Ти сигурно говориш за тия дето отиват да берат ягоди в Гърция ...щото съм бил в много села , където като искам да си купя кола и ме питат дали да е "оригинално" - защо ли?!?!?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Армия от платени тролове брани БСП в мрежата
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеОлелее... с такива икономисти напоследък, че и учили по 6.5 години, човек да го е страх да отиде на лекар!Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеХайде нещо малко по-paзлично, въпреки че има връзка с това което коментираме.
http://www.segabg.com/article.php?id=689690
Само държавния дълг на САЩ е около 16 % от общия световен дълг, който най-вероятно включва и държавния и частния дълг заедно.Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеПроизвеждат бе, 70% от БВП са услуги един вид надути балони. Тези 16% са само държавния дълг, частният е почти още толкова.
Oпа, частният дълг е около 38 трилиона или повече от два пъти размера на държавния дълг. Абе Никалай, докога ще правиш такива аджамийски сметки.
Значи като ударим чертата излиза че държавният и частният дълг на САЩ е около 65% от общия световен дълг. Пък дори да имат 20% от световния БВП, което малко относително защото там има много услуги с изкуствено надути стойности.
http://truth-out.org/opinion/item/14...estroy-america
Comment
-
Хайде още малко инфо на който му се чете и една графичка от 2010. Сега сме 2014 и стойностите не са намалели, напротив увеличили са се.
http://mobile.bloomberg.com/news/201...nts-binge.html
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеОбаче аз не съм русофил, не съм американофил, не съм никакъв фил. Учил съм 6,5 години икономика, за разлика от теб и затова съм напълно наясно колко смешни са твоите "сметки".
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеКакво точно доказателство трябва да бъде този линк колега? Посочете цифри и то преди 1980 година за двете системи! Да видим колко толкова сме били по изостанали чак. Казах ви прочете статията на FP
Пък иначе верно една система ме накара да си обърна на 180градуса мирогледа, но тя за съжаление не онази за която се опитвате да намекнете. Напротив при онази система за малко не ме изкл от Училище и Комсомола защото нарекох един комсомолски секретар празна кратуна и още ред други епитети и без малко не му счупих ръката когато се опита да свали символът за това, че съм кръщаван православен християнин от врата ми!
Като съвременник предполагам знаете какво означаваше това и колко смелост се искаше в провинциално училище да носиш подобно нещо.
Така че малоумните ви заключения за промити мозъци са ми през ...
---------- Post added at 18:46 ---------- Previous post was at 18:29 ----------
Не съм съгласен колега, това беше един глупав апаратчик, който хвърляйки страната в дълбокото беше решил че тя ще се научи да плува лесно... само на базата на добри пожелания и гол словесен ентусиазъм.
Да ама НЕ!
Затова и ме боли фара какво мислят разни форумни капацитети, пък дори и говорещи на "вие".
Цифри е безсмислено да се хвърлят на седенката тук. Само ще кажа, че средната заплата според НСИ /на социалистическа България/ през 1989г. достига 200 лева и няколко стотинки. Официалният курс долар/лев на БНБ по същото време е 1,80 лева. Пазарният курс е 7 лева за долар. Всеки да си прави изчисленията.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеОпа, от къде го извади този пазарен курс на долара през 1989г.
През 1980 - та този курс беше около 2,5 лв / USD а по време на възродителния процес скочи на 7 - 8 лв.
Това беше реалния курс. Всичко друго беше раздувки на хартия.
---------- Post added at 23:42 ---------- Previous post was at 23:39 ----------
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеОфициалният беше 1 долар за 1 лев.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеВиж сега, аз съм наясно какво знам и мога защото съм започнал с 300 лева и съм създал 20 работни места. Да, не са 250к като Орешарски, ама са напълно реални. Проверил съм какво съм научил в университета и в живота и отдавна съм видял, че мнозинството от прогнозите и очакванията ми са се сбъднали.
Затова и ме боли фара какво мислят разни форумни капацитети, пък дори и говорещи на "вие".
Цифри е безсмислено да се хвърлят на седенката тук. Само ще кажа, че средната заплата според НСИ /на социалистическа България/ през 1989г. достига 200 лева и няколко стотинки. Официалният курс долар/лев на БНБ по същото време е 1,80 лева. Пазарният курс е 7 лева за долар. Всеки да си прави изчисленията.
Относно 20 те работни места и стартовите 300 лева... без коментар
Всички знаят градската легенда за Рокфелер дето намерил ябълка...
Ще ме прощавате ама ще си позволя да изразя съмнения в тия ваши твърдения, особенно като слушам наивистичните Ви схващания за света, а да не говорим пък за професионалнати Ви компетентност по икономика.
С последното твърдение за пазарен курс по време на социализма, пък съвсем се изложихте. Това е курс на черно и той до голяма степен е спекулативен в слествие на това, че не можеше да се закупи валута свободно.
Само едно нещо не разбрах, защо отговаряте на моите постове които са насочени към друг участник в дискусията? Колега да не би да страдате от някакъв особен вид виртуална шизофрения и да ми се изявявате тук с два псевдонима... ако е така Ви съветвам да потърсите професионална помощ от психолог
---------- Post added at 23:57 ---------- Previous post was at 23:56 ----------
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеОпа, от къде го извади този пазарен курс на долара през 1989г.
Официалният беше 1 долар за 1 лев.
Имам доказателство, че това не е така!
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВероятно става въпрос за курса "на черно" на който реално можеше да се сдобиеш със зелените банкноти.
През 1980 - та този курс беше около 2,5 лв / USD а по време на възродителния процес скочи на 7 - 8 лв.
Това беше реалния курс. Всичко друго беше раздувки на хартия.
---------- Post added at 23:42 ---------- Previous post was at 23:39 ----------
Ти купувал ли си долари по официалния курс? И къде?
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеЗначи не е бил пазарният курс ами някакъв си спекулантски определян от някакви си тарикати на черния пазар.
Това беше реалната равностойност, която трябваше да заплати един простосмъртен за да се сдобие с долари в онези времена.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеВиж сега, аз съм наясно какво знам и мога защото съм започнал с 300 лева и съм създал 20 работни места. Да, не са 250к като Орешарски, ама са напълно реални. Проверил съм какво съм научил в университета и в живота и отдавна съм видял, че мнозинството от прогнозите и очакванията ми са се сбъднали.
Цифри е безсмислено да се хвърлят на седенката тук. Само ще кажа, че средната заплата според НСИ /на социалистическа България/ през 1989г. достига 200 лева и няколко стотинки. Официалният курс долар/лев на БНБ по същото време е 1,80 лева. Пазарният курс е 7 лева за долар. Всеки да си прави изчисленията.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
http://www.youtube.com/watch?v=Lxh9sdwzYX0 - По тематаОсел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеhttp://www.youtube.com/watch?v=Lxh9sdwzYX0 - По темата
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment