Първоначално публикувано от BLUE1
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Армия от платени тролове брани БСП в мрежата
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНикой път за обществено развитие не може да удовлетвори потребностите на всички обществени прослойки.
Но за да има икономическо развитие в една държава, следва да бъдат удовлетворени най-вече тези на хората в активна възраст. Всичко останало е само следствие от тяхната дейност.
Нормално е първоначалният ентусиазъм и очаквания по отношение на членството ни в ЕС да бъдат заместени от доста по-горчивия реализъм, още повече и когато се намираме и в икономическа криза.
Разбира се, че има много неоправдани надежди. Но ако човек е обективен, няма как да не забележи и положителните промени, които настанаха.
За мен лично те основно са свързани с членството ни в НАТО, реализирането на редица инфраструктурни проекти, възможността за обучение и реализация в бяла страна и не на последно място контролът на иначе безконтролните ни институции.
Въпреки, че съм по-скоро оптимист относно членството ни в ЕС, зная, че едно от най-големите разочарования свързани с членството ни в ЕС тепърва предстои.
Това е моментът в който, ще въведем еврото.
Казваш че имаме възможност да учим да живеем да работим в бели страни.... нали ние (наричани комунисти от някои колеги) точно затова негодуваме че сме принудени да търсим реализация там където отиват парите от разграбването на държавата (белите страни) . Вместо да си живеем и да се развиваме в нашата си родина. Системата построена от САЩ и ЕС, е такава че няколко държави да живеят за сметка на останалия свят, което не ми харесва а и според коментарите под всевъзможни статии не само на мене.
В момента единствената сила която противодейства на тази система е Русия.....сам виждаш какво се стоварва върху й от запада за неподчинение на системата. Путин вече го сравняват с Хитлер , само защото си е защитил малцинствата и не е уважил правителство което е дошло на власт с оръжие и до сега се управлява от банда нацисти с автомати....Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеРадой Ралин, пропаднал тип с циничен език. Захари Стоянов има някои напъни ама в мисленето не от най-способните.
Без коментар!SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНикой път за обществено развитие не може да удовлетвори потребностите на всички обществени прослойки.
Но за да има икономическо развитие в една държава, следва да бъдат удовлетворени най-вече тези на хората в активна възраст. Всичко останало е само следствие от тяхната дейност.
Нормално е първоначалният ентусиазъм и очаквания по отношение на членството ни в ЕС да бъдат заместени от доста по-горчивия реализъм, още повече и когато се намираме и в икономическа криза.
Разбира се, че има много неоправдани надежди. Но ако човек е обективен, няма как да не забележи и положителните промени, които настанаха.
За мен лично те основно са свързани с членството ни в НАТО, реализирането на редица инфраструктурни проекти, възможността за обучение и реализация в бяла страна и не на последно място контролът на иначе безконтролните ни институции.
Въпреки, че съм по-скоро оптимист относно членството ни в ЕС, зная, че едно от най-големите разочарования свързани с членството ни в ЕС тепърва предстои.
Това е моментът в който, ще въведем еврото.
За какво обучение говорим - днешните младежи не могат или по-точно не искат, да завършат дори средно образование. Много обучени кадри в Европа се връщат у нас и се вливат в масата на безработните, а в същото време други обучени у нас ги налапват като топъл хляб в Европа.
За НАТО - никой не може да те опази, ако сам не се пазиш и то не с военни, а с политически средства. Да не би Швейцария да е в НАТО.
За преминаването към еврото - може би курса ще бъде 1 към 5-6, вместо 1 към 2 както е в момента, но това е начина да се извземат парите по депозитите и да се намалят кредитните експозиции както стана пред 1996-97г.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеИнфраструктурните проекти можеше да си ги направим и с наши пари, но сме крадливо племе - дори и сега крадем уж европейските пари, които всъщност са си наши от вноските ни към ЕС.
За какво обучение говорим - днешните младежи не могат или по-точно не искат, да завършат дори средно образование. Много обучени кадри в Европа се връщат у нас и се вливат в масата на безработните, а в същото време други обучени у нас ги налапват като топъл хляб в Европа.
За НАТО - никой не може да те опази, ако сам не се пазиш и то не с военни, а с политически средства. Да не би Швейцария да е в НАТО.
За преминаването към еврото - може би курса ще бъде 1 към 5-6, вместо 1 към 2 както е в момента, но това е начина да се извземат парите по депозитите и да се намалят кредитните експозиции както стана пред 1996-97г.
Никой не говори затова, че в резултат на членството ни в ЕС ще се появи някаква сила, която ще налива знания в главите на тези, които така или иначе не желаят това.
Много е ясно, че говоря за амбициозните млади хора, които сега имат доста повече възможности за обучение и реализация.
Не сравнявай България и Швейцария що се касае до членството в НАТО.
Ние нямаме банките на Швейцария.
Пример за това за което говоря е неутралитетът на Швейцария през ВСВ.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеКрим е черноморският флот на Русия , от там изход в средиземно море, то там целия арабски свят ...как не виждаш не знам....
Comment
-
Надали някой от силно критикуващите ЕС ще си направи труда да прочете безпристрастно следващата статия, но да опитам все пак. В нея има зададени прости и ясни въпроси- дали ще искате да оборите тезата и констатацията на авторката, без да я определяте като личност или да определяте какъв и на кой е сайта?
Европейският съюз е виновен
http://www.webcafe.bg/id_1935999944_...ayuz_e_vinoven
SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеНе знам колко е голям черноморския флот на Русия, но той не може да напуска Черно море без разрешението на Турция. Дълги години корабите на СССР не можеха да плават извън Черно море и не можеха в него да влизат кораби от Средиземно море. Сега Турция позволява на руските кораби да минават през Босфора, но във връзка с референдума Ердоган каза, че може да преразгледат този въпрос. Тоест, сериозен руски кораб не може да влезе в Черно море, защото може никога да не излезе оттам.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеНе знам колко е голям черноморския флот на Русия, но той не може да напуска Черно море без разрешението на Турция. Дълги години корабите на СССР не можеха да плават извън Черно море и не можеха в него да влизат кораби от Средиземно море. Сега Турция позволява на руските кораби да минават през Босфора, но във връзка с референдума Ердоган каза, че може да преразгледат този въпрос. Тоест, сериозен руски кораб не може да влезе в Черно море, защото може никога да не излезе оттам.Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеСлед като разбрах вчера, че руските учители и лекари получават заплати между 2000 и 3000$, изобщо вече не се учудвам защо Крим искат да са към Русия, още повече ако са разбрали, че нашите български европейски заплати за същите професии са между 200 и 300 евро, след 20г. демокрация и членство в ЕС.
Иначе руските учители взимат и повече пари средно, но само ако работят в САЩ или някои страни от ЕС. Важно е това уточнение.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеТова сигурно е достоверна информация от сайта пропаганда.ру. Няма как средната учителска заплата в да бъде между 2000 и 3000 долара в страна с БВП на глава от населението 14 000 долара. Няма откъде да дойдат тези пари. Лекарските заплати е безсмислено да коментираме. В България има лекари с многократно по-високи заплати. Важното е средната лекарска заплата колко е.
Иначе руските учители взимат и повече пари средно, но само ако работят в САЩ или някои страни от ЕС. Важно е това уточнение.....
Аз познавам възпитателка в детска градина , която цяло лято си изкарва на морето тука, като всеки ден е по заведенията вечер, вярно през деня си купува храната от супермаркетите, но пак казвам изкарва минимум 2 месеца тука, а сега в файсбука ми беше написала че от детската градина (държавна) ги пращат на паролимпиадата за 2 седмици......
Прави си изводите......Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеРадой Ралин, пропаднал тип с циничен език. Захари Стоянов има някои напъни ама в мисленето не от най-способните.
Ти досега абсолютно всички, които са против Русия или против социализма ги обяви за ненормални, заблудени, идиоти, циници и т.н. Включително и Захари Стоянов и Любен Каравелов. Никога няма да има никакво обединение с такива долни хора като тебе.
Значи ти отиде да изкарваш долари и сега плюеш по страната, която ти дава прехраната. Това е безкрайно долно. Защо отиде в такава пропаднала държава да живееш като не е хубаво там.
---------- Post added at 18:32 ---------- Previous post was at 18:25 ----------
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеТрябва да те прекръстим на БВП тебе....
Аз познавам възпитателка в детска градина , която цяло лято си изкарва на морето тука, като всеки ден е по заведенията вечер, вярно през деня си купува храната от супермаркетите, но пак казвам изкарва минимум 2 месеца тука, а сега в файсбука ми беше написала че от детската градина (държавна) ги пращат на паролимпиадата за 2 седмици......
Прави си изводите......
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеВиждаш ли колко си ограничен. Аз имам познати и социалисти и русофили и никога не съм ги смятал за глупави или пропаднали. Просто приемам, че имаме различни възгледи по определени въпроси.
Ти досега абсолютно всички, които са против Русия или против социализма ги обяви за ненормални, заблудени, идиоти, циници и т.н. Включително и Захари Стоянов и Любен Каравелов. Никога няма да има никакво обединение с такива долни хора като тебе.
Значи ти отиде да изкарваш долари и сега плюеш по страната, която ти дава прехраната. Това е безкрайно долно. Защо отиде в такава пропаднала държава да живееш като не е хубаво там.
---------- Post added at 18:32 ---------- Previous post was at 18:25 ----------
Не си прави каквито и да било изводи от частен случайОсел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеНадали някой от силно критикуващите ЕС ще си направи труда да прочете безпристрастно следващата статия, но да опитам все пак. В нея има зададени прости и ясни въпроси- дали ще искате да оборите тезата и констатацията на авторката, без да я определяте като личност или да определяте какъв и на кой е сайта?
Европейският съюз е виновен
http://www.webcafe.bg/id_1935999944_...ayuz_e_vinoven
1 Европа след еврото и след кризата вече изобщо не е същата.
2. Преди две седмици се срещах с двама белгийци предприемачи, които са толкова отчаяни от собствената си страна и от почити, непосилното бреме което им е слжила напоследък на раменете. Представяте ли си те искат да дойдат да правят малък бизнес тук. Ок, аз знам че ще се сблъскат в един момент с непреодолимата бюрократична машина, и много бързо ще се разочароват. Но самият факт, че им минават подобни неща през ума е достатъчно красноречив
3. От няколко години работя за един гражданин на ЕС който е с доста стабилен професионален а от там и финансов фундамент, по мои груби сметки само за последните 4 години е инвестирал или изхарчил шест цифрена сума в Б-я. Постоянният му адрес на пребиваване е в Б-я. Въпреки всички лудости с които се сблъсква тук, всеки път когато се заговорим за бита и за дребните човешки проблеми той завършва с думите:
"Вие не знаете какво съкровище притежавате тук, не разбирам защо постоянно го разрушавате."
А той живее и работи почити постоянно в Западна Европа, а сега е в Скандинавия. Тръгна натам със свито сърце защото не можеше да си представи че няма да може да си позволява да излезе със съпругата си в края на седмицата на ресторант. А той е свикнал с това и за него това е нещо което е в реда на нещата.
Някой от колегите беше пуснал един украински филм за ЕС. Направих си труда и него да изгледам, това е самата истина... това което е показано във филма се случва на обикновените хора там. Финансовите окови които са им наложени са по здрави от железни, ако имаха такива. Няма мърдане...
Виждал съм го и в предишната холандска фирма за която работех, как колегите ми брояха всяка стотинка и се натискаха по двама, трима когато съм при тях в командировка да ме извеждат на обяд и вечеря, защото фирмата плаща. Виждал съм и как като дойдат тук в Б-я се пренасят пак изцяло на наша издръжка (която естествено идваше от бюджета на компанията) и целите им командировъчни се скатават.
Та въпросният гражданин на ЕС иска да живее в Б-я представяте ли си... Същото е положението и с Украина (до скоро) Мой приятел там работеше за шведска комания и шефовете му искаха да се местят да живеят с целите си семейства в Харьков представяте ли си? Е сигурно вече не искат де
Eй това ме кара да си мисля, че много скоро ще имаме едни други посоки на емиграцията.
4 Питам Ви аз колега дали Милена Фучаджиева си е направила труда да провери фактите около изпращането на тези 20 годишни момичета в трудов лагер? Според вас колега дали знае кой е ищеца по делото срещу тези момичета?
Ако сте любопитен мога и да Ви кажа... църковното настоятелство! Осъдени са защото са осквернили църковен храм. Също така техническата експертиза е доказала, че политическите лозунги в клипчето заради което са осъдени, са добавени в последствие! Задавате ли си въпроса защо?
Такива са фактите, които нито една медия тук в Б-я не си направи труда да изнесе. Обаче иначе Путин ги тикнал зад решетките ... това се внушаваше. Ето дори Фучаджиева се е поддала. Самият Путин разказваше за това в едно неформално интервю на тази тема, обаче никой не си направи труда да го публикува в Б-я
Всичко това което Авторката казва за Русия е верно, само, че за преди 15 години. В момента в Русия нещата се променят и то с много бързи темпове, дори и аз не мога да повярвам колко бързо вървят напред и не разбирам от къде извадиха този потенциал.
5 Образованието на децата... Колега, бил съм в техен университет и съм работил с колеги от западна Европа. Не смятам, че нашето образование е било по лошо, смятам, че по нищо не им отстъпваме! Затова и ни търсят защото сме евтини, непретенциозни и се справяме със ситуации които при тях се решават обикновено с много пари. Това лично мен ме обижда, но за съжаление, ние сме позволили това отношение и не знам дали това вече може да се поправи.
И още един въпрос имам, гледам по цял ден тука пишат колегите...
Колеги, вие защо не работите през деня ами пишете по форумите? Как очаквате да се отлепим от дъното когато всички висят в нета и никой не работи? То не че и аз не хвърлям по някое око от време на време, ама това обикновено е в обедната почивка или малко преди нея. И почити никога нямам време да прегледам всичко още по малко пък да отговоря.
Не искам никого да обвинявам в нищо, ама това е личното ми мнение, че малко се работи в Б-я затова и сме в това състояние, никой не ни е виновен нито крадливите политици нито, разните там "олигарси" просто малко се работи и повече гледаме да се оплакваме.
А децата е ясно защо толкова много я закъсаха, на никой не му трябва хубав "материал", ако са умни, няма да могат да възпроизвеждат сегашното статукво.Last edited by fade; d.m.y г., 22:49.
Comment
Comment