If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Започнах темата с една статия, после писах какво мисля.
Явно нямаш мнение, но това не ме изненадва.
Майстор си на обратният завой....не се ли осещаш, че в даден момент влизаш в задънена улица, зад теб идва сметосъбирачна кола на ТИТАН и няма къде да мърдаш...дори задна скорост се оказва безмислена.
п.п. моето мнение го няма в пресата
Павлине, комплекса Марица изток е ясно че е ефективен и затова още работи, въпроса е че е един от най големите замърсители а можеше да добиваме по чиста енергия.
ДЗУ- С.Загора изнасяше предимно за СИВ. При смяна на режима си губи пазарите и не може да намери нови. Трупа огромни загуби. Видеотон го купува като трябва да покрие задълженията и да инвестира по спомен над 1-млн Марки. Комплекса си работи и сега и е един от най големите ни производители. Прочети повече и разбери защо става така.
Вида-хим няма какво да го коментираме
Плама възобновява работата си декември месец като ще е с най-модерната инсталация на Балканите.......
Гамакабел си работи, но трудно в България почти няма пазар, износа е труден, колко още завода да работят???
Това предприятие давало работа, онова давало работа да ама на 10 000 души 8500 са били излишни.......то затова след 1985г работата е отивала съвсем на фалит.
Относно ДЗУ явно не си запознат, сега предприятието произвежда кабели за автомобили и пластмасови отливки за миксери и др. домакински уреди. Преди се занимаваше с производство на твърди дискове имаше научна и развойна дейност. Сега главно разчита на поръчки на ишлеме от Видеотон. Голяма част от цеховете стоят празни и се отдават под наем като склад и др. подобни.
Вида-хим доколкото знам в момента произвежда гуми за трактори а имаше потенциал за много повече. За Плама-Плевен, защо трябваше да се чака 20 години да се източва и унищожава Ако възстанови производство ще е добре което малко ме съмнява.
Относно металургията ти давам един анализ за 2011 година.
Дам работа ми е ясна и пак ще кажа освен че издишате не сте и добре запознати с много неща.
Относно външния дълг фалита и Прасчовото дрън-дрън, ето как хубаво е описано /същите факти ги има на още много места/ http://www.capital.bg/politika_i_iko...iia_dulg_idva/
Относно Енергетиката - тъй като гледам имаме си ток, че даже си и изнасяме какъв е проблема?? Да затварянето на блокове в Козлодуй не беше добър ход, но пък неизбежен след като сме гъзолизци все на някои....
Металургията си е ОК кои ги няма?? закрити са неефективните и гълтащи ресурс предприятия. Павлин е пуснал линк-чети.
Химия
ми азотни торове си произвеждаме Агрополихим е най-големия на балканите, Химко като не може да намери пазар и го пускаха спираха оздравяваха закриваха.......
Солвей Соди е един от най-големите в света и до ден днешен и се правят постояно инвестици в него, работи почти на пълно натоварване и почти всичко изнася.
Неохим си работи на 100%
Изнасяли сме паста ми мии се ти с Поморин. Сега Астера си е ОК. И Арома и Рубела работят добре, изнасят.
Лекарства - Софарма, Биовет, Актавис
Производството на почистващи препарати е нарастнало многократно спрямо 90-те години.
Корабостроителницата странно виж тука какво пише http://darikfinance.bg/novini/53471/...EA%EE%F0%E0%E1
Явно си работи хмммм....
И стигаме пак до там че дадените от теб примери не са съсипани ами си работят добре и днес, и то по ефективно и екологично. Но ти не ми отговори за Кремиковци, ЗТМ Радомир, ЗТМ Русе има ли защо да не функционират и смислени ли са били??Защото са глътнали над 2млрд. само за строителство и да не говориме колко след това.
Това за ЕС няма да го коментирам
Павка, за ДЗУ ти казах да прочетеш повече. Ето приятна занимавка с проекта "Нева" http://www.capital.bg/blogove/dosiet...proektut_neva/
Аз съм дотук има много информация на всякъде, четете, сравнявайте, помислете.......
Ти правиш ли разлика между производство на твърди доскове и производство на авто кабели. Видеотон едно време също са произвеждали за СИВ ама виж сега къде са. ДЗУ е пример за политическа безотговорност и за това как не трябва да се преструктурира едно стратегическо високо-технологично предприятие. Сега в България колко са предприятията които произвеждат високотехнологичен продукт.
За металургията, сега производството е многократно по-малко както на стомана така и на изделия от стомана. През последните години има някакво раздвижване в индустрията ама това става като проспахне 20 години.
Ти правиш ли разлика между производство на твърди доскове и производство на авто кабели. Видеотон едно време също са произвеждали за СИВ ама виж сега къде са.
За металургията, сега производството е многократно по-малко както на стомана така и на изделия от стомана. През последните години има някакво раздвижване в индустрията ама това става като проспахне 20 години.
Първо дай източници от където черпиш информация кога колко се е произвеждало. Щото може и да е обратното пък ти да подвеждаш сега за да си защитиш тезата.
И добре да приеме че сме произвеждали повече ако сега имахме същото количество къде щяхме да го продаваме?? Щото едно е да произведеш друго е да го продадеш. Аз лично съм виждал как с произведените домати едно време се замеряха и ги даваха на пуйките защото нямаше какво да ги правят.
А аз разлика не правя, какво е това твърд диск?? Важен е финансовият резултат. Прочети все пак линковете където съм дал, особено за проект "Нева"
И я кажи като е било всичко добре защо си в САЩ при гадните империалисти а не си в Куба??? И да можеше и по бързо да стане прехода ама като сумати народ се чупи вместо да работи тука как да стане.
Ти правиш ли разлика между производство на твърди доскове и производство на авто кабели. Видеотон едно време също са произвеждали за СИВ ама виж сега къде са.
В предишните теми споменавах, че собственика на Видеотон директо искаше ДЗУ преди да купи Видеотон.
Първо дай източници от където черпиш информация кога колко се е произвеждало. Щото може и да е обратното пък ти да подвеждаш сега за да си защитиш тезата.
И добре да приеме че сме произвеждали повече ако сега имахме същото количество къде щяхме да го продаваме?? Щото едно е да произведеш друго е да го продадеш. Аз лично съм виждал как с произведените домати едно време се замеряха и ги даваха на пуйките защото нямаше какво да ги правят.
А аз разлика не правя, какво е това твърд диск?? Важен е финансовият резултат. Прочети все пак линковете където съм дал, особено за проект "Нева"
И я кажи като е било всичко добре защо си в САЩ при гадните империалисти а не си в Куба??? И да можеше и по бързо да стане прехода ама като сумати народ се чупи вместо да работи тука как да стане.
Пазар за твърди дискове има както и за различни видове запаметяващи устройства проблемът е че след промените тези които са управлявали ДЗУ не са искали да го запазят и развият ами да го разграбят. Между домати, пилета и твърди дискове разликата е голяма, между другото в много страни има случаи на свръх продукция в селското стопанство която се унищожава.
Относно Куба, първо си отговори на въпроса от колко време има икономическо ембарго срещу нея. По същият начин е било наложено и икономическо ембарго (КОКОМ) срещу бившите соц. страни.
Ти кажи сега какво беше създадено за 20 преход и реформи които уж трябваше да подобрят живота и стандарта във страната и какво получи обикновеният гражданин от приватизацията.
Наскоро гледах една графика за средната ефективна възраст на пенсиониране. Тази възраст след 1989г. от 58г. пада до 51г. през 2001г. ,една от най-ниските в Европа. Ами как да върви тази икономика когато имаме толкова млади пенсионери а уж преди 1989г. политиката беше социална.
---------- Post added at 02:55 ---------- Previous post was at 02:53 ----------
Дам работа ми е ясна и пак ще кажа освен че издишате не сте и добре запознати с много неща.
Относно външния дълг фалита и Прасчовото дрън-дрън, ето как хубаво е описано /същите факти ги има на още много места/ http://www.capital.bg/politika_i_iko...iia_dulg_idva/
Относно Енергетиката - тъй като гледам имаме си ток, че даже си и изнасяме какъв е проблема?? Да затварянето на блокове в Козлодуй не беше добър ход, но пък неизбежен след като сме гъзолизци все на някои....
Металургията си е ОК кои ги няма?? закрити са неефективните и гълтащи ресурс предприятия. Павлин е пуснал линк-чети.
Химия
ми азотни торове си произвеждаме Агрополихим е най-големия на балканите, Химко като не може да намери пазар и го пускаха спираха оздравяваха закриваха.......
Солвей Соди е един от най-големите в света и до ден днешен и се правят постояно инвестици в него, работи почти на пълно натоварване и почти всичко изнася.
Неохим си работи на 100%
Изнасяли сме паста ми мии се ти с Поморин. Сега Астера си е ОК. И Арома и Рубела работят добре, изнасят.
Лекарства - Софарма, Биовет, Актавис
Производството на почистващи препарати е нарастнало многократно спрямо 90-те години.
Корабостроителницата странно виж тука какво пише http://darikfinance.bg/novini/53471/...EA%EE%F0%E0%E1
Явно си работи хмммм....
И стигаме пак до там че дадените от теб примери не са съсипани ами си работят добре и днес, и то по ефективно и екологично. Но ти не ми отговори за Кремиковци, ЗТМ Радомир, ЗТМ Русе има ли защо да не функционират и смислени ли са били??Защото са глътнали над 2млрд. само за строителство и да не говориме колко след това.
Това за ЕС няма да го коментирам
Павка, за ДЗУ ти казах да прочетеш повече. Ето приятна занимавка с проекта "Нева" http://www.capital.bg/blogove/dosiet...proektut_neva/
Аз съм дотук има много информация на всякъде, четете, сравнявайте, помислете.......
Всеки, който смята, че при социализма България се е развила явно е некомпетентен, неразбира последствията от това "развитие" и в крайна сметка явно не възприема нищо.Няма държава в света, която да не е пострадала от социализма (ако такъв строй е бил установен в нея).Всъщност под всичките лакардии на социлазима се крие един див и необуздан федален капитализъм, бих го нарекъл при който група хора, побрани на кастов принцип ограбват труда на всички.Липсата на частна собственост, освен че допринася аз това ограбване, води и до пълната разруха на икономическото състояние на държавата, както и на духовното развитие на страната.
Поради прогандата в продължение на половин век, която в момента също продължава, защото децата на каскетите сега са във властта отново. За да не продължава безмисленото плещене и възхвала на един исторически провалил се строй, ЕС ще развина проекти и трудове, в коти да се преосмисли и доразкрие изкривеното управление на комунизма-за да не повтарят, като папагали поколение наред едни и същи кухи и лицемерни фрази, прикриващи атничовешкия характер на другарите.
Всеки, който смята, че при социализма България се е развила явно е некомпетентен, неразбира последствията от това "развитие" и в крайна сметка явно не възприема нищо.Няма държава в света, която да не е пострадала от социализма (ако такъв строй е бил установен в нея).Всъщност под всичките лакардии на социлазима се крие един див и необуздан федален капитализъм, бих го нарекъл при който група хора, побрани на кастов принцип ограбват труда на всички.Липсата на частна собственост, освен че допринася аз това ограбване, води и до пълната разруха на икономическото състояние на държавата, както и на духовното развитие на страната..
Май описа 20 те години преход?
Благодаря ти, така и аз не бих се справил.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment