Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде бяхме и накъде сме тръгнали?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    Засята площ със зърнени култури - 1980 - 9677
    2005 - 11342
    кой каза нещо за това ....

прави впечатление намалялото производство на плодове. дали не е заради ония консерви които ги изнасяхме към съюза , и дългосрочната и рискова инвестиция - пазарна икономика, кво да я правиш.

между другото, в момента тренда е да се отглеждат орехи. не за друго ами щото има търсене и изкупните цени са високи. ама вие това няма как да го знаете. още не са го писали във уикипедия
    хаха, нали знаеш, че точно с тези фалшиви данни източват еврофондовете. Нали Калинка пусна над 2000 мейла с подобни злоупотреби. Тъй, че по-лекичко с тези данни.

---------- Post added at 15:18 ---------- Previous post was at 15:17 ----------

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    Засята площ със зърнени култури - 1980 - 9677
    2005 - 11342
    кой каза нещо за това ....

прави впечатление намалялото производство на плодове. дали не е заради ония консерви които ги изнасяхме към съюза , и дългосрочната и рискова инвестиция - пазарна икономика, кво да я правиш.

между другото, в момента тренда е да се отглеждат орехи. не за друго ами щото има търсене и изкупните цени са високи. ама вие това няма как да го знаете. още не са го писали във уикипедия
    Ти знаеш ли какво ТРЕНД.......хахаха
    Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    И от къде знаеш, че статистиката ти за соца е вярна, че то оня строй беше известен с лъжливите си показатели и петилетките за 2 години?

---------- Post added at 17:15 ---------- Previous post was at 17:15 ----------

Виж въпроса по-горе...

В дискусията понякога се налага да заобиколиш, някое и друго въпросче. Това е част от играта.

---------- Post added at 15:27 ---------- Previous post was at 15:21 ----------

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
    Защитаваш го и още как! Щом възхваляваш "постиженията" му, без да отчиташ цената на "постигането" им, щом омаловажаваш напредъка от последните 20 години, значи го защитаваш.

Не сме направили "три крачки назад", а сме паднали от третия етаж. Паднахме от третия етаж на една бутафория, която рухна. При тези обстоятелства, не само, че тръгваме от по-долно ниво, но и тръгваме изпочупени, натъртени и с комоцио.

П.П. Ти да видя някой тук да казва, че "преходът" е минал както трябва и не е можело по-добре? Аз не видях. И аз не го твърдя. Можеше много по-добре и през цялото време се надявах. Но в крайна сметка, като сравним "сега" с "тогава" има много сериозен напредък. Пътуваме в ЕС само с лична карта, без да чакаме разрешение. Всеки може да започне частен бизнес. Караме западни коли. Можем да говорим каквото си искаме без да ни арестуват. Можем да инвестираме в чужбина. Можем още много неща, които тогава не можехме. Можем дори да емигрираме, а тогава не можехме!
    Не възхвалявам постижения, а критикувам умишлени разрушения и затриване на работещи системи и производствени мощности.
    Не ми се коментира колко по напред бяхме 89 година в селското и горското стопанство, в животновъдството и какво ли още не.
    Работата е, че за 20 години не сме мръднали.
    Огромен успех е да караме коли втора ръка и да носим дрехи втора ръка.
    Скоро установихме, че хапваме месо втора ръка, на 20 години.
    Да светна и Колев, тренда при дрехите втора употреба е във огромен възход.
    Петък килото стари гащи е на промоция.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      А ти така ли не разбра че тази графика не отчита инфлационния индекс и е по ППП...
      Моля? Я погледни пак: http://data.worldbank.org/indicator/...PCAP.CD?page=4

Ето ти го и по ППП:
      http://data.worldbank.org/indicator/...P.PP.CD?page=4

И в двата случая през 2008 сме таман 3 пъти отгоре спрямо 1989 (на калпак де, иначе малко по-малко).
      Last edited by Коки; d.m.y г., 17:51.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• пафка, имам един въпрос към теб, въпреки че виждам си направил избора.

къде би живял
        -капитализъм
        -социализъм

грешен отговор няма. в първия случай ти пращам една бака български латекс да си белнеш къщата и една бутилка бутиково вино от изба за лозаро-винарски туризъм, да полееш хубавата работа. пращам ги по частен куриер.
        във втория вариант ти пращам паста поморин,дъвки идеал, шпек стара планина и един чифт от тия

може да ги ползваш за ботуши. пратката заминава с български пощи по бдж.
        Last edited by kolev; d.m.y г., 17:30.
        точка

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
          В дискусията понякога се налага да заобиколиш, някое и друго въпросче. Това е част от играта.
          Като нямаме отговор, заобикаляме... мдам, това не е точно дискусия ... има си друг термин
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            Като нямаме отговор, заобикаляме... мдам, това не е точно дискусия ... има си друг термин
            какъв е той - сускрофусия ли . бе кажи му свинска работа направо.
            точка

Comment

Нали се сещаш колко некоректно е получена стойността им от преди 89 година.
              Сещам се единствено, че продължаваш да избягваш фактите и всеки факт, който не ти пасва е "некоректен".

Смешното е, че това е от източника на Павлин, с който той се опитва да докаже обратното

---------- Post added at 17:40 ---------- Previous post was at 17:34 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
              А ти така ли не разбра...
              Човече, дръж се с малко повече уважение към опонентите си. И преди съм ти го казвал, за твое добро е.

И, моля те, отговори ми на молбата, която отправих към теб преди 3 страници:

Би ли споделил подробности - под каква форма, в какъв размер, при какви условия?

---------- Post added at 17:50 ---------- Previous post was at 17:40 ----------

...
              във втория вариант ти пращам паста поморин,дъвки идеал, шпек стара планина и един чифт от тия...
              Откъде ще ги намериш тия работи бре, нали не ги произвеждаме вече?
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                Откъде ще ги намериш тия работи бре, нали не ги произвеждаме вече?
                ми едно време сме преизпълнявали петилетката, да не е като сега. ще се намерят. паста има някъде останала, идеална е за полиране на стъкла. за другите неща ще питам в музея на социализма . ще им платя ако трябва на 10 000% от оригиналната цена. я ги гледай тия презервативи - 2 купейки бройката държавна цена. купуваш ги и те водят в някоя маза да си кажеш на кого жената оправяш
                точка

Comment

Не възхвалявам постижения, а критикувам умишлени разрушения и затриване на работещи системи и производствени мощности.
                  Вече доказах, че няма умишлени разрушения, има някои разрушения по естествени причини - неефективност, старост и т.н. За разлика от мен, досега ти нищо не доказа. Нямаш факти, а само голи твърдения.

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                  Не ми се коментира колко по напред бяхме 89 година в селското и горското стопанство, в животновъдството и какво ли още не.
                  1. Мислех, че разбираш предимно от енергетика, не знаех, че и селското стопанство си толкова вещ.

2. С пшеницата се издънихте с Павлин, та можеше поне за това да си затраеш.

3. Явно разбираме различни неща под думата "напред". За мен количеството не значи качество, но за теб явно няма разлика.

4. Като говорим за качество, знаеш ли колко струва внедряването на качествена порода свине в една-единствена ферма? Милиони. Може би затова е по-евтино да внасяме месо.

Работата е, че за 20 години не сме мръднали.
                  Ако не бяхме мръднали, нямаше да си говорим в този форум по множество причини.

Огромен успех е да караме коли втора ръка и да носим дрехи втора ръка.
                  Не нося дрехи втора ръка, но в соца ми се е налагало. И да, успех е, защото нещата си дойдоха на мястото. При соца колите втора ръка се продаваха по-скъпо от новите. Днес има и коли на лизинг - не всички карат втора ръка.

Скоро установихме, че хапваме месо втора ръка, на 20 години.
                  Не беше толкова скоро, но да, установихме го. Установихме го благодарение на свободните медии. При соца не знаем какво точно сме яли и дали изобщо е имало месо в него. Не знаем благодарение на информационното затъмнение.

Да светна и Колев, тренда при дрехите втора употреба е във огромен възход.
                  Петък килото стари гащи е на промоция.
                  Като е в такъв "огромен" възход, защо вече не минават по улиците онези, дето викаха: "Стари дрехи купувам"? А и какво е лошото да има достъпни дрехи за бедните? А, извинявай, сигурно ще кажеш, че при соца е нямало бедни. Е, имаше. Но нямаше шанс да станат по-богати. Сега поне има.

---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:17 ----------

...купуваш ги и те водят в някоя маза да си кажеш на кого жената оправяш
                  Или пък те спипват "по сигнал" на комсомолци, че спиш с гаджето си и те осъждат да се ожениш за нея. Бих се засмял, ама като се сетя, че това беше реалност, тръпки ме побиват.
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Susscrofa си е трол и всички го знаете, не мога обаче да разбера защо влизате в дебат с него. Абсолютно безсмислено е! Трол е!
                    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Погледнете тази графика и вижте какво пише. Не се отчита инфлационна корекция. Горе долу същата каквато ни дава Коки. Смешно е да се твърди че имаме три пъти по-голям БВП при условие че произвеждаме и потребяваме по-малко.

http://www.google.bg/publicdata/expl...B1%D0%B2%D0%BF

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                        Susscrofa си е трол и всички го знаете, не мога обаче да разбера защо влизате в дебат с него. Абсолютно безсмислено е! Трол е!
                        A ти майна си джудже.

---------- Post added at 17:11 ---------- Previous post was at 17:09 ----------

какъв е той - сускрофусия ли . бе кажи му свинска работа направо.
                        Далеч си от нивото на матричаря, независимо, че той далеч, не ми е приятен.
                        Не се бутай, където нивото не ти отговаря.

---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:11 ----------

Вече доказах, че няма умишлени разрушения, има някои разрушения по естествени причини - неефективност, старост и т.н. За разлика от мен, досега ти нищо не доказа. Нямаш факти, а само голи твърдения.

1. Мислех, че разбираш предимно от енергетика, не знаех, че и селското стопанство си толкова вещ.

2. С пшеницата се издънихте с Павлин, та можеше поне за това да си затраеш.

3. Явно разбираме различни неща под думата "напред". За мен количеството не значи качество, но за теб явно няма разлика.

4. Като говорим за качество, знаеш ли колко струва внедряването на качествена порода свине в една-единствена ферма? Милиони. Може би затова е по-евтино да внасяме месо.

Ако не бяхме мръднали, нямаше да си говорим в този форум по множество причини.

Не нося дрехи втора ръка, но в соца ми се е налагало. И да, успех е, защото нещата си дойдоха на мястото. При соца колите втора ръка се продаваха по-скъпо от новите. Днес има и коли на лизинг - не всички карат втора ръка.

Не беше толкова скоро, но да, установихме го. Установихме го благодарение на свободните медии. При соца не знаем какво точно сме яли и дали изобщо е имало месо в него. Не знаем благодарение на информационното затъмнение.

Като е в такъв "огромен" възход, защо вече не минават по улиците онези, дето викаха: "Стари дрехи купувам"? А и какво е лошото да има достъпни дрехи за бедните? А, извинявай, сигурно ще кажеш, че при соца е нямало бедни. Е, имаше. Но нямаше шанс да станат по-богати. Сега поне има.

---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:17 ----------

Или пък те спипват "по сигнал" на комсомолци, че спиш с гаджето си и те осъждат да се ожениш за нея. Бих се засмял, ама като се сетя, че това беше реалност, тръпки ме побиват.
                        Ама аз сега живея по-добре, но не приемам да ми развявате за успех смазването на 1 000 000 пенсионери и 200 000 социално слаби.
                        К.М.

Comment

Бедността е относително понятие.
                          Сега имаме 2 млн бедни пенсионера, на които едва ли им дреме, че ти возиш физиката си в АР 166.
                          Те нямат пари да си купят тоалетна хартия и мачкотят вестници със снимки на политици, каква ирония.
                          Ама аз сега живея по-добре, но не приемам да ми развявате за успех смазването на 1 000 000 пенсионери и 200 000 социално слаби.
                          Последно един или два милиона?? Всичко ти е така бърбориш нещо после дори не помниш какво, разминават ти се мнения факти и т.н., аз затова не виждам смисъл повече да ти отговарям.

Comment

• Четете темата!!!

Абе колеги, вземете и прочетете темата и си направете малка система за да отговорите правилно и точно на въпросите поставени от нея!
                            Спорът е буквално прехвърлен от темата"За социализма", където Павлин се опитваше неистово с всякакви научни методи да докаже на шепа самозабравили се бивши модератори,какво??? Че всеки разумен човек има интерес от своето минало и може да извлече поука от него-как??? Ами съвсем просто, като ретроспективно прекара "през ситото" целия този период и отдели доброто и лошото и се възползва и от двете фракции на ситото!И така ще стигне- до къде??? Ами до втората част на темата - за къде сме тръгнали??? И тук вече всеки може да каже за къде е "тръгнал" или има намерение да стигне? И така диалога ще е полезен за всички!
                            Ами то какво става? Първите Суско и Павлин се опитват да кажат "Къде са били?" а вторите играчи се запъват като костилки на дупе и крещят " не не сте били там"!
                            Все едно някой да се опитва да ме убеди, че не знам какъв хляб,домати и пипер съм ял от бабината градина!
                            Абе глупава работа! Ами като сте се заклещили на този въпрос и не може да се отклещите, ами как ще стигнете до втория въпрос от темата- "Накъде отивате?"
                            И от мен един съвет - хора които не могат да уважават миналото си и да извличат полза от него са тръгнали за НИКЪДЕ!
                            А иначе темата е много хубава, стига тези, които не знаят за къде са тръгнали да не я опорочат! Успех!!!
                            Last edited by JORDI; d.m.y г., 21:10.
                            Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                              Последно един или два милиона?? Всичко ти е така бърбориш нещо после дори не помниш какво, разминават ти се мнения факти и т.н., аз затова не виждам смисъл повече да ти отговарям.
                              За мен и 1 човешки живот е важен, и не бих го пропилял, за някакво абстрактно и имагинерно "успешно" бъдеще.
                              2 000 000 са бедни, а 1 000 000 са безумно бедни.
                              Все ми е тая дали ще ми отговаряш или не, аз знам, че в най-трудния момент ние страхливците си измихме мръсните задници с най -беззащитните членове на обществото.
                              Вози се, ако искаш и в Ц*4 , през оная работа ми е.

---------- Post added at 19:34 ---------- Previous post was at 19:33 ----------

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                              Абе колеги, вземете и прочетете темата и си направете малка система за да отговорите правилно и точно на въпросите поставени от нея!
                              Спорът е буквално прехвърлен от темата"За социализма", където Павлин се опитваше неистово с всякакви научни методи да докаже на шепа самозабравили се бивши модератори,какво??? Че всеки разумен човек има интерес от своето минало и може да извлече поука от него-как??? Ами съвсем просто, като ретроспективно прекара "през ситото" целия този период и отдели доброто и лошото и се възползва и от двете фракции на ситото!И така ще стигне- до къде??? Ами до втората част на темата - за къде сме тръгнали??? И тук вече всеки може да каже за къде е "тръгнал" или има намерение да стигне? И така диалога ще е полезен за всички!
                              Ами то какво става? Първите Суско и Павлин се опитват да кажат "Къде са били?" а вторите играчи се запъват като костилки на дупе и крещят " не не сте били там"!
                              Все едно някой да се опитва да ме убеди, че не знам какъв хляб,домати и пипер съм ял от бабината градина!
                              Абе глупава работа! Ами като сте се заклещили на този въпрос и не може да се отклещите, ами как ще стигнете до втория въпрос от темата- "Накъде отивате?"
                              И от мен един съвет - хора които не могат да уважават миналото си и да извличат полза от него са тръгнали за НИКЪДЕ!
                              А иначе темата е много хубава, стига тези, които не знаят за къде са тръгнали да я опорочат! Успех!!!
                              Не знам за другите, но аз ти благодаря за този коментар, един , но ми хареса.
                              К.М.

Comment

• Научни доводи, за убеждаване в социализма-ами това му се вика оксиморон-затова тоя комунизъм или социализъм отиде на бунището на историята, където му е мястото.
                                Прасчо и Павлин си карат по линията на партията, а тия дето са против са еди какви си.Той и Жордито е фен на близкото минало-всичките му постове по тия теми са взе такива, сега чакаме и СВЕТ да се изкаже за кучешката радост навремето.
                                Накъде отиваме-ами комунизма го поднихаме вече, отиваме, натам, където винаги е вървяло човеството-напред, бавно и славно.
                                ПП не съм бивш модератор, опсааа
                                Last edited by fred; d.m.y г., 22:14.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X