Известие

Collapse
No announcement yet.

Гърция

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гърция

Някой може ли да ми обясни, какво ще стане ако Гърция обяви фалит?

И още нещо, как дори да фалира Гърция с нейните 10 000 000 жители, ще обърне живота на останалите 750 000 000 в Европа? Тяхното население е едва 1,3 % от общото.

Това е някаква долна инсинуация, че ако фалира Гърция еврото ще се срине и се прави, за да може определен кръг от хора в момента да прави яка гуша.
    Lexus IS200

Да Гърция са малки, но Италия? Ако се гърнат гърците, ще ги последват италианците и ЕС точно това цели да не се случи!

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

изключително елементарно казано

ако тези няколкостотин милиарда евро потънат вдън земя ще фалират 2-3 банки и въпросните пари от общоевропейската валута ще се изпарят

което общо взето си е еквивалент на печтане на пари за мен

и те затова

имаме финансисти, нека те да обяснят на по-елементарен език
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
        изключително елементарно казано

ако тези няколкостотин милиарда евро потънат вдън земя ще фалират 2-3 банки и въпросните пари от общоевропейската валута ще се изпарят

което общо взето си е еквивалент на печтане на пари за мен

и те затова

имаме финансисти, нека те да обяснят на по-елементарен език
        Това е ясно, но като разпределиш 300 000 000 000 на 750 000 000, се получават по 400 Евро на човек. За българина 400 Евро си е пара, но на 90% от населението на ЕС 400 Евро- бълха ги ухапала.
        Lexus IS200

Comment

Едно нищо ще стане.

Може да се притеснявате за икономическата динамика в района, когато гъркините започнат да идват в България да гледат заможни български баби.
          Дотогава най-много гърците да се научат да бачкат от чат на пат, няма да им е излишно.

П.С. Но нека почакаме в тези раздели бродят едни широкоспектърни турбо специалисти - те всичко ще ни разяснят.
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Ако фалира Гърция цената на еврото ще падне и акциите на някои банки както и вложенията на др. инвеститори. Ако пък наред с фалита се върнат към националната си валута тогава ги чака зашеметяваща инфлация и дълбока криза.

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
              Някой може ли да ми обясни, какво ще стане ако Гърция обяви фалит?

И още нещо, как дори да фалира Гърция с нейните 10 000 000 жители, ще обърне живота на останалите 750 000 000 в Европа? Тяхното население е едва 1,3 % от общото.

Това е някаква долна инсинуация, че ако фалира Гърция еврото ще се срине и се прави, за да може определен кръг от хора в момента да прави яка гуша.
              Английския премиер го каза много добре : "когато гори къщата на съседа ти задължително, отиваш и гасиш, защото ще се запали твоята къща."
              Това, което ти се опитваш да кажеш е от полза единствено и само за щатския долар и Хамериканската икономика, както и другите боравещи с него, с което не ме изненадваш
              Фалит на Гърция, ще има ефект на домино. Гръцкият дълг се държи от европейски частни банки. Те според мен няма да се справят след спиране на обслужването на гръцките кредити. Ценните книжа, вече няма да са ценни. Грубичко казано.
              Лихвите по кредитите на всички европейски държави ще скочат, от което и без това трудното обслужване на тези кредити, ще стане още по тежко.
              И един съвет: прочети и някой и друг анализ на европейски икономист или институт, остави американците те имат полза от европейската криза.

А като се сетя ЕЦБ колко гръцки облигации изкупи и просто не искам да си представя колко ще е тежък удара върху еврото, от този фалит.
              Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 13:41.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Английския премиер го каза много добре : "когато гори къщата на съседа ти задължително, отиваш и гасиш, защото ще се запали твоята къща."
                Това, което ти се опитваш да кажеш е от полза единствено и само за щатския долар и Хамериканската икономика, както и другите боравещи с него, с което не ме изненадваш
                Фалит на Гърция, ще има ефект на домино. Гръцкият дълг се държи от европейски частни банки. Те според мен няма да се справят след спиране на обслужването на гръцките кредити. Ценните книжа, вече няма да са ценни. Грубичко казано.
                Лихвите по кредитите на всички европейски държави ще скочат, от което и без това трудното обслужване на тези кредити, ще стане още по тежко.
                И един съвет: прочети и някой и друг анализ на европейски икономист или институт, остави американците те имат полза от европейската криза.

А като се сетя ЕЦБ колко гръцки облигации изкупи и просто не искам да си представя колко ще е тежък удара върху еврото, от този фалит.
                Не съм чел анализи, а от логична гледна точка разсъждавам. Ако имам 100 лв и ти дам един лев на теб, това просто няма как да ми бутне бюджета.

А английския премиер по скоро трябва да сравнява по следния начин- ако къщурката на кучето до замъка ти гори- плисни една кофа с вода отгоре, а не вдигай джабула до небето и да викаш пожарната излишно.
                Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 14:18.
                Lexus IS200

Comment

Не съм чел анализи, а от логична гледна точка разсъждавам. Ако имам 100 лв и ти дам един лев на теб, това просто няма как да ми бутне бюджета.
                  Банките, които държат гръцкия дълг са частни, те едвам ги навиха да опростят тези 50 %, а ти искаш да загубят 100 %. Ще последват банкови фалити в Европа.
                  Ще повторя пак, че ЕЦБ изкупи ужасно много гръцки облигации, които след фалит ще са просто хартийки. Няма как борсите да не реагират.
                  Тъпото е, че това не е като Аржентинската криза, тогава просто аржентинците обезцениха яко валутата си и ок, фалита имаше локално въздействие.
                  Тук ще се обезцени еврото, това е неизбежно, оттук вече става тежко за другите рискови икономики - Италия е с над 1000 млр. външен дълг..........представи си да се повиши лихвения процент на такъв кредит.
                  п.п. Човек може да умре и от една настинка, ако не се пази.
                  К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                    Банките, които държат гръцкия дълг са частни, те едвам ги навиха да опростят тези 50 %, а ти искаш да загубят 100 %. Ще последват банкови фалити в Европа.
                    А така.... Ми да фалират частните банки Аз нямам нищо против, като са лакоми. Това още по- малко ще повлиае- просто една частна фирма/банка е фалирала, поради лошо управление.
                    Lexus IS200

Comment

А така.... Ми да фалират частните банки Аз нямам нищо против, като са лакоми. Това още по- малко ще повлиае- просто една частна фирма/банка е фалирала, поради лошо управление.
                      Е, тук съм напълно съгласен с теб, но това е проблем на световния икономически модел.
                      Но да не се окаже, че като накажем лошия, после всички ще страдаме.
                      К.М.

Comment

И аз мисля че трябва да си поемат последствията за лошото управлени но някои хора не искат даси загубят коледния бонус и същите са на гъсто с политиците които ни разтягат локуми.

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                          Едно нищо ще стане.

Може да се притеснявате за икономическата динамика в района, когато гъркините започнат да идват в България да гледат заможни български баби.
                          Дотогава най-много гърците да се научат да бачкат от чат на пат, няма да им е излишно.

П.С. Но нека почакаме в тези раздели бродят едни широкоспектърни турбо специалисти - те всичко ще ни разяснят.
                          Фалита на Гърция си няма никаква връзка с тяхното трудолюбие.
                          Когато нещата в Гърция бяха ,,наред" и множество емигранти включително и българи се мръщеха на 1000-1200 евро заплата,в същото време хиляди гърци работеха на по две работи,а грешните нископлатени българи в България само тюхкаха,вайкаха и мрънкаха,че не им стигат парите,ама мисъл за втора работа йок.
                          А докато гръцките политици крадяха без мярка техните евро колеги се правеха,че нищо не разбират прибирайки тлъсти пликчета,в един момент Гърция спря да плаща на Европа с нейните си пари и Европата се ,,надигна"........

Та ако нямаш какво да кажеш по темата не си чеши безсмислено пръстите,имаме си раздел за пръсточешене....

---------- Post added at 19:35 ---------- Previous post was at 19:34 ----------

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                          Да Гърция са малки, но Италия? Ако се гърнат гърците, ще ги последват италианците и ЕС точно това цели да не се случи!
                          Сложи и Испания,Португалия и Ирландия и стана супер,ЕС на трета глуха.
                          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Ситуацията в Италия е коренно различна от тая в Гърция, по ред причини.
                            Сега, както казва Кайо има и такива гърци, ама има и супер мързеливи, гърците не могат да са образец на трудолюбие.Но в крайна сметка, не това ги разори, а лапаческата политика на правителствата им, абсолютната им неподготвеност за Ес, приемането им навремето през пръсти и т.н.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Това с референдума изглежда добре, най сетне да питат народа за нещо важно, но ми се струва, че някой печели време или маскират нещо. Иначе няма нищо напротив да почнат да фалират един по един, така поне ще се изясни, че финансовия модел нещо не го бива особено в частта със заемите.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Working...
                              X