Известие

Collapse
No announcement yet.

Спират строителството на АЕЦ "Белене"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    НЕК е точно дупката, през която се източва държавата и нашите джобове.
    Какъв е процента на държавното участие, какви са условията, мене някой пита ли ме с референдум... абе да им...
    Виждаш ли колко много въпроси има без отговор.
    Дупка е НЕК ако се управлява от разни министърчета и заместници където не правят разлика между трансформатор и генератор.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      НЕК е точно дупката, през която се източва държавата и нашите джобове.
      Какъв е процента на държавното участие, какви са условията, мене някой пита ли ме с референдум... абе да им...
      Виждаш ли колко много въпроси има без отговор.
      Можеш да източваш самата компания, но не и държавата.
      НЕК не се издържа пряко от бюджета.

---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:55 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Какво има да му се учи, проблема с Белене не е технологичен.
      Проблема има 2 страни (главно):
      - Икономическа, можем ли да го платим в текущото състояние на икономиката и да извлечем ползи в последствие. Първо пари в държавата НЯМА, за тия милиарди ще трябва наистина да стане горивото 7 лв. че да ги набавят от акцизи (примерно) ... защото все по-малко и по-малко издържа бюджета. Второ мощности родни които да храни тоя АЕЦ няма, скоро няма и да има като гледам отношението към реалния бизнес (който не е на бкп издънка) у нас, износа е много съмнителен (Черна вода и турския проект).
      - Политически, Първо свързан с т.нар. диверсификация на енергоносителите - Белене може да излезе спокойно примка на руските новоимперски интереси. Второ с ЕС - настроенията на тема зеленини стават все по-големи, натиска с/у АЕЦ също... ако го вдигнем и за 10 години ни притиснат за спиране - ЕС ли напускаме или влизаме вътре с 5 - 6 млрд. евра?
      И ти ме разочароваш
      Ти няма да строиш паметник, ще строиш нещо, което само ще се изплаща после.
      Бъди сигурен, че нашата икономика ще върви нагоре.
      България изнася ток предимно за Сърбия, Гърция и Македония.
      В България процента на ВЕИ дори сега е близо до 10 %. Само ВЕЦовете са към 7 %.
      Запомни, че на 5 и 6 блок ЕК няма да им удължи живота
      Тогава всички Вие ще си миете задниците с кока кола и ще се чудите защо ви шупват.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение

Тогава всички Вие ще си миете задниците с кока кола и ще се чудите защо ви шупват.
        Интересно ми е ти с какво ще си миеш задника, философе? Или ти с фантичка, че е по арна на миризма?
        Lexus IS200

Comment

И Николайчо, все забравям да ти кажа, най старата АЕЦ е работила 60 години, та и от горе.
          Чеки малко бе. То още нема 60 години откакто е пусната първата АЕЦ изобщо, ти ще ми говориш, че най-старата е работила толкова, та и отгоре. Що не вземеш един път да си спомниш коя година сме

П.С. 44 години е най-дълго експлоатираната АЕЦ. В Англия. Руснаците държат рекорда за най-бързо затворен реактор - няма и 3 години след пуска се налага да спуснат кепенците. Това щото руската технология е много `убава.
          2014: Deutschland über alles

Comment

• Не мисля че е разумно да се поставя ядрен реактор на недовършена площадка престояла 30 години ! Не съм съгласен и със строежа на соларни паркове върху обработваема земя !
            Ако си говорим пък за екология - то един краварник отделя повече парникови газове от колкото автомобилите в един средно голям град. Всъщност немците отдавна са се сетили, че биологично разграждащите се продукти отделят био газ, който им произвежда ток...
            Та коя енергия е зелената ?!? Тая която я добиваме само през светлата част на деня и то ако има слънце и за сметка на обработваемите площи, които ни хранят или тая която я добиваме когато духа вятъра ?!? Или... атомната ?!?
            Вятър работа... ама и големи интереси !
            bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

• [QUOTE=Susscrofa;1065780]Можеш да източваш самата компания, но не и държавата.
              НЕК не се издържа пряко от бюджета
              Като източваш компанията в бюджета не влиза нищо и се оказва, че има някакви компании, които произвеждат на наша територия , с наши ресурси ток, който ни го продават, но не плащат никакви данъци, а само ни скубят. Изнасят от държавата не някаква стока или принадена стойност, а чист кеш, при това съвсем чист и законен.
              За нас от трите по-дългото!

У нас, реките имат голям пад и изграждането на ВЕЦ е логично.
              Питате ли се, защо няма чак толкоз много ВЕЦове.
              На теория най-евтината енергия, но на практика...
              Няма постоянно сигурно количество ток, за това и общо взето само подпират системата. Освен това строежа и експлоатацията на язовирите е скъпа работа.
              ВЕИ са си вятърничева работа по презумпция, но пък сме си свикнали да гоним Михаля!
              Мен не ме интересува дали ще имам АЕЦ, а по колко ще плащам тока на касата.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Интереса клати феса,ама чий е интереса.....
                Имаме си уран,защо да нямаме и още една АЕЦ.
                България е единствената държава която закри тотално своите уранови находища,световна практика е закриването на урановите находища след тоталното изчерпване на урана,но в доста случай добива продължава и след това от насъбраните стари насипища......
                По рано давахме най-добрият си уран на СССР,сега правим мили очи на Европа..........ша фнасяме тоци след некоя годинка.
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• За просперитета на една държава свидетелстват нейните мега структури за 20 години завършиха само една от всичките ЦАНКОВ КАМЪК и те така я направиха така че направо не ми се коментира
                  AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
                  http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
                  Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
                  BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

Можеш да източваш самата компания, но не и държавата.
                    НЕК не се издържа пряко от бюджета.

---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:55 ----------

И ти ме разочароваш
                    Ти няма да строиш паметник, ще строиш нещо, което само ще се изплаща после.
                    Бъди сигурен, че нашата икономика ще върви нагоре.
                    България изнася ток предимно за Сърбия, Гърция и Македония.
                    В България процента на ВЕИ дори сега е близо до 10 %. Само ВЕЦовете са към 7 %.
                    Запомни, че на 5 и 6 блок ЕК няма да им удължи живота
                    Не виждам нито 1 смислен довод... що ли?
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      Не виждам нито 1 смислен довод... що ли?
                      Няма как да видиш, прсто това не е твоята тема

---------- Post added at 05:41 ---------- Previous post was at 05:36 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                      Чеки малко бе. То още нема 60 години откакто е пусната първата АЕЦ изобщо, ти ще ми говориш, че най-старата е работила толкова, та и отгоре. Що не вземеш един път да си спомниш коя година сме

П.С. 44 години е най-дълго експлоатираната АЕЦ. В Англия. Руснаците държат рекорда за най-бързо затворен реактор - няма и 3 години след пуска се налага да спуснат кепенците. Това щото руската технология е много `убава.
                      За мен си е 80- те
                      Прав си!
                      Но спорехме с теб за живота на реакторите.
                      Та представи си щом този ретро модел е работил 45 години, колко биха изкарали съвременните
                      К.М.

Comment

Няма как да видиш, прсто това не е твоята тема

---------- Post added at 05:41 ---------- Previous post was at 05:36 ----------

За мен си е 80- те
                        Прав си!
                        Но спорехме с теб за живота на реакторите.
                        Та представи си щом този ретро модел е работил 45 години, колко биха изкарали съвременните
                        От как се сдоби с протекции нещо взе да се мислиш за голямо величие

Блок 1 до 4 беше ли им изтекъл технологичния срок?
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                          От как се сдоби с протекции нещо взе да се мислиш за голямо величие

Блок 1 до 4 беше ли им изтекъл технологичния срок?

Не ми трябват протекции, защото не върша нищо нередно. А и не мисля, че имам такива.
                          Сега съм същият като преди 5 години. Различен е само опитът ми в този форум.

Защо ме питаш дали им е изтекъл технологичния срок?
                          Каква връзка има това с темата.

Ти пък ми кажи, какво общо има АЕЦ- в Румъния и Турция с нашия износ
                          И ми кажи, знаеш ли колко ще струва Турската централа?
                          Колко години ще работят топлоцентралите в маришкия басейн?
                          Няма нито един нормален довод против Белене, всичко е само празноговорене и добре платени експерти
                          Чакаме доклада на британците, ама няма да ни го покажат.
                          К.М.

Comment

Чакаме доклада на британците, ама няма да ни го покажат.
                            Този или бъркам?
                            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                              Този или бъркам?
                              Това е презентацията

Браво, Пепо, браво.
                              Умно момче си ти.

---------- Post added at 08:34 ---------- Previous post was at 08:25 ----------

Сега като залетят едни графики, мани, мани.

Ега...този икономически модел.
                              К.М.

Comment

Това е презентацията

Браво, Пепо, браво.
                                Умно момче си ти.

---------- Post added at 08:34 ---------- Previous post was at 08:25 ----------

Сега като залетят едни графики, мани, мани.

Ега...този икономически модел.
                                Чети, чети
                                156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                                Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Working...
                                X