Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде бяхме и накъде сме тръгнали?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Един от основните иконом. Показатели е нивото на безработица. Ето ви един анализ който показва трайна и растяща незработица по време на прехода.

http://www.referati.org/analiziraite...a/16038/ref/p4
    Хихи като радиоточки сте. Айде отговорете на Фред и Колеф.
    Съгласен съм че е един от показателите, но ЕДИН а ефективността на икономиката се измерва с комплекс от показатели при това с различни тегла. И е нормално след като на всеки е намирана работа та дори и да си клати краката, та да ни се чудат Японците, изведнъж да се окажем с голяма безработица, защото вече се търси ефективност а не 50 наистина работещи да издържат още 50 които "работят".

Comment

• Що не вземете да се поуспокоите малко.Едните крали преди по един начин, другите крадат сета по друг - от цялата работа народа го отнася.Каквито са едните, такива са и другите - все от едно котило са.Дано се пръкне скоро нещо свестно.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Що не вземете да се поуспокоите малко.Едните крали преди по един начин, другите крадат сета по друг - от цялата работа народа го отнася.Каквито са едните, такива са и другите - все от едно котило са.Дано се пръкне скоро нещо свестно.
        С подобни соцносталгизми свястното заминава надалеч... за това иде реч
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
          пак увърташ. искам от теб и прасчо числа как кремиковци по времето на социализма е работил на печалба.
          цена на руда =?
          пари за работници = ?
          други разходи =?
          цена на крайна продукция =?
          също да посочите кой е купувал продукцията извън СИВ и на каква цена спрямо конкурентите.

единственото за което ставаше кремиковци, беше да бълва пушек с интересни цветове, който правеше залеза доста .... интересен
          Нали знаеш, че някои от данните, които искаш няма как да ги имам пред себе си.
          Едно ЕАД не публикува тези неща, тази информация не е общественодостъпна.
          "също да посочите кой е купувал продукцията извън СИВ и на каква цена спрямо конкурентите" - много е зле този въпрос, да не би Колев да го е задал?
          След приватизацията продукцията се инася основно за ЕС, изнася се и за Китай и САЩ. Мисля, че бха купили и две фабрики...едната в Хърватска и една в Босна. Основно ламарина с полиестерно покритие са правели към 72 000 тона годишно.
          Имше едни Украинци с този Жеваго, казваха, че като отишли в Кремиковци и набарали 35 други предприятия да теглят ток от комбината и тежко източване на ДДС.
          Комбинатът беше фалиран умишлено, за мен няма спор в това.
          От екологична гледна точка съм напълно съгласен, че е зле, и ако зависеше от мен бих го изравнил със земята, но ние спорим за друго.
          Аз не приемам версията, че навремето всичко е било строено, за да работи на загуба. И тогава е имало икономисти и финансисти бе хора.
          Само да добавя, че за 2003 печалбата на кремиковския собственик /компанията/ е възлизал на 120 милиона лева.

---------- Post added at 12:29 ---------- Previous post was at 12:25 ----------

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
          Хихи като радиоточки сте. Айде отговорете на Фред и Колеф.
          Съгласен съм че е един от показателите, но ЕДИН а ефективността на икономиката се измерва с комплекс от показатели при това с различни тегла. И е нормално след като на всеки е намирана работа та дори и да си клати краката, та да ни се чудат Японците, изведнъж да се окажем с голяма безработица, защото вече се търси ефективност а не 50 наистина работещи да издържат още 50 които "работят".
          Може да сме като радио точки, а ти си като зациклил ДВД плеар.

Хубаво де комплекс, но кой е основния?
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Нали знаеш, че някои от данните, които искаш няма как да ги имам пред себе си.
            Едно ЕАД не публикува тези неща, тази информация не е общественодостъпна.
            "също да посочите кой е купувал продукцията извън СИВ и на каква цена спрямо конкурентите" - много е зле този въпрос, да не би Колев да го е задал?
            След приватизацията продукцията се инася основно за ЕС, изнася се и за Китай и САЩ. Мисля, че бха купили и две фабрики...едната в Хърватска и една в Босна. Основно ламарина с полиестерно покритие са правели към 72 000 тона годишно.
            Имше едни Украинци с този Жеваго, казваха, че като отишли в Кремиковци и набарали 35 други предприятия да теглят ток от комбината и тежко източване на ДДС.
            Комбинатът беше фалиран умишлено, за мен няма спор в това.
            От екологична гледна точка съм напълно съгласен, че е зле, и ако зависеше от мен бих го изравнил със земята, но ние спорим за друго.
            Аз не приемам версията, че навремето всичко е било строено, за да работи на загуба. И тогава е имало икономисти и финансисти бе хора.
            Само да добавя, че за 2003 печалбата на кремиковския собственик /компанията/ е възлизал на 120 милиона лева.

---------- Post added at 12:29 ---------- Previous post was at 12:25 ----------

Може да сме като радио точки, а ти си като зациклил ДВД плеар.

Хубаво де комплекс, но кой е основния?
            увърташ. дай нещо достоверно че ПО ВРЕМЕ на социализма кремиковци е работило на печалба.
            чакам....

ПП
            и обясни защо някой ще строи металургичен комбинат до рудник на който не може да ползва рудата! .... в близост до столицата където да трови голяма част от населението на държавата...
            Last edited by kolev; d.m.y г., 14:36.
            точка

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
              И един мармот..... Я да видим как пък дословно ви съвпадат мненията ей тука на Пехливанов и твоя пост №55 http://bgsviat.narod.ru/BulgAria_koqto_izgubihme.htm
              Анализи мога много да пусна, но каква файда?? Прочете ли това което пуснах???
              Ето ти пак http://www.capital.bg/politika_i_iko...iia_dulg_idva/ прочети и си отговори защо има не 2 ама 1млн бедни пенсионери които са изработили по малко отколкото са изхарчили, фалита Васил Коларов го е разписал. Вчера на баба ми съседката се оплаква и тя, е как да взима повече пенсия от къде??? няма достатъчно трудов стаж работила в сладкарница крала безалкохолни и кафе щото продаваше по евтино на целия блок, обаче е ползвала евтино БДЖ, Градски транспорт, здравеопазване ами безплатен обяд няма. Лекаря учил 5 години, носи отговорност и взима заплата в поликлиниката колкото на "барманката".....Сега който е работещ, образован, ценен кадър си има хубава работа и е 100 пъти по добре от преди. Пък тия дето мрънкат всъщност са като преди, че и по добре, но се налага да работят здраво щото немогат да източат нафтата на държавния камион или да краднат продукция. Ама то като си свикнал на мързел и някои друг да те оправя.......мрънкаш.
              Не неееее, това е нелепо. Да ми развяваш някакъв частен случай и да генерализираш за всички работили преди 89 е меко казано гнусен подход.
              Майната и на държава, която не е солидарна и не се грижи за възрастните си хора.
              Има толкова съвестни хора, работили с всички сили.
              Дано никога не те застига съдбата на по-голяма част от възрастните хора в БГ.

---------- Post added at 12:36 ---------- Previous post was at 12:34 ----------

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              увърташ. дай нещо достоверно че ПО ВРЕМЕ на социализма кремиковци е работило на печалба.
              чакам....

ПП
              и обясни защо някой ще строи металургичен комбинат до рудник на който не може да ползва рудата!
              Не искам да водя диалог с теб, два пъти го правих и яде суровата наденица после.
              Зле си и отказвам да ти отговарям. Чао.
              Ти му обясняваш, че няма от къде да имаш тези данни, то си суче от цицката и па си иска, е НЕМА.

Ти ми дай данни, че е работел на загуба.
              Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 14:44.
              К.М.

Comment

Ти ми дай данни, че е работел на загуба.
                чакай сега, ти искаш да ни убедиш че кремиковци е работило на печалба, ти трябва да го докажеш.

аз какво да ти кажа. че е имало държавна цена на стоманата и кремиковци е било на дотации - фактически продажната цена е била по-ниска от производствената. та това го знае всяко хлапе!
                точка

Comment

чакай сега, ти искаш да ни убедиш че кремиковци е работило на печалба, ти трябва да го докажеш.

аз какво да ти кажа. че е имало държавна цена на стоманата и кремиковци е било на дотации - фактически продажната цена е била по-ниска от производствената. та това го знае всяко хлапе!
                  Мамо, всички деца искат да акат в нашата тоалетна.
                  К.М.

Comment

а по темата нещо.... паста поморин, дъвки идеал

точка

Comment

• Къде бяхме и накъде сме тръгнали?

Бяхме там, сега сме тук и сме се упътили на някъде!
                      А, иначе и тогава и сега си имат своите плюсове и своите минуси. Никога не съм се стремяла да правя ретроспективни анализи на онези времена и така и до днес. Защото...коментарите с нищо не променят състоянието, а само пораждат спорове.
                      GTV 1.8 TS

Comment

• Хубаво е да се преосмислят нещата, но трябва време и информация, култура на обществото, която да позволи да се избягват лъжи и пропаганди.
                        В Германия днес, все още е актуална темата за фашизма и обществото е негативно настроено към това минало, а у нас повечето все още плачат за веригите си!Като цяло комунизма, поради участието в коалицията през Вт.Световна война не беше заклемейн в степентта на фашизма, макар че е напълно идентичен с братовчедтчето си по строй.
                        Last edited by fred; d.m.y г., 16:33.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Хубаво е да се преосмислят нещата, но трябва време и информация, култура на обществото, която да позволи да се избягват лъжи и пропаганди.
                          В Германия днес, все още е актуална темата за фашизма и обществото е негативно настроено към това минало, а у нас повечето все още плачат за веригите си!
                          Хайде да не правим аналогии между хитлерофашизъм и комунизъм, а?
                          К.М.

Comment

• "Хубаво е да се преосмислят нещата, но трябва време и информация, култура на обществото, която да позволи да се избягват лъжи и пропаганди."
                            Ето това е най-трудно постижимо!

---------- Post added at 16:38 ---------- Previous post was at 16:34 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Като цяло комунизма, поради участието в коалицията през Вт.Световна война не беше заклемейн в степентта на фашизма, макар че е напълно идентичен с братовчедтчето си по строй.
                            Кое те кара да слагаш под общ знаменател двата строя?
                            GTV 1.8 TS

Comment

Хайде да не правим аналогии между хитлерофашизъм и комунизъм, а?
                              що, и двата строя са премахвали неудобните и различните.
                              руснаците даже казват :
                              Жили-были три бандита -
                              Гитлер, Сталин и Никита.
                              Первый резал, второй бил,
                              Третий голодом морил.

кажи сега, за кремиковци измисли ли го ?
                              точка

Comment

що, и двата строя са премахвали неудобните и различните.
                                руснаците даже казват :
                                Жили-были три бандита -
                                Гитлер, Сталин и Никита.
                                Первый резал, второй бил,
                                Третий голодом морил.

кажи сега, за кремиковци измисли ли го ?
                                К.М.

Comment

Working...
                                X