Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не защитавам Путин.
    Просто ми харесва,кефи ме това,което той направи за обикновенния човечец.Той е важният.Как живее обикновенния човечец е истината за стандарта на живот.
    Нека се върнем няколко години назад.
    Елцин постоянно весел и ходеше да търси пари,защото държавата нямаше с какво да плати заплати,пенсии ...... няма ли пари,няма и ред.Елементарно е.Просто всичко(отстрани така изглежда) беше оставено на автопилот.
    Идва другаря от кгб(тогава шеф на фсб),застава начело на държавата...правейки някакви реформи,опитвайки се да наложи,да,точно наложи някакви правила за поведение на субектите в страната,резултатът е видим просто.Русия от износител на суровини,постепенно се превръща в износител на стоки.Има разлика,повярвайте.Именно поради това му се кефя,защото с тези стъпки той създава работа,добавена стойност(има разлика дали ще изнесеш алуминий или тиган,нали така).Държавата вече не търси постоянно пари,а вече раздава и заеми...Просто всичко се промени за няколко години.Обикновенния човечец го харесва,защото той не мисли като нас дали ще може да си плати сметката за ток или телефон,а неговата грижа е примерно къде ще почива лятото или какво би желал да си купи...такива неща.....
    Голямата разлика между европа и америка е в пенсионната и здравната система.В европа горе-долу получаваш някакво безплатно здравеопазване,казвам донякъде,защото всяка държава си има своите специфики,докато в америка(визирам сащ и канада)....само спешната е безплатна....нататък си плащаш като поп...ако имаш възможност(да,зная че има там здравни застраховки,но нали се сещате,че те покриват до определена сума,след което цената й се вдига.......и става интересно).
    Пенсионната система в европа е държавна в голямата си част(основна пенсия) и частна(допълнителна)....това,донякъде показва ангажираността на държавата към своите граждани.В сащ и канада пенсията е доброволна,тоест ако искаш,в частни фондове,които често се случва да и фалират....подробност някаква
    Това,което го написах....връзката му с темата.
    В Русия пенсията е държавна,здравеопазването е както в бг,просто получаваш някаква осигуреност,сигурност.
    Кефи ме другаря,честно ме кефи,как накара почти всички,които желаят да продават автомобили в русия да ги произвеждат там.Пазара там е малък....по продадени коли са около германия,а по население 2,5 повече....но създавайки работа.....той осигурява пари за обикновенния човечец,това е истината.
    САЩ водят войни срещу терора основно заради пари,влияния и пари.

Comment

• И Русия иска влияние, но няма средства да го направи в наши дни, затова си простира ръцете-до бившите и насилствено присъединени територии.Все едно Сърбия, която искаше да продължи да съществува Югославия.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        И Русия иска влияние, но няма средства да го направи в наши дни, затова си простира ръцете-до бившите и насилствено присъединени територии.Все едно Сърбия, която искаше да продължи да съществува Югославия.
        Прави го,повярвай...но само икономически,което си е в пъти по-успешно отколкото използвайки армия

Comment

• Първоначално публикувано от GORETEX Покажи съобщение
          Не защитавам Путин.
          Просто ми харесва,кефи ме това,което той направи за обикновенния човечец.Той е важният.Как живее обикновенния човечец е истината за стандарта на живот.
          Нека се върнем няколко години назад.
          Елцин постоянно весел и ходеше да търси пари,защото държавата нямаше с какво да плати заплати,пенсии ...... няма ли пари,няма и ред.Елементарно е.Просто всичко(отстрани така изглежда) беше оставено на автопилот.
          Идва другаря от кгб(тогава шеф на фсб),застава начело на държавата...правейки някакви реформи,опитвайки се да наложи,да,точно наложи някакви правила за поведение на субектите в страната,резултатът е видим просто.Русия от износител на суровини,постепенно се превръща в износител на стоки.Има разлика,повярвайте.Именно поради това му се кефя,защото с тези стъпки той създава работа,добавена стойност(има разлика дали ще изнесеш алуминий или тиган,нали така).Държавата вече не търси постоянно пари,а вече раздава и заеми...Просто всичко се промени за няколко години.Обикновенния човечец го харесва,защото той не мисли като нас дали ще може да си плати сметката за ток или телефон,а неговата грижа е примерно къде ще почива лятото или какво би желал да си купи...такива неща.....
          Голямата разлика между европа и америка е в пенсионната и здравната система.В европа горе-долу получаваш някакво безплатно здравеопазване,казвам донякъде,защото всяка държава си има своите специфики,докато в америка(визирам сащ и канада)....само спешната е безплатна....нататък си плащаш като поп...ако имаш възможност(да,зная че има там здравни застраховки,но нали се сещате,че те покриват до определена сума,след което цената й се вдига.......и става интересно).
          Пенсионната система в европа е държавна в голямата си част(основна пенсия) и частна(допълнителна)....това,донякъде показва ангажираността на държавата към своите граждани.В сащ и канада пенсията е доброволна,тоест ако искаш,в частни фондове,които често се случва да и фалират....подробност някаква
          Това,което го написах....връзката му с темата.
          В Русия пенсията е държавна,здравеопазването е както в бг,просто получаваш някаква осигуреност,сигурност.
          Кефи ме другаря,честно ме кефи,как накара почти всички,които желаят да продават автомобили в русия да ги произвеждат там.Пазара там е малък....по продадени коли са около германия,а по население 2,5 повече....но създавайки работа.....той осигурява пари за обикновенния човечец,това е истината.
          САЩ водят войни срещу терора основно заради пари,влияния и пари.
          Много погрешно е да се поставя еднозначна оценка на когото и да било. Разбира се, че управлението на Путин донесе много позитиви на руското население. Обаче и Хитлер има положителни страни - строи магистрали, разви ракетостроенето. По негово време се построиха най-големите цепелини, беше открит реактивния двигател... абе все хубави неща, но никой не казва за Хитлер, че е съзидател и строител на магистрали.
          Така е и с другаря Путин. БВП на глава от населението в Русия определено се вдигна в последните години, но това е най-вече заради високите цени на газа и петрола. Какви стоки се произвеждат толкова в Русия? Аз освен АВ Касперски нямам нищо руско вкъщи и не знам някъде да се продават руски стоки, а това е голяма държава. Четох някъде, че всяко второ работно място в Русия било свързано с добивната промишленост. В същото време всеки, който реши да се кандидатира за президент отива в затвора. Такава държава ли искаме ние?! Монархия от средновековен тип, даже и по-лошо.
          Безплатното здавеопазване е илюзия. Все някой плаща за да има безплатно каквото и да било. Това ни е остатък от социализма на нас, че не разбираме, че държавата не плаща абсолютно нищо. Всичко си се плаща от народа. В този смисъл "безплатното" здравеопазване в западна Европа се случва защото хората плащат много по-високи здравни осигуровки, които ние тук не можем да си позволим да платим. Затова и нашето здравеопазване не е на същото високо ниво. Другата причина е, че вероятно там нивото на корупция е по-ниско отколкото тук и парите стигат до където трябва, а тук се отклоняват към нашите фирми.
          2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от GORETEX Покажи съобщение
            Прави го,повярвай...но само икономически,което си е в пъти по-успешно отколкото използвайки армия
            Към настоящия момент да, само икономически, но гони чисто политически цели.
            Не забравяй, че и всяка друга страна прилага и този подход.Няма лошо.Лошото е друго-какво се опитва да наложи някой в крайна сметка.Е тука е спора.Едни смятат, че руското и това, което се налага от тях, е по добро, а аз съм тези, които не съм съгласен с това.В една Европа (Западна), има баланс някакъв на това влияние, докато в Източна не е така.
            Last edited by fred; d.m.y г., 12:05.
            sigpic

Comment

• ПРОТОКОЛИ НА СИОНИСТКИТЕ МЪДРЕЦИ!

ПРОТОКОЛ №1
              ЧОВЕК Е ХИЩНО ЖИВОТНО.
              ПОЛИТИЧЕСКАТА СВОБОДА Е ФИКЦИЯ.
              ЗЛАТОТО Е ВСЕМОГЪЩО. САМОУПРАВЛЕНИЕТО РАЗЛАГА НАРОДИТЕ.
              НАРОДЪТ Е ТЪЛПА.
              В ПОЛИТИКАТА НЯМА МОРАЛ. УПРАВНИКЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ХИТЪР И ЛИЦЕМЕРЕН.
              ЮДЕЙСКОТО ПРАВО Е В СИЛАТА.
              ЮДЕЙСКАТА ВЛАСТ ЩЕ БЪДЕ НАЙ-СИЛНА.
              НАРОДИТЕ СА СЛЕПИ.
              САМОУПРАВЛЕНИЕТО СЪЗДАВА РАЗДОРИ.
              САМО МОНАРХИЯТА СЪЗДАВА РЕД.

ЮДЕИТЕ ВНУШАВАТ НА НАРОДИТЕ СВОБОДА, ЗА ДА ГИ ТЛАСНАТ В ПИЯНСТВО И РАЗВРАТ.
              ЮДЕЙСКИЯТ ДЕВИЗ Е: ХИТРОСТ, ЛИЦЕМЕРИЕ, НАСИЛИЕ, ГРАБЕЖ И ТЕРОР.
              ЧРЕЗ ДЕВИЗА “СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО” ЮДЕИТЕ РАЗВРАТИХА НАРОДИТЕ.
              ЮДЕЙСКАТА АРИСТОКРАЦИЯ Е НАЧЕЛО НА ВСИЧКИ ИНИЦИАТИВИ.
              ЮДЕИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ СЛАБОСТИ.

http://razuznavane.com/?p=1230
              Last edited by Orm; d.m.y г., 12:18.
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Да, ако не бяха тия юдеи, ееее, сега на Марс щяхме да живеем, като в Рая, мамка им юдейска.
                Както пееше Висоцки в една негова песен, Атнисемити -Вчера в кръчмата разбрах, че са ни разпнали и бога...
                Песента е много хубава и поучителна бих казал, сложил съм линк, с български субтитри, па и руснак (при това не кой да е я) я пее:
                http://vbox7.com/play:86e4fa52
                Last edited by fred; d.m.y г., 12:35.
                sigpic

Comment

Да, ако не бяха тия юдеи, ееее, сега на Марс щяхме да живеем, като в Рая, мамка им юдейска.
                  Както пееше Висоцки в една негова песен, Атнисемити -Вчера в кръчмата разбрах, че са ни разпнали и бога...
                  Песента е много хубава и поучителна бих казал, сложил съм линк, с български субтитри, па и руснак (при това не кой да е я) я пее:
                  http://vbox7.com/play:86e4fa52
                  С Висоцки съм съгласен срещу какво се е борил, но не съм съгласен за какво...а и мисля че в неговите разбирания за свобода не са влизали бомбардировки и отнемане на ресурси и финанси от слабите... Не бива да забравяме по кое време е живял той
                  Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                    Ти наистина ли мислиш че някой тука говори за връщане на социализма ?!?!?!?
                    С такова усещане останах , четейки че е хубаво дьржавата да поема комуналните рзходи.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

С Висоцки съм съгласен срещу какво се е борил, но не съм съгласен за какво...а и мисля че в неговите разбирания за свобода не са влизали бомбардировки и отнемане на ресурси и финанси от слабите... Не бива да забравяме по кое време е живял той
                      Ами от както свят светува, се водят войни.Човека е започнал, според Библията от Каин, който убил брат си, понеже му завидял (решил, че Господ го обича повече от него).-Соца и съветското присъствие беше установено от нас със сила и масови репресии.
                      А иначе времето е едно и също винаги, вярвай ми, говоря сериозно-и винаги можеш да избереш на чия страна си.
                      В тоя ред на мисли ще ти цитирам и една библейска мисъл:
                      Не се подчинявай на глупав човек и не взимай страната на силния.
                      Last edited by fred; d.m.y г., 12:53.
                      sigpic

Comment

Ми по това, за което плачат много тука
                        А иначе времето е едно и също винаги, вярвай ми, говоря сериозно.
                        Не, времето не е едно и също, той не е имал информацията с която располагаме ние днес и от която правим изводите си , всеки сам за себе си.....

Comment

Не, времето не е едно и също, той не е имал информацията с която располагаме ние днес и от която правим изводите си , всеки сам за себе си.....
                          Малко изчаквай, че като пиша, после го осмислям и правя корекции, просто гледам да изразя по - добре, мисля много бързо, а пиша по - бавно, макар и по десетопръстната система
                          Пак ти казвам-няма едно време и сега, няма стар и нов морал, както беше казал нашият Цар, продал задника си на комунистите за да може да докопо нещо от България.
                          В частност Висоцкий е имал много по голяма информация от теб и мен, защото е бил свободен, пътувал и т.н.Истината винаги я има и не може да се скрие.
                          Last edited by fred; d.m.y г., 12:57.
                          sigpic

Comment

Ами от както свят светува, се водят войни.Човека е започнал, според Библията от Каин, който убил брат си, понеже му завидял (решил, че Господ го обича повече от него)
                            А иначе времето е едно и също винаги, вярвай ми, говоря сериозно-и винаги можеш да избереш на чия страна си.
                            В тоя ред на мисли ще ти цитирам и една библейска мисъл:
                            Не се подчинявай на глупав човек и не взимай страната на силния.
                            Е нали точно от това се дразня и аз че сме се подчинили на глупавите и сме взели страната на слабите А за разграбването от СССР , мисля че знаеш моята позиция , според мен днеска ни разграбват много повече.... Мани ресурсите а и демографски скоро ще приключим своето съществувание, и ще си оставим държавата на братята "сигани"

Чакай че и аз не мога си догоня мислите , та аз имах предвид че милиони мечтаеха за тази свобода, но никой не е мечтаел да бъде разграбена държавата и населението да е обречено на оцеляване а не на достоен живот, никой от мечтаещите не подозирал че повечето ще са бедни за сметка на малкото избрани , само ще ти кажа че 99% от парите в света държат 1% от населението
                            Last edited by Orm; d.m.y г., 13:05.

Comment

Е нали точно от това се дразня и аз че сме се подчинили на глупавите и сме взели страната на слабите А за разграбването от СССР , мисля че знаеш моята позиция , според мен днеска ни разграбват много повече.... Мани ресурсите а и демографски скоро ще приключим своето съществувание, и ще си оставим държавата на братята "сигани"
                              По скоро за мен глупавите и силните са тия от Кремъл.
                              Не мисля, че днес ни разграбват, СССР ни ескплоатираше безогледно.
                              Интересно, я ми кажи, как демографски не изчезнахме по времето на СССР, след като раждаемостта бе същата.Голяма раждаемост е имало до 1944 г, поради други причини.
                              Вервай ми, няма да изчезнем, но заради такива страхове, Сидеров си пие кафето и уискито в Париж.
                              Отделно, всички европейски държави намаляват, въобще в далечно бъдеще бялата раса ще изчезне, а и Земята ще загине след около 5 милиарда май години беше, ако дотогава не ни нацели някой голям астероид.
                              Това са пълни глупости.Наздраве, отивам да обядвам.
                              Last edited by fred; d.m.y г., 13:04.
                              sigpic

Comment

• Темата става все по-безумна и разводнена.
                                За социализъм ли говорим или за геополитика? Имам чувството, че голямата част от пишещите ги бъркат. Ако някой мисли, че ЕС и САЩ означава демокрация и дясно управление, а Русия - комунизъм и социализъм - явно политически е бил в спяща кома последните 20 години. Защото в момента е точно обратното - свиреп първичен капитализъм в Русия и кретенска лява политика на ЕС.
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X