Известие

Collapse
No announcement yet.

За бонусите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За бонусите

ГЕРБ: Предишните управляващи са взели бонуси за стотици хиляди

По цяла вечер слушам за тези бонуси.
    Не разбирам защо тези бонуси са проблем.
    Писал съм за държавната администрация. Считам, че държавата е голям длъжник на тези "свои" служители, защото това е нейният основен екип. Няма частна компания, която да мачка своя екип и да очаква добри резултати.
    Шефката на здравната каса си била дала бонус от чутовните 12 000 лева, е и? Това са по 1000 лева над предполагам не високата и месечна заплата, но как ще задържиш иначе кадърен специалист на такъв отговорен пост?
    Може един генерал от БА да взема към 3 000 лева заплата и никой нищо да не казва, а един служител отговарящ за всичките пари за здравеопазване да взема 2 000 лева??????? Не ми се връзва нещо.
    Но да се върнем на ГЕРБ-аджийското заключение.
    По време на тройната коалиция, средно по два пъти вдигаха заплати и пенсии, всички държавни служители вземаха бонуси, премии и т.н, и като краен резултат фискалния резерв нарасна почти два пъти. Да, наистина ГЕРБ управлява по време на криза, но няма как да критикуваш някой за раздавани бонуси, когато ти е спестил и някой друг милиард, а и е вдигал заплати и пенсии. Така че ГЕРБ, този път са се объркали нещо. Мисля си, дали вече остана нещо, с което да криткуват предишните управляващи, та стигнаха до тази напълно лишена от съдържание критика? Остана ли нещо в торбата с оправдания? Според мен не.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Единственият проблем е, че шефовете сами си определят бонусите.Служителят взима примерно N, а шефът 10*N. Веднъж той определя, най често разбира се чисто субективно какво да даде на подчинените си, а след това се възнагржадва сам себе си доста добре Тоест методиката куца яко.
    Иначе бонусите не са проблем-проблемът е че сме прости и бедни, от там искаме всички да са равни в бедността, както беше по соц време (почти всички)
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Както почти всичко у нас и определянето на трудовите възнаграждения е сбъркано и някои хора използват това несъвършенство по различен начин - едни злоупотребяват в материално изражение, а други както в случая го използват за придобиване на популярност, чрез разкриване и представяне на ситуацията по неподходащ начин.Заплатите на повечето държавни служители на неадекватно ниски и никой през годините не посмя да прави оптимизация в това отношение. В държавния сектор се вихри всичката уродливост при заплащането, която я има в по-малка степен и в големите частни фирми. При наличието на ниска производителност, заемане на длъжности от мой и твой човек, неангажираност, безотговорност и др. е трудно да се определи справедливо индивидуално заплащане, регламентирано в трудовия договор.Тези допълнителни възнаграждения са опит за корегиране на несъвършенствата, но в повечето случаи увеличават отрицателния ефект.Според мен за да не се получават тези аномалии, трябва наистина да бъдат предварително определени едни справедливи официални доходи, да се изискват текущо данни за свършената работа от всеки служител и тогава да следват текущи корекции в заплащането.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Заплатите на повечето държавни служители са си съвсем адекватно ниски, като се има впредвид както точно вършат като полезна работа. Оптимизиацията там би могла да стане като например последваме примера на братска Грузия. Като за начало да им вдигнат заплатите двойно и да уволнят половината.
        Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
        Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
        Audi A4 1.9 TDI

Comment

няма как да си добър мениджър,да въртиш милиарди и да седиш за 500 лв,все пак касиерките в супермаркетите взимат повече.проблема нее че мениджърите взимат много,то нее много а си е нормално.проблема е че служителите взимат малко
          алфа ромео 156 1.8 тс -на части
          алфа ромео 164 2.0тс -на части
          нисан примера п10 1,6 16в хечбек
          sigpic

Comment

Проблемите тук са 2... методиката по която се определят бонусите (сам да си даваш бонус е малко грубо) и че сирахомилството не прощава.
            Според счетоводители специално агенцията по вписванията има доста голямо развитие през последната година, докато НЗОК си е черна дупка за пари от край време.
            Но покрай бонусите и уволненията в НЗОК и МЗ има игра с лекарствата и цените им та не знам дали не е димна завеса за масовия сирахомил целия медиен напън.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Напълно съм съгласен. Някой е решил да дърпа тънката струна на сиромахомилството. Въпросът е защо и защо сега.
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                Напълно съм съгласен. Някой е решил да дърпа тънката струна на сиромахомилството. Въпросът е защо и защо сега.
                Защото престъпността всеки момент ще ескалира, и трябва да се отклонява вниманието на хората.

Comment

Бонуси?!?

Споко...Бойко им каза до петък да ги връщат, ама те ги били похарчили и сега събират джобните! Дянков пък ги преброил наум...абе към 100х.лв.
                  Помнете ми думата, но тези управляващи ще ни доведат до положението на Гърция!Държавните служители лапат милиони,а народа стяга колана и плаща със стотинки! Ще се стопят всички резерви,после почват Европейските заеми защото бюджета ще издиша и парите ще се събират пак от хората. Да ама колана е стегнат на последната дупка!Накрая ще трябва да се излезе на улицата...ама друг път..щото сме овце, а не гърци!!!
                  Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Ако е до Гърция добре, там минималтата заплата сега ще става около 700 евро
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Единственият проблем е, че шефовете сами си определят бонусите.Служителят взима примерно N, а шефът 10*N. Веднъж той определя, най често разбира се чисто субективно какво да даде на подчинените си, а след това се възнагржадва сам себе си доста добре Тоест методиката куца яко.
                      Иначе бонусите не са проблем-проблемът е че сме прости и бедни, от там искаме всички да са равни в бедността, както беше по соц време (почти всички)
                      Тук не съм съвсем съгласна с теб, "шефът" не си определя сам бонусите, а и дори сам да си ги определя, след това доста по-висшестоящи хора ги подписват тези бонуси(преди да бъдат раздадени). И по тази логика, тези въпросни директори ги махат, защото не са удобни вече, бонусите са един добър претекст.
                      Да си добре приспособен в болно общество не е признак за добро здраве!

Comment

Първоначално публикувано от Alfa_Fenka Покажи съобщение
                        Тук не съм съвсем съгласна с теб, "шефът" не си определя сам бонусите, а и дори сам да си ги определя, след това доста по-висшестоящи хора ги подписват тези бонуси(преди да бъдат раздадени). И по тази логика, тези въпросни директори ги махат, защото не са удобни вече, бонусите са един добър претекст.
                        Ти може и да не си съгласна, ама вервай ми това е хода.Не ми се влиза в подробности но съм 100% сигурен в това, което говоря.
                        А в подкрепа на това виж как са си взели бонуси и тая на здравната каса, на Агенцията по вписвания и т.н.
                        sigpic

Comment

Така добре са разпределили средствата в НЗОК, че средностатистическите лекуващи и средностатистическите пациети се чудят, как да направят така, че да останат здрави хора.
                          Тук във форума преобладават предимно млади и здрави хора, но рано или късно, ще разберат за какво става въпрос.
                          Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:40.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                            сега се предоговарят цените на лекарствата
                            алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                            алфа ромео 164 2.0тс -на части
                            нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Ако е до Гърция добре, там минималтата заплата сега ще става около 700 евро
                              Грешни данни Фреди.....400 евро ше става от днес минималната за хората в частният сектор до 25 години,над 25 години 500 и кусур,и лошото е,че дори и да не я намали заплатата даденият работодател до края на май заплатата се намалява автоматично......
                              Иначе да не съм луд да си обирам от тук крушите
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Working...
                              X