Известие

Collapse
No announcement yet.

Кабинетът Борисов подава оставка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Е тука си много прав

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
      Павка що се правиш на глух бре? Кажи за Луканов, за Жан, за Попов, за Беров, за Станишев? Защо зимата на 1990 година нямаше хляб, мляко, кашкавал, сирене, масло, бензин.....лафа "губиш се като червеният пипер" пак е от тогава. Що така бе Павка си мълчиш за тогава? Костов ли беше виновен, опозицията ли???
      Нямаше някои стоки заради спекулативното освобождаване на цените. При Попов фин. министър беше Костов и след това продължи при Ф. Димитров, защо не отмениха Мораториума.

---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:09 ----------

Първоначално публикувано от rubig Покажи съобщение
      Ти си много наивен бе колега.Само ми кажи в кои ръце е БГ енергетиката от десетилетия
      Е кой притежава ВЕИ, кой притежава Мариците, кой спря Белене, която трябваше да бъде завършена през 90те и вече даже да се беше изплатила. Кои са структоро определящите отрасли на нашата икономика. Някой успя ли да ги определи през тези 23г. и да направи нещо за развитието им.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        Нямаше някои стоки заради спекулативното освобождаване на цените. При Попов фин. министър беше Костов и след това продължи при Ф. Димитров, защо не отмениха Мораториума.

ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХААХХАХАААА нямало някой стоки?!?!?!? А бе пич аз бях на 19 години тогава, на луд ли ще ме правиш, във вторият по големина град Пловдив нямаше почти нищо по магазините, в казармата нямахме хляб!!! Какво ме питаш мен за Костов? В СДС по негово време беше лидер на БЗНС Никола Петков, Анастасия Мозер, без да обсъждам личността и, но нейните обещания към електората на БЗНС беше пълна лустрация. Да, ама не! Защо Костов не я проведе, защото щеше да лустроса две трети от партията и от правителството си! И пак не ми отговаряш защо година след промяната при абсолютната власт на БКП всичко се скапа?
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Нямаше някои стоки заради спекулативното освобождаване на цените. При Попов фин. министър беше Костов и след това продължи при Ф. Димитров, защо не отмениха Мораториума.[COLOR="Silver"]
          Мораториумът означаваше отказ от плащане по дълга и отказ от водене на преговори по разсрочването му. В този смисъл следващите правителства след Луканов "отмениха" Мораториума като започнаха преговори за разсрочването му, но логично санкциите наложени заради него отпаднаха едва при приключването на преговорите, а не при започването им. Той няма и как да не е "отменен" Мораториума, щото ако не знаеш ние тук от България дълга си го обслужваме вече бая години.

---------- Post added at 23:37 ---------- Previous post was at 23:25 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          А прословутото сиренето- бе с непостоянно и лошо качество и каквото има, това беше.И имаше предприятия работещи за 1 и 2 ро направление и т.н, опашки за всичко-дефицита поддържаше слабата икономика.
          Вие явно пазите спомени за качеството на сиренето, киселото мляко, суджуците. Аз за тия неща си спомням предимно, че ги нямаше.
          2014: Deutschland über alles

Comment

---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:09 ----------

Е кой притежава ВЕИ, кой притежава Мариците, кой спря Белене, която трябваше да бъде завършена през 90те и вече даже да се беше изплатила. Кои са структоро определящите отрасли на нашата икономика. Някой успя ли да ги определи през тези 23г. и да направи нещо за развитието им.
            Ти приятел си мноооо заблуден.Сега ще ти нахвърля малко тема за размисъл.Аз съм от този край дето са и Мариците и има и един два веца.Да ти пратя ли малко телефони на приятели да те осведомят кой е собственика и кой раздава поръчките и кой ги приема за подръжка и рехабилитация на сите съоръжения.Да ти кажа ли с колко пара в куфарче съм виждал едно приятелче от С.Загора да седи пред МС и да чака шефа си (известно име в СЗ)по време на Станишев.Да те светна ли за хубавия строй в който живеехме ние в провинцията.Да ти кажа ли колко сме благодарни на баба и дядо че имаше какво да ядеме........ и аре моля те разкарай се с тия тъпи комунисти и прочие.То не че има други в БГ де

Comment

• Да бе преговаряха сумати години и нищо не постигнаха. Само където приватизираха част от предприятията с облигации.

---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:48 ----------

Първоначално публикувано от rubig Покажи съобщение
              Ти приятел си мноооо заблуден.Сега ще ти нахвърля малко тема за размисъл.Аз съм от този край дето са и Мариците и има и един два веца.Да ти пратя ли малко телефони на приятели да те осведомят кой е собственика и кой раздава поръчките и кой ги приема за подръжка и рехабилитация на сите съоръжения.Да ти кажа ли с колко пара в куфарче съм виждал едно приятелче от С.Загора да седи пред МС и да чака шефа си (известно име в СЗ)по време на Станишев.Да те светна ли за хубавия строй в който живеехме ние в провинцията.Да ти кажа ли колко сме благодарни на баба и дядо че имаше какво да ядеме........ и аре моля те разкарай се с тия тъпи комунисти и прочие.То не че има други в БГ де
              И аз съм от този край и имам приятели които са инженери в ТЕЦовете. Хайде светни ме че да разбера и някои неща от теб.
              По онова време глад в провинцията нямаше. Ти може и да си бил изключение, не знам.
              Last edited by pavlin; d.m.y г., 23:55.

Comment

• Тоя Пацо или е мега заблуден или му плащат, за да ръси такива нелепици по форумите.

Comment

Нямаше някои стоки заради спекулативното освобождаване на цените. При Попов фин. министър беше Костов и след това продължи при Ф. Димитров, защо не отмениха Мораториума..
                  Ясно е че нищо не ти е ясно освен това, че родата ти са били комуняги а ти сега трябва да ядеш ГМО-та и копитца в щатските ястия.......ееех хубаво си беше в народната република....

Външният дълг на България към 1990 г. е почти 11 млрд. щатски долара. С решение на 36-ото Народно събрание от 23 януари 1992 г./правителството на Филип Димитров/ се дава съгласие Министерският съвет да проведе преговори по неуредени задължения на Българската външнотърговска банка след мораториума от март 1990 г. Споразумението за плащанията по външния дълг на България към банките от Лондонския клуб е подписано на 29 юни 1994 г. като резултата е 2 млрд. щатски долара натрупани лихви освен всички други последствия. Да ти напиша и какви са споразуменията и кога какво плащаме ако искаш??
                  Проблемите на България може да се търсят основно между 1986г и 1996г. с решения взети все от членове на партията. След 96г също има доста грешки, но има и напредък а основните проблеми и до ден днешен идват от "наши" хора.

Comment

• Не разбирам защо така драстично отклонихме темата.

Говорехме за състоятелността на промишлеността създадена след 44 година.
                    За мен тази индустрия беше приватизирана на безценица.
                    Активи за 30 млрд. бяха продадени за 3 млр.
                    Бързаше се безумно, за 4 години да се разпродаде по този кретенски начин такъв обем държавна собственост е несериозна работа, от която се облажиха доста хора при това едва ли и 30 % от тях са били от редиците на БКП.
                    Парите нямат партийна принадлежност.
                    Тази цялата приватизация беше диктувана от външни институции, беше дирижирана отвън. Това не е нещо ново, дори настоящите управляващи и СДС го признаха.
                    Това е спорът тук.
                    На BLUE1, веднъж му го казах и сега пак трябва да му го повторя.
                    Когато имаш създадена политическа "аристокрация" няма кой друг да те управлява.
                    Кой щеше да те управлява Петър Берон ли, или Йосиф Сърчаджиев? Кои бяха лицата на опозицията в началото на прехода?
                    От едната страна имаш хора, които имат база данни, имат познания за почти всички процеси, както икономически , така и политически, и от другата имаш някаква опозиция без никакъв управленски потенциал.
                    Аз по времето на соца учех руски, а техните деца учеха английски и немски и ходеха в чужбина, съвсем логично е тези хора да са по-подготвени и да влязат в управлението на страната. Въпросът е защо ЕС позволи това и напълно реабилитира наследниците на тотаитарните режими в бившите страни от соц лагера?
                    Отговорът е прост, парите и интересите няма партийна принадлежност.
                    Само ще вметна, че на Виденов са му предлагали да купят БТК за 1,3 млрд. Да припомня, че БТК бе продадена на офшорка за 200 млн, след като държавата ударно наля около 300 млн за цивровизацията.
                    След това само парче от БТК бе препродадено за млрд.
                    Това е тотален цирк, и не ми разтягайте локуми, че зад всички тези сделки седят дедовци от ДС и генерали от народната армия.
                    Зад всички тези спекулативни сделки седят чужди инвеститори с участието на наши "предприемчиви" бизнесмени и политици.
                    Когато един двор е разграден в него влизат да пикаят всякакви хора.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

• Хубаво ама ще си останете калпава държавка с калпаво мислещ народ,онова време ще го търсите ама няма как да го върнете,ще си умрете като прос народ в проста държава

---------- Post added at 10:03 ---------- Previous post was at 09:56 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                      Тоя Пацо или е мега заблуден или му плащат, за да ръси такива нелепици по форумите.
                      Ти пък си направо цвете,нщо не става от тебе,само се правиш на компетентен,ама за мене си прос цървул,с огранечена памет
                      Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

• Първоначално публикувано от etrovskii Покажи съобщение
                        Хубаво ама ще си останете калпава държавка с калпаво мислещ народ,онова време ще го търсите ама няма как да го върнете,ще си умрете като прос народ в проста държава........
                        Ти кой точно народ си мислиш, че представляваш?
                        Не ми казвай, за да не си създам негативно мнение за него.
                        А "Онова време" беше резултат от такива мърльовци като теб. И много се лъжеш ако си мислиш, че мислещите хора в България изпитват някаква носталгия по "онова време", защото мислещите хора знаят че то наникъде не водеше.

Присъствието ти в този форум освен да сее напрежение и омраза, друго не прави.

Велик ли се чувстваш с това?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                          Не разбирам защо така драстично отклонихме темата.

Бързаше се безумно, за 4 години да се разпродаде по този кретенски начин такъв обем държавна собственост е несериозна работа, от която се облажиха доста хора при това едва ли и 30 % от тях са били от редиците на БКП.
                          Тази цялата приватизация беше диктувана от външни институции, беше дирижирана отвън. Това не е нещо ново, дори настоящите управляващи и СДС го признаха.
                          Това е спорът тук.
                          На BLUE1, веднъж му го казах и сега пак трябва да му го повторя.
                          Кой щеше да те управлява Петър Берон ли, или Йосиф Сърчаджиев? Кои бяха лицата на опозицията в началото на прехода?
                          От едната страна имаш хора, които имат база данни, имат познания за почти всички процеси, както икономически , така и политически, и от другата имаш някаква опозиция без никакъв управленски потенциал.
                          Аз по времето на соца учех руски, а техните деца учеха английски и немски и ходеха в чужбина, съвсем логично е тези хора да са по-подготвени и да влязат в управлението на страната. Въпросът е защо ЕС позволи това и напълно реабилитира наследниците на тотаитарните режими в бившите страни от соц лагера?
                          Отговорът е прост, парите и интересите няма партийна принадлежност.
                          Само ще вметна, че на Виденов са му предлагали да купят БТК за 1,3 млрд. Да припомня, че БТК бе продадена на офшорка за 200 млн, след като държавата ударно наля около 300 млн за цивровизацията.
                          След това само парче от БТК бе препродадено за млрд.
                          Това е тотален цирк, и не ми разтягайте локуми, че зад всички тези сделки седят дедовци от ДС и генерали от народната армия.
                          Зад всички тези спекулативни сделки седят чужди инвеститори с участието на наши "предприемчиви" бизнесмени и политици.
                          Когато един двор е разграден в него влизат да пикаят всякакви хора.
                          Прасе не си прав! Кой управляваше в Чехия след като бе въведена тотална лустрация? Обаче ми писна да пиша в тази и подобни теми, аз съм на 42 години и имам памет ако ти все пак се опитваш да водиш някакъв дебат и излагаш къде аргументирано къде не тезите си, то има двама, трима тотални червени кратуни за които очевидно единственият аргумент е ритник в лицето, те така си държаха властта и само от това разбират!
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                            Прасе не си прав! Кой управляваше в Чехия след като бе въведена тотална лустрация? Обаче ми писна да пиша в тази и подобни теми, аз съм на 42 години и имам памет ако ти все пак се опитваш да водиш някакъв дебат и излагаш къде аргументирано къде не тезите си, то има двама, трима тотални червени кратуни за които очевидно единственият аргумент е ритник в лицето, те така си държаха властта и само от това разбират!
                            Чехия имаше своята Пражка пролет и нейните лидери.
                            Чехия и няколко други страни имаха реална опозиция и то все от подготвени и реални опозиционери.
                            Що се връзваш?
                            За пореден път ще кажа, че аз носталгия към "онова" време не изпитвам.
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              Не разбирам защо така драстично отклонихме темата.

Тук си прав, че заводите бяха приватизирани евтино, но много от заводите не бяха продадени и за 1 долар. Защо стана така? Защо никой не иска завод и за 1 долар?
                              Това не е и най-важният въпрос, защото държавните заводи работеха от 90 до 98-ма в полза на частни интереси и трупаха печалби за частни фирми, без дори собствеността върху тях да се е сменяла. Това не трябваше да се допуска, но събитията от 90 до 98г. бяха сценарии, замислен според мен доста далеч преди 1989г.
                              В страните от Централна Европа мнозинството държавни заводи бяха приватизирани моментално след 1990г. При бърза и масова приватизация мислиш ли, че се търси най-изгодната цена?! Естествено, че не. Очевидно е обаче, че държавните заводи няма как да функционират без ДС и милицията. Ти махаш ДС и милицията, но оставяш заводите да са държавни и разрешаваш частни фирми. Е, много ясно, че тия държавни заводи ще бъдат източени брутално, както и стана. Това ни е трагедията и вината за нея е на хората, които тогава се хванаха на въдицата на БСП за "плавния преход към пазарна икономика".
                              През 1998г. когато дойде Костов държавните заводи едва кретаха с много по-големи задължения, отколкото през 1990г. Много от тях бяха вече и затворили или със силно намален персонал, със загубени пазари след Мораториума на Луканов. Според мен не е вярно, че са водени умишлено към фалит, за да се приватизират по-късно на ниска цена. Водеха се умишлено към фалит от управителите им, но с цел бързо забогатяване... на частните им фирми. Няма логика да трупаш задължения в един държавен завод и да искаш после да го приватизираш. За какво ти е да приватизираш завод с огромни задължения. Те и без това можеха да си купят най-апетитните части от него - машини, оборудване, сгради, материали без да поемат никакви задължения или ангажименти за инвестиции.
                              В момента много от директорите на бившите големи държавни заводи имат частни фирми със същия предмет на дейност и докато държавните заводи фалираха, то частните им фирми са печеливши. Как стана тая работа?! Ами стана по сценарии на БКП и с тяхната подкрепа за правителствата от 92 до 98-ма, със създаването на мутренските групировки, рекета върху малкия бизнес и т.н.
                              Значи Суска ти викаш след 1998г. да се било чакало още, т.е. нищо да не се предприемало. Ако се чакаше още, то източването на държавните предприятия щеше още да продължи, нали така. Не виждам логика в това. По-нормалните от нас държави като Полша и Унгария не случайно направиха приватизацията веднага след падането на соца и сега имат 2 пъти по-висок БВП и 2 пъти по-високи заплати и пенсии. Чехите - 3 пъти повече от нас, ма айде с тях да не се сравняваме. Познай обаче колко по-висок е БВП на Чехия сега при пазарната икономика в сравнение с плановата. Няма база за сравнение

---------- Post added at 13:48 ---------- Previous post was at 13:39 ----------

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              Аз по времето на соца учех руски, а техните деца учеха английски и немски и ходеха в чужбина, съвсем логично е тези хора да са по-подготвени и да влязат в управлението на страната.
                              Вацлав Хавел го е казал много точно: "По-добре временна некомпетентност отколкото постоянен саботаж“.
                              А и освен това съм доста далеч от мисълта, че децата на бившите активни борци са по-добре подготвени. Каква му е икономическата подготовка на Р.Овч. според теб, като той е завършил ВИИ Карл Маркс задочно. Там икономика не се учеше, повярвай ми. Учеха се дати и изказвания от конгресите на КПСС. То му личи и сега когато се изказва на икономическа тематика. Виж, от енергетика може и да разбира. Според теб ако в БСП има подготвени икономисти за какво им е да викат специалисти отвън като Орешарски или Стоян Александров преди това? И двамата са много много далеч от социалистическата идея.

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                                Ясно е че нищо не ти е ясно освен това, че родата ти са били комуняги а ти сега трябва да ядеш ГМО-та и копитца в щатските ястия.......ееех хубаво си беше в народната република....
                                Уж щеше да казваш някои неща за енергетиката, пък нищо не каза. Размерът на държавния дълг почти не се е променил от 1989 г. до към 2009г. все си е около 10 млрд. долара. ГЕРБ за 4 г. го вдигнаха на 14 млрд. Тези разлики като % от БВП през годините са резултат от различните начини на изчисляване на БВП. Иначе не може да се обясни че 1997г. е бил 97% пък 2010 станал 15%. Та идеята е в това че по реални цени % на държавният ни дълг е бил нисък още от 1989г. и на това се дължи и ниският му % сега. В Европа нещата са съвсем различни.
                                Last edited by pavlin; d.m.y г., 15:45.

Comment

Working...
                                X