин,просто е много дълга тема,но накратко накара богатите да си плащат данъци,възвърна си контрола над газпром,няколко рокади в нефтената промишленост и секнаха едни бързи пари за не малко американски и британски компании.Нормално е да го мразят,повярвайте....но все пак този човечец направи нещо за страната си....вкара някакъв ред,макар и често наричан терор.Погледнете от другата страна на океана....поради заплаха от тероризъм,могат да ви задържат без съд и такива неща за 2-3-4 че и повече години...защото някой решил че вие сте такъв.Къде е разликата?
                      Баш те така е пич, ма сега и двамата ще ни изкарат комунисти.Просто щото руската демокрация не е като западно европейската либерна демокрация.Путин сецна устрема на евреите олигарси и ги накара да си плащат, което не влизаше в интересите на запада и САЩ за слаба Русия.Човека просто защитава националните интереси ама много хора не могат да го приемат и реват че са комунисти.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                        Баш те така е пич, ма сега и двамата ще ни изкарат комунисти.Просто щото руската демокрация не е като западно европейската либерна демокрация.Путин сецна устрема на евреите олигарси и ги накара да си плащат, което не влизаше в интересите на запада и САЩ за слаба Русия.Човека просто защитава националните интереси ама много хора не могат да го приемат и реват че са комунисти.
                        Въпросът е как точно ги защитава тия национални интереси. Той и Хитлер е защитавал националните интереси на Германия и между него и Путин има доста прилики. Например пращането на опозицията в затвора или създаване на министерство на пропагандата. В последните години Путин започна втора студена война. Каквото и да потърсиш на кирилица в нета, те заливат разни филмчета, в които руски "експерти" обясняват как САЩ загнива, а ЕС е много лош.
                        За руските олигарси не е точно така. Путин удари едни, за да издигне други. Къде са националните интереси когато хората на Елцин се сменят с тези на Путин?!

---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:30 ----------

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                        Фред, според теб излиза че Путин след олимпиадата ще игра хокей там , ще кара шорттрек, фигурно пързаляне...и ще кара бобслей....
                        Нали всичко това остава за хората за децата , които ще тренират там , и просто за града , който ще стане любима дестинация за милиони.
                        Повярвай ми , народа в Русия не е гладен, ако гледш снимки на няк'ви пияници, в някое село и си правиш изводи за това как живее нацията , бъркаш много. Всеки един руснак ако е решил да прави нещо с живота си има шанса и възможността да го направи , било то в музиката , в киното, в науката или космонавтиката.
                        Това което не харесвам на Путин е че разчита на ресурси само и за държава имаща такива ресурси от суровини почти нищо не се произвежда.
                        А иначе , когато в Бг или някъде в ЕС почнат да дават $15к за второ дете , тогава ще говорим отново

А за кенефите , спрял съм да се сърдя на когото и да е било много отдавна и съм си направил изводите , просто завистта на хората ги кара да злобеят...
                        Защо във всяко нещо виждаш злоба. Нещата не са черно-бели. Както руснаците не са супер-човеци, така и американците не са толкова тъпи, колкото ти си мислиш. Двойните тоалетни са си странни и нетипични за европейската култура. Не мога да си представя, че можеш да ходиш до кенефа заедно с някой друг. Но това е просто любопитен факт. Никой за нищо не завижда. Откриването беше хубаво, пищно. Но нищо повече. Руснаците не са боговое, повярвай ми. Няма нужда да им се кланяш.

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          ...
                          Няма лошо колега Фаде, но предпочитам човек сам да ги поема, както е на Запад.
                          Не съм съгласен колега, че човек сам си поема всичко, ама изобщо не съм съгласен! Защо трябва да плащам тока и водата на обществените плевели наречени цигани?
                          Защо трябва да плащам за ограничеността и некомпетеноста на повечето си съседи които се отказаха от централната топла вода въпреки, че им доказах с цифри че ще плащат по малко отколкото ако си топлят вода на ток. Защо трябва да плащам за огромните топлозагуби в блока защото няколко човека не искат да имат нищо общо с топлофикация. То е ясно, че не всички са компетентни да си направят сметката, че не завишават само моята сметка, и не стига, че хамалуват на дърва и въглища, а на всичко отгоре мръзнат! Не е ли държавата тази която трябва да внесе баланс в тия отношения да спре изсичането на горите за огрев? Не трябва ли според вас да ги принуди тези, нека ги наречем заблудени индивиди, с експертно решение, а не както сега да прехвърли всичко на колективната собственост и няколко човека да вгорчават живота на съседите си и да ги товарят с излишни разходи в тия трудни времена.
                          Мога още хиляди неща да изброя в които държавата си е "Умила ръцете" а не трябва да е така. Може да се поинтересувате как е решен тоя въпрос в Скандинавия, в Холандия... надявам се няма да наречете тия държави комунистически или тоталитарни!

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Тоест държавата да създава условия индивида да работи, да печели достойно, тя да организира неговата защита (полиция, съд и тн.), да се грижи за малката част, които не са способни наистина да работят.
                          Иначе във всяка държава може да се намери прилична работа, да.Говоря обаче за среден доход, масов.
                          Колега няма държава вече на територията наречена България! Ако не сте слушали този анализ от днес ето чуйте го!

Хайде да кажем, че аз съм с леви убеждения или както много хора тук обичат думичката комунде (което разбира се е пълен абсурд специално за мен).
                          Ами човека направил тоя анализ и той ли е комунист?
                          Вижда те ли докъде ни доведе либерализацията на пазара и липсата на контрол и тоталната некомпетентност на властта на мнозинството за сметка на експертите!
                          Не е ли това същата ситуация, като в нашата малка етажна собственост за която ви споменах по-горе!
                          Шапка му свалям, дори и извън политиката пак продължава да помага с каквото може па било то и "с отглеждане на зелки"!
                          (за хората които не са наясно, отглеждането на зелки е нещо което е правил един известен римски пълководец след като е спасил Рим от поредната опасност. Когато отново се надигнала опасност сенаторите го помолили пак да хване меча, но той отговорил "какъв меч, вижте какво хубаво зеле съм отгледал")
                          Have A Nice Day
                          o/_______\o
                          (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                          []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от GORETEX Покажи съобщение
                            Здравейте
                            Най-големият кредитор на САЩ е Федералният резерв на САЩ. От държавите най-много държавни книжа държи Китай - към 1,3 трилиона. Русия държи малък дял. http://profit.bg/news/Durzhavite,-na...id-114117.html
                            За инвестициите в игрите си е работа на руснаците да му мислят. Няма как да се разбере дали наистина са инвестирали 50 млрд. долара. Няма как да разберем и дали не са отпуснати повече милиарди от необходимото, за да се усвоят от приближени на властта фирми. Когато една нация се управлява от бащица с абсолютната власт, той може да си прави каквото си реши.

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                              Не съм съгласен колега, че човек сам си поема всичко, ама изобщо не съм съгласен! Защо трябва да плащам тока и водата на обществените плевели наречени цигани?
                              Защо трябва да плащам за ограничеността и некомпетеноста на повечето си съседи които се отказаха от централната топла вода въпреки, че им доказах с цифри че ще плащат по малко отколкото ако си топлят вода на ток. Защо трябва да плащам за огромните топлозагуби в блока защото няколко човека не искат да имат нищо общо с топлофикация. То е ясно, че не всички са компетентни да си направят сметката, че не завишават само моята сметка, и не стига, че хамалуват на дърва и въглища, а на всичко отгоре мръзнат! Не е ли държавата тази която трябва да внесе баланс в тия отношения да спре изсичането на горите за огрев? Не трябва ли според вас да ги принуди тези, нека ги наречем заблудени индивиди, с експертно решение, а не както сега да прехвърли всичко на колективната собственост и няколко човека да вгорчават живота на съседите си и да ги товарят с излишни разходи в тия трудни времена.
                              Мога още хиляди неща да изброя в които държавата си е "Умила ръцете" а не трябва да е така. Може да се поинтересувате как е решен тоя въпрос в Скандинавия, в Холандия... надявам се няма да наречете тия държави комунистически или тоталитарни!

Колега няма държава вече на територията наречена България! Ако не сте слушали този анализ от днес ето чуйте го!

Хайде да кажем, че аз съм с леви убеждения или както много хора тук обичат думичката комунде (което разбира се е пълен абсурд специално за мен).
                              Ами човека направил тоя анализ и той ли е комунист?
                              Вижда те ли докъде ни доведе либерализацията на пазара и липсата на контрол и тоталната некомпетентност на властта на мнозинството за сметка на експертите!
                              Не е ли това същата ситуация, като в нашата малка етажна собственост за която ви споменах по-горе!
                              Шапка му свалям, дори и извън политиката пак продължава да помага с каквото може па било то и "с отглеждане на зелки"!
                              (за хората които не са наясно, отглеждането на зелки е нещо което е правил един известен римски пълководец след като е спасил Рим от поредната опасност. Когато отново се надигнала опасност сенаторите го помолили пак да хване меча, но той отговорил "какъв меч, вижте какво хубаво зеле съм отгледал")
                              Не ми се влиза в безумната тема, само ще ти кажа, че в нашия блок се отказахме от централно отопление. Сега вместо 200 лева само за сградна инсталация, плащам с 10 лева повече за ток.
                              Та за това НЕ ИСКАМ държавата да ми внася баланс в отношенията с когото и да е.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                                Въпросът е как точно ги защитава тия национални интереси. Той и Хитлер е защитавал националните интереси на Германия и между него и Путин има доста прилики. Например пращането на опозицията в затвора или създаване на министерство на пропагандата. В последните години Путин започна втора студена война. Каквото и да потърсиш на кирилица в нета, те заливат разни филмчета, в които руски "експерти" обясняват как САЩ загнива, а ЕС е много лош.
                                За руските олигарси не е точно така. Путин удари едни, за да издигне други. Къде са националните интереси когато хората на Елцин се сменят с тези на Путин?!

---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:30 ----------

Защо във всяко нещо виждаш злоба. Нещата не са черно-бели. Както руснаците не са супер-човеци, така и американците не са толкова тъпи, колкото ти си мислиш. Двойните тоалетни са си странни и нетипични за европейската култура. Не мога да си представя, че можеш да ходиш до кенефа заедно с някой друг. Но това е просто любопитен факт. Никой за нищо не завижда. Откриването беше хубаво, пищно. Но нищо повече. Руснаците не са боговое, повярвай ми. Няма нужда да им се кланяш.
                                Виждам злоба защото, закона против пропаганда на педерастията сред малолетни се поднася като закон срещу педалите , шведска министърка която реже торта-негърка бойкотира олимпиадата защото не станало ясно откъде идват парите , американския овчар-президент и той нек'ви глупости дрънка, на западните журналисти имам чувството че им плащат да намерят някакъв пропуск и да го раздуят до провал на олимпиадата.... Нашият коментатор ме изкефи като заяви - Няма да обръщаме внимание на политиците

А се покланяш ти приятелю с твоята сляпа подкрепа на пропадането на България и възхищението си с тези които те ограбват, наистина приличаш на пионерче - "Всегда готов"
                                Last edited by Orm; d.m.y г., 21:59.

Comment

Working...
                                X