Първоначално публикувано от dimitar_vd62
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Кабинетът Борисов подава оставка
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеТи кви глупости пишеш мааааааани, бееегай
Преди 47 година тук е имало само земеделци и обущари.
Глад по селата и нулево здравеопазване.
Бой по милиционерските участъци и перманентна политическа криза с постоянно педпревратно състояние.
Политическа клика, която набива България в кафявата тиня на тристранката, ай стига с тия тъпотии за великото царство България на третата българска държава.
---------- Post added at 22:51 ---------- Previous post was at 22:47 ----------
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВ годините на социализма индустрията ни беше проектирана и построена с оглед нуждите на една херметично затворена система наречена СИВ.
В тази система тази индустрия работеше добре. Продукцията на Кремиковци, Ботевград, ДЗУ-Стара ..Заг.
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеНикалай, не ми говори за качество на французите.Три години работих с тях, по големи цигани соа от нас.Когато почнах работа в Топлофикация имахме близо 15 000 абонати, когато ме съкратиха след три години бяха под 10000.Едно време сиренето беше сирене а не палмово масло и консерванти, в Аврен товареха сорт ябълки Златна превъзходна само за износ - една ябълка не можеш я изяде.С какво ще конкурираш западняците сега бе.Като изкоретниха дърветата - що бяха социалистически и даваха червиви ябълки ли.Напълно подкрепям Суско че приватизацията у нас беше криминална и ликвидара икономиката.Ай да не почвам пак с ВАМО-то дет имаше поне 3-ма инвеститори да сменят линиите за производство на двигатели на GM за руския пазар.Ама завода си беше нарочен.Ще ми обяснявате че всичко било правилна политика до сега.Така може да говори само някой който има интерес от положението в страната.Произвеждали сме само за СИВ друг път.
Е затова няма ябълки сега-никой и не сади ябълки, а предпочита да продава краставици на пазара.И по времето на соца, младите дремеха по заводи и предприятия.Нормално, защо да стоиш за 100 лв в ТКЗС, като може да взимаш примерно 300-500 другаде.
А за другото все сме го дъвкали това...замисляш ли се защо не се продаваше валута свободно, защото имаше дефицит на всичко, пък левът беше уж по-силен от долара, защо по границите ни убиваха, ако искахме да напуснем държавата, а в Либия държавата прибираше 70% от това, което плащаха либийците на тия, дето работеха при арабеските.....
А прословутото сиренето- бе с непостоянно и лошо качество и каквото има, това беше.И имаше предприятия работещи за 1 и 2 ро направление и т.н, опашки за всичко-дефицита поддържаше слабата икономика.Last edited by fred; d.m.y г., 20:21.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Като заговорихте за сирене и се сетих че чичо ми е месар-технолог. Та човека многократно ми е казвал че преди 90г всички луканки, суджуци, салами и т.н. са били с много лошо качество. Не се е спазвала технологията, непостоянни съставки и съотношението им, тоалетна хартия. Работниците постоянно са крадяли най-хубавото месо та затова замествали с хАртията. След 90г обаче се влошават нещата та до към 2000г. В днешно време чистотата, качеството на съставките и всичко е по стандарти, поне във фирмата която работи. Та понеже и аз си "спомням" че преди суджука по ме кефеше все разпитвам. Ама като се замисля когато в годината ядеш 2-пъти, как няма ти се види супер. Та така според чичо сега месните деликатеси на повечето фирми са много по добри и всичко останало са неточни спомени от тогава когато и 4-тия етаж е бил по ниско....
Comment
-
Така е, общо взето рекламите в стил "луканка Балкантурист" са жалба за младост и някаква криворазбрана представа за едно провалено минало.
---------- Post added at 23:28 ---------- Previous post was at 23:28 ----------
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеВ Англия студенти събират селско стопанската продукция. Това пък за месаря беше поредната безмислица от рода на баба Злата шурея ми каза.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеАми глупостите ти си ги писал. В главата ти е набита простотия на комунизма и плямпаш клишета.Никога не сме достигнали средните доходи от Царство България, не че съм монарихст.Говоря за заетите, отделно голяма част от обществото е имало собствен доход.А и каквото е имало преди 60 години е щяло да се развие много по добре отколкото с СССР и комунягите, видно от това, което се случи във всички останали държави на соца.Та червената тиня ти е проблемът, както и на много други у нас.
---------- Post added at 22:51 ---------- Previous post was at 22:47 ----------
Съгласен, с едно уточнение - не работеше добре, затова се стигна до краха на социализма.Работеше само до време.
Митак, не съм видял нормална държава, в която продукцията да се обира от студенти, учащи се и служещи.
Е затова няма ябълки сега-никой и не сади ябълки, а предпочита да продава краставици на пазара.И по времето на соца, младите дремеха по заводи и предприятия.Нормално, защо да стоиш за 100 лв в ТКЗС, като може да взимаш примерно 300-500 другаде.
А за другото все сме го дъвкали това...замисляш ли се защо не се продаваше валута свободно, защото имаше дефицит на всичко, пък левът беше уж по-силен от долара, защо по границите ни убиваха, ако искахме да напуснем държавата, а в Либия държавата прибираше 70% от това, което плащаха либийците на тия, дето работеха при арабеските.....
А прословутото сиренето- бе с непостоянно и лошо качество и каквото има, това беше.И имаше предприятия работещи за 1 и 2 ро направление и т.н, опашки за всичко-дефицита поддържаше слабата икономика.
Ти познаваш ли някой извън буржоата през монархическия период?
Разговарял ли си с някой от провинцията?
Кога са те убивали по-границите бе?хахахаха
Че те след 89 бастисаха повече народ от глад, мизерия и убийства отколкото през дивия соц преди априлския бе"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеВ Англия студенти събират селско стопанската продукция. Това пък за месаря беше поредната безмислица от рода на баба Злата шурея ми каза.кои го казва, човека говорещ най големите безмислици. Аз ти казвам неща твърдящи ги човек с 34г. стаж, пък ти си мечтай още да си шеф на Завод......
Comment
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеКато заговорихте за сирене и се сетих че чичо ми е месар-технолог. Та човека многократно ми е казвал че преди 90г всички луканки, суджуци, салами и т.н. са били с много лошо качество. Не се е спазвала технологията, непостоянни съставки и съотношението им, тоалетна хартия. Работниците постоянно са крадяли най-хубавото месо та затова замествали с хАртията. След 90г обаче се влошават нещата та до към 2000г. В днешно време чистотата, качеството на съставките и всичко е по стандарти, поне във фирмата която работи. Та понеже и аз си "спомням" че преди суджука по ме кефеше все разпитвам. Ама като се замисля когато в годината ядеш 2-пъти, как няма ти се види супер. Та така според чичо сега месните деликатеси на повечето фирми са много по добри и всичко останало са неточни спомени от тогава когато и 4-тия етаж е бил по ниско....
А сега набиваме 30 годишно ирландско и мъртво конско.
Те тва е ЕС стандарт."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
По бих се разбрал с религиозен фанатик.Не че ми липсва соца, но не мога да отричам всичко свързано с него или за това кой обра джанката.Пък и какъв смисъл има да се ровя в миналото.Е сега имаме опоскана държава,демек почваме на чисто, айде като знаете правия път кандидатирайте се за депутати, министри, кметове ще гласувам с две ръце.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеПо бих се разбрал с религиозен фанатик.Не че ми липсва соца, но не мога да отричам всичко свързано с него или за това кой обра джанката.Пък и какъв смисъл има да се ровя в миналото.Е сега имаме опоскана държава,демек почваме на чисто, айде като знаете правия път кандидатирайте се за депутати, министри, кметове ще гласувам с две ръце.
В БГ имаме алкохолен туризъм и пенсионерско заселване на английски "аристократи", шием дрехи по 22 часа на денонощие и развиваме страхотно селскостопанство.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение1. 8 февруари 1990 - 20 декември 1990
Андрей Луканов
БСП
2. 20 декември 1990 - 8 ноември 1991
Димитър Попов
БСП, БЗНС
3. 8 ноември 1991 - 30 декември 1992
Филип Димитров
СДС
4. 30 декември 1992 - 17 октомври 1994
Любен Беров
БСП, ДПС
5. 17 октомври 1994 - 26 януари 1995
Ренета Инджова
Служебно
6. 26 януари 1995 - 12 февруари 1997
Жан Виденов
БСП, БЗНС Александър Стамболийски, ПК Екогласност
7. 12 февруари 1997 - 21 май 1997
Стефан Софиянски
Служебно
8. 21 май 1997 - 24 юли 2001
Иван Костов
СДС, БЗНС-НС, Демократическа партия
9. 24 юли 2001 - 17 август 2005
Симеон Сакскобургготски
НДСВ, ДПС
10. 17 август 2005 - 27 юли 2009
Сергей Станишев
БСП, НДСВ, ДПС
11. 27 юли 2009 - 2013
Бойко Борисов
ГЕРБ
И какво казвате е управлението на България последните 67 години?! Момчета вие въобще помните ли какво стана 1989 и 1990 година? Да не би да вярвате, че Бай Тошо го свали народното недоволство и нелегалната опозиция? Не помните ли какво стана зимата на 1990 година т.н. "Луканова Зима" празните магазини, опашките, купоните за храна.....Уж дясното управление е едва година и малко на Филип Димитров и по-късно 4 години на Костов, забравихте ли, че т.н. опозиция се оказа пълна с хора от ДС, правителството на Костов беше едно от правителствата с най-голям брой бивши служители на ДС в средния, че даже и във висшият ешелон на властта...Нали БКП/БСП 45 години са водили страната към просперитет и светли хоризонти, пък изведнъж 89~90 година всичко се срина, а те бяха на власт! Забравихте ли мутрите, рекета, пирамидите, фалита на банките, ТКЗС-тата умряха още 90 година....., че всичко това се появи преди СДС и Костов....
Моля, обяснете ми кога точно другарите излезнаха от властта на тази държава и защо още 1990 година всичко се срина? Напълно сериозно питам?SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеМоля, обяснете ми кога точно другарите излезнаха от властта на тази държава и защо още 1990 година всичко се срина? Напълно сериозно питам?
Това, че някои хора усещайки промените бързо се ориентираха в обстановката не означава, че конците се дърпат от стаята на заговорниците"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеТвърде елементарно разсъждаваш, "другарите" не са нещо монолитно.
Това, че някои хора усещайки промените бързо се ориентираха в обстановката не означава, че конците се дърпат от стаята на заговорниците
Би ли отговорил на въпроса ми конкретно, а не с общи приказки. Не се заяждам, а наистина очаквам да ми посочиш кое управление докара България до тук? Защо Луканов и Жан Виденов , а и другите правителства самостоятелни или с участие на БКП/БСП не продалжиха или не развиха в новите условия "успешната" политика на комунистите до 1989 година? Защо най-богатите българи в момента са пряко свързани с БКП и ДС и не на последно място, защо още 1990 година всичко рязко рухна?SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеХахакои го казва, човека говорещ най големите безмислици. Аз ти казвам неща твърдящи ги човек с 34г. стаж, пък ти си мечтай още да си шеф на Завод......
Comment
Comment