Първоначално публикувано от fade
Покажи съобщение
За мен лявата и дясната политика не касае толкова социалната политика на една държава, а по-скоро икономическия й подход. Разликата между ляво и дясно е само в това как да се увеличи БВП, а харченето за социални потребности е много лесно когато има пари. Затова и държавите, управлявани дълго от десни правителства са много по-социални в крайна сметка от държави, управлявани с години от социалистически партии. Типичен пример за това е Бавария, управлявана от ВСВ насам почти без прекъсване от ХСС. Социалните услуги, които получават сега в Бавария са далеч по-добри от тези в Гърция, управлявана 25 години от ПАСОК.
Относно Топлофикация, аз съм от тия заблудените, които не искат да имат нищо общо с тази фирма. Не знам как е отоплението на въглища, но аз се отоплявам с инверторни климатици и плащам 70 лева зимата за 100 квадрата апартамент. За "общите части" на Топлофикация и топла вода плащам 140 лева на месец. Живот има и без централен ТЕЦ, повярвай ми. Да не говорим, че Топлофикация София освен, че работи на високи цени, дължи и 100 милиона лева за газ, които очевидно плащаме по друг начин, освен чрез сметките си за парно.
Comment