Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    http://vbox7.com/play:361bd641 Този ми е любимият.
    Гледах Миг 29 ОВТ на живо преди няколко години. Верно уникална машина като авионика. Обаче видях и Тайфун и Грипен на живо... също много боеспособни машини. На всичкото отгоре Миг-а беше само демонстратор (т.е. доста олекотен) а Тайфуните и Грипените бяха дошли направо от Либия и се справяха не по зле с повечето фигури! Ся лошото беше че в Мига не можах да се снимам ама пък за сметка на това се снимах в Тайфна и до Месершмита БФ 9. Американците разбира се не си позволиха да се излагат с F-16
    Last edited by fade; d.m.y г., 20:50.
    Have A Nice Day
    o/_______\o
    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
    []=о===о=[]

Comment

• И когато говорим за ВВС нека добавим следните данни:

Руска федерация - общ брой летателни апарати около 4 500.
      САЩ - общ брой летателни апарати около 15 000.

На това му се казва не три в едно, а три към едно.

---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:48 ----------

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
      Гледах Миг 29 ОВТ на живо преди няколко години. Верно уникална машина като авионика. Обаче видях и Тайфун и Грипен на живо... също много боеспособни машини. На всичкото отгоре Миг-а беше само демонстратор (т.е. доста олекотен) а Тайфуните и Грипените бяха дошли направо от Либия!
      СУ 37 е несравним с МИГ 29, но Русия няма средства да се въоръжи достатъчно с него.

---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:49 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Когато говорим за военен потенциал, ядреният такъв следва да се изключи от сметките.
      Фактите говорят, че притежанието на ядрен потенциал далеч не означава добра боеспособност в една конвенционална война и далеч не е залог за успех.
      Примери, колкото щеш.
      Точно това имам предвид.
      Но кой може да изключи варианта, притиснатия в ъгъла плъх да ти скочи в лицето, рискувайки всичко.
      За пореден път аз влизам в бой.
      Последният истински сега предстои.
      За такъв ден живей.
      За такъв ден умри.

Comment

• Ами то хубаво 3:1 ама как ще ги закарат тия 3:1 на другият край на света? Се си мисля че няма да е мноо лесно.
        ...
        Ами те са и различен клас тия самолети колега много добре ми е известно, просто авиониката им аналогична!
        Ако не знаете за какво говоря по добре проверете какво точно представлява модикацията ОВТ
        ...
        Ми колега ecotronic и Maximus във филмите баш на това е наблегнато, че не всичко е в големите бюджети, по добре ги гледайте ако имате време и тогава можем да дискутираме.

А да и да не забравя накрая, Немските тигри през WWII са имали радиостанции, хидравлика, по дбела броня и още хиляди преимущества пред Т34... предполагам че никой няма да спори кой кого е победил нали!
        Have A Nice Day
        o/_______\o
        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
        []=о===о=[]

Comment

• Колеги пропуснахте да отбележите много важен фактор. Руснаците не са тръгнали да превземат САЩ, въоръжението им е предимно отбранително, което значи ПВО - което няма равни, самолетоносачите са ефективни единствено ако се напада малка държава която не располага със съвременно ПВО. Колко от тях ще стигнат до позиция да атакуват е друг въпрос , понеже руските подводници са някъде там... и са много
          И още нещо много важно, цената на оръжията .... Вземете един F-22 и едно СУ 37 и им сравнете цените.....
          Имаше едни супер съвременни американски ракети които са много ефективни..... но 10 от тях струват 1млрд ......
          Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
            Ами то хубаво 3:1 ама как ще ги закарат тия 3:1 на другият край на света? Се си мисля че няма да е мноо лесно.
            ...
            Ами те са и различен клас тия самолети колега много добре ми е известно, просто авиониката им аналогична!
            Ако не знаете за какво говоря по добре проверете какво точно представлява модикацията ОВТ
            ...
            Ми колега ecotronic и Maximus във филмите баш на това е наблегнато, че не всичко е в големите бюджети, по добре ги гледайте ако имате време и тогава можем да дискутираме.

А да и да не забравя накрая, Немските тигри през WWII са имали радиостанции, хидравлика, по дбела броня и още хиляди преимущества пред Т34... предполагам че никой няма да спори кой кого е победил нали!
            Германия не е воювала само със СССР, нека не правим подобни аналогии.
            И нека не забравяме в каква информационна, дигитална и високотехнологична среда ще се воюва сега, а там Русия е много назад. Не като развитие, а като обезпечаване на всяка военна единица, дори и обикновения войник.
            За такъв ден живей.
            За такъв ден умри.

Comment

• Колега Fade, отдавна съм отвикнал да градя мирогледа си на базата на евтини научно популярни, сензационни или пропагандни материалчета.
              В хода на житейската си практика съм имал достатъчно време да се запозная макар и с косвени обстоятелства върху, които да си изградя доста по-правдива представа за нещата.
              Няма да се впускам в дълги обяснения и доказателства.

Ще кажа най-важното:

Ноу-хау - то и технологиите живеят и се развиват на запад от нас.

А какво означава това и каква е връзката с военния потенциал, всеки сам може да прецени.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                Колеги пропуснахте да отбележите много важен фактор. Руснаците не са тръгнали да превземат САЩ, въоръжението им е предимно отбранително, което значи ПВО - което няма равни, самолетоносачите са ефективни единствено ако се напада малка държава която не располага със съвременно ПВО. Колко от тях ще стигнат до позиция да атакуват е друг въпрос , понеже руските подводници са някъде там... и са много
                И още нещо много важно, цената на оръжията .... Вземете един F-22 и едно СУ 37 и им сравнете цените.....
                Имаше едни супер съвременни американски ракети които са много ефективни..... но 10 от тях струват 1млрд ......
                Проблемът на Русия е прост и той е, че е ужасно по-бедна от САЩ.
                Колкото и да съм смотан, ако съм по-богат от теб, шансовете ми да те "смачкам" са в пъти повече в моя полза.
                Такъв е глобалният икономически модел. Простичко е.
                За такъв ден живей.
                За такъв ден умри.

Comment

• Първоначално публикувано от Maximus Покажи съобщение
                  Проблемът на Русия е прост и той е, че е ужасно по-бедна от САЩ.
                  Колкото и да съм смотан, ако съм по-богат от теб, шансовете ми да те "смачкам" са в пъти повече в моя полза.
                  Такъв е глобалният икономически модел. Простичко е.
                  Русия не е по бедна от САЩ, не и ако се наложи , всички ще ядат камъни и пръст но ще сглобяват самолети и танкове, а за всеки американски войник трябва да се създадат условия за комфортна война ....

Вие по добре мислете къде ще копаме бункери
                  Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:48 ----------

СУ 37 е несравним с МИГ 29, но Русия няма средства да се въоръжи достатъчно с него.

---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:49 ----------

В грешка си.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                      всички ще ядат камъни и пръст
                      Глупусти! Ще ядат сомове!
                      Май забравяте че САЩ са натовска страна. Хубаво правите прогнози, ама....

Пряк военен конфликт е малко вероятен.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение

Чул те господ Защото ако руснаците си взривят ядрения арсенал на своя собствена територия.... пак сме заминали всичките

Comment

• Пряк военен конфликт няма да има.
                          Основно поради 2 причини:

1 - Няма законови предпоставки за такъв.
                          2 - Всеки от потенциалните участници в такъв конфликт си дава ясна сметка, какво означава това.

Но това не пречи ние да си бърборим кой е по-по-най

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            В грешка си.
                            За кое от двете твърдения?

---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:28 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Пряк военен конфликт няма да има.
                            Основно поради 2 причини:

1 - Няма законови предпоставки за такъв.
                            2 - Всеки от потенциалните участници в такъв конфликт си дава ясна сметка, какво означава това.

Но това не пречи ние да си бърборим кой е по-по-най
                            Много войни са започвали без законови предпоставки.
                            Всички войни са започвали без да е имало ясна сметка за последствията.
                            За такъв ден живей.
                            За такъв ден умри.

Comment

За кое от двете твърдения?
                              Просто си в грешка

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение

САЩ не е част от НАТО.
                                НАТО е част от воената сила на САЩ.
                                За такъв ден живей.
                                За такъв ден умри.

Comment

Working...
                                X