Известие

Collapse
No announcement yet.

Спират строителството на АЕЦ "Белене"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Тука някои хора ако тая енергия дето я хабят я впрегнем в турбина, няма да ни трябва АЕЦ
    Тук си прав, обаче енергията трябва да е в една посока, иначе става това, което става в Бг последните 23 години.
    2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      България има нужда от решения полезни в дългосрочен план, а не от краткосрочни, тотално хаотични и несвързани помежду си политики.
      Последно не по темата. Много бързо си мислиш, че забравихме, че до 2001г твоите съпартиици бяха твърдо против членството на България в НАТО и ЕС. После изведнъж смениха курса на 180°.
      Това ли е дългосрочния нехаотичен план?! Ако е това - пазете си го за бабите.

Comment

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
        Колеги, темата е за АЕЦ "Белене", а ние залитаме в коренно различна посока.

nikolaaaay, да ме прощаваш, но тотално не си в час!

П.П. Хайде да ни е честито: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/0...-1-iuli.156603
        A сега Дянков и Трайков да направят една сметка колко ще струва на данъкоплатците дотирането на ВЕИ през следващите 20 години и да покажат от къде ще дойде ефективността и ползата за икономиката.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
          Последно не по темата. Много бързо си мислиш, че забравихме, че до 2001г твоите съпартиици бяха твърдо против членството на България в НАТО и ЕС. После изведнъж смениха курса на 180°.
          Това ли е дългосрочния нехаотичен план?! Ако е това - пазете си го за бабите.
          Aз нямам партийци. Никога не съм имал.
          Ограниченият тип мислене, характерен и за теб, а именно: "кой не скача е червен" не ми допада и е далеч от моя светоглед.
          Не зная с какво се занимаваш, но искам да ти кажа, че аз по некадърна и неграмотна клика не съм виждал до сега, дори "диваците" от първото СДС с пуловерите бяха по грамотни и компетентни.
          В момента в БГ няма нищо, всичко е по инерцията от преди.
          Погледни и прогнозата на БСК за първото тримесечие, тотална дупка за пореден път в бюджета и огромно несъответствие с прогнозата заложена от Дянков.
          Нали се разбрахме, че за магистрала Хемус в ЕС не знаят нищо, тепърва ще ги питаме.(официално)
          Та гара Яна е почти в София, с този път ще свържем това, което наричате магистрала Хемус със София.
          Според мен имаме нужда от високоскоростен, първокласен път по това направление, но не и от магистрала.
          Сега за НАТО И ЕС.
          За разлика от ГЕРБ, ДСБ, АТАКА, ДПС и т.н. в БСП решенията не се вземат от една личност и тази партия няма да спре да съществува без нейния велик лидер водач
          Колкото и да ни е тъжно, 20 години след прехода в БГ има само една демократична партия, която не е лидерска и няма вожд
          Какво е ДПС без Доган? Какво е ГЕРБ без ББ?
          Това е тъжната ни действителност създадена от избиратели мислещи като теб, харесващи жреци, вождове и гурута
          Та в БСП винаги е имало хора с различна позиция за НАТО и ЕС, но там избора го взема мнозинството. В един момент това мнозинство губи позиции и нещата се променят, та нали това е демокрацията.
          Уви с ГЕРБ за Шенген нямаме шанс със сигурност
          Ти забелязал ли си колко често ББ си сменя позицията
          Не си ли забелязал наистина, хахаха, стига бе, та той е лидер в празноговоренето, до сега такъв премиер не сме имали, та този варинат е по- зле от Берлускони, но щом ти допада, твоя работа.

---------- Post added at 05:38 ---------- Previous post was at 05:34 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
          Ами хайде осветли ни кой финансира отсечката от гара Яна до Околовръстното и с [/COLOR]

Не каза 400 млн какво? Британски паундове?
          Лева.
          Знам колко излезе язовирът, тук не спори с мен.
          Прост стечение на обстоятелствата.

---------- Post added at 05:53 ---------- Previous post was at 05:38 ----------

Щях да забравя
          Няма проект кофинансиран от ЕС с 80 % само на книЖА е така.
          Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 09:03.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

• "Имаше само една засечка и това беше параграф 22 - според него онзи, който при действителна и непосредствена опасност е загрижен за собствената си сигурност, има напълно здрав разум. Ор беше луд и можеше да бъде отчислен от летателния състав. Единственото, което трябваше да направи, беше да поиска да го отчислят; но щом поискаше, той вече нямаше да бъде луд и трябваше да участва в полети и занапред. Ор щеше да бъде луд, ако участваше и занапред в бойни полети, а щеше да бъде здрав, ако не участваше, но щом беше здрав, трябваше да продължи да лети. Ако летеше, щеше да бъде луд и нямаше да трябва да лети; но ако не искаше да лети, значи беше здрав и трябваше да лети. Йосарян бе дълбоко развълнуван от абсолютната простота на тази клауза в параграф 22."
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
              A сега Дянков и Трайков да направят една сметка колко ще струва на данъкоплатците дотирането на ВЕИ през следващите 20 години и да покажат от къде ще дойде ефективността и ползата за икономиката.
              От ВЕИ няма ик. ползи. Те се субсидират по други причини и те са пределно ясни. Нормално е нарастването на дела на ВЕИ да увеличи цената на тока в бъдеще, но ВЕИ трябва да има и техният дял след 2020 г. сигурно ще расте още.

---------- Post added at 18:17 ---------- Previous post was at 18:14 ----------

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
              Ограниченият тип мислене, характерен и за теб, а именно: "кой не скача е червен" не ми допада и е далеч от моя светоглед.
              Аз не казвам кой не скача е червен. Аз казвам, че ти си червен

Comment

От ВЕИ няма ик. ползи. Те се субсидират по други причини и те са пределно ясни. Нормално е нарастването на дела на ВЕИ да увеличи цената на тока в бъдеще, но ВЕИ трябва да има и техният дял след 2020 г. сигурно ще расте още.

---------- Post added at 18:17 ---------- Previous post was at 18:14 ----------

Аз не казвам кой не скача е червен. Аз казвам, че ти си червен
                Това, че имам определен светоглед не ме прави член на определена организация, нито неин привърженик. Иначе аз съм написал какъв съм Пък ти го тълкувай, както си искаш.
                Делът на ВЕИ трябва да стигне 15 %, по "разпореждане" на ЕК.
                К.М.

Comment

• 16% до 2020 г. трябва да стигне. Тенденциите да се увеличават ВЕИ най-вероятно ще продължат и след това с анагажименти за още по-голям дял. Тогава може да се окаже, че Белене няма как да работи, особено ако се удължи живота на Козлодуй.
                  Според мен с или без Белене, токът ще расте. Затова по-добре без още повече пък и строен от държавата с пари от бюджета.

Comment

• Да не се окаже че с дотациите към ВЕИ през следващите 20 може да изплатим един АЕЦ пък ползите от тях съвсем неясни.

Comment

да изплатим
                      искаш да кажеш "да изплатиТЕ"
                      и споко, няма се окаже
                      точка

Comment

• Дай го черно на бяло бе , Колев.

---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:13 ----------

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        и споко, няма се окаже
                        А, не се знае знае ли се, недей да ме отписваш така лесно.

Comment

16% до 2020 г. трябва да стигне. Тенденциите да се увеличават ВЕИ най-вероятно ще продължат и след това с анагажименти за още по-голям дял. Тогава може да се окаже, че Белене няма как да работи, особено ако се удължи живота на Козлодуй.
                          Според мен с или без Белене, токът ще расте. Затова по-добре без още повече пък и строен от държавата с пари от бюджета.
                          ВЕИ-тата не могат да бъдат тялото, ядрото, мнозинството в една енергийна система.
                          Те работят когато има слънце, вятър и вода, а не когато ние искаме. Простичко е.
                          Когато имаме нужда често не можем да разчитаме на тях.
                          Да не говорим, че заради силните флуктуации и неравномерния режим на работа създават проблеми на преносната мрежа.
                          А цената дори не искам да я коментирам
                          Без Белене, след 30 години, ще внасяме ток, ако не и по-рано.
                          И Николайчо, все забравям да ти кажа, най старата АЕЦ е работила 60 години, та и от горе.
                          К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                            и споко, няма се окаже
                            Колев, една година ги обираш тези круши бре
                            К.М.

Comment

Дай го черно на бяло бе , Колев.

---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:13 ----------

А, не се знае знае ли се, недей да ме отписваш така лесно.
                              кое да дам бе пафка. и директива 2009/28/ЕО /все пак сме в ЕС, не в СССР/ можеш сам да си я намериш , и една камара прогнози можеш да намериш че чак до 2035г. и изводите сам можеш да си направиш.

Айнщайн е стигнал до едно заключение
                              "Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен."

българския народ по свой път е стигнал до същото заключение в по-народен вариант
                              "по-скоро камъка ще уври, отколкото на комунист кратуната"

та искам да ти кажа че няма сила на земята която да те накара да помислиш дали българия има нужда и полза от аец белене. тия "дебати" и фермани и простотии се пишат само защото става въпрос за руски реактори. ако проекта беше с други /тази възможност естествено е била изключена в заданието/ въобще нищо нямаше да се коментира по въпроса.
                              точка

Comment

• Колев стига си мислил като кон с капаци, остави празните приказки и ми кажи колко ще излезе на данъкоплатеца субсидирането на ВЕИ през следващите 20 години. За Белене, покажи анализа на HSBC и тогава ще правим изводи на кого глупостта е безгранична. За седмия блок на Козлодуй пак може да се поспори но там нещата още са в мъгла. Чакаме още експертските преценки на новото министърче и батята му Борисов и Дянков.
                                Last edited by pavlin; d.m.y г., 14:47.

Comment

Working...
                                X