То въпроса не само до насткоящите отрепки, а за всички дето се изредиха през тези 24 години.И аз миналата година щъках из Еленския край и се чудех от какво живеят тези хора, спрях да си купя цигари и сладолед за домочадието в нещо подобно на кръчма-бакалия в някакво забутано селце,то дет нямаше сладолед и взех минерална вода, та продавачката нямаше ми върне лев и нещо си та и ги оставих бакшиш и тя ми се извинява и обяснява че продава само на версия и затва няма пари в касата.То не че имаше какво да продава в магазинчето де.А природа хубава и къщи хубави някога сега запустели пред разпад, само 3-4-ма смучеха ракия на версия явно, пред магазинчето и то хора на около 40-45 години и някоя друга бабичка видях.Тотален упадък.Бяхме взели една диня, та търсех сирене и хляб, да спрем на някое хубаво място да хапнем и жената каза че може да ми услужи с домашно сирене и домашен хляб и ми донесе една буца и половин домашна погача и след сума ти врънкане да и ги платя ми вика дай 3-4 лв, аз и дадох 15 лв оная откачи не ще да ги взема и и разправям че от магазина купувам сиренето 8-9 лв и не се знае от мляко ли е от какво е и затова и давам толкова пари за качествена храна.Това само балкански хора могат да направят за непознати.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Тотална разпродажба – последна фаза от унищожението на България!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеКой ти казва, че българската продукция не се продава в ЕС? Това изобщо не е вярно. Също не е вярно, че производството се е свило. В сравнение с 1996г. се е увеличило около 3 пъти. Не е страхотно, но не е и малко увеличение. По износ/БВП България е по-голям износител от Китай и дори от Германия, която е с традиционно експортно-ориентирана икономика. Износът за ЕС не е проблем. Проблемът е, че правим основно евтини компоненти и малко цели завършени изделия. Едно БМВ струва колкото няколко ТИР-а с домати. Един Еърбъс струва повече от цялото годишно производство на зеленчуци в България.
http://www.novazora.net/2010/issue13/story_12.html
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеТо въпроса не само до насткоящите отрепки, а за всички дето се изредиха през тези 24 години.И аз миналата година щъках из Еленския край и се чудех от какво живеят тези хора, спрях да си купя цигари и сладолед за домочадието в нещо подобно на кръчма-бакалия в някакво забутано селце,то дет нямаше сладолед и взех минерална вода, та продавачката нямаше ми върне лев и нещо си та и ги оставих бакшиш и тя ми се извинява и обяснява че продава само на версия и затва няма пари в касата.То не че имаше какво да продава в магазинчето де.А природа хубава и къщи хубави някога сега запустели пред разпад, само 3-4-ма смучеха ракия на версия явно, пред магазинчето и то хора на около 40-45 години и някоя друга бабичка видях.Тотален упадък.Бяхме взели една диня, та търсех сирене и хляб, да спрем на някое хубаво място да хапнем и жената каза че може да ми услужи с домашно сирене и домашен хляб и ми донесе една буца и половин домашна погача и след сума ти врънкане да и ги платя ми вика дай 3-4 лв, аз и дадох 15 лв оная откачи не ще да ги взема и и разправям че от магазина купувам сиренето 8-9 лв и не се знае от мляко ли е от какво е и затова и давам толкова пари за качествена храна.Това само балкански хора могат да направят за непознати.
И упадъка се породи, защото преди 69 години или малко след това, ги натириха от земите, закриха им собствения бизнес, затвориха им цеховете и т.н и ги натиката да рабоят в едни заводи, които правеха нещо си там. Та децата на тези, сега не знаят какво да правят, това е положението.Ще се научат, ама явно трябва да уврят бая глави дотогова.
---------- Post added at 23:54 ---------- Previous post was at 23:53 ----------
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеНикалай стига си говорил глупости. Ето тук има две таблички които обясняват нещата:
Я дай две таблички за Германия, Франция, Норвегия, Англия, Белгия и тн.н преди Втората световна война и сега и ги обясни .
А тоя пасквил, откъдето цитираш да обясни как станаха милионери червените другари.
Па ето ти един сайт, достоен на твоя, дето го цириташ:
http://neverojatno.wordpress.com/201...6/stanishef-3/Last edited by fred; d.m.y г., 20:57.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Там се сравнява производството преди и сега .
Днес картината е плачевна. За по-малко от 20 години индустриалното производство падна на 40% от производството през 1989 г.! Ето данни за производството на няколко изделия:
Таблица 2.
Изделие Мярка 1989 г. 2000 г. спад
Електро и мотокари бр. 84 400 1300 65 пъти
Електротелфери бр. 138 000 4600 3,7 пъти
Металорежещи машини бр. 17 100 4600 3,7 пъти
Елекродвигатели бр. 1 900 000 500 000 3,8 пъти
Кораби над 400 т. т. 250 000 25 000 10 пъти
Домашни хладилници бр. 101 000 17 600 5,7 пъти
Ел. перални машини бр. 177 000 4900 36 пъти
Стоманени тръби 6,6 пъти
Цимент 2,3 пъти
Памучни платове 8,8 пъти
Гуми автомобилни 19,6 пъти
Сирене 9,1 пъти
Тютюневи изделия 3,2 пътиLast edited by pavlin; d.m.y г., 22:19.
Comment
-
Ей сега ще ти обяснят че всичко соц е било неконкурентоспособно и трябвало да се срине, вместо да се преоборудва или разработи по подходящ начин.Някъде спорех за завода за дизелови двигатели, завода още в зората на демокрацията беше преоборудван в голямата си част със автоматизирани западно германски линии можещи да произвеждат не само Перкинс.Обаче го продадоха събориха и сега имаме голо поле.Абе безнадеждна работа,събаряйте и продавайте.
Абе какъв е смисъла от този дебат не мога да разбера.Никой никого не може да убеди в нещо, сайтовете на опонента са платени ит.н.Пълна аналогия с парламента.Съсипана ли е държавата или не.Правилно ли се действаше досега или не.Какво трябва да се направи за да дръпнем напрад.Другото е като оня празник в Испания дето всеки срещу всеки замеря с домати от един камион без победител и накрая цялата улеца е в пюре.Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 22:41.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Да в Стара Загора имаше завод за промишлени роботи който много бързо го разпарчосаха, имаше и Хранмаш( машини за леката промишленост), Светлина( осветителни тела) и т. н.
Наскоро говорих с приятел в България и ми каза че купили за рожденият ден на дъщеря си шапки свирки с надписи Happy Birthday. Като че ли и асортименти с надпис ЧРД не могат да се направят в България. Колко смешно ми става като слушам разни експерти да казват че нещата били резонни, че били коректни че откривали поредния лот според последната директива.Last edited by pavlin; d.m.y г., 23:41.
Comment
-
кой ебал ебал, от тук нататък да тъгувате по това какво е било е безсмислено - вие поне сте имало щастието да видите как се случва нещо, аз и моето поколение сме родени, израснали и отгледани в мизерия, измами и престъпления - занулени сме, сега трябва да се гради наново - по-малко негативизъм - по-добреsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениекой ебал ебал, от тук нататък да тъгувате по това какво е било е безсмислено - вие поне сте имало щастието да видите как се случва нещо, аз и моето поколение сме родени, израснали и отгледани в мизерия, измами и престъпления - занулени сме, сега трябва да се гради наново - по-малко негативизъм - по-добреОсел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеСигурно в България в момента има 100 човека способни да сметнат скоростна кутия. За какво производство на машини говориме
Не че съм песимист, но след толкова много "изпуснати влакове" освен отсега нататък да бъдем нечии добри работници, май много друго не ни остава.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеНикалай стига си говорил глупости. Ето тук има две таблички които обясняват нещата:
ПП “Нова Зора” е отговорен и лоялен член на “Коалиция за България” и поддържа твърдо и непоколебимо предложените от правителството и одобрени от парламентарната група “Стабилизационни и неотложни мерки”... Особено мерките с назаначаването на уволнявани и съдени за корупция явно са най-добре приети от Нова Зора, щото на тия хора се разчита да откраднат здраво в името на Партията и нейните лидери.
Вземи чети и други източници най-после. Не си виждал Сорос и на картинка, ама опищя света колко е лош. Ти си кон с капаци от най-заблудените. БСП на тия разчита най-много.
Comment
-
Няма значение кои са Нова Зора, важни са фактите че производството и индустрията ни са тотално затрити. България се връща към равнището си преди 1944г. Приоритет селско стопанство, туризъм, малък брой супер богати и голям брой супер бедни, тук таме някоя фабрика чужда собственост.
---------- Post added at 15:46 ---------- Previous post was at 15:32 ----------
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениекой ебал ебал, от тук нататък да тъгувате по това какво е било е безсмислено - вие поне сте имало щастието да видите как се случва нещо, аз и моето поколение сме родени, израснали и отгледани в мизерия, измами и престъпления - занулени сме, сега трябва да се гради наново - по-малко негативизъм - по-добре
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеНяма значение кои са Нова Зора, важни са фактите че производството и индустрията ни са тотално затрити. България се връща към равнището си преди 1944г. Приоритет селско стопанство, туризъм, малък брой супер богати и голям брой супер бедни, тук таме някоя фабрика чужда собственост.
---------- Post added at 15:46 ---------- Previous post was at 15:32 ----------
Да ама пенсионерите където построиха всичко това сега мизерстват с 200 лв. пенсийка защото някой си тарикат нарязал за старо желязо завод даващ храна на хиляди работници.
БКП/БСП и ДПС са най-дълго управлявалите партии след 10 ти.
Резултата от БКП 45 години и БСП+ДПС още 20 го виждаме всички, лошото е, че още има заблудени да ви се връзват на лъжите.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Да бе да, виж кои са архитектите на прехода. Те унищожиха индустрията и продължават да се пенявят по либерални стратегии и т.н. Някой беше пуснал информация че Виденов се опитал да спре тези които разграбиха банките и затова му спретнаха преврата. Няма да се очуди ако е вярно.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеДа бе да, виж кои са архитектите на прехода. Те унищожиха индустрията и продължават да се пенявят по либерални стратегии и т.н. Някой беше пуснал информация че Виденов се опитал да спре тези които разграбиха банките и затова му спретнаха преврата. Няма да се очуди ако е вярно.
Единственото вярно е, че унищожиха всичко, но останалото са червени глупости.
Комундетата си осребриха властта, а такива като теб ги защитават.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
Comment