Първоначално публикувано от Susscrofa
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спират строителството на АЕЦ "Белене"
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеНе е много голям риска, защото заема щеше да е гарантиран от България като държава. Това не е физическо лице, което може да стане неплатежоспособно. Държавите фалират много рядко и дори и тогава пак си връщат кредитите.
А пък и това изобщо не решава въпроса с рентабилността на Белене. Финансиране, т.е. кредит дали от Росатом или от банки винаги може да се вземе когато зад него стои държавата.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеОпрощаването на междудържавни дългове може да стане и без държавен фалит.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеНЕК не е АД а е ЕАД, т.е еднолично акционерно дружество. Собственик на 100% от акциите е БЕХ ЕАД, чиито акции пък са 100% собственост на държавата, така, че кой ще стане гарант по Белене - България, НЕК или БЕХ е все едно. По-елементарен подход от твоя здраве му кажи...
Частна държавна собственост.
Държавата не гарантира дълговете на компанията, те се гарантират нейни активи, които не са публична държавна собственост.
Спорим за глупости.
И двете страни имат своите ползи и загуби.
И двете тези имат своите истини и неистини."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеИстината е една, защото държавата не може да си позволи НЕК да фалира.
Ники, уморяваш ме
А това не е лесно."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Докато се цепите и лепите на русофили и русофоби, на комунисти и капиталисти, тя работата цъфна и върза.
Любимият ни партиен и държавен ръководител на чело на ПП ГРОБ ни подари за 15 години на ГАЗПРОМ. Вече е ясно и чия ще е газовата централа на площадката в Белене. Ми на ГАЗПРОМ.
От цялата тема мога само да заключа, че енергията, която употребихте за цепене, като представителна извадка от българския народ, та ако можеше да се използва градивно тази енергия, нямаше да се налага да делим атома за енергийни нужди.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеДокато се цепите и лепите на русофили и русофоби, на комунисти и капиталисти, тя работата цъфна и върза.
Любимият ни партиен и държавен ръководител на чело на ПП ГРОБ ни подари за 15 години на ГАЗПРОМ. Вече е ясно и чия ще е газовата централа на площадката в Белене. Ми на ГАЗПРОМ.
От цялата тема мога само да заключа, че енергията, която употребихте за цепене, като представителна извадка от българския народ, та ако можеше да се използва градивно тази енергия, нямаше да се налага да делим атома за енергийни нужди.
Къде е доклада на английската банка, що се цитират само части от него, какви са тия 22 мрд. лева, що лъжете като цигани бе, как не ви е срам? Милион пъти ви питах, кога ще си извадите главите от задниците....но пък те пилците се броят наесен, помнете ми думата след още 4 години ГРОБ, ще е там където е НДСВ, историята се повтаря...лошото е че всичко е за сметка на народа...!
Вчера се срещах с едни клиенти от Омск, горките "бедни" руснаци средна работна заплата равностойността на 1500 лева, при цена на ел. енергията на половина на нашата и лев и педесе дизелово гориво, облекчения за домовете които не са газифицирани...живи да ги оплачеш! Западна Европа и свирка е готова да им направи за ресурсите им, а ние се правим на тежки, щото ББ подобно на Саакашвили реши че "хамериканците" са му зад гърба, ми те са там, ма за да му го вкарат отзад, както и на целия народ, а тук "тримата глупаци" ми разправят как цъфтим и вържем и как всенародна радост е заляла страната...кьорави ли сте бе? погледнете през прозорците и вижте просяците и ровещите в контейнерите, вижте озъбените лица на бедните и гладните...ма нали си имате мИтро и мЪгирталъ...
Фреди и Николайчо, вие къде завършихте икономика бре /аз в СА Д. Ценов/ че ми се правите на полит-икономически анализатори...или повтаряте глупостите които сте прочели в нета, айде размърдайте малко тия малки мозъчета и се опитайте да видите и от другата страна, не от страната на дивия капитализъм, ми от оная човешката, социалната страна на живота и се сетете че един път се живее, а народа през тоя си единствен живот гладува и мизерува!
Приключвам с тая тема, не ми се ще да си губя времето да обяснявам на хора които нямат потенциал да ме разберат!
Ай със здраве!Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеАми да направят тогава една атомна някъде в Европа, но извън България.Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
Comment