Известие

Collapse
No announcement yet.

Гражданска конфискация

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гражданска конфискация

Борисов: Ще има конфискация на имущество без присъда
    http://www.vsekiden.com/103750

Провокиран съм от тази новина да пусна нова тема.

След като първият опит на евровластите да наложат гражданската конфискация в България претърпя неуспех, сега нашият премиер оново заговори за този тип конфискация. Нека да припомня, че при първия опит, самият Борисов беше бламиран от част от своите депутати, които яростно отхвърлиха идеята за конфискацията без присъда.
    За мен този вид конфискация е изключително подходящ за нашата действителност. Смятам, че когато някой има 500 000 в сметка, тезор, буркан или къде ли още не, без да може да докаже произходът на тези средства, е редно държавата да конфискува незабавно тези средства без излишно шикалкавене и товарене на съдебната система.
    Толкова е простичко и елементарно, караш кола за 300 000, ок, но докажи произхода на своите средства и нещо повече, докажи платил ли си данъци за тези средства.
    Лично аз се надявам този път ББ да успее да прокара необходимите законодателни промени.
    41
    ДА
    21.95%
    9
    НЕ
    78.05%
    32
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Това е така и изглежда справедливо,но така постъпват диктаторските режими,всеки е невинен до доказване на противното и има право на защита.По тази логика ,ако караш кола за 5000 и си на минимална заплата също не може да си я позволиш ,нали-няма да ти стигат дори за гориво.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

а къде отива - всеки е невинен до доказване на противното.
      частната собственост трябва да бъде неприкосновена и изземването на лични вещи трябва да е особено трудно за да може да ти се гарантира личната свобода. иначе-диктатура.
      точка

Comment

Добре е в този случай да се видят конкретните текстове облечени, като правна норма, както би се изразил някой тлъс юриск, като цяло съм за.
        Last edited by fred; d.m.y г., 11:03.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          Това е така и изглежда справедливо,но така постъпват диктаторските режими,всеки е невинен до доказване на противното и има право на защита.По тази логика ,ако караш кола за 5000 и си на минимална заплата също не може да си я позволиш ,нали-няма да ти стигат дори за гориво.
          Според теб Великобритания е диктаторска държава.

Това с 5000 лева е меко казано смешен пример, и дори не ми се коментира.
          К.М.

Comment

Това едно, а последващия момент със злоупотреби, стопанисване, търгове и т.н. пък е нещо съвсеееееем различно, НО....
            sigpic

Comment

Милиционерите да могат да издават присъди и да ги изпълняват, мечтата на школниците симеоновски...
              Колеги не кълвете на гол популизъм моля!
              Злоупотреби и тормоз на политически и икономически неизгодните - това е целта на занятието, а не борба с престъпността!!!
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                Според теб Великобритания е диктаторска държава.

колега, ти можеш ли да докажеш как си придобил всяко едно нещо - едва ли

някой беше казал - който не познава историята, е обречен да я повтаря. справка - закон за защита на нацията, закон за защита на държавата.

ето от статията
                Законът “Попова”, който предвижда конфискация на имущество, придобито по престъпен начин от хора, срещу които няма влезли в сила присъди, ще го има в този му вид, обяви министър-председателя Бойко Борисов.
                кой ще каже че имуществото е придобито по престъпен начин....
                точка

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  Милиционерите да могат да издават присъди и да ги изпълняват, мечтата на школниците симеоновски...
                  Колеги не кълвете на гол популизъм моля!
                  Злоупотреби и тормоз на политически и икономически неизгодните - това е целта на занятието, а не борба с престъпността!!!
                  Този гол популизъм е европейска практика в доста по-развити от нас страни. Не мисля, че е уместно да размахваш някви ДС призраци в тази тема. Конспирациите за функциониращото ДС се разискват вече единствено в кръчмето "синият лъв" зад Народния театър, ако Фандъкова не го е затворла вече.

---------- Post added at 08:29 ---------- Previous post was at 08:27 ----------

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                  колега, ти можеш ли да докажеш как си придобил всяко едно нещо - едва ли

някой беше казал - който не познава историята, е обречен да я повтаря. справка - закон за защита на нацията, закон за защита на държавата.

ето от статията

кой ще каже че имуществото е придобито по престъпен начин....
                  Аз мога да докажа всяка една стотинка в джоба си, както и всяко свое недвижимо или движимо имущество.
                  Но се съмнявам, че митничар с къща за 2 000 000 в свиленградско ще успее.
                  К.М.

Comment

Аз до сега някаква справедливост за тези известни на всички хора не съм видял. Мисля, че това без съд, присъда и доказателства няма как да стане, но не е само това както каза колегата, има много други начини и хора.

Ако искат да си вършата работата и законите много малко ги стегнат и променат и съда работи нормално ще е прекрасна държава за живеене България. Само си помислете 97% от всички политици и държавници по затворите, всички мутри и тарикати също съдени...
                    sigpic
                    ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                    0889 636 093

Comment

Аз мога да докажа всяка една стотинка в джоба си, както и всяко свое недвижимо или движимо имущество.
                      Но се съмнявам, че митничар с къща за 2 000 000 в свиленградско ще успее.
                      идва кварталния във вас и казва- абе видях през терасата че свети нещо във вас, телевизор ли е, я ми покажи документите. ти си изхвърлил гаранционната карта и касовата бележка и ето, любовницата на кварталния с нов телевизор. това е тоя закон в действие в българия.

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                      Аз до сега някаква справедливост за тези известни на всички хора не съм видял. Мисля, че това без съд, присъда и доказателства няма как да стане, но не е само това както каза колегата, има много други начини и хора.

Ако искат да си вършата работата и законите много малко ги стегнат и променат и съда работи нормално ще е прекрасна държава за живеене България. Само си помислете 97% от всички политици и държавници по затворите, всички мутри и тарикати също съдени...
                      законите да речем че са ок. проблема е че ченгетата не могат и не знаят как да събират доказателства и затова не може да се образува едно нормално дело.
                      точка

Comment

Цитат от статията: "Законът “Попова”, който предвижда конфискация на имущество, придобито по престъпен начин от хора, срещу които няма влезли в сила присъди, ще го има в този му вид, обяви министър-председателя Бойко Борисов." - това не е ли противоречие?
                        Още: "Да, днес сме ние, няма опасност от нарушаване на демокрацията. А утре, ако са други? Да дойдат да ти вземат къщата, ако след две години съдът ти я върне, през това време тя се разрушила, кой ще ти я плати? Но те, вече толкова са наплашени от България през тези 20 години, че казват: Не, искаме да го има! Добре, ще го има. Ще положим огромни усилия и ще го приемем в този вид. Макар че и те знаят, че това не е точно така" - Ясно, че великите сили ни ползват за опитни мишки, но не ми харесва министър-председателят да ни го начуква в главите толкова явно.
                        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                          идва кварталния във вас и казва- абе видях през терасата че свети нещо във вас, телевизор ли е, я ми покажи документите. ти си изхвърлил гаранционната карта и касовата бележка и ето, любовницата на кварталния с нов телевизор. това е тоя закон в действие в българия.

:

законите да речем че са ок. проблема е че ченгетата не могат и не знаят как да събират доказателства и затова не може да се образува едно нормално дело.
                          Пиши България с главна буква
                          Телевизорът ми струва 1200 лева, заплатата ми е 2 500, или доходът ти като самоосигуряващо се лице на база платените оттеб данъци е 5 000 лева месечно, какъв ти е проблема тогава, никакъв. И недей толкова да издребняваш, не говорим за дребни суми, в законопроекта е заложен праг, мисля, че беше 150 000. Няма да ти вземат айфона, спокойно.:sleepy

Тук ще участват данъчни, ченгетата само ще въвеждат във владение новия собственик в лицето на държавата.
                          К.М.

Comment

Каква е разликата дали въртиш далавери на дребно или едро винаги има потърпевш.Никак не е смешно.За някои хора 5000 е космическа и недостижима сума.
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                              Цитат от статията: "Законът “Попова”, който предвижда конфискация на имущество, придобито по престъпен начин от хора, срещу които няма влезли в сила присъди, ще го има в този му вид, обяви министър-председателя Бойко Борисов." - това не е ли противоречие?
                              Още: "Да, днес сме ние, няма опасност от нарушаване на демокрацията. А утре, ако са други? Да дойдат да ти вземат къщата, ако след две години съдът ти я върне, през това време тя се разрушила, кой ще ти я плати? Но те, вече толкова са наплашени от България през тези 20 години, че казват: Не, искаме да го има! Добре, ще го има. Ще положим огромни усилия и ще го приемем в този вид. Макар че и те знаят, че това не е точно така" - Ясно, че великите сили ни ползват за опитни мишки, но не ми харесва министър-председателят да ни го начуква в главите толкова явно.
                              Споменах вече, че в някои от "великите сили" подобни закони се прилагат доста успешно. Аз напълно разбирам Борисов, натискът върху него е огромен, финансовите интереси могат да смачкат всичко по пътя си.
                              Не разбирам защо негодувате, имаш 1 000 000, не си плащал данъци, не са наследство, е извинявайте, какво са...............курви, кражби, наркотици.......
                              К.М.

Comment

Working...
                              X