Известие

Collapse
No announcement yet.

Гърция

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Риалити "Стани грък за една седмица" ще забавлява британците
    Проблемите с гръцката икономическа криза вдъхновиха телевизионните продуценти от британския "Канал 4" (Channel 4) за риалити предаване с документален характер на име "Стани грък за една седмица" (Go Greek For a Week), предаде БТА.

В сайта на телевизията в описанието на предаването, което ще включва риалити елементи и разговор с експерти, се казва, че действието в него ще се развива в три британски семейства, които ще трябва да изпробват върху гърба си данъците, пенсиите и работните практики, довели до икономическата криза в Гърция, и строгите мерки, целящи намаляване на дефицита и спасяването на ЕС.

Един от участниците е 54-годишен фризьор, който открива щедростта на гръцката пенсионна система, която все още позволява на фризьори, сладкари, радиоговорители и хора от почти 600 професии да се пенсионират на 53 години на 90 процента от последната им заплата, тъй като работата им е квалифицирана като рискована.

Шофьор на автобус ще жъне облагите от гръцкия подход в сектора на държавните услуги, където шофьорите на автобуси получават двойно над средната за страната заплата, както и допълнителни бонуси, ако идват на работа рано и проверяват билети.

В третото семейство пък британски хирург ще открие как плащането на данъци по гръцкия модел ще промени напълно състоянието на разполагаемия доход.

Личният опит на трите семейства ще бъде допълнен и с интервюта с експерти, които ще установяват модели за укриване на данъци, корупция и лошо управление, довели до дълбоката криза в гръцката икономика, пише още на сайта на предаването.

Предаването "Стани грък за една седмица" ще бъде излъчено на 7 ноември от 20 ч. (местно време) по "Канал 4" (Channel 4).

Източник: http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2...vliava/:bravo:
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

.......е сега ако вкараш и нещо онлайн да гледаме в темата, няма да е зле..
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
        Според мен Гърция е бедна държава с богато население, обратното на България.
        E аз това го разправям от сума време ама нема кой да го разбере.
        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
          E аз това го разправям от сума време ама нема кой да го разбере.
          ...е па то си трябва наблюдение, а не да четеш пресата..

Comment

...е па то си трябва наблюдение, а не да четеш пресата..
            А бе и аз това казвам ама нема кой да слуша......

Comment

[QUOTE=Susscrofa;966606]Риалити "Стани грък за една седмица" ще забавлява британците

Един от участниците е 54-годишен фризьор, който открива щедростта на гръцката пенсионна система, която все още позволява на фризьори, сладкари, радиоговорители и хора от почти 600 професии да се пенсионират на 53 години на 90 процента от последната им заплата, тъй като работата им е квалифицирана като рискована.

Тук едно малко уточнение за някои от тези почти 600 професии при които е възможно пенсионирането на 53 годишна възраст.
              Повечето от тези професии са към категорията ,,Свободно практика",тоест даденият фризьор или сладкар са сами работодатели на себе си а не служители.Техните социални осигуровки се плащат от самите тях и са стандартни независимо от това дали са работили и колко са изкарали даденият месец,започват първоначално 350 евро месечно и се покачват със всяка изминала година.Самосигуряващите се по тази схема не ползват облагите които ползват работещите на трудов договор,пенсиите им рядко надхвърлят 1000 евро месечно.
              Не мисля,че тези хора са причината за кризата в гръцката икономика,дори напротив,в момента те са едни от най-потърпевшите.

Comment

Според мен Гърция е бедна държава с богато население, обратното на България.
                Скоро нещата ще си дойдат на мястото. А точно преди 3 години, когато един солунски бакшиш ми обясняваше, че при тях от 30 години е едно и също, краде се като за световно и как след 10 години ние сме щели да живеем по-добре от тях, аз не му вярвах
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                  Скоро нещата ще си дойдат на мястото. А точно преди 3 години, когато един солунски бакшиш ми обясняваше, че при тях от 30 години е едно и също, краде се като за световно и как след 10 години ние сме щели да живеем по-добре от тях, аз не му вярвах
                  Повярвай ми,че не е точно така,хората с пари(а те въобще не са малка част от гърците) отдавна са взели мерки.Не отричам,че дори и в момента има гърци които са по-зле от техният български аналог.
                  Дано след 10 години нещата в България са по-добри от колкото в Гърция и то Гърция преди кризата,ама с тия арни управници където имаме............

Comment

Чул те господ...аз ще си пия кафето...а в къщи ще ми слугува някоя гъркиня.

Comment

Направо, жал ме хваща за гърците,милите грешните,бедни и изтормозени.
                      В десет милиона Гърция банковите депозити в момента са с размер около 250 милиарда евро плюс още поне толкова поне в Швейцарски банки............,ако за вас една десет милионна държава с частни влогове над 500 милиарда евро е бедна за мен не е.
                      В периода януари 2010 - април 2011 частните влогове са намелели с около 150 милиарда евро,по-голямата част от тези пари също са изнесени от Гърция,всеки месец от гръцките банки излизат над 3 милиарда евро.
                      Поради по-високите лихвени проценти в България тя е любима дестинация за изнасяне на спестяванията от обикновените гърци,не случайно българските банки пускат промоционални лихви за гръцки граждани и гаранцията на влоговете в България от 50 000 лева на влог бе повишена на 100 000 лева на влог.........
                      Дефакто криза в Гърция е изгодна за България,а бедните гърци хич не са бедни.
                      Last edited by Кайо; d.m.y г., 20:26.

Comment

Зависи все пак какво ще ги правят тези пари нашите банки ако това което казваш е вярно.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                          Зависи все пак какво ще ги правят тези пари нашите банки ако това което казваш е вярно.
                          Какво прави една банка с парите?
                          За вярно е над 100% вярно,дори не търсят някакъв документ за произхода на парите,приемат се суми независимо от техният размер в брой,единственият документ който търсят е нещо което да доказва,че вложителя се облага с данъци в Гърция,по този начин вложителя получава чиста лихва без данък на лихвите.
                          Забравих да спомена,всичките тези банки плащат комисион на хора които им водят клиенти,комисиона е според сумата и срока на депозита,подлежи на коментар,достига до 2,5%.........
                          Last edited by Кайо; d.m.y г., 23:54.

Comment

Какво прави една банка с парите?
                            За вярно е над 100% вярно,дори не търсят някакъв документ за произхода на парите,приемат се суми независимо от техният размер в брой,единственият документ който търсят е нещо което да доказва,че вложителя се облага с данъци в Гърция,по този начин вложителя получава чиста лихва без данък на лихвите.
                            Забравих да спомена,всичките тези банки плащат комисион на хора които им водят клиенти,комисиона е според сумата и срока на депозита,подлежи на коментар,достига до 2,5%.........
                            Знаех си, че си кажеш ква ти е далаверата при ония хомофенове
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Знаех си, че си кажеш ква ти е далаверата при ония хомофенове

Comment

Поздравления, успяваш да продаваш краставици на краставичарите
                                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                                X