Известие

Collapse
No announcement yet.

Напрежението в северна Африка и арабските страни.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отстреляха си го. Два дни след изявлението на Хилъри Клинтън. Явно са си знаели къде е, а сега просто реагираха.

http://www.bnews.bg/article-36954

http://english.aljazeera.net/
    Last edited by Pepo; d.m.y г., 17:21.
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Заслужен край на всеки самозабравил се тиранин, който се гаври и със собствения си народ...
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        Заслужен край на всеки самозабравил се тиранин, който се гаври и със собствения си народ...
        Сега, последно, за или против смъртното наказание сме?
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Приципно сме против
          Против съм смъртното наказание да бъде прилагана мярка към нейните граждани, въведена със закон!
          Но в такива случаи съм ЗА.Тоест, личности като Хитлер, Сталин, Кадафи, С.Хюсеин, тоя на Сирия, сега не ми в акъла, доест доказаните сатрапи и тирани на .Отстраняването на престъпници от национален характер не може да се сравнява с наказателно-правната система на една държава.
          Last edited by fred; d.m.y г., 19:59.
          sigpic

Comment

• А например изроди, като тоя дето закла децата си и запали роднините? Те не заслужават ли?
            И все пак мисля, че по-цивилизовано беше да има съдебен процес. Но не съм толкова наивен да си го представям, че ще стане, защото щаха да лъснат много кирливи ризи на силни световни лидери.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Принципно го заслужава-но това ще стане пак темата за смъртното.Защото в закона се визира еди какво си, органите, които разследват стигат трябва да го докажат, съдията да го реши и т.н.
              Всичко това в нашенската действителност ще бъде изкривено още при приемането му, други причини против смъртното също имам, ама друга тем.
              sigpic

Comment

Това имах предвид, когато споменах Чечения и Тибет-ее, там е друго
                По голями смехории не бях чувал-не знам дали знаеш нещо за Тибет, ама явно нищо не знаеш - относно кой какво иска, така че разговора за това е безпредметен.Само да ти спомена, че като срещнат, някой от многобройните китайски патрули по пътя например, жителите на Тибет направо са прегазени ако не дадат път..., това е дреболия на фона на много други прояви и поведение на "братския Китай".
                Колкото до Чечения, не съм запознат с подробности-тоест държава дали е имало или не, но въпросът е че те не искат да бъдат част от СССР, пърдон Русия, а Грузия - и такава ли държава не е имало, щото и там Русия се оказа "миротворец"
                Значи моята идея е това-в света има различни сили и всички те се борят за влияние, аз съм на страната на САЩ и ЕС, колкото и това да е условно, а не на Китай, Русия, Иран, Сирия и прочее.
                Принципно всеки си има право да е с промит мозък и да вярва на каквото си иска.

---------- Post added at 09:56 ---------- Previous post was at 09:50 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                Приципно сме против
                Против съм смъртното наказание да бъде прилагана мярка към нейните граждани, въведена със закон!
                Но в такива случаи съм ЗА.Тоест, личности като Хитлер, Сталин, Кадафи, С.Хюсеин, тоя на Сирия, сега не ми в акъла, доест доказаните сатрапи и тирани на .Отстраняването на престъпници от национален характер не може да се сравнява с наказателно-правната система на една държава.
                Много забавен избор. Ти точно как правиш разлика между добри и лоши. Щото Хитлер и Сталин лоши пък Чичо Сам готин щот хвърлил атомни бомби само две. Тоя от Сирия бил лош ама Ердуган дето трепе кюрди явно не е. В бивша Югославия сърбите бяха изверги а албанските престъпници ангелчета, е това че разглобявали хора за органи е незначителна подробност. В Сомалия явно всичко си е наред щото там демокрация не се предвижда. Абе знаеш ли че ти вероятно вярваш че Бен Ладен е съборил кулите близнаци.
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Либийците тепърва ще вкусят от "демокрацията", която западната култура ще им предложи.
                  Каквото и да си говорим, факт е че Кадафи не предпочете да избяга в изгнание и да си доизживее живота на спокойствие (имаше и тази опция), а остана в Либия и смело посрещна съдбата си, което лично мен много ме респектира!

Докато хората по тая планета не научат значението на думичката толерантност, а също и да я прилагат, такива случки ще продължават да се случват.
                  Last edited by CBET; d.m.y г., 14:05.
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• Не ви ли се струва някак цинична цялата тази клоунада?

Clinton in Libya to offer new aid package

156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Не съм го чел, трябва да се наканя
                      А иначе, към Прасчо и Александър, искам да ги потитам, изразяват ли силно негУдование към незаконната окупация на Тибет и Чечения и борят ли се против китайските и руските демократи и човеколюбци??
                      Кой не скача е червен!!!!!!!!!!
                      Стига Фреди, това не е сериозно.
                      Няма как държава определяща себе си като демократична, изтъкваща, че там властва върховенството на закона, и всички са равни пред него, да поднася такива изказвания. Пълен цирк. За мен всеки има право на справедлив процес.
                      Аз обаче се чудя, ти, който определяш себе си за демократ, как приемаш, разстрел без съд и присъда, та то дори и народния съд е произнасял присъди преди да стреля.
                      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                      К.М.

Comment

• Приемам го - ако въпросният Кадафи е изнасилил майка ти и сестра ти и е убил братята ти, как би реагирал ти примерно/пряко или косвено, чрез режима си/?
                        Демократично е ли да загинат примерно 100 или 1000 човека допълнително, само и само да се осигури процес на един садист и убиец, какъвто е Кадафи?
                        Да, ето на Саддам ми се осигури процес, Кадафито го гръмна ядосан или развълнуван арабин, дай сега да ревем, че Хилари призовала към убийството му!
                        Демокрацията се гради и поддържа по много пътища, в този слуачй аз не съм съгласен с това действие, ако че гледката на Кадафи не ми е приятна, от човешка гледна точка, но който сее ветрове, ще пожъне бури
                        sigpic

Comment

Приемам го - ако въпросният Кадафи е изнасилил майка ти и сестра ти и е убил братята ти, как би реагирал ти примерно/пряко или косвено, чрез режима си/?
                          Демократично е ли да загинат примерно 100 или 1000 човека допълнително, само и само да се осигури процес на един садист и убиец, какъвто е Кадафи?
                          Да, ето на Саддам ми се осигури процес, Кадафито го гръмна ядосан или развълнуван арабин, дай сега да ревем, че Хилари призовала към убийството му!
                          Демокрацията се гради и поддържа по много пътища, в този слуачй аз не съм съгласен с това действие, ако че гледката на Кадафи не ми е приятна, от човешка гледна точка, но който сее ветрове, ще пожъне бури
                          Когато обикновен човек наруши закон, това е нормално, когато кмет го наруши това е ненормално, когато съдия го наруши, това е страшно за основите на държавността.
                          Не приемам по-никакъв начин високопоставено държавно лице от една определяща себе си като демократична държава да вдига глас за вендета, линч и т.н.
                          Това е проблем, Фред, проблем е, не е нормално.
                          К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                            Когато обикновен човек наруши закон, това е нормално, когато кмет го наруши това е ненормално, когато съдия го наруши, това е страшно за основите на държавността.
                            Не приемам по-никакъв начин високопоставено държавно лице от една определяща себе си като демократична държава да вдига глас за вендета, линч и т.н.
                            Това е проблем, Фред, проблем е, не е нормално.
                            Да, ама Кадафито не е заловен в САЩ и разстрелян там, не забравяй, още повече, че в Либия американците са доста ограничен брой, работата се ръководи основно от Франция. всяко лице в качеството си на висиш служител или обикновен човек може да каже каквото мисли, пък всеки друг има и право да го коментира, това е.
                            За мен е нормално, няма да го повтаряме сега до безкрай, ти си имаш едно мнение, аз друго.
                            sigpic

Comment

• Когато лъва падне и магаретата го ритат не, че Кадафи е лъв ама ония шматки се натискаха 50 години и сега изведнъж са голямата работа е с удоволствие чакам да се нанесат западните цености и напълно да ги заврат в на кучето ауспуха.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Да, ама Кадафито не е заловен в САЩ и разстрелян там, не забравяй, още повече, че в Либия американците са доста ограничен брой, работата се ръководи основно от Франция. всяко лице в качеството си на висиш служител или обикновен човек може да каже каквото мисли, пък всеки друг има и право да го коментира, това е.
                                За мен е нормално, няма да го повтаряме сега до безкрай, ти си имаш едно мнение, аз друго.
                                Не става дума за разстрела, а за репликата на държавния секретар на САЩ.
                                Тези неща за водещата роля на Франция, не пред мен
                                Я пак повтори това за висшия държавен служител, който можел да си говори каквото си иска..)))))
                                К.М.

Comment

Working...
                                X