Първоначално публикувано от Коки
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Къде бяхме и накъде сме тръгнали?
Collapse
X
-
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеКакто вече казах, целта на бизнеса не е производство, а печалба. Ако с по-малко производство правиш по-голям БВП, значи си по-ефективен.
---------- Post added at 13:40 ---------- Previous post was at 13:38 ----------
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеТака е, ако произвеждаш скъпи услуги, оръжие и високи технологии. С нашия икономически профил, отиващ към моноикономика, която се издържа само от земеделие и туризъм, скоро само от туризъм това ще стане трудно.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеОтделно че ако разчитаме само на туризъм, софиянци ще останат гладни.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеДа ама за да е успешна една икономика тябва създава доходи и заетост, иначе на кого ще продаваш високо ефективната си продукция.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеЗа софиянци не се притеснявай - те смучат отвсякъде.
---------- Post added at 14:00 ---------- Previous post was at 13:58 ----------
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеанджак! но не и партията да създава заетост на всяка цена."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
така е, но количествените натрупвания водят до качествени изменения и тогава настъпва прехода.
а думичката "преход" е интересна. предполага промяната от едно нещо в друго. и после пак ли ще седим и клатим краката 9 човека докато 1 работи. не трябва ли да искаме постоянно усъвършенстване.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
Всички от нас смучат.
---------- Post added at 14:00 ---------- Previous post was at 13:58 ----------
С високата заетост се повишава покупателната способност и от тук се повишава потреблението. Също така се намаляват социалните плащания. Не винаги този ход е противопазарен.
---------- Post added at 14:12 ---------- Previous post was at 14:10 ----------
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениетака е, но количествените натрупвания водят до качествени изменения и тогава настъпва прехода.
а думичката "преход" е интересна. предполага промяната от едно нещо в друго. и после пак ли ще седим и клатим краката 9 човека докато 1 работи. не трябва ли да искаме постоянно усъвършенстване.
---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 14:12 ----------
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеЗа софиянци не се притеснявай - те смучат отвсякъде.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениенякои хора вече се опитват да мислят реалистично.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеТвърденията че сме утроили БВП за 20 години предполагат че сме имали постоянен разтеж от 5-6% през всичките тези години а това въобще не е вярно.
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=10
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеискаш ли да мислим реалистично. в гаража още има един комплект гуми вида. запазили са си свойствата през годините. гуми за професионалисти- независимо от терена пресъздават движение по чакъл. да ти ги дам,да ги търкаляш в ю ес ей и после ще си говорим за производствата които сме изгубили и как с кеф са ги произвеждали тия продукти. има една особеност - карат се с вътрешна гума. не знам от къде ще намериш.
---------- Post added at 14:51 ---------- Previous post was at 14:50 ----------
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеДали е нараснал 3 пъти, 2 пъти или 1.5 пъти не променя аргументите по темата, затова е излишно да задълбаваме чак толкова. Цитирах твоят източник, защото ми беше под ръка, а си имам достатъчно друга работа, освен да дискутирам тази тема тук. Ако НСИ имаха данни отпреди '95 щяхме много бързо да приключим спора. Факт е обаче, че БВП по фиксирани цени е нараснал 1.5 пъти от 1995 до 2010. Търси си данните тук:
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=10
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеТака е, ако произвеждаш скъпи услуги, оръжие и високи технологии. С нашия икономически профил, отиващ към моноикономика, която се издържа само от земеделие и туризъм, скоро само от туризъм това ще стане трудно.
Селско, горско и рибно стопанство - 4.6%
Промишленост - 20.6%
Строителство - 6.4%
Търговия, авторемонт, транспорт, складиране, пощи хотелиерство и ресторантьорство - 16.8%
Финансови и застрахователни дейности - 6.7%
Операции с недвижими имоти - 8.2%
Държавно управление, образование, здравеопазване и социална работа - 11.4%
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеПак говориш наизуст - земеделието, барабар с горското и рибното стопанство дават по-малко от 5% от БВП, туризмът също не е много:
Селско, горско и рибно стопанство - 4.6%
Промишленост - 20.6%
Строителство - 6.4%
Търговия, авторемонт, транспорт, складиране, пощи хотелиерство и ресторантьорство - 16.8%
Финансови и застрахователни дейности - 6.7%
Операции с недвижими имоти - 8.2%
Държавно управление, образование, здравеопазване и социална работа - 11.4%
Не си ме разбрал, явно нещо. Аз казах, че ние натам отиваме, бавно, но славно, но нека все пак да оставим времето да покаже."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеДа нараснал е от 1995г. а преди това колко е паднал.
П.П. За 3-ти път те моля, да ми дадеш някаква информация за субсидирането на стоманодобива в САЩ.
---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:56 ----------
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеСумата 100 ли е?
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение120 пъти! Като няма данни на НСИ, ще се задоволиш с тези на СБ. А и двете показват едно и също. Ако искаш други данни - моля, заповядай, намери.
П.П. За 3-ти път те моля, да ми дадеш някаква информация за субсидирането на стоманодобива в САЩ.
---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:56 ----------
Сметни си я сам."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеГумите Вида си бяха много добри за времето и щом са се запазили за толква години пак е нещо. Аз тук в САщ на колата на жена ми( която я кара малко) сложихме чисто нови Гудиаг и след 3 години започнаха сами да издишат и не от винтила ами от самите пори на гумите. От сервиза ми казаха че това е нещо нормално. Хайде пак ми говори за прословутото качество на тези където са били по-различни от нас.
Явно са ти отговорили като за твоето ниво от сервизаWelcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
Comment