Първоначално публикувано от mordohy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спират строителството на АЕЦ "Белене"
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеНЕК е точно дупката, през която се източва държавата и нашите джобове.
Какъв е процента на държавното участие, какви са условията, мене някой пита ли ме с референдум... абе да им...
Виждаш ли колко много въпроси има без отговор.
НЕК не се издържа пряко от бюджета.
---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:55 ----------
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеКакво има да му се учи, проблема с Белене не е технологичен.
Проблема има 2 страни (главно):
- Икономическа, можем ли да го платим в текущото състояние на икономиката и да извлечем ползи в последствие. Първо пари в държавата НЯМА, за тия милиарди ще трябва наистина да стане горивото 7 лв. че да ги набавят от акцизи (примерно) ... защото все по-малко и по-малко издържа бюджета. Второ мощности родни които да храни тоя АЕЦ няма, скоро няма и да има като гледам отношението към реалния бизнес (който не е на бкп издънка) у нас, износа е много съмнителен (Черна вода и турския проект).
- Политически, Първо свързан с т.нар. диверсификация на енергоносителите - Белене може да излезе спокойно примка на руските новоимперски интереси. Второ с ЕС - настроенията на тема зеленини стават все по-големи, натиска с/у АЕЦ също... ако го вдигнем и за 10 години ни притиснат за спиране - ЕС ли напускаме или влизаме вътре с 5 - 6 млрд. евра?
Ти няма да строиш паметник, ще строиш нещо, което само ще се изплаща после.
Бъди сигурен, че нашата икономика ще върви нагоре.
България изнася ток предимно за Сърбия, Гърция и Македония.
В България процента на ВЕИ дори сега е близо до 10 %. Само ВЕЦовете са към 7 %.
Запомни, че на 5 и 6 блок ЕК няма да им удължи живота
Тогава всички Вие ще си миете задниците с кока кола и ще се чудите защо ви шупват."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
Тогава всички Вие ще си миете задниците с кока кола и ще се чудите защо ви шупват.Или ти с фантичка, че е по арна на миризма?
Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеИ Николайчо, все забравям да ти кажа, най старата АЕЦ е работила 60 години, та и от горе.
П.С. 44 години е най-дълго експлоатираната АЕЦ. В Англия. Руснаците държат рекорда за най-бързо затворен реактор - няма и 3 години след пуска се налага да спуснат кепенците. Това щото руската технология е много `убава.
Comment
-
Не мисля че е разумно да се поставя ядрен реактор на недовършена площадка престояла 30 години ! Не съм съгласен и със строежа на соларни паркове върху обработваема земя !
Ако си говорим пък за екология - то един краварник отделя повече парникови газове от колкото автомобилите в един средно голям град. Всъщност немците отдавна са се сетили, че биологично разграждащите се продукти отделят био газ, който им произвежда ток...
Та коя енергия е зелената ?!? Тая която я добиваме само през светлата част на деня и то ако има слънце и за сметка на обработваемите площи, които ни хранят или тая която я добиваме когато духа вятъра ?!? Или... атомната ?!?
Вятър работа... ама и големи интереси !bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета
Comment
-
[QUOTE=Susscrofa;1065780]Можеш да източваш самата компания, но не и държавата.
НЕК не се издържа пряко от бюджета
Като източваш компанията в бюджета не влиза нищо и се оказва, че има някакви компании, които произвеждат на наша територия , с наши ресурси ток, който ни го продават, но не плащат никакви данъци, а само ни скубят. Изнасят от държавата не някаква стока или принадена стойност, а чист кеш, при това съвсем чист и законен.
За нас от трите по-дългото!
У нас, реките имат голям пад и изграждането на ВЕЦ е логично.
Питате ли се, защо няма чак толкоз много ВЕЦове.
На теория най-евтината енергия, но на практика...
Няма постоянно сигурно количество ток, за това и общо взето само подпират системата. Освен това строежа и експлоатацията на язовирите е скъпа работа.
ВЕИ са си вятърничева работа по презумпция, но пък сме си свикнали да гоним Михаля!
Мен не ме интересува дали ще имам АЕЦ, а по колко ще плащам тока на касата.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Интереса клати феса,ама чий е интереса.....
Имаме си уран,защо да нямаме и още една АЕЦ.
България е единствената държава която закри тотално своите уранови находища,световна практика е закриването на урановите находища след тоталното изчерпване на урана,но в доста случай добива продължава и след това от насъбраните стари насипища......
По рано давахме най-добрият си уран на СССР,сега правим мили очи на Европа..........ша фнасяме тоци след некоя годинка.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
За просперитета на една държава свидетелстват нейните мега структури за 20 години завършиха само една от всичките ЦАНКОВ КАМЪК и те така я направиха така че направо не ми се коментираAR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеМожеш да източваш самата компания, но не и държавата.
НЕК не се издържа пряко от бюджета.
---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:55 ----------
И ти ме разочароваш
Ти няма да строиш паметник, ще строиш нещо, което само ще се изплаща после.
Бъди сигурен, че нашата икономика ще върви нагоре.
България изнася ток предимно за Сърбия, Гърция и Македония.
В България процента на ВЕИ дори сега е близо до 10 %. Само ВЕЦовете са към 7 %.
Запомни, че на 5 и 6 блок ЕК няма да им удължи живота
Тогава всички Вие ще си миете задниците с кока кола и ще се чудите защо ви шупват.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеНе виждам нито 1 смислен довод... що ли?
---------- Post added at 05:41 ---------- Previous post was at 05:36 ----------
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеЧеки малко бе. То още нема 60 години откакто е пусната първата АЕЦ изобщо, ти ще ми говориш, че най-старата е работила толкова, та и отгоре. Що не вземеш един път да си спомниш коя година сме
П.С. 44 години е най-дълго експлоатираната АЕЦ. В Англия. Руснаците държат рекорда за най-бързо затворен реактор - няма и 3 години след пуска се налага да спуснат кепенците. Това щото руската технология е много `убава.
Прав си!
Но спорехме с теб за живота на реакторите.
Та представи си щом този ретро модел е работил 45 години, колко биха изкарали съвременните"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеНяма как да видиш, прсто това не е твоята тема
---------- Post added at 05:41 ---------- Previous post was at 05:36 ----------
За мен си е 80- те
Прав си!
Но спорехме с теб за живота на реакторите.
Та представи си щом този ретро модел е работил 45 години, колко биха изкарали съвременните
Блок 1 до 4 беше ли им изтекъл технологичния срок?Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеОт как се сдоби с протекции нещо взе да се мислиш за голямо величие
Блок 1 до 4 беше ли им изтекъл технологичния срок?
Не ми трябват протекции, защото не върша нищо нередно. А и не мисля, че имам такива.
Сега съм същият като преди 5 години. Различен е само опитът ми в този форум.
Защо ме питаш дали им е изтекъл технологичния срок?
Каква връзка има това с темата.
Ти пък ми кажи, какво общо има АЕЦ- в Румъния и Турция с нашия износ
И ми кажи, знаеш ли колко ще струва Турската централа?
Колко години ще работят топлоцентралите в маришкия басейн?
Няма нито един нормален довод против Белене, всичко е само празноговорене и добре платени експерти
Чакаме доклада на британците, ама няма да ни го покажат."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщениеТози или бъркам?
Браво, Пепо, браво.
Умно момче си ти.
---------- Post added at 08:34 ---------- Previous post was at 08:25 ----------
Сега като залетят едни графики, мани, мани.
Ега...този икономически модел."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеТова е презентацията
Браво, Пепо, браво.
Умно момче си ти.
---------- Post added at 08:34 ---------- Previous post was at 08:25 ----------
Сега като залетят едни графики, мани, мани.
Ега...този икономически модел.156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
Comment