Известие

Collapse
No announcement yet.

Гърция

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Ситуацията в Италия е коренно различна от тая в Гърция, по ред причини.
    Сега, както казва Кайо има и такива гърци, ама има и супер мързеливи, гърците не могат да са образец на трудолюбие.Но в крайна сметка, не това ги разори, а лапаческата политика на правителствата им, абсолютната им неподготвеност за Ес, приемането им навремето през пръсти и т.н.
    ,, ама има и супер мързеливи, гърците не могат да са образец на трудолюбие''-да така е приятелю Фред,но и ние българите не сме,всъщност в Европа не се сещам кои могат да са еталон за трудолюбие,но не е това темата.
    А,че фалита на Гърция е от лапаческата политика на правителствата им съм 100% съгласен с теб.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Гърция за 100 години е фалирала 16 пъти, нищо няма да се случи с фалита и и сега.
      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
        Това с референдума изглежда добре, най сетне да питат народа за нещо важно, но ми се струва, че някой печели време или маскират нещо. Иначе няма нищо напротив да почнат да фалират един по един, така поне ще се изясни, че финансовия модел нещо не го бива особено в частта със заемите.

Европейските банки,дават едни пари,които пак се връщат при тях,но с лихвите им отгоре.
        Общо взето Гърция не произвежда - тя е консуматор.Казвам го от лично наблюдение,от 5 години съм в международния транспорт и много добре знам,какво влиза и какво излиза от Гърця.
        От 2 години съм хвърлил камък на Кулата и там кракът ми повече няма да стъпи.

Колега,от известно време (а и от преди това) съм "проумял" че самата структура на парите "като стойност" е нещо сюреалистично,самия модел е един урод,който от преди 3 и до още няколко години ще бъда "проумян" и отхвърлен от всички.Това е тема която много бих искал да разисквам с хора,но тук незнам дали ще срещна "последователи"

Иначе Гърция,ще "падне" пак ще се вдигне и така....Но нека уродът бъде видян,проумян,разбран,анатемосан и изхвърлен.
        А като цяло,всичко тръгна от Америка - мои лични наблюдения.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
          Европейските банки,дават едни пари,които пак се връщат при тях,но с лихвите им отгоре.
          Общо взето Гърция не произвежда - тя е консуматор.Казвам го от лично наблюдение,от 5 години съм в международния транспорт и много добре знам,какво влиза и какво излиза от Гърця.
          От 2 години съм хвърлил камък на Кулата и там кракът ми повече няма да стъпи.

Колега,от известно време (а и от преди това) съм "проумял" че самата структура на парите "като стойност" е нещо сюреалистично,самия модел е един урод,който от преди 3 и до още няколко години ще бъда "проумян" и отхвърлен от всички.Това е тема която много бих искал да разисквам с хора,но тук незнам дали ще срещна "последователи"

Иначе Гърция,ще "падне" пак ще се вдигне и така....Но нека уродът бъде видян,проумян,разбран,анатемосан и изхвърлен.
          А като цяло,всичко тръгна от Америка - мои лични наблюдения.

,,Общо взето Гърция не произвежда - тя е консуматор.Казвам го от лично наблюдение,от 5 години съм в международния транспорт и много добре знам"-Колега като говорим за международен транспорт,известно ли ти е че маляките имат огромен търговски флот от край време?

Comment

Да,запознат съм.Това какво променя?Гърция е консуматор,освен маслини,узо и зехтин,Гърция не би могла да печели от нищо (България също,но ние не дължим такива заеми).А,забравих,сезонните плодове и зеленчуци (които нека отбележа,се гледат с пари на ЕС,отглеждат се от албанци и българи и са по-евтини от родните такива),в Гърция няма нищо което да се произвежда да не говорим да се изнася.

Comment

Започват проучвания за добив на нефт и газ в Гърция

Държавни и частни компании от 11 страни са проявили интерес да извършат проучвания за нефт и газ в Гърция. Това обяви заместник-министърът на околната среда, енергетиката и климатичните промени Янис Маниатис на открития вчера форум, посветен на възможностите за добив на неоткритите досега находища на нефт и газ в Гърция, пише в. "Етнос", цитиран от БТА. Страните, проявили такъв интерес, са САЩ, Канада, Норвегия, Франция, Русия, Италия, Великобритания, Дания, Израел, Кипър и Индия.
              В своето изказване Маниатис призовал за мобилизиране на всички сили за използване на подземното богатство на Гърция. Следващите месеци ще очертаят възможностите и перспективите за ополозотваряване на това богатство, казал той.
              Наскоро Гърция даде зелена светлина за започване на сондажи за добив на нефт в три района в западната част на страната и по-специално в залива на Патра, край полуостров Пелопонес, западно от Янина в областта Епир и в района на Катаколо.
              Предполага се, че Гърция, която преживява дълбока криза, би могла да извлече от петролните залежи 14 милиарда евро приходи в следващите 15 години.
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Да,запознат съм.Това какво променя?Гърция е консуматор,освен маслини,узо и зехтин,Гърция не би могла да печели от нищо (България също,но ние не дължим такива заеми).А,забравих,сезонните плодове и зеленчуци (които нека отбележа,се гледат с пари на ЕС,отглеждат се от албанци и българи и са по-евтини от родните такива),в Гърция няма нищо което да се произвежда да не говорим да се изнася.
                Променя доста неща,иначе дребните жълти оризови човечлета нямаше да се натискат да купуват гръцките пристанища и кораби.....
                Забравяш и туризмът,за много хора от цял свят Гърция(островите) е все още предпочитана дестинация.
                И сам го казваш ,,А,забравих,сезонните плодове и зеленчуци (които нека отбележа,се гледат с пари на ЕС,отглеждат се от албанци и българи и са по-евтини от родните такива)" а ние и това дори не произвеждаме,а имаме добри условия за селско стопанство,и на нас пари ни се дават от ЕС ама нема кой да ги усвои,или може бин не искат да ги усвояват.....
                Last edited by Кайо; d.m.y г., 21:56.

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                  Променя доста неща,иначе дребните жълти оризови човечлета нямаше да се натискат да купуват гръцките пристанища и кораби.....
                  Забравяш и туризмът,за много хора от цял свят Гърция(островите) е все още предпочитана дестинация.
                  И сам го казваш ,,А,забравих,сезонните плодове и зеленчуци (които нека отбележа,се гледат с пари на ЕС,отглеждат се от албанци и българи и са по-евтини от родните такива)" а ние и това дори не произвеждаме,а имаме добри условия за селско стопанство,и на нас пари ни се дават от ЕС ама нема кой да ги усвои,или може бин не искат да ги усвояват.....
                  Колега,така е - те са островна страна,имат развито корабоплаване,но както казах,освен изброените неща,те нямат нищо друго.Те зависят от Европа,дори самия поток от камиони,при излизане на Гърция от съюза,ще секне и фериботите им ще умрат.

Ето ти един куриоз,в момента в спедитор.нет,има над 78 обявени курса до края на седмицата само за Атина и никой не ги е "пипнал" от понеделник.По простата причина че от там,няма какво да натовариш за където и да е,демек няма никакво производство,никаква логистика.

Но алчноста на банките никога няма да позволи това да се случи,гърците да фалират.Защото заради това че те чакат големите лихви от там,като топъл хляб,на тяхната база са дадени вече заеми........и се завърта един порочен кръг от несъществуващи пари.Които гърците реално няма да "пипнат",а банките реално нямат.

Comment

...А,забравих,сезонните плодове и зеленчуци (които нека отбележа,се гледат с пари на ЕС,отглеждат се от албанци и българи и са по-евтини от родните такива...
                    За зеленчука не знам, но за една глупава царевица гърците взимат 50 евро на декар субсидия и държавата има минимални защитни цени, в България, също член на евросъюза -27 лева и няма минимална цена. Зеленчука кой знае каква субсидия отниса и после що бил евтин, ако имаше мито никога гръцките домати и краставицинямаше да се промъкнат на родния пазар.

---------- Post added at 00:41 ---------- Previous post was at 00:37 ----------

...а ние и това дори не произвеждаме,а имаме добри условия за селско стопанство,и на нас пари ни се дават от ЕС ама нема кой да ги усвои,или може бин не искат да ги усвояват.....
                    Произвеждаме и усвояваме и бих казал, че земеделието е доходоносен бизнес с елемент на неизвестност. Прекалено много зависиш от климата. Ако имаше гръцката субсидия климата не те плаши..

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Фалита на Гърция си няма никаква връзка с тяхното трудолюбие.
                      Когато нещата в Гърция бяха ,,наред" и множество емигранти включително и българи се мръщеха на 1000-1200 евро заплата,в същото време хиляди гърци работеха на по две работи,а грешните нископлатени българи в България само тюхкаха,вайкаха и мрънкаха,че не им стигат парите,ама мисъл за втора работа йок....
                      Та ако нямаш какво да кажеш по темата не си чеши безсмислено пръстите,имаме си раздел за пръсточешене....
                      .
                      Не се впрягай и не ги сравнявай с българите.
                      Това че са били на втора работа още нищо не значи. Работил съм доста дълго с гърци, на тях понятието за работа им е просто друго. Просто бягат от работата завалийките. Техни технически кадри се шматкат за една настройка по 2 дена, след което ние я правим за 2 часа. И след като обясниш как става мрънка, щото трябвало няколко пъти годишно да го върши това. Първия въпрос за всичко е "Ама защо аз/ние да го вършим това?", но за вземане на пари и комисионни са първите, обратно за плащания може да ги чакаш до безкрай - Ай сиктир.
                      Я апропо кажи какво е нормалното работно време?
                      П.С. Имаше едно много показателно интервю със средностатически грък. Човека беше адски недоволен, защото сега след промените можел да си позволи само веднъж седмично да отиде на таверна. Как да не ми е жал?
                      Last edited by Old Fox; d.m.y г., 09:51.
                      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Личните ми впечатления, които не са много, но все пак имам такива, са, че гърците са безкрайно мързеливи хора и наистина, дори да работят, постоянно мрънкат и са недоволни, ако ще и цяло състояние да получат за свършената работа
                        А това очевадно не е само моето мнение.... тааааа
                        Естествено, че има и трудолюбиви хора, но са рядкост!
                        sigpic

Comment

Колега,така е - те са островна страна,имат развито корабоплаване,но както казах,освен изброените неща,те нямат нищо друго.Те зависят от Европа,дори самия поток от камиони,при излизане на Гърция от съюза,ще секне и фериботите им ще умрат.

Колега бъркаш фериботите с големия търговски флот,фериботите обслужват вътрешни и къси международни линии.Големия търговски флот вози стоки от Китай например до където се сетиш......

.
                          Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                          Не се впрягай и не ги сравнявай с българите.
                          Това че са били на втора работа още нищо не значи. Работил съм доста дълго с гърци, на тях понятието за работа им е просто друго. Просто бягат от работата завалийките. Техни технически кадри се шматкат за една настройка по 2 дена, след което ние я правим за 2 часа. И след като обясниш как става мрънка, щото трябвало няколко пъти годишно да го върши това. Първия въпрос за всичко е "Ама защо аз/ние да го вършим това?", но за вземане на пари и комисионни са първите, обратно за плащания може да ги чакаш до безкрай - Ай сиктир.
                          Я апропо кажи какво е нормалното работно време?
                          П.С. Имаше едно много показателно интервю със средностатически грък. Човека беше адски недоволен, защото сега след промените можел да си позволи само веднъж седмично да отиде на таверна. Как да не ми е жал?
                          Грам не се впрягам,ти си работил доста а аз постоянно с гърци,все пак съм от 1996 година тук.Техническите кадри се шматкат,ама зависи къде,в строителна фирма и аз съм работил ,,Елиники Технодомики",то не е баш фирма.....,ама шматкане там немаше.За плащанията поне до сега не съм имал никога проблеми,ама то е сигурно защото винаги съм работил за големи и сериозни фирми,ебаси феномена съм аз......,а комисионни в момента ми дължат една камара родни български коректни клиенти.
                          Питаш за работното време,ми то е относително,уточни къде за да ти отговоря.
                          А англичаните и ирландците грам не мрънкат,че не могат да киснат целодневно по пабовете.
                          Всичко е много относително.

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                            ...Това е някаква долна инсинуация, че ако фалира Гърция еврото ще се срине и се прави, за да може определен кръг от хора в момента да прави яка гуша.
                            Не е инсинуация. Ще фалират банки, които държат гръцки дълг. Историята обаче показва, че когато фалират банки, често се стига до ефекта на доминото и почват да фалират и други банки, които може да не държат гръцки книжа, но държат книжа на банките, които държат гръцки книжа и т.н. Към това прибави и хората, които ще се юрнат да си теглят парите от банките, усложнявайки ситуацията. Това се нарича системна криза и може да срине цялата финансова система. И понеже финансовите пазари това го знаят, те ще паднат още преди да се е случило. Затова правителствата се опитват:

1. Да предотвратят създаването на системна криза; и

2. Да успокоят пазарите, защото те също могат да спомогнат създаването и задълбочаването на системна криза.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                              Не е инсинуация. Ще фалират банки, които държат гръцки дълг. Историята обаче показва, че когато фалират банки, често се стига до ефекта на доминото и почват да фалират и други банки, които може да не държат гръцки книжа, но държат книжа на банките, които държат гръцки книжа и т.н. Към това прибави и хората, които ще се юрнат да си теглят парите от банките, усложнявайки ситуацията. Това се нарича системна криза и може да срине цялата финансова система. И понеже финансовите пазари това го знаят, те ще паднат още преди да се е случило. Затова правителствата се опитват:

1. Да предотвратят създаването на системна криза; и

2. Да успокоят пазарите, защото те също могат да спомогнат създаването и задълбочаването на системна криза.
                              +1!

Comment

...А,че фалита на Гърция е от лапаческата политика на правителствата им съм 100% съгласен с теб.
                                Така е, но хората казват, че луд е тоя, който дава зелника, а не тоя, който го яде. Само не се заблуждавайте, че банките са дали зелника на гърците. ЕЦБ гарантира държавните облигации на всички страни от еврозоната, но въпреки това пазарите правят разлика между отделните страни, смятайки някои за по-рискови. Затова облигациите на тези държави (като Гърция) са с по-високи лихви. Ами която и да е банка, би предпочела облигациите с по-висока лихва при положение, че са гарантирани от ЕЦБ. Ако ЕЦБ не гарантираше тези облигации, пазарите щяха да определят много по-високи лихви, което щеше да има 2 ефекта:

1. Гръцкото правителство нямаше да продава толкова облигации, защото щеше да му е неизгодно и съответно нямаше да натрупа толкова дълг;

2. Високите лихви щяха:

а) да сигнализират купувачите за високия риск;

б) да донесат по-високи приходи от лихвени плащания на притежателите, които приходи по-адекватно да компенсират загубите в случай на фалит.

Според мен, и двата ефекта са много по за предпочитане от създалата се ситуация, но уви. И сега политическите лидери, които създадоха условия за кризата, ще ни "спасяват" от нея.
                                Last edited by Коки; d.m.y г., 12:44.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X