Първоначално публикувано от dimitar_vd62
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Армия от платени тролове брани БСП в мрежата
Collapse
X
-
Last edited by fade; d.m.y г., 20:50.
-
И когато говорим за ВВС нека добавим следните данни:
Руска федерация - общ брой летателни апарати около 4 500.
САЩ - общ брой летателни апарати около 15 000.
На това му се казва не три в едно, а три към едно.
---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:48 ----------
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеГледах Миг 29 ОВТ на живо преди няколко години. Верно уникална машина като авионика. Обаче видях и Тайфун и Грипен на живо... също много боеспособни машини. На всичкото отгоре Миг-а беше само демонстратор (т.е. доста олекотен) а Тайфуните и Грипените бяха дошли направо от Либия!
---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:49 ----------
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКогато говорим за военен потенциал, ядреният такъв следва да се изключи от сметките.
Фактите говорят, че притежанието на ядрен потенциал далеч не означава добра боеспособност в една конвенционална война и далеч не е залог за успех.
Примери, колкото щеш.
Но кой може да изключи варианта, притиснатия в ъгъла плъх да ти скочи в лицето, рискувайки всичко.За пореден път аз влизам в бой.
Последният истински сега предстои.
За такъв ден живей.
За такъв ден умри.
Comment
-
Ами то хубаво 3:1 ама как ще ги закарат тия 3:1 на другият край на света? Се си мисля че няма да е мноо лесно.
...
Ами те са и различен клас тия самолети колега много добре ми е известно, просто авиониката им аналогична!
Ако не знаете за какво говоря по добре проверете какво точно представлява модикацията ОВТ
...
Ми колега ecotronic и Maximus във филмите баш на това е наблегнато, че не всичко е в големите бюджети, по добре ги гледайте ако имате време и тогава можем да дискутираме.
А да и да не забравя накрая, Немските тигри през WWII са имали радиостанции, хидравлика, по дбела броня и още хиляди преимущества пред Т34... предполагам че никой няма да спори кой кого е победил нали!
Comment
-
Колеги пропуснахте да отбележите много важен фактор. Руснаците не са тръгнали да превземат САЩ, въоръжението им е предимно отбранително, което значи ПВО - което няма равни, самолетоносачите са ефективни единствено ако се напада малка държава която не располага със съвременно ПВО. Колко от тях ще стигнат до позиция да атакуват е друг въпрос , понеже руските подводници са някъде там... и са много
И още нещо много важно, цената на оръжията .... Вземете един F-22 и едно СУ 37 и им сравнете цените.....
Имаше едни супер съвременни американски ракети които са много ефективни..... но 10 от тях струват 1млрд ......Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеАми то хубаво 3:1 ама как ще ги закарат тия 3:1 на другият край на света? Се си мисля че няма да е мноо лесно.
...
Ами те са и различен клас тия самолети колега много добре ми е известно, просто авиониката им аналогична!
Ако не знаете за какво говоря по добре проверете какво точно представлява модикацията ОВТ
...
Ми колега ecotronic и Maximus във филмите баш на това е наблегнато, че не всичко е в големите бюджети, по добре ги гледайте ако имате време и тогава можем да дискутираме.
А да и да не забравя накрая, Немските тигри през WWII са имали радиостанции, хидравлика, по дбела броня и още хиляди преимущества пред Т34... предполагам че никой няма да спори кой кого е победил нали!
И нека не забравяме в каква информационна, дигитална и високотехнологична среда ще се воюва сега, а там Русия е много назад. Не като развитие, а като обезпечаване на всяка военна единица, дори и обикновения войник.За пореден път аз влизам в бой.
За такъв ден живей.
За такъв ден умри.
Comment
-
Колега Fade, отдавна съм отвикнал да градя мирогледа си на базата на евтини научно популярни, сензационни или пропагандни материалчета.
В хода на житейската си практика съм имал достатъчно време да се запозная макар и с косвени обстоятелства върху, които да си изградя доста по-правдива представа за нещата.
Няма да се впускам в дълги обяснения и доказателства.
Ще кажа най-важното:
Ноу-хау - то и технологиите живеят и се развиват на запад от нас.
А какво означава това и каква е връзката с военния потенциал, всеки сам може да прецени.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеКолеги пропуснахте да отбележите много важен фактор. Руснаците не са тръгнали да превземат САЩ, въоръжението им е предимно отбранително, което значи ПВО - което няма равни, самолетоносачите са ефективни единствено ако се напада малка държава която не располага със съвременно ПВО. Колко от тях ще стигнат до позиция да атакуват е друг въпрос , понеже руските подводници са някъде там... и са много
И още нещо много важно, цената на оръжията .... Вземете един F-22 и едно СУ 37 и им сравнете цените.....
Имаше едни супер съвременни американски ракети които са много ефективни..... но 10 от тях струват 1млрд ......
Колкото и да съм смотан, ако съм по-богат от теб, шансовете ми да те "смачкам" са в пъти повече в моя полза.
Такъв е глобалният икономически модел.Простичко е.
За пореден път аз влизам в бой.
За такъв ден живей.
За такъв ден умри.
Comment
-
Първоначално публикувано от Maximus Покажи съобщениеПроблемът на Русия е прост и той е, че е ужасно по-бедна от САЩ.
Колкото и да съм смотан, ако съм по-богат от теб, шансовете ми да те "смачкам" са в пъти повече в моя полза.
Такъв е глобалният икономически модел.Простичко е.
Вие по добре мислете къде ще копаме бункериОсел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Maximus Покажи съобщение
---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:48 ----------
СУ 37 е несравним с МИГ 29, но Русия няма средства да се въоръжи достатъчно с него.
---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:49 ----------
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениевсички ще ядат камъни и пръст
Май забравяте че САЩ са натовска страна. Хубаво правите прогнози, ама....
Пряк военен конфликт е малко вероятен.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеГлупусти! Ще ядат сомове!
Пряк военен конфликт е малко вероятен.Защото ако руснаците си взривят ядрения арсенал на своя собствена територия.... пак сме заминали всичките
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Пряк военен конфликт няма да има.
Основно поради 2 причини:
1 - Няма законови предпоставки за такъв.
2 - Всеки от потенциалните участници в такъв конфликт си дава ясна сметка, какво означава това.
Но това не пречи ние да си бърборим кой е по-по-най
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеВ грешка си.
---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:28 ----------
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПряк военен конфликт няма да има.
Основно поради 2 причини:
1 - Няма законови предпоставки за такъв.
2 - Всеки от потенциалните участници в такъв конфликт си дава ясна сметка, какво означава това.
Но това не пречи ние да си бърборим кой е по-по-най
Всички войни са започвали без да е имало ясна сметка за последствията.За пореден път аз влизам в бой.
За такъв ден живей.
За такъв ден умри.
Comment
-
Първоначално публикувано от Maximus Покажи съобщениеЗа кое от двете твърдения?Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеГлупусти! Ще ядат сомове!
Пряк военен конфликт е малко вероятен.
НАТО е част от воената сила на САЩ.За пореден път аз влизам в бой.
За такъв ден живей.
За такъв ден умри.
Comment
Comment