Трябва да се извадят тези пари и да се завъртят в реалната икономика, но се съмнявам, че помпиера Тиквоний расъждава по този начин - той гледа да се извадят отнякъде едни пари за бюджета и в същото време да е добре с Европа, и в същото време да е добре с играчите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Относно данък върху лихвите по депозитите.
Collapse
X
-
Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:36.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеТия с депозитите да не се оплакват, ами да ги теглят и да ми ги дават, за да ги избавя от данъците
Според мен има много по- дълбока и скрита причина да го въвеждат този данък и далеч причината не е някакви 150 милиона, което е плюнка на фона на държавния бюджет.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеА да ви се струва, че някой се опитва да заобиколи закона за банковата тайна?
Инак просто ще е безумно тъпо изпълнение което не си струва приходите.
Феисбука знае кой си , кои са ти приятелите и кои са приятелите на твоите приятели ..............
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеАко това, че 90% от депозитите са около 1000 лв то годишно данъкът за такъв депозит ще е към 3 лв. Какви инвестиционни и застр. продукти ще се наложат за да се спестят тия 3 лв. Те и сега ги има тези продукти и който иска се възползва. Просто тоя данък е супер мижав и не си заслужава да се обсъжда толкова и да се описват някакви апокалиптични картини, че видиш ли взимат последните стотинки на хората.
---------- Post added at 18:12 ---------- Previous post was at 18:08 ----------
Прасчо, пробвай да помислиш преди да напишеш нещо. Полезно би било.
---------- Post added at 13:10 ---------- Previous post was at 13:07 ----------
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеИ тук повечето реват за плоския данък, че няма да е справедлив, а той си е много справедлив даже. Има идея да се направи горна граница на облагаемия доход, което ще облагодетелства отново играчите с големите пари.
Плоския данък е жалостив само към бизнеса.
---------- Post added at 13:15 ---------- Previous post was at 13:10 ----------
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеВиж сега, Beer и нищо друго inside, средният пенсионер със средната пенсия няма никакъв депозит и не плаща никакъв данък понеже както сам твърдиш изкарва с 3 лв. по няколко дена. В Бг има 7 мил. жители с пенсионерите и децата. Дори всеки един от тях да има депозит по 1000 лв., то ще се платят (7 мил. по 3 лв.) 21 милиона данъци. Предвиждат се над 100 млн. лева приходи от данъка, т.е. очевадно мярката НЯМА за цел да обложи малките депозити, т.е. по-бедните хора, а по-богатите с повече депозирани пари. Елементарно е.
Другото за максимален праг не вярвам да се приеме, щото няма никаква логика да има такъв праг.
П.С. Аман от дървени философи в тая държава. То и господ да слезе пак ще го оплюят.
Аз съм за този данък, но след премахване на плоския данък.
Елементарно е.
Дянков милия е толкова неспособен, че чак стана смешен вече.
Така бюджет прави баба Вуна на село.
Колкото влезе толкова да излезе, да ама така икономиката ти винаги е депресирана.
Растежът дори и положителен не може да надхвърли инфлацията.
Правиш растеж от 1%, а тя инфлацията ти е 2-3
Няма пишка да рискува, ама защо му е, като така е удобно на умниците в ЕК.
Мизерни, но дисциплинирани."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеСлага се долна граница.
Бизнеса трябва да се товари еднакво с другите хора, защото той трябва да се развива - друг е момента, че все още се крият реалните приходи и контролиращите органи си затварят очите, защото едрия бизнес си има лобита.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеПлосък данък но с граница за необлагаем минимум.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеЕ, какво да мисля. Ти си тотална невежа, точно като представител на партията на тиквичките.
---------- Post added at 13:10 ---------- Previous post was at 13:07 ----------
Слага се долна граница.
---------- Post added at 13:15 ---------- Previous post was at 13:10 ----------
А средната класа с 25 - 30 000 депозити?
Аз съм за този данък, но след премахване на плоския данък.
Елементарно е.
Дянков милия е толкова неспособен, че чак стана смешен вече.
Така бюджет прави баба Вуна на село.
Колкото влезе толкова да излезе, да ама така икономиката ти винаги е депресирана.
Растежът дори и положителен не може да надхвърли инфлацията.
Правиш растеж от 1%, а тя инфлацията ти е 2-3
Няма пишка да рискува, ама защо му е, като така е удобно на умниците в ЕК.
Мизерни, но дисциплинирани.
Дянков нямал топки. А ти имаш ли?!
Средната класа какво?! Да не плаща данъци ли? Ми тогава кой да плаща? Само мултимилионерите?
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеТи си типичен комунист от прехода. Винаги подхвърляш някакви конкретни неща, но без да навлизаш в детайли. Защо ли?! Според мен защото ти самият не си убеден в това, което казваш и само подхвърляш нещо повърхностно за да видиш какви ще са коментарите и накъде ще се насочи общото мнение.
Дянков нямал топки. А ти имаш ли?!
Средната класа какво?! Да не плаща данъци ли? Ми тогава кой да плаща? Само мултимилионерите?
Дадох ти пример, че средната работеща класа отново ще бъде пренатоварена с данъци.
Докато 40-50 % сива икономика, по-последни данни, отново ще си развява смръдливите гащи на воля.
Аз моето момченце нямам самочувствието да заемам подобни постовеНе считам, че притежавам нужните качества, въпрос на реална себеоценка, която при нашите ръководители липсва.
Ти, ако си на 30 години и някой ти предложи да станеш министър ще се съгласиш ли? Трябва да си доста елементарен или тежко зависим, за да го направиш.
Ама после пък като си ходиш на село бабите ще ти се радват.
В каква конкретика да навлизам, когато се допускат груби, фрапантни и ужасяващо базови грешки в управлението.
---------- Post added at 05:21 ---------- Previous post was at 05:19 ----------
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТук не съм съгласен с теб - според мен трябва да има плосък данък за всички и да няма граници.
Бизнеса трябва да се товари еднакво с другите хора, защото той трябва да се развива - друг е момента, че все още се крият реалните приходи и контролиращите органи си затварят очите, защото едрия бизнес си има лобита.
Кое се товари еднакво?"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНе се отплесвай в ДДС-то защото това е съвсем друг данък. Собствениците на фирмите и те го плащат когато са крайни потребители.
Купувал съм доста техника с фактурка на фирма и си ми връщат доволно ДДС -то.
За краставици няма да ми го върнат, но там не се и натискам.
А защо Дянков не наложи данък и върху печалбите от сделките на борсата.
Тъпо е малко да искаш еднакъв товар върху фирмите и физическите лица.
Топла вода май ще откриваш, ела в нас, тече доста от чешмата."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеЯ пак премисли какво написа.
Купувал съм доста техника с фактурка на фирма и си ми връщат доволно ДДС -то.
За краставици няма да ми го върнат, но там не се и натискам.
А защо Дянков не наложи данък и върху печалбите от сделките на борсата.
Тъпо е малко да искаш еднакъв товар върху фирмите и физическите лица.
Топла вода май ще откриваш, ела в нас, тече доста от чешмата.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНямам намерение да ти преподавам уроци по счетоводство, защото надали ще ме разбереш - ДДС -то в твоя случай се приспада, когато загупената стока, може да се признае като необходимоприсъщ разход за дейността и това, че са ти дали парите от ДДС-то си е тяхна работа.Може в последствие да не се признае като такъв разход и да възстановят парите.Като си талкова отворен, що не откриеш една фирма, да работиш, да плащаш и мислиш за хиляди неща и да видиш колко е лесно.
А ако произвеждаш обувки и купуваш връзки за тях ще ти върнат ли ДДС-то?
Ако боядисваш коли, връщат ли ти ДДС-то от боята.
Що се излагаш? Защо сравняваш баба Ката с фирма Х.
Фирми не мога да имам., но родителите ми имат.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеХаха, досега винаги всичко признават за раход, освен дюнерите.
А ако произвеждаш обувки и купуваш връзки за тях ще ти върнат ли ДДС-то?
Ако боядисваш коли, връщат ли ти ДДС-то от боята.
Що се излагаш? Защо сравняваш баба Ката с фирма Х.
Фирми не мога да имам., но родителите ми имат.
Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
Comment