Известие

Collapse
No announcement yet.

За социализма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
    Не съм съгласен колега, че човек сам си поема всичко, ама изобщо не съм съгласен! Защо трябва да плащам тока и водата на обществените плевели наречени цигани?
    Защо трябва да плащам за ограничеността и некомпетеноста на повечето си съседи които се отказаха от централната топла вода въпреки, че им доказах с цифри че ще плащат по малко отколкото ако си топлят вода на ток. Защо трябва да плащам за огромните топлозагуби в блока защото няколко човека не искат да имат нищо общо с топлофикация. То е ясно, че не всички са компетентни да си направят сметката, че не завишават само моята сметка, и не стига, че хамалуват на дърва и въглища, а на всичко отгоре мръзнат! Не е ли държавата тази която трябва да внесе баланс в тия отношения да спре изсичането на горите за огрев? Не трябва ли според вас да ги принуди тези, нека ги наречем заблудени индивиди, с експертно решение, а не както сега да прехвърли всичко на колективната собственост и няколко човека да вгорчават живота на съседите си и да ги товарят с излишни разходи в тия трудни времена.
    Мога още хиляди неща да изброя в които държавата си е "Умила ръцете" а не трябва да е така. Може да се поинтересувате как е решен тоя въпрос в Скандинавия, в Холандия... надявам се няма да наречете тия държави комунистически или тоталитарни!

Колега няма държава вече на територията наречена България! Ако не сте слушали този анализ от днес ето чуйте го!

Хайде да кажем, че аз съм с леви убеждения или както много хора тук обичат думичката комунде (което разбира се е пълен абсурд специално за мен).
    Ами човека направил тоя анализ и той ли е комунист?
    Вижда те ли докъде ни доведе либерализацията на пазара и липсата на контрол и тоталната некомпетентност на властта на мнозинството за сметка на експертите!
    Не е ли това същата ситуация, като в нашата малка етажна собственост за която ви споменах по-горе!
    Шапка му свалям, дори и извън политиката пак продължава да помага с каквото може па било то и "с отглеждане на зелки"!
    (за хората които не са наясно, отглеждането на зелки е нещо което е правил един известен римски пълководец след като е спасил Рим от поредната опасност. Когато отново се надигнала опасност сенаторите го помолили пак да хване меча, но той отговорил "какъв меч, вижте какво хубаво зеле съм отгледал")
    Колега, ти си противоречиш. Хем казваш, че си с леви убеждения, хем искаш да се спре тока на циганите. Според мен, ти си с леви убеждения за нещата, които искаш да получиш от държавата, но не и за тези, които трябва ти да платиш.
    За мен лявата и дясната политика не касае толкова социалната политика на една държава, а по-скоро икономическия й подход. Разликата между ляво и дясно е само в това как да се увеличи БВП, а харченето за социални потребности е много лесно когато има пари. Затова и държавите, управлявани дълго от десни правителства са много по-социални в крайна сметка от държави, управлявани с години от социалистически партии. Типичен пример за това е Бавария, управлявана от ВСВ насам почти без прекъсване от ХСС. Социалните услуги, които получават сега в Бавария са далеч по-добри от тези в Гърция, управлявана 25 години от ПАСОК.

Относно Топлофикация, аз съм от тия заблудените, които не искат да имат нищо общо с тази фирма. Не знам как е отоплението на въглища, но аз се отоплявам с инверторни климатици и плащам 70 лева зимата за 100 квадрата апартамент. За "общите части" на Топлофикация и топла вода плащам 140 лева на месец. Живот има и без централен ТЕЦ, повярвай ми. Да не говорим, че Топлофикация София освен, че работи на високи цени, дължи и 100 милиона лева за газ, които очевидно плащаме по друг начин, освен чрез сметките си за парно.
    2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      Не ми се влиза в безумната тема, само ще ти кажа, че в нашия блок се отказахме от централно отопление. Сега вместо 200 лева само за сградна инсталация, плащам с 10 лева повече за ток.
      Та за това НЕ ИСКАМ държавата да ми внася баланс в отношенията с когото и да е.
      То колега там в Сф е ... изобщо не ми го давайте за пример щото като всяко нещо в територията наречена Б-я е толкова изкривено и опошлено че... наистина няма нужда да се вкарваме в излишни безсмилени теми
      Аз се топлих една година на ток, не стига, че мръзнах, ами и платих повече така че няма изобщо паралел за сравнение.
      Пак казвам тук в Б-я нещата са толкова криви че... Само да вметна, че примерно във Финландия отоплението си влиза в наема на апартамента. Както и да смятам като процент спрямо лятото когато няма все излиза по евтино от Б-я.
      Де да знам що така са го измислили. Сещате се предполагам, че там човек с една духалчица или конвекторче не може да се топли през зимата.
      Have A Nice Day
      o/_______\o
      (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
      []=о===о=[]

Comment

• Трябва да се отбележи, че във всяка една столица, средната заплата е доста по-висока, от тази в останалата част на страната, това важи и за Украйна, СССР, пърдон Русия и так дале.
        Отделно-защо все се цитират страни, в които комунизмът (руско азитаския модел на СССР), никога не е стъпвал и в които никога частната собстевност и свободната мисъл не са били стъпквани брутално, тотално, включително и с безогледни убийства (тоест модела в соц държавите наложен от руските комунисти).Аз съм против тоя модел, а е против шведски, финландски, американски или дубайски път на развитие.
        Last edited by fred; d.m.y г., 22:38.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
          Колега, ти си противоречиш. Хем казваш, че си с леви убеждения, хем искаш да се спре тока на циганите. Според мен, ти си с леви убеждения за нещата, които искаш да получиш от държавата, но не и за тези, които трябва ти да платиш.
          ...
          Относно Топлофикация, аз съм от тия заблудените, които не искат да имат нищо общо с тази фирма. Не знам как е отоплението на въглища, но аз се отоплявам с инверторни климатици и плащам 70 лева зимата за 100 квадрата апартамент. За "общите части" на Топлофикация и топла вода плащам 140 лева на месец. Живот има и без централен ТЕЦ, повярвай ми. Да не говорим, че Топлофикация София освен, че работи на високи цени, дължи и 100 милиона лева за газ, които очевидно плащаме по друг начин, освен чрез сметките си за парно.
          Колега не се ласкайте че сте човека който знае с какви убеждения съм! Не се и опитвайте да ми правите анализ щото сте точно от хората които аз наричам "комосмолски секретари" и смятам, че нямат капацитет да мислят и топки да отстояват собствена позиция! Това означава че сте тотален игнор от моя страна. Ще Ви помоля най-учитиво, просто да не отговаряте на постовете ми както и аз тотално съм игнорирал вашите!
          Last edited by fade; d.m.y г., 22:41.
          Have A Nice Day
          o/_______\o
          []=о===о=[]

Comment

• Не мога да разбера що пък трябва да се кланям на американците.И коя му е опозицията на Путин - шепа евреи олигарси.САЩ натресоха световна криза, в Русия обаче не се усети.Мног холувудски филми гледате.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
              Виждам злоба защото, закона против пропаганда на педерастията сред малолетни се поднася като закон срещу педалите , шведска министърка която реже торта-негърка бойкотира олимпиадата защото не станало ясно откъде идват парите , американския овчар-президент и той нек'ви глупости дрънка, на западните журналисти имам чувството че им плащат да намерят някакъв пропуск и да го раздуят до провал на олимпиадата.... Нашият коментатор ме изкефи като заяви - Няма да обръщаме внимание на политиците

А се покланяш ти приятелю с твоята сляпа подкрепа на пропадането на България и възхищението си с тези които те ограбват, наистина приличаш на пионерче - "Всегда готов"
              Абе, направо да ги кастрират гейовете, както са правели нацистите. Какво ще се лигавят братушките.

---------- Post added at 22:57 ---------- Previous post was at 22:51 ----------

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
              То колега там в Сф е ... изобщо не ми го давайте за пример щото като всяко нещо в територията наречена Б-я е толкова изкривено и опошлено че... наистина няма нужда да се вкарваме в излишни безсмилени теми
              Аз се топлих една година на ток, не стига, че мръзнах, ами и платих повече така че няма изобщо паралел за сравнение.
              Пак казвам тук в Б-я нещата са толкова криви че... Само да вметна, че примерно във Финландия отоплението си влиза в наема на апартамента. Както и да смятам като процент спрямо лятото когато няма все излиза по евтино от Б-я.
              Де да знам що така са го измислили. Сещате се предполагам, че там човек с една духалчица или конвекторче не може да се топли през зимата.
              Това "на ток" е много общо понятие, понеже и печка с реотани е на ток и инверторните климатици са на ток. Само, че климатиците с 1 изхарчен киловатчас отдават 4 киловата енергия, а печката със същия изхарчен ток отдава по-малко от 1 киловат.
              Питал съм швейцарци защо там няма централно парно и казаха, че е много гот, ама излизало много скъпо. Те нали не са баровци като нас...

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                Не мога да разбера що пък трябва да се кланям на американците.И коя му е опозицията на Путин - шепа евреи олигарси.САЩ натресоха световна криза, в Русия обаче не се усети.Мног холувудски филми гледате.
                Е Митак, тука не си прав, няма какво да се кланяме на човек и система, който иска да управлява вечно, такива ги има навсякъде, но това върви само в замотаните държави.
                Ако шепа евреи и олигарси се борят против поредната диктатура, аз съм за тях.
                Ами тогава да ходим в Северна Корея, няма криза (тя е постоянна) врагове бол, не се кланят на американците и евреите, то май на никога не се кланят, освен на бащицата Ким (в Русия на Путн респективно)
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

...
                  Това "на ток" е много общо понятие, понеже и печка с реотани е на ток и инверторните климатици са на ток. Само, че климатиците с 1 изхарчен киловатчас отдават 4 киловата енергия, а печката със същия изхарчен ток отдава по-малко от 1 киловат.
                  ...
                  Колега че ти и като инженер не ставаш! Вземи прочети малко за термопомпите, за ефективноста им особено при ниски температури!
                  И, да топлил съм се точно с "инверторен климатик" и то най висок клас COP 3.5 (15*С), и СОР 1.0 -5*С

Казах Ви не ставате, и спрете да отговаряте на моите постове които са към други участници!
                  Last edited by fade; d.m.y г., 23:13.
                  Have A Nice Day
                  o/_______\o
                  []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    Не мога да разбера що пък трябва да се кланям на американците.И коя му е опозицията на Путин - шепа евреи олигарси.САЩ натресоха световна криза, в Русия обаче не се усети.Мног холувудски филми гледате.
                    Аз пък не мога да разбера защо трябва да се кланяме на когото и да било.
                    Кризата засегна Русия така както и всички останали държави.
                    Ето виж: 2008 г. имат 11 700 долара на глава от населението
                    2009г. са 8 600 долара.
                    https://www.google.bg/publicdata

---------- Post added at 23:11 ---------- Previous post was at 23:06 ----------

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                    Колега че ти и като инженер не ставаш! Вземи прочети малко за термопомпите, за ефективноста им особено при ниски температури!
                    И, да топлил съм се точно с "инверторен климатик" и то най висок клас COP 3.5 (15*С), и СОР 1.0 -5*С
                    Аз и не твърдя, че ставам за инженер. За друго съм учил. Но все пак зная, че СОР 3,5 не е "най-висок клас".
                    Климатиците има проблем при под -10 градуса, което в България става рядко. Не казвам, е това е върхът на сладоледа, но със сигурност е по-добро от централен ТЕЦ.

Comment

• [QUOTE=nikolaaaay;1297456]Абе, направо да ги кастрират гейовете, както са правели нацистите. Какво ще се лигавят братушките.[COLOR="Silver"]

Колега коя част от "Забрана за пропаганда на хомосексуализъм сред малолетни " не разбра и какво общо има с потискането на педалите това ?

P.S - А и да ги кастрират пак ще е добре. Както едно време нацистите.

---------- Post added at 21:43 ---------- Previous post was at 21:29 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Е Митак, тука не си прав, няма какво да се кланяме на човек и система, който иска да управлява вечно, такива ги има навсякъде, но това върви само в замотаните държави.
                      Ами тогава да ходим в Северна Корея, няма криза (тя е постоянна) врагове бол, не се кланят на американците и евреите, то май на никога не се кланят, освен на бащицата Ким (в Русия на Путн респективно)
                      Абе що пък сте решили че най правилния начин е да се сменят през 4-5 години, ето при нас е така, и кое му е хубавото???? Всички силни страни се управляват от една система, разликата е че в щатите си сменят пионките, а ако някой президент реши че е президент го застрелват. Иначе агресорите в момента не са руснаците , те просто правят каквото си поискат и както на тях им изнася , а ние (ЕС САЩ) можем само да лаем след тях, защото сме безпомощни. А можем също така да носим демокрация там , където хората не я искат.... въпрос на няколко милиарда за бомби....няколко милиарда на данъкоплатеца...... Путин поне тия пари не ги хвърли върху някоя държава не разделяща неговата политика , а построи цял нов град
                      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Аз и не твърдя, че ставам за инженер. За друго съм учил. Но все пак зная, че СОР 3,5 не е "най-висок клас".
                        Климатиците има проблем при под -10 градуса, което в България става рядко. Не казвам, е това е върхът на сладоледа, но със сигурност е по-добро от централен ТЕЦ.
                        Нищо не знаеш ти просто вярваш на рекламни брошури! Аз пък понеже съм от ония инженери дето са завършили по комунистическо време реших да си го премеря така наречения СОР (или КПД както му викахме по наше време) за да съм по сигурен (понеже вярвам на вожда, че проверката е висша форма на доверие) и ти гарантирам, че това дето го пишат в книжките може да се приеме за вярно с много големи уговорки и с много голям толеранс! Но щом не си инженер няма какво да го обсъждам с теб ще те оставя да плащаш данък "глупост"!

П.П. Отговорих ти само защото смятам че такива индивиди като теб дето говорят врели-некипели (особенно на техническа тематика) са вредни за останалите участници във формума!
                        Last edited by fade; d.m.y г., 23:58.
                        Have A Nice Day
                        o/_______\o
                        []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          И сваляме диктатурата и почва див капитализъм.Когато някой наложи ред и законност става диктатор.Защо непрекъснато бъркате свобода със слободия.Пише си там колко пъти можеш да бъдеш президент.Така дадохме власта в ръцете на мутрите, вместо да им откинем ръчичките още в началото.Обама критикувал Путин че похарчил 50 млрд за олимпиада.Кой е тоз Рошльо че ще се бърка в чужда държава.А че Буш и Обама са наредили използване на нестандартни средства за разпити на затворници в Гуантанамо.Че от 60 000 обвинени за тероризъм по-малко то 1 % са били такива.Ама не гледате такива филми и то на западни медии със участието на известни сенатори и бивши директори на ЦРУ и съветници на президенти.Да не говорим войници какво разказват, чак да се чудиш може ли човешко същество да измисли такива мъчения.Нямат право на адвокати, на защита никой не знае за тях.Ама олеле Путин е диктатор щото не разрешавал на педерасите да се целуват на обществени места, а ония са стожер на световната демокрация.А да, туй е платена пропаганда на червените.Що, човека решил да спре разграбването на страната си и о боже каква наглост, какъв диктатор.Какво да направи, да продаде държавата на такива като ЧЕЗ И ЕОН и да гледа как капиталите изтичат в чужбина.Ми чи те самите американци казаха че ако са знаели че така ще стане нямало да наливат толкова пари в студената война.Какво очакваха да сложат ръка на ресурсите на тази необятна страна и да богатеят еврейските фамилии дето ги управляват.Дайте ний ще ви разглобим ракетите ама урана за нас.Да ама не.Всичко е въпрос на пропаганда и промиване на мозъци.Ми Фреди те и щатите искат световно господство по твоята логика, ама на тях може да се кланяме.И каква е настоящата система в Русия и защо не е правилната.
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Имам един прост вьпрос кьм всички привьрженици на социализма - наистина ли вярвате, че тая идиотщина може да се вьрне?
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Да, работа е на Русия разбира се, според теб.
                              Ето кой режисира протестите в Украйна. Американският посланик уговаря с държавен служител действията на опозицията.

http://m.youtube.com/watch?v=sSx8yLOHSUs
                              Last edited by pavlin; d.m.y г., 07:19.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                Имам един прост вьпрос кьм всички привьрженици на социализма - наистина ли вярвате, че тая идиотщина може да се вьрне?
                                Ти наистина ли мислиш че някой тука говори за връщане на социализма ?!?!?!?
                                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Working...
                                X