Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде бяхме и накъде сме тръгнали?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

.....шом си събеседвате с прасчо ....100% се въртите в кръг, за никъде не сте тръгнали)
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение

.....шом си събеседвате с прасчо ....100% се въртите в кръг, за никъде не сте тръгнали)
      Поне имат какво да кажат или напишат. Изразяват се хората, а ти май само си губиш времето, що не легнеш да се наспиш?
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Поне имат какво да кажат или напишат. Изразяват се хората, а ти май само си губиш времето, що не легнеш да се наспиш?
        защото не ми се става прасе за една седмица, за да забавлявам другите с извадки от пресата....ти това собствено мнение ли го наричаш....

Comment

защото не ми се става прасе за една седмица, за да забавлявам другите с извадки от пресата....ти това собствено мнение ли го наричаш....
          Започнах темата с една статия, после писах какво мисля.
          Явно нямаш мнение, но това не ме изненадва.
          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Започнах темата с една статия, после писах какво мисля.
            Явно нямаш мнение, но това не ме изненадва.
            Майстор си на обратният завой....не се ли осещаш, че в даден момент влизаш в задънена улица, зад теб идва сметосъбирачна кола на ТИТАН и няма къде да мърдаш...дори задна скорост се оказва безмислена.
            п.п. моето мнение го няма в пресата

Comment

Може ли да продължите да си чешете пръстите две стъпала по-долу?
              Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
              My Red Love
              AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                Павлине, комплекса Марица изток е ясно че е ефективен и затова още работи, въпроса е че е един от най големите замърсители а можеше да добиваме по чиста енергия.
                ДЗУ- С.Загора изнасяше предимно за СИВ. При смяна на режима си губи пазарите и не може да намери нови. Трупа огромни загуби. Видеотон го купува като трябва да покрие задълженията и да инвестира по спомен над 1-млн Марки. Комплекса си работи и сега и е един от най големите ни производители. Прочети повече и разбери защо става така.
                Вида-хим няма какво да го коментираме
                Плама възобновява работата си декември месец като ще е с най-модерната инсталация на Балканите.......
                Гамакабел си работи, но трудно в България почти няма пазар, износа е труден, колко още завода да работят???
                Това предприятие давало работа, онова давало работа да ама на 10 000 души 8500 са били излишни.......то затова след 1985г работата е отивала съвсем на фалит.
                Относно ДЗУ явно не си запознат, сега предприятието произвежда кабели за автомобили и пластмасови отливки за миксери и др. домакински уреди. Преди се занимаваше с производство на твърди дискове имаше научна и развойна дейност. Сега главно разчита на поръчки на ишлеме от Видеотон. Голяма част от цеховете стоят празни и се отдават под наем като склад и др. подобни.
                Вида-хим доколкото знам в момента произвежда гуми за трактори а имаше потенциал за много повече. За Плама-Плевен, защо трябваше да се чака 20 години да се източва и унищожава Ако възстанови производство ще е добре което малко ме съмнява.
                Относно металургията ти давам един анализ за 2011 година.

http://www.capital.bg/klasacii/kapit..._povurhnostta/

АЕЦ Белене ако не беше правителството на Филип Димитров досега да беше построена и изплатена.

Comment

Ма и аз това си викам, а тая тема я дъвкахме вече
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=56531
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Дам работа ми е ясна и пак ще кажа освен че издишате не сте и добре запознати с много неща.
                    Относно външния дълг фалита и Прасчовото дрън-дрън, ето как хубаво е описано /същите факти ги има на още много места/ http://www.capital.bg/politika_i_iko...iia_dulg_idva/
                    Относно Енергетиката - тъй като гледам имаме си ток, че даже си и изнасяме какъв е проблема?? Да затварянето на блокове в Козлодуй не беше добър ход, но пък неизбежен след като сме гъзолизци все на някои....
                    Металургията си е ОК кои ги няма?? закрити са неефективните и гълтащи ресурс предприятия. Павлин е пуснал линк-чети.
                    Химия
                    ми азотни торове си произвеждаме Агрополихим е най-големия на балканите, Химко като не може да намери пазар и го пускаха спираха оздравяваха закриваха.......
                    Солвей Соди е един от най-големите в света и до ден днешен и се правят постояно инвестици в него, работи почти на пълно натоварване и почти всичко изнася.
                    Неохим си работи на 100%
                    Изнасяли сме паста ми мии се ти с Поморин. Сега Астера си е ОК. И Арома и Рубела работят добре, изнасят.
                    Лекарства - Софарма, Биовет, Актавис
                    Производството на почистващи препарати е нарастнало многократно спрямо 90-те години.
                    Корабостроителницата странно виж тука какво пише http://darikfinance.bg/novini/53471/...EA%EE%F0%E0%E1
                    Явно си работи хмммм....
                    И стигаме пак до там че дадените от теб примери не са съсипани ами си работят добре и днес, и то по ефективно и екологично. Но ти не ми отговори за Кремиковци, ЗТМ Радомир, ЗТМ Русе има ли защо да не функционират и смислени ли са били??Защото са глътнали над 2млрд. само за строителство и да не говориме колко след това.
                    Това за ЕС няма да го коментирам

Павка, за ДЗУ ти казах да прочетеш повече. Ето приятна занимавка с проекта "Нева" http://www.capital.bg/blogove/dosiet...proektut_neva/
                    Аз съм дотук има много информация на всякъде, четете, сравнявайте, помислете.......

Comment

Ти правиш ли разлика между производство на твърди доскове и производство на авто кабели. Видеотон едно време също са произвеждали за СИВ ама виж сега къде са. ДЗУ е пример за политическа безотговорност и за това как не трябва да се преструктурира едно стратегическо високо-технологично предприятие. Сега в България колко са предприятията които произвеждат високотехнологичен продукт.
                      За металургията, сега производството е многократно по-малко както на стомана така и на изделия от стомана. През последните години има някакво раздвижване в индустрията ама това става като проспахне 20 години.
                      Last edited by pavlin; d.m.y г., 02:07.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                        Ти правиш ли разлика между производство на твърди доскове и производство на авто кабели. Видеотон едно време също са произвеждали за СИВ ама виж сега къде са.
                        За металургията, сега производството е многократно по-малко както на стомана така и на изделия от стомана. През последните години има някакво раздвижване в индустрията ама това става като проспахне 20 години.
                        Първо дай източници от където черпиш информация кога колко се е произвеждало. Щото може и да е обратното пък ти да подвеждаш сега за да си защитиш тезата.
                        И добре да приеме че сме произвеждали повече ако сега имахме същото количество къде щяхме да го продаваме?? Щото едно е да произведеш друго е да го продадеш. Аз лично съм виждал как с произведените домати едно време се замеряха и ги даваха на пуйките защото нямаше какво да ги правят.
                        А аз разлика не правя, какво е това твърд диск?? Важен е финансовият резултат. Прочети все пак линковете където съм дал, особено за проект "Нева"
                        И я кажи като е било всичко добре защо си в САЩ при гадните империалисти а не си в Куба??? И да можеше и по бързо да стане прехода ама като сумати народ се чупи вместо да работи тука как да стане.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                          Ти правиш ли разлика между производство на твърди доскове и производство на авто кабели. Видеотон едно време също са произвеждали за СИВ ама виж сега къде са.
                          В предишните теми споменавах, че собственика на Видеотон директо искаше ДЗУ преди да купи Видеотон.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първо дай източници от където черпиш информация кога колко се е произвеждало. Щото може и да е обратното пък ти да подвеждаш сега за да си защитиш тезата.
                            И добре да приеме че сме произвеждали повече ако сега имахме същото количество къде щяхме да го продаваме?? Щото едно е да произведеш друго е да го продадеш. Аз лично съм виждал как с произведените домати едно време се замеряха и ги даваха на пуйките защото нямаше какво да ги правят.
                            А аз разлика не правя, какво е това твърд диск?? Важен е финансовият резултат. Прочети все пак линковете където съм дал, особено за проект "Нева"
                            И я кажи като е било всичко добре защо си в САЩ при гадните империалисти а не си в Куба??? И да можеше и по бързо да стане прехода ама като сумати народ се чупи вместо да работи тука как да стане.
                            Пазар за твърди дискове има както и за различни видове запаметяващи устройства проблемът е че след промените тези които са управлявали ДЗУ не са искали да го запазят и развият ами да го разграбят. Между домати, пилета и твърди дискове разликата е голяма, между другото в много страни има случаи на свръх продукция в селското стопанство която се унищожава.
                            Относно Куба, първо си отговори на въпроса от колко време има икономическо ембарго срещу нея. По същият начин е било наложено и икономическо ембарго (КОКОМ) срещу бившите соц. страни.
                            Ти кажи сега какво беше създадено за 20 преход и реформи които уж трябваше да подобрят живота и стандарта във страната и какво получи обикновеният гражданин от приватизацията.
                            Наскоро гледах една графика за средната ефективна възраст на пенсиониране. Тази възраст след 1989г. от 58г. пада до 51г. през 2001г. ,една от най-ниските в Европа. Ами как да върви тази икономика когато имаме толкова млади пенсионери а уж преди 1989г. политиката беше социална.

---------- Post added at 02:55 ---------- Previous post was at 02:53 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            В предишните теми споменавах, че собственика на Видеотон директо искаше ДЗУ преди да купи Видеотон.
                            Видеотон доколкото знам са преминали през работническо-менажерска приватизация.
                            Last edited by pavlin; d.m.y г., 04:57.

Comment

Дам работа ми е ясна и пак ще кажа освен че издишате не сте и добре запознати с много неща.
                              Относно външния дълг фалита и Прасчовото дрън-дрън, ето как хубаво е описано /същите факти ги има на още много места/ http://www.capital.bg/politika_i_iko...iia_dulg_idva/
                              Относно Енергетиката - тъй като гледам имаме си ток, че даже си и изнасяме какъв е проблема?? Да затварянето на блокове в Козлодуй не беше добър ход, но пък неизбежен след като сме гъзолизци все на някои....
                              Металургията си е ОК кои ги няма?? закрити са неефективните и гълтащи ресурс предприятия. Павлин е пуснал линк-чети.
                              Химия
                              ми азотни торове си произвеждаме Агрополихим е най-големия на балканите, Химко като не може да намери пазар и го пускаха спираха оздравяваха закриваха.......
                              Солвей Соди е един от най-големите в света и до ден днешен и се правят постояно инвестици в него, работи почти на пълно натоварване и почти всичко изнася.
                              Неохим си работи на 100%
                              Изнасяли сме паста ми мии се ти с Поморин. Сега Астера си е ОК. И Арома и Рубела работят добре, изнасят.
                              Лекарства - Софарма, Биовет, Актавис
                              Производството на почистващи препарати е нарастнало многократно спрямо 90-те години.
                              Корабостроителницата странно виж тука какво пише http://darikfinance.bg/novini/53471/...EA%EE%F0%E0%E1
                              Явно си работи хмммм....
                              И стигаме пак до там че дадените от теб примери не са съсипани ами си работят добре и днес, и то по ефективно и екологично. Но ти не ми отговори за Кремиковци, ЗТМ Радомир, ЗТМ Русе има ли защо да не функционират и смислени ли са били??Защото са глътнали над 2млрд. само за строителство и да не говориме колко след това.
                              Това за ЕС няма да го коментирам

Павка, за ДЗУ ти казах да прочетеш повече. Ето приятна занимавка с проекта "Нева" http://www.capital.bg/blogove/dosiet...proektut_neva/
                              Аз съм дотук има много информация на всякъде, четете, сравнявайте, помислете.......
                              Всеки, който смята, че при социализма България се е развила явно е некомпетентен, неразбира последствията от това "развитие" и в крайна сметка явно не възприема нищо.Няма държава в света, която да не е пострадала от социализма (ако такъв строй е бил установен в нея).Всъщност под всичките лакардии на социлазима се крие един див и необуздан федален капитализъм, бих го нарекъл при който група хора, побрани на кастов принцип ограбват труда на всички.Липсата на частна собственост, освен че допринася аз това ограбване, води и до пълната разруха на икономическото състояние на държавата, както и на духовното развитие на страната.
                              Поради прогандата в продължение на половин век, която в момента също продължава, защото децата на каскетите сега са във властта отново. За да не продължава безмисленото плещене и възхвала на един исторически провалил се строй, ЕС ще развина проекти и трудове, в коти да се преосмисли и доразкрие изкривеното управление на комунизма-за да не повтарят, като папагали поколение наред едни и същи кухи и лицемерни фрази, прикриващи атничовешкия характер на другарите.
                              Last edited by fred; d.m.y г., 09:21.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                                Всеки, който смята, че при социализма България се е развила явно е некомпетентен, неразбира последствията от това "развитие" и в крайна сметка явно не възприема нищо.Няма държава в света, която да не е пострадала от социализма (ако такъв строй е бил установен в нея).Всъщност под всичките лакардии на социлазима се крие един див и необуздан федален капитализъм, бих го нарекъл при който група хора, побрани на кастов принцип ограбват труда на всички.Липсата на частна собственост, освен че допринася аз това ограбване, води и до пълната разруха на икономическото състояние на държавата, както и на духовното развитие на страната..
                                Май описа 20 те години преход?
                                Благодаря ти, така и аз не бих се справил.
                                К.М.

Comment

Working...
                                X