Известие

Collapse
No announcement yet.

Гърция

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
    Ето че вече си говорим. Нацелил си какво имам предвид питайки за чиновници общо.

Тая "мързеливост/мудност" и т.н. за която говорим с Кики не е случайна и не се дължи на това че са кофти хора по принцип.
    Евтиния дълг, тоест лесния достъп до него позволява на Гърция със заемни средства да поддържа висок стандарт на държавните служители, а и те са много. Висок стандарт и то за хора с ниска ефективност и производителност.
    Високите заплати в държавния сектор водят до повишение на заплащането в частния (азбучна икономическа взаимовръзка). Отново високо заплащане срещу ниска ефективност.
    Горното в съчетание със социално ориентиранта политика води до изкривено възприятие и работниците и служителите. Това е възпитавано в продължение на години. Нищо чудно че сега се вдигат на стачки.
    Ако си работил до 15.00 и то за хубави пари как да ти се работи сега до 17.00 за по-малко?
    Та ето това имах предвид говорейки че тепърва ще свикват на работа.
    Това не изключва частнитте случай на съвестни работници.
    Да но по-горе писах за държавните служители,а в предишните постове говорех за частният сектор,има огромна разлика.
    А стачки винаги са вдигали,просто не са били силно отразявани до сега от медиите.
    Не можем да слагаме 10 000 000 под един знаменател.
    Last edited by Кайо; d.m.y г., 16:56.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      ...Каква инфлация бе човек, това да не е Аржентина със своята собствена валута, тук имаш еврозона, за чия сметка е тази инфлация. Те нямат собствена валута, която да обезценят.
      Ако напуснат еврозоната, ще имат

Но нека първо да видим дали ще има референдум и ако има как точно ще формулират въпроса.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Просто няма как някой да работи повече за едни пари, ако може същите пари да ги взема на друго място(публичен сектор) за по-малко работа
        Last edited by Old Fox; d.m.y г., 08:47.
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Само дето според последните новини, Папандреу е пред оставка, и без парламентарно мнозинство. Министърът на финансите и този на благоустройството са твърдо против референдум.
          Дали това ще разклати борсите, хм, според мен доста...
          Американците отвориха "на зелено".
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
            Ако напуснат еврозоната, ще имат

Но нека първо да видим дали ще има референдум и ако има как точно ще формулират въпроса.
            Дали ще ги пуснат? Дали от ЕС ще позволят този прецедент да се случи? Има ли механизъм за излизане от еврото? Не знам?
            Радвам се за зеленото.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Дали ще ги пуснат? Дали от ЕС ще позволят този прецедент да се случи? Има ли механизъм за излизане от еврото? Не знам?
              Радвам се за зеленото.
              Механизъм май няма, а и май напускането е обвързано с напускане на ЕС, ама не съм навътре в тия неща. Иначе, ако решат да напускат, няма кой да ги спре. Но ако наистина напускането на еврото означава напускане на ЕС и въпросът е поставен така, едва ли гърците ще гласуват за излизане.
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Механизъм май няма, а и май напускането е обвързано с напускане на ЕС, ама не съм навътре в тия неща. Иначе, ако решат да напускат, няма кой да ги спре. Но ако наистина напускането на еврото означава напускане на ЕС и въпросът е поставен така, едва ли гърците ще гласуват за излизане.
                Напускането на еврото е равно на напускане на ЕС,освен ако ЕС не направи компромис но не ми се вярва......
                Голяма част от гърците искат напускането на еврото,дори и на ЕС,дали има смисъл от това е друга бира.
                Аз лично съм за пълен фалит на Гърция,излизане от еврото дори това да е свързано с напускането на Гърция на ЕС,имам лична изгода от това .
                Last edited by Кайо; d.m.y г., 17:48.
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                  Напускането на еврото е равно на напускане на ЕС,освен ако ЕС не направи компромис но не ми се вярва......
                  Голяма част от гърците искат напускането на еврото,дори и на ЕС,дали има смисъл от това е друга бира.
                  Понеже не съм навътре в нещата, напускането на Гърция от ЕС, не е ли равносилно на ритуално самоубийство? Не би ли било по-добре за тях ако останат?
                  145, 1.6 boxer
                  156, 2.4 JTD - ex
                  Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                    Понеже не съм навътре в нещата, напускането на Гърция от ЕС, не е ли равносилно на ритуално самоубийство? Не би ли било по-добре за тях ако останат?
                    Ами по-добре е, щото иначе се връщат в първи клас. Еврото е по-друга бира, ама както казва колегата едва ли ще ги оставят в ЕС, ако напуснат еврозоната. Ама нека да видим какво ще стане с вота на доверие, че малко изпреварваме събитията.
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Малко глуповат въпрос, но все пак: Какъв е проблема ако фалират няколко банки?

Мисля си, че ако не даваха пари назаем в големи количества нямаше да се стигне до тука.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

От 1827 година до ден днешен Гърция е била в несъстоятелност общо около 90 години. Европейските политици не плачат защото са много загрижени за собствените си народи, а защото зад тях са корпоративните интереси, голяма работа, че ще фалира някоя друга частна банка давала кредит с огромна лихва на Гърция. И що за лицемерие е от страна на Германия е да отпускат кредит на Гърция, но с условие да се обслужват задълженията към Сименс и някакви фирми от немския военно промишлен комплекс продаващи оръжия на гръцката армия, в общи линии 90% от помощта се връща обратно към Германия. Европа просто не може да се примири, че Одисейвите синове ще я прецакат за пореден път. След 1,2,5,10,20 години гърците пак ще живеят по-добре от нас, а ние ще си говорим колко мързеливи били.
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Американците отвориха "на зелено".
                          Да, защото Федералният резерв май ще пуска печатницата за пари.

---------- Post added at 16:42 ---------- Previous post was at 16:39 ----------

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                          Малко глуповат въпрос, но все пак: Какъв е проблема ако фалират няколко банки?

Мисля си, че ако не даваха пари назаем в големи количества нямаше да се стигне до тука.
                          Най-много глобалната финансовата система да се позакашля малко и на някои умни глави да им поотънеят джобовете.

Comment

Има няма един ден мина и референдума замина към боклука, та правете си изводи
                            http://dnes.dir.bg/news/gartzia-geor...a-9841716?nt=4
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Според мен Гърция ще напусне Еврозоната, но не и Европейският Съюз и това ще бъде добре за всички от финансова гледна точка.
                              Няма да се учудя ако въведе същата финансова политика като нас с борда.
                              Ака тръгне по пътя на използване на финансови инструменти каквито пише по книгите, не е ясно до къде ще стигне - може и да живне в краткосрочен план, но в дългосрочен става мътна история.
                              При всички случаи са нужни пари, които могат да дойдат и от източници извън Европейския съюз.
                              На гърците дупе да им е яко - ние този тупан го бием доста години и можем да им ноу-хау в това отношение.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Мда, както се подчерта, важно е спасяването на еврото на първо място, а Гърция зависи.Ако Гърците не наложат строка фискална политика и реформи, ще се разделят и с еврото, а и с много други облаги, с които бяха свикнали.Пряко самите гърци не са виновни, но това е пример как народ е прецакан от собствената си управленческа класа.Не че у нас това е нещо ново, ама това е малко смешно за страна в ЕС.А защо е в ЕС е друг въпрос.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X