Първоначално публикувано от ecotronic
Покажи съобщение
Мисля обаче, че не можете да отречете че има няколко човека които освен празни приказки и най-обикновено махленско заяждане, понякога с изкривено поднасяне на фактите на чисто идеологическа основа се упражняват само в словесни диарии. Същото което правеха преди 10 комсомолските и партийните секретари...
Да не говорим колко пъти обиждаха колегата pavlin без той никога да е използвал пръв обидни епитети към тях.
Защо на тях не им правите забележки а пък се засягате от моите постове? Това не са ли двойни стандарти?
Покажи съобщение
Покажи съобщение
Ама хайде стига вече по темата за етиката, защото тя е нарушавана не само едната страна, и аз смятам че съм напълно в правото си да отвръщам според възможностите си и възпитанието си!
Покажи съобщение
Да се твърди за една космическа държава че е пропуснала индустриализацията е ... не знам какво да кажа, явно сте много докачлив ще вземете пак нещо да се засегнете. Ама това са фундаментални неща които се опитвате да изкривявате и искате да се съглася с Вас е няма как да стане!
Проблема в Русия е, че всичките тези достижения остават там някъде във ВПК и не стигат до обикновените хора. За това преди беше виновна икономическата система, защото липсата на конкуренция не стимулираше по никакъв начин потребителският пазар и внедряването на всички тези достижения на него. Дори може би е по правилно да се каже не стимулираше бързото им внедряване. Има и други причини разбира се като народопсихологията и т.н. Мисля си, че ги коментирахме преди време тези неща и няма смисъл да се повтаряме.
А възпиране на Русия винаги е имало и продължава и до днес, никога никой няма да споделя с нея нищо, помните КОКОМ тя трябваше сама да си прави откритията за всяко най дребно нещо да открива топлата вода! Питам аз кога Русия се e оплаквала от тази дискриминация? Напротив правеше каквото може за да се справя без да мрънка и в много случаи догонваше, a се случваше и да изпревари останалият свят.
Всички са доволни на ресурсите които си купуват от нея за да работят собствените им икономики, обаче не са доволни икономиката на Русия да работи, и когато собствените и промишлени стоки изместват техните стоките от пазара вътре в Русия, а напоследък и в държавите дето уж са напреднали.
А относно отлива на инвестиции, пак казвам погледнете паниката през 2008 и дали тогава се сбъднаха апокалиптичните прогнози как щяла да фалира Русия. Късно е колега ecotronic не могат да я спрат, а според мен и никога не са можели с този огромен природен ресурс зад гърба. Но пък не пречи да опитват.

Жалко само, че тези опити винаги са на гърба на обикновеният човек бил той украинец или руснак, пък и ако щете и американец. Защото тия 5 млрд. (макар и да само напечатани) ще се наложи един ден пак този американец да ги плаща!
Comment