Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
    Не е нужно да ти доказвам каквото и да е. Естествено, че САЩ не са рая, но кажи колко твои приятели и познати са имигрирали в САЩ и Европа, и колко в Русия?!
    Също и колко руснаци са емигрирали в САЩ и колко американци са емигрирали в Русия. Според мен съотношението е поне 100 към 1 в полза на емигриралите руснаци.
    Ама според нашите русофили, те са отишли там щото са мазохисти. Като нашия - Пацата. Те искат да живеят гадно и затова са избягали от райска Русия, за да ходят да се гърчат в Америка.

---------- Post added at 18:44 ---------- Previous post was at 18:41 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    A някой дава ли си обяснение защо хората работят по две работи.
    Защото работата е високо платена. По обратната на тази причина, много българи изобщо не искат да работят, защото заплащането в България е относително ниско. Справка - Митко от Варна. Като него има хиляди българи.
    2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
      Също и колко руснаци са емигрирали в САЩ и колко американци са емигрирали в Русия. Според мен съотношението е поне 100 към 1 в полза на емигриралите руснаци.
      Ама според нашите русофили, те са отишли там щото са мазохисти. Като нашия - Пацата. Те искат да живеят гадно и затова са избягали от райска Русия, за да ходят да се гърчат в Америка.

---------- Post added at 18:44 ---------- Previous post was at 18:41 ----------

Защото работата е високо платена. По обратната на тази причина, много българи изобщо не искат да работят, защото заплащането в България е относително ниско. Справка - Митко от Варна. Като него има хиляди българи.
      Мда верно е, просто няма смисъл да работиш за малко.И при положение че жена ми печели добре прецених че е по-добре да и помагам в къщи и каквото мога в проектите и, за да има време и да си почива и да обърне повече внимание на работата си, което компенсира мизерните 400 лв дето ми предлагат.Пък и се предполага че на тази възраст съм решил житейските проблемите и мога да си гопозволя.Тъй реши семейният съвет.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Колега Fade, с риск вече да стана досаден на останалите колеги с дискусията по повод интерпретациите на Фьодоров, държа да кажа за последно:

1 - Материалът го изгледах много внимателно, преди да задам и своите въпроси.

2 - Освен, че в него видях една особена гледна точка, от друго не се впечатлих, защото намирам сериозни логически противоречия.

Пример за такова противоречие е факта, че Путин е успял да се пребори до голяма степен с олигархията, успял е да върне до голяма степен природните ресурси в ръцете на страната си, но не е успял да изгради поне един подвластен само на Русия информационен канал в който да се обсъждат такива важни теми като тезата на Фодоров. Това просто звучи наивно.

3 - Уважавам всяка една гледна точка по въпроса.

Моята вече я изказах и подкрепих с аргументи.
        Ами не е толкова просто, първо правата на президента на Русия са също толкова ограничени колкото и на нашия.
        Пак казвам, там се води битка с парламентарни средства, знаете какво означава това. Ходорковски примерно го опандизиха за неплатени данъци доколкото си спомням. На другите просто им изкупиха акциите на борсата и вземаха контролните пакети на по големите структурно определящи предприятия. Знаете как стои въпроса с медиите, там нещата се решават от рекламодателите, това е лоста който служи за управление на медиите. Имаме едни много хубавички примери в българските медии как медии обслужват интереси на олигархични структури зад които не се знае кой стои. Умножете всичко това по едно голямо число и ще разберете какво се случва в Руското медийно пространство.
        Всъщност Вие как си го представяте президента на Русия да си направи един канал финансиран от държавата за да провежда политика по него? Хайде моля ви се това звучи наивно!
        Нали целият "дерьмократичен" свят ще проглуши ефира за това как Путин е създал поредният инструмент за автократичен режим. Ще ви го кажа по просто. Там се опитват да създадат широка обществена поддръжка и всичко се прави като се следят рейтинги и обществено мнение. Нещо подобно се опита да направи и "класика от Банкя" за съжаление той е убийствено посредствен и страхлив. Без да има и грам престава за административно управление и без кадрови потенциал който да реализира това управление. Видяхме до къде ни докара той и милиционерският му манталитет.
        Русия е типичен пример как един народ се нуждае от умен лидер и обединител който знае какво прави и не се страхува да си изцапа ръцете с кирливите ризи на крадците на държавата и тихомълком да ги нарита някъде на топло. Ние за 25 години така и не излъчихме подобен човек и аз се опасявам, че вече е късно и за Б-я и нищо не може да се направи.

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Най-общо казано - заради закона за принадената стойност.

Работодателят прибира максимално от заработеното от работника и внася въпросната печалба в банката Х.

...
        Работи повече или започва да работи допълнително на други работни места.

И при двата варианта потреблението му е по-малко от реално вложения труд и рано или късно идва кризата от свръхпроизводство.

Накратко - капитализъм.
        И това сега хубаво или лошо е... технологията е ясна няма какво да я разяснявате по скоро ми е интересно, мнението Ви дали това е цивилизационият модел към който трябва да се стремим? И това прави ли ни по-добро общество, по-цивилизовани, по-удовлетворени от битието си? Не знам....
        И ще завърша като вас уважавам всяка гледна точка но това не значи че трябва да се съгласявам с нея!

---------- Post added at 19:52 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
        Мда верно е, просто няма смисъл да работиш за малко.И при положение че жена ми печели добре прецених че е по-добре да и помагам в къщи и каквото мога в проектите и, за да има време и да си почива и да обърне повече внимание на работата си, което компенсира мизерните 400 лв дето ми предлагат.Пък и се предполага че на тази възраст съм решил житейските проблемите и мога да си гопозволя.Тъй реши семейният съвет.
        Сега като почнат да строят Южен поток ще отворят при вас Работни места, 5000 обещават уж
        Да видим...
        Макар и да съм скептичен де.
        Have A Nice Day
        o/_______\o
        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
        []=о===о=[]

Comment

• Колега fade и колега ecotronic, само вашите постове са с обема на "Война и мир", все пак бирата ми не стига докато ви изчета репликите.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            Колега fade и колега ecotronic, само вашите постове са с обема на "Война и мир", все пак бирата ми не стига докато ви изчета репликите.
            Верно е това, аз се отказвам вече, няма да пиша повече толкова много и какво всъщност си мисля че правя
            Have A Nice Day
            o/_______\o
            []=о===о=[]

Comment

• На fade поста го прочетох до момента в който каза, че в Русия се води битка с парламентарни средства и щях да се задавя от смях по нататък просто няма смисъл.
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

На fade поста го прочетох до момента в който каза, че в Русия се води битка с парламентарни средства и щях да се задавя от смях по нататък просто няма смисъл.
                Дайте доказателство за обратното!
                Щото иначе доста кухо звучите
                Have A Nice Day
                o/_______\o
                []=о===о=[]

Comment

• Тролчо как ти звуча на теб изобщо не ми пука
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                    ..............
                    И това сега хубаво или лошо е... технологията е ясна няма какво да я разяснявате по скоро ми е интересно, мнението Ви дали това е цивилизационият модел към който трябва да се стремим? И това прави ли ни по-добро общество, по-цивилизовани, по-удовлетворени от битието си? Не знам....
                    И ще завърша като вас уважавам всяка гледна точка но това не значи че трябва да се съгласявам с нея!
                    На този етап на развитие на човешкият интелект в ценностната ни система съществено място заема материалното.
                    Поради това и стимулите, които карат един индивид да се развива, са чисто материални.

Погледнато в исторически план, май само капиталистическият модел в най-голяма степен съответства на горното.

Това далеч не означава, че и той не притежава редица негативни страни. Парадоксален е обаче и факта, че в редица капиталистически държави е постигната доста голяма степен на социална справедливост. Макар и този строй да не афишира това, като свой основен стремеж, за разлика от "социалистическият" модел, който се скъсваше да парадира с "всичко в името на човека", пък накрая постигна едно голямо нищо.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Тролчо как ти звуча на теб изобщо не ми пука
                      А защо мислите че на мен ми пука че се давите от смях. Айде у леву! Клоун!
                      Have A Nice Day
                      o/_______\o
                      []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        На този етап на развитие на човешкият интелект в ценностната ни система съществено място заема материалното.
                        Поради това и стимулите, които карат един индивид да се развива, са чисто материални.

Погледнато в исторически план, май само капиталистическият модел в най-голяма степен съответства на горното.

Това далеч не означава, че и той не притежава редица негативни страни. Парадоксален е обаче и факта, че в редица капиталистически държави е постигната доста голяма степен на социална справедливост. Макар и този строй да не афишира това, като свой основен стремеж, за разлика от "социалистическият" модел, който се скъсваше да парадира с "всичко в името на човека", пък накрая постигна едно голямо нищо.
                        Да кажа че не сте прав, ще означава да кажа на черното бяло. Въпросът е обаче дали само общественият строй е причината за парадоксалният факт. И не съм съгласен, че това което постигнаха родителите ни е било едно "голямо нищо". Големият въпрос всъщност беше, защо ние не надградихме над "голямото нищо", а разрушихме всичко за да почнем всичко от начало и кой ни вкара в този сценарий!
                        Но явно сме наистина толкова глупави за да позволим това да ни се случи и да обречем бъдещето си. Ами следователно си заслужаваме съдбата!
                        Аз мисля да прикл участието си в темата тъй като е безсмислено пък и усещам че започнах да губя повече време отколкото е необходимо за тия безсмислени дискусии, но вие си пишете ще чета от време на време
                        Нека сините тролове ликуват, червените ще ликуваме на друго място!
                        Венсеремос!
                        Last edited by fade; d.m.y г., 21:56.
                        Have A Nice Day
                        o/_______\o
                        []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                          Въобще не е вярно. Работят на няколко места защото парите не им стигат. Освен това много работодатели се изхитряват да наемат на непълен работен ден за да плащат по малко осигуровки. Има и други причини ама няма да ти обяснявам защото ти всичко знаеш.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                            Освен това много работодатели се изхитряват да наемат на непълен работен ден за да плащат по малко осигуровки. Има и други причини ама няма да ти обяснявам защото ти всичко знаеш.
                            Лично аз не намирам нищо лошо в непълният работен ден и почасовата работа,те дават възможност на доста хора за допълнителни доходи.
                            В други държави как е не знам,но в Гърция е все едно за един работодател дали ще плаща осигуровки на двама за по четири часа или на един за осем.
                            Има много сфери в които почасовата-полу заетостта е полезна и необходима,тоест взимат се почасови работници за пиковите часове.
                            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Една емоционална, но правдива статия http://www.5corners.eu/2014/04/skromnoto/

Скромното могъщество на Европа и пиянското величие на Русия

...Всъщност излишно безпокойство. Руските мекерета под прикритието на българки политици ще дойдат в Брюксел, но руските танкове няма как. Доказателство едни съвсем сухи цифри.

Брутен Вътрешен продукт на Европа за 2013 година – 16,21 трилиона долара.

Брутен Вътрешен продукт на САЩ за 2013 година – 16, 72 трилиона долара.

И това при условие, че Европа и САЩ били в криза.

Брутен Вътрешен продукт на Русия за 2013 година – 2, 12 трилиона долара.

И това при условие, че Русия била във възход уж.

Европа в криза произвежда осем пъти повече от Русия във възход. Европа и САЩ заедно – 16 пъти повече.

Брутният Вътрешен Продукт на Русия е по- малък и от този на Германия / 3,6 трилиона/, и от този на Франция /2,7 трилиона/, и от този на Обединеното кралство /2,4 трилиона/ .

Брутният вътрешен продукт на Русия – 2, 12 трилиона долара е съизмерим с този на Италия – 2, 1 трилиона долара.

Всъщност грешка. Не е съизмерим с този на Италия. Защото Италия е с 61 милиона население, а това на Русия е 143, 5 милиона. Следователно в Италия производството на глава от населението е два пъти и половина повече от това на Русия.

А сега, милички червенотиквеничковчета, погледнете на картата Италия, погледнете Русия и ги сравнете.

Русия с безкрайната си шир, с неизчерпаемите си природни богатства, с всичкия си нефт, газ, злато, диаманти, мед, никел, въглища, желязо, с всичките си сибирски гори, с безкрайните си степи и с пълноводните си реки, с цялата си хвалипръцковщина и с всичкото си паркетно величие произвежда толкова, колкото, малката, свита, скромна, никаква и лишена от всякакви природни богатства Италия. Впрочем не толкова колкото нея, а два-три пъти по-малко, ако смятаме БВП на глава от населението.

А сега, на чичко миличките червенотиквеничковчета, напрегнете червените си тиквички и помислете защо ли е така.

Ще ви дам една подсказка. Защото Италия произвежда Ламборгини, например, освен всичко друго. Това е автомобил. Също като Ладата, доколкото Ладата е автомобил, само дето няма нищо общо с Ладата. Ето какво е Ламбургини…

И още няколко цифри. Които показват кой, доколко и с какво е полезен на света.

Износът на Германия за 2003-2013година е 11, 89 трилиона долара. Само на Германия, не на цяла Европа. Износът на САЩ е 11, 38 трилиона долара. Износът на Русия е 3, 43 трилиона долара. Като 75 процента от износа на Русия е от нефт и газ – тоест стока, което не изисква никакви особени умения, производителност и технологии.

И в тези цифри не отразяват финансови спекулации, след които САЩ и Европа щели да рухнат /надайте се/. Те отразяват истинско производство, закупено от света.
                              Last edited by BLUE1; d.m.y г., 15:57.
                              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Не бъди толкова сигурен, пази боже.Каккви са тези 5 кьошета.Дай Ротерси ли някакви официални данни.Щом за Русия не може коя да е мезия да се цитира, айде и обратната страна на медала да е толкова лъскава.

Comment

Working...
                                X