Щом имам нямам нищо против-да се действа в тая насока, но така или иначе 7 блок в Козлодуй е по доброто решение, според мен.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спират строителството на АЕЦ "Белене"
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщениеНе, не съм запознат с тази нормативна база. Единственото което знам по тези въпроси е алфа, бета, гама разпада и принципа на работа на АЕЦ-овете. Това съм учил в училище. Но пък мисля, че немците не са чак толкова тъп народ, дори и да са загубили 2 световни войни
P.S. Насам, натам се прокрадва мнение, че наблягайки на "Не"-то, темата ще се приключи и дефакто ще се прикрият доста източени средства от този проект. Не знам доколко е вярно...
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеТова за знанията е факт, който прозира много ясно от горното изречение.
---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:26 ----------
Сори, не съм забелязал, че във форума е прието да се говори на Вие
Отсега нататък обещавам да се поправя.
С приятелски поздрави,
Н. Петров
07.01.2013.
София
Нищо лично.
С уважение.
Т.СтояновAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеЩом имам нямам нищо против-да се действа в тая насока, но така или иначе 7 блок в Козлодуй е по доброто решение, според мен.Last edited by pavlin; d.m.y г., 23:15.
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеУчилищните знания са хубава основа, но крайно недостатъчни за извършването на информиран избор. Никой не се и опитва да обясни честно на хората, за какво става въпрос. Настоящият референдум е безкрайно притеснителен в същността си, която е дълбоко шизофренна и дори бидейки привърженик на развитието на ядрената енергетика, дълбоко се съмнявам, че в случая трябва да дам положителен вот. Здравият разум ми казва, че гласуване с невалидна бюлетина е провилния избор.145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
Та ето пък мнението на Йордан Йорданов
[url]http://nucleon.info/iordaniordanov.com/?
.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1367032Last edited by pavlin; d.m.y г., 02:05.
Comment
-
Като прогресивно мислещ човек, би трябвало да кажа да, защото освен най-евтина, тя е и най-чиста.
Поне за сега.
От друга страна това няма да ми намали сметките за тока.
Тая централа няма да е моя. Освен това, след като държавата няма да я прави, значи прост някой ще дойде и ще ни ползва територията, за да си построи ядрена централа и след като си изработи ресурса, той ще си прибере печалбата, а ние още векове ще му ринем лайната!
Ето защо твьордо нье!
От друга страна....На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първият референдум в България се опорочи! Няколко милиона лева управляващите с кеф хвърлят на вятъра, а не пожелаха да дадат на пенсионерите Коледно-новогодишни надбавки или да вдигнат с 2 лева майчинството (просто така щяха да прескочат прага на бедността от 241.00 лв.). Колкото и само да пишем и да си "лаем" тук, резултата ще е все един и същ - нулев!
А решението за АЕЦ е вече взето, остава само "театъра да се доиграе" ... малко "скъпи билетите" ама к'во пък ... те нали българите уж бедни ама плащат ...
Comment
-
Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщениеЕ, точно в това е проблемът, че вече никой не може да се ориентира кое е вярно. При наличието на толкова плюене в стил "ние сме чисти, те са виновни..." и от едните, че и от другите. На прима виста всеки вади верни доводи, някои и математически формулировки добавят, които в повечето случаи не се разбират от хората, но придават "тежест" на доводите
Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщениеПървият референдум в България се опорочи! Няколко милиона лева управляващите с кеф хвърлят на вятъра, а не пожелаха да дадат на пенсионерите Коледно-новогодишни надбавки или да вдигнат с 2 лева майчинството (просто така щяха да прескочат прага на бедността от 241.00 лв.). Колкото и само да пишем и да си "лаем" тук, резултата ще е все един и същ - нулев!
А решението за АЕЦ е вече взето, остава само "театъра да се доиграе" ... малко "скъпи билетите" ама к'во пък ... те нали българите уж бедни ама плащат ...Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеТова упражнение е целенасочено и колегата със следващия си пост го е обяснил, макар и алегорично.
Съгласен.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеНякой гледа ли диспута предната вечер.
В същност дилемата е да имаме ли за в бъдеще ядрена енергетика или да я закриваме сега и веднага?
Чудно ми е някой има ли идея колко струва удоволствието, особено когато няма работещи мощност, които да покрият разходите!?Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Всичко искат да закрият ... То така стана, че вече нямаме и никакво производство всичко вече е внос ...
Comment
-
Жалко че повечето от вас глупаци няма да са живи, когато един ден се разсекретят архивите...за да видите кой на кого е слугувал, жалко че предателите на тая страна няма да бъдат съдени в тоя живот...
Никак ли не ви идва да се замислите защо нещата в тая страна 27 години вървят от зле към по-зле. Да именно 27, комунизма започва да се разпада към 85-та. Ма ако вдигнете малко глас и ще ви пратят малко "демокрация" под формата на бомбени удари...даже и тъпите араби почват да се усещат кой "спонсорира" къде явно къде тайно, тъй наречените "революции" Кой богатее на гърба на света...
То не бяха, костовци, желювци, станишевци, догановци, бойковци...и всички скубят и съсипват...а народа глупав...
...е остава малкото удовлетворение, да гледам как глупаците живеят като кучета, как се изяждат взаимно за трохите които им подхвърлят, да ги гледам как по форумите се оплакват от нещастната си съдба и въпреки това от тъпоумие да не се опитват да променят нещо...
Опявате за 22 милиарда, но не помисляте къде са 6, които са били в джоба ви, и защо аджеба в момента се наливат милиони в антиАЕЦ кампания...чувам 20 кинта дават на пост против АЕЦ, курви продавате се за по 20 лева...
Майната му на форума ви, майната ви и на вас, живейте в калта и оплаквайте съдбата си...няма да забравя последните думи на Ботев "Мамицата ти продажен народе..."
Имаше на времето потребител Сфинкс, не ви харесваше че казва истината, включително и за втора ръка кочините които карате...
Терминал 2 е изхода от тая кочина!
Админа да изтрие акаунта ми!Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеЖалко че повечето от вас глупаци няма да са живи, когато един ден се разсекретят архивите...за да видите кой на кого е слугувал, жалко че предателите на тая страна няма да бъдат съдени в тоя живот...
Никак ли не ви идва да се замислите защо нещата в тая страна 27 години вървят от зле към по-зле. Да именно 27, комунизма започва да се разпада към 85-та. Ма ако вдигнете малко глас и ще ви пратят малко "демокрация" под формата на бомбени удари...даже и тъпите араби почват да се усещат кой "спонсорира" къде явно къде тайно, тъй наречените "революции" Кой богатее на гърба на света...
То не бяха, костовци, желювци, станишевци, догановци, бойковци...и всички скубят и съсипват...а народа глупав...
...е остава малкото удовлетворение, да гледам как глупаците живеят като кучета, как се изяждат взаимно за трохите които им подхвърлят, да ги гледам как по форумите се оплакват от нещастната си съдба и въпреки това от тъпоумие да не се опитват да променят нещо...
Опявате за 22 милиарда, но не помисляте къде са 6, които са били в джоба ви, и защо аджеба в момента се наливат милиони в антиАЕЦ кампания...чувам 20 кинта дават на пост против АЕЦ, курви продавате се за по 20 лева...
Майната му на форума ви, майната ви и на вас, живейте в калта и оплаквайте съдбата си...няма да забравя последните думи на Ботев "Мамицата ти продажен народе..."
Имаше на времето потребител Сфинкс, не ви харесваше че казва истината, включително и за втора ръка кочините които карате...
Терминал 2 е изхода от тая кочина!
Админа да изтрие акаунта ми!
Ако е по повод на написаното от мен малко по-нагоре, нещо не си разбрал, защото аз обяснявам, че не става въпрос само за евентуален АЕЦ в Белене, а за това въобще ще имаме ли ядрена енергетика. Преди няколко дни мислех да гласувам с невалидна бюлетина, но виждайки апатията на народа, виждам че това ще налее вода в мелничката на ГРОБ и за това ще гласувам твърдо с "да", пък да ме кръщават "комунист" колкото си искат.
Другото, което обяснявах е, че и закриването на ядрени мощности струва пари и то много. До момента реално не е закрит нито един от реакторите в Козлодуй. За това са необходими много пари, с които не разполагаме. Дори "щедрите" европейци отрязаха на половина т.н. компенсации. При затварянето и на сега работещите мощности и неизграждането на нови, няма от къде да дойдат средства за посрещане на тези разходи.
Колкото до цената за построяване на нова ядрена мощнос, това не е проблем на бюджета. Начинът на финансиране е коренно различен. Това, което ни касае е при договарянето,е държавата да не дава гаранции за изкупуване и да запази блокираща квота в дружеството за сметка на собствеността върху земята.
Сега иди и си топни главата в една кофа студена вода и мисли за "терминалите" само като за авариен изход.
Ако някой се е интересувал, кой го управлява е щял да разбере. Вече има достатъчно свободна информация.
И когато псуваш другите, не забравяй, че служиш на същите властимеещи.
Другия път те чакам на улицата, в протестите.Last edited by myato; d.m.y г., 17:47.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment