Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде бяхме и накъде сме тръгнали?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Светулчо, освен да кажеш и какво съм разрушил или запалил... или караш на принципа на бесепара - Костов е виновен?
    Единственото реално разрушено на антикомунистически принцип е мавзолея, голямата загуба разбираш ли.
    А разрушения живот на маса хора значение няма.
    Уникално лицемерие значи е да живея с 1 шепа лекарства на по-малко от 40 години и според някои професори да има голяма вероятност да се дължи на Чернобил?
    Наглостта наистина няма граници!!!
    Едно зло не отменя друго, а да ми хвалиш злото е не просто лицемерно, нагло и обидно е!

No comment!

Безсмилено е!
    Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Разбират ти те от демокрация, трий ме ако искаш... но всяка работеща демокрация има закони и механизми за налагане на обществен договор.
      Такива у нас няма, за това няма и демокрация.
      А катинара нищо няма да промени.
      Факта, че докато роним сълзи по извращенията от оня строй, ще сме все 50 години назад и 100 в ляво още по-малко.
      Ееее - не съм казала, че ще трия.
      Просто помолих да мръднете малко в друга посока (което не значи наляво ).
      Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
      My Red Love
      AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Тази тема стана комична с лек кичозен привкус.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
          Ееее - не съм казала, че ще трия.
          Просто помолих да мръднете малко в друга посока (което не значи наляво ).
          В повечето случаи е просто - каквото повикало.
          Така си поведоха темата...
          Инак е много гот да говориш за демокрация, докато хвалиш тоталитарен строй, да говориш за капитализъм, докато хвалиш класов феодализъм.
          И да бъркаш свобода и слободия.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Абе, Женския пазар кога го затварят.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
              Абе, Женския пазар кога го затварят.
              А твоята теза всъщност каква е?
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Абе, Женския пазар кога го затварят.
                Ами май по същото време когато и ти си признаеш че говориш колкото да си упражняваш българския.........

Comment

• Народа от край време бърка свобода и слободия, както и не му е ясно какво е демокрация.

През 431 г. пр. н. е. Перикъл произнася реч, посветена на годишнина от завършване на Пелопонеската война и загиналите в нея войни. Тази реч достига и до наши дни, благодарение на Фукидит – историографа на Атина:

”Ние създадохме държава, напълно и във всички отношения самозадоволяваща се в мирно и военно време. По отношение на частните интереси всички са равни пред закона. Политическо предимство може да има човек, но не защото зад него е някаква партия, а заради неговата доблест, даваща му слава в едно или друго дело. Низкото звание на бедняка не е препятствие за дейност, ако той може да окаже някаква услуга на държавата. Ние се ползваме от богатството като удобно средство за дейност, а не за самохвалство. Да си беден у нас не е срам, срамно е да се измъкваш от бедността не чрез труд. Всеки може да се приспособи към многочислените видове дейност и изпълнявайки своите задължения с изящество и ловкост може да придобие за себе си високо благосъстояние ”.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Прав си Митак, респективно Перикъл
                    Но 24 века след Перикъл, робът, продължава да бъде роб и да си иска оковите.
                    Обществото, което заклейми частната собственост и утвърди, че ръководна роля в държавата има само комунистическата пъртия, роди най вече роби, които в момента не се срамуват от робската си психика, а от факта, че нямат нищо на задника си.Те и преди нямаха, ама тогава се чустваха "авангард" на обществото /тоест, ако си шофьор си супер, ама ако си вишист за нищо не ставаш/.
                    Бедността не е порок, порок е бедната душевност и овчедушното късоглество.Всъщност скоро ще честваме рождеството на един бедняк, който е роден преди 2000 години...
                    Last edited by fred; d.m.y г., 18:37.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Прав си Митак, респективно Перикъл
                      Но 24 века след Перикъл, робът, продължава да бъде роб и да си иска оковите.
                      Обществото, което заклейми частната собственост и утвърди, че ръководна роля в държавата има само комунистическата пъртия, роди най вече роби, които в момента не се срамуват от робската си психика, а от факта, че нямат нищо на задника си.Те и преди нямаха, ама тогава се чустваха "авангард" на обществото /тоест, ако си шофьор си супер, ама ако си вишист за нищо не ставаш/.
                      Бедността не е порок, порок е бедната душевност и овчедушното късоглество.
                      Старата песен на нов глас. Този път гайдата е малко на заден план и звучи по-минорно.

Comment

Старата песен на нов глас. Този път гайдата е малко на заден план и звучи по-минорно.
                        Абе най обективно звучат воплите ти от гнездото на империализма - САЩ, където си се установил, не в Сев Корея, Куба или СССР, пърдон Русия, или пък Венецуела..., за енти път ще ти го кажа,

Теорията е суха друже мой
                        Зелено е дървото на живота

/бай Гьоте/

Това е практика още от времето на комунизЪмЪТ, - докато авнагарда на обществото /работниците с червените потници/ лееха чугун или сечеха дървесина в Коми, братската му класа (обезземлените селяни) произвеждаха краставици и домати - то дечурлигата на комунягите не работиха, а учеха ингилизки, после като завършваха в белокаменна Москва, а след това хукавха да се доизучат из държавите, представителки на най загнилият стадиий на капитализЪМът-.. и накрая там се установянаха
                        Да живей, живей трудът...

А тука излиза и въпросът - имат ли поне година стаж ръководните кадри на комунягите?
                        Ми лидерът им, Гей, пърдон Сергей нямаше и ден трудов стаж, а и още няма...Роден директор, подобна и биографията на Гоце Първанов и на цялото им сегашна, а и минало политбюро
                        Last edited by fred; d.m.y г., 20:20.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

• Не усещате ли, че така темата няма да стигне доникъде?

---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:32 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                          Павлине, Свет ми отговори на въпроса бих казал разумно, а ти?

---------- Post added at 18:36 ---------- Previous post was at 18:33 ----------

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
                          Моята теза е следната:

Каквото било - било. Тогава така мрели - така ги ровели. Победителите не ги съдят! Точка. За да се върви напред трябва да се оценяват настоящите условия и да се вземат някакви решения. Дори и утре да се окажат грешни е по-добре така отколкото да се бездейства и да се анализира минало-заминало изкривено от безбройните папагалски повторения на разни псевдо политолози, анализатори и историци, които говорят каквото им отърва.

Дотук съм напълно съгласен с теб и мненията ни се припокриват. На теория. На практика обаче забелязвам, че винаги, когато някой се изкаже негативно за социализма, тоталитарния режим и т.н., подскачаш като убоден.

За другата част на мнението ти - в твоя полза ще е, ако я изтриеш.
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                            Aко до сега не си разбрал каква ми е тезата, не знам какво в повече мога да ти кажа. Достатъчно факти посочих, нека всеки сам да си прави изводите. Добре е че има и хора които не се водят от емоции и стари клишета и се опитват да разсъждават реално. Иначе Фред пак извади гайдата на преден план, форс мажор.
                            Last edited by pavlin; d.m.y г., 20:58.

Comment

Aко до сега не си разбрал каква ми е тезата, не знам какво в повече мога да ти кажа. Достатъчно факти посочих, нека всеки сам да си прави изводите. Добре е че има и хора които не се водят от емоции и стари клишета и се опитват да разсъждават реално. Иначе Фред пак извади гайдата на преден план, форс мажор.
                              Това е много удобен начин да се измъкнеш, когато влезеш в спор, а всъщност нямаш аргументи - ... ако досега не си разбрал ... на теб няма да обяснявам ... и други подобни.

Comment

• Ми аз го мисля така - като спечели някой избори и опозицията ревва че ще работят за да ги свалят.Може би трябва да се спре с това и партиите наистина да почнат да работят за народа и страната.Май и опозицията не си знае ролята.Ако всички имат едната цел за която говорят предизборно, би трябвало да работят заедно за нея, и да не допускат да се стига до тоталитарни решения и такива в полза на частни интереси.В смисъл някой да се гуши.Не виждам кой от днешните политици ще влезе в историята с добро име.След всичките уверения колко много са направили, Европа каза - номер едно по корупция.Лично мен ще ме хване срам че сме все на дъното и бих работил за промяна на това.Стига с туй вадене на кирливи ризи, тъпчем на едно място, то ясно че всички са се пръкнали от една майка.Станишев ни в казарма е ходил, ни трудов стаж има, учил човека за партиен лидер.Всички трябва да си идат, нови хора трябват, ама тия старите подставени лица ще сложат и пак ще дърпат конците отзад.Нямам идея как ще стигнем там накъдето гледаме, Фред е прав, най-летаргичния народ сме.Все чакаме някой да ни даде или да свърши работата вместо нас, все гледаме в чуждата чиния и се облизваме.Е ще дам един пример - дълги години един беше домоуправите и един касиер на входа.Все няма пари, входа западна, а вземаме от реклами и наем на общия гараж към 500 лв.Накрая направихме едно събрание, я дай тука да видим де са парите, а сега бегай по живо по здраво...Сега домоуправител и касиер се сменят всяка година и за няма три години оправихме входа от до, догодина и фасадата ще оправим.Кво пречи така да е и с държавата.Не се ли хванем да си изметем къщичката, няма кой да го направи.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X