Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    Това сигурно е достоверна информация от сайта пропаганда.ру. Няма как средната учителска заплата в да бъде между 2000 и 3000 долара в страна с БВП на глава от населението 14 000 долара. Няма откъде да дойдат тези пари. Лекарските заплати е безсмислено да коментираме. В България има лекари с многократно по-високи заплати. Важното е средната лекарска заплата колко е.
    Иначе руските учители взимат и повече пари средно, но само ако работят в САЩ или някои страни от ЕС. Важно е това уточнение.
    Николай, жена ми се отказа от 150000 долара годишна заплата на платформа в Каспийско море защото прецени а и се отказа че работата не е за жена.Неин колега отиде.Това преди три години и половина, когато работеше по проект за руска фирма.Ако можех аз да я свърша, щях да отида.Но уви не съм учил толкова.Та оттогава поддържа контакти с руски фирми и приятели и ще имаш много здраве с твоя БВП.

Та да допълня, тая госпожа да иде в Русия първо и после да пише.
    Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 19:08.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Виждаш ли колко си ограничен. Аз имам познати и социалисти и русофили и никога не съм ги смятал за глупави или пропаднали. Просто приемам, че имаме различни възгледи по определени въпроси.:
      За Радой Ралин имам лични впечатления и знам за какво говоря. Просто го използваха като удобния дисидент по онова време. Захари Стоянов няма някакви значителни научни трудове солидни образование международен авторитет че да смятаме че всичко каквото е казал е единственото правилно становище.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        Захари Стоянов няма някакви значителни научни трудове солидни образование международен авторитет че да смятаме че всичко каквото е казал е единственото правилно становище.
        Не само Захари Стоянов е писал по тая тема,но май ти въпреки,че си много умен си чел малко....
        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
          И още един въпрос имам, гледам по цял ден тука пишат колегите...
          Колеги, вие защо не работите през деня ами пишете по форумите? Как очаквате да се отлепим от дъното когато всички висят в нета и никой не работи?
          Не искам никого да обвинявам в нищо, ама това е личното ми мнение, че малко се работи в Б-я затова и сме в това състояние, никой не ни е виновен нито крадливите политици нито, разните там "олигарси" просто малко се работи и повече гледаме да се оплакваме.
          А децата е ясно защо толкова много я закъсаха, на никой не му трябва хубав "материал", ако са умни, няма да могат да възпроизвеждат сегашното статукво.
          Тук съм съгласен на 100%. Не може да седиш по цял ден във форумите и после да се оплакваш, че ти е ниска заплатата.
          За образованието също съм съгласен, че прости и неуки хора се манипулират по-лесно и може би затова управляващите не искат да инвестират в образованието. Това си е така още отпреди 1989г. Днес си говорихме във фирмата, че още тогава имахме учители, които бяха без педагогическа подготовка и само отбиваха номер в час. Говорехме си за живота, а не за учебния материал. Днес положението е същото ако не и по-лошо. Назначават се разни хора щото нямат работа, а не защото стават за тази работа. Трябва просто да се вдигне бюджета за образование, за да имат мотивация хората да се занимават с тази професия.

За "оковите" в ЕС обаче не съм съгласен. Работата ми е свързана изцяло с хора от тези държави и моето впечатление е точно обратното. Поне за немците. Хората си ходят по ресторанти и ядат като разпрани. Ние когато ходим там, сме си взимали хапчета за бързо храносмилане защото там се яде наистина много и е проблем за стомаха. Не, че това е някакъв критерий за благосъстояние, но там определено си позволяват много повече неща, от нас.
          В Германия например няма коли под наем по-стари от 1 година. Щом като е така, значи хората могат да си го позволят. В Италия не е същия стандарт, въпреки че пак сравнение с България не може да става. Миналата година с жена ми ходихме в Милано и сме чакали за места в ресторантите. Личи си, че хората имат пари. Ако това им е кризата, дай боже и на нас такава криза един ден.
          2014: Deutschland über alles

Comment

Тук съм съгласен на 100%. Не може да седиш по цял ден във форумите и после да се оплакваш, че ти е ниска заплатата.
            За образованието също съм съгласен, че прости и неуки хора се манипулират по-лесно и може би затова управляващите не искат да инвестират в образованието. Това си е така още отпреди 1989г. Днес си говорихме във фирмата, че още тогава имахме учители, които бяха без педагогическа подготовка и само отбиваха номер в час. Говорехме си за живота, а не за учебния материал. Днес положението е същото ако не и по-лошо. Назначават се разни хора щото нямат работа, а не защото стават за тази работа. Трябва просто да се вдигне бюджета за образование, за да имат мотивация хората да се занимават с тази професия.

За "оковите" в ЕС обаче не съм съгласен. Работата ми е свързана изцяло с хора от тези държави и моето впечатление е точно обратното. Поне за немците. Хората си ходят по ресторанти и ядат като разпрани. Ние когато ходим там, сме си взимали хапчета за бързо храносмилане защото там се яде наистина много и е проблем за стомаха. Не, че това е някакъв критерий за благосъстояние, но там определено си позволяват много повече неща, от нас.
            В Германия например няма коли под наем по-стари от 1 година. Щом като е така, значи хората могат да си го позволят. В Италия не е същия стандарт, въпреки че пак сравнение с България не може да става. Миналата година с жена ми ходихме в Милано и сме чакали за места в ресторантите. Личи си, че хората имат пари. Ако това им е кризата, дай боже и на нас такава криза един ден.
            Тук съм съгласен.Работих в три фирми двете от които големи.Навсякъде се ходи на работа до обяд след обед е за часпром, след 15 часа се пие докато удари камбаната.Менъджърите се спускаха на незнам какъв принцип, но ако аз имах фирма не бих ги търпял и ден.Ма от опита ми в туристическия сектор мога да ти кажа че най желани последно бяха руснаците, българите и румънците, имат харчат.Румънците първо идваха с дачии април месец след три години идваха с нови коли посред сезона.Немците имат обаче не харчат, стиснати са.Сега не знам как е.Жена ми обиколи доста Европа по командировки, като цяло е с добри впечатления, не може и дума да става за сравнение с България, но общо взето не се изхвърлят като българите.Ся чак не така че парите изтичат между пръстите им, не че нямат.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              Николай, жена ми се отказа от 150000 долара годишна заплата на платформа в Каспийско море защото прецени а и се отказа че работата не е за жена.Неин колега отиде.Това преди три години и половина, когато работеше по проект за руска фирма.Ако можех аз да я свърша, щях да отида.Но уви не съм учил толкова.Та оттогава поддържа контакти с руски фирми и приятели и ще имаш много здраве с твоя БВП.

Та да допълня, тая госпожа да иде в Русия първо и после да пише.
              Това е пак частен случай. Аз познавам българи, които изкарват милиони и ходят редовно за по месец на Карибите. Това означава ли, че всички българи са милионери?!
              Колегата BLUE1 е дал по-напред информация от руски източник, където много ясно ги пише средните заплати в сферата на медицинското обслужване в Русия.
              http://medportal.ru/mednovosti/news/2013/08/22/125pay/

Всеки сам може да ги пресметне в лева и да прецени колко високи са доходите там.
              Ето калкулатор, който смята в реално време за по-лесно.
              http://www.reuters.com/finance/currencies

средняя зарплата врача в России теперь составляет 40,36 тысячи рублей
              1 578 лева
              Это составляет 140,2 процента от средней заработной платы по стране за первое полугодие 2013 года.
              Според моите бегли познания по руски средната заплата в Русия е 28 829 рубли или 1 126 лева. Ако бъркам е неволно.
              Среднемесячная заработная плата фармацевтов составила 22,6 тысячи рублей.
              883,26 лева.
              Медсестры теперь получают в среднем 22,5 тысячи рублей.
              879,77 лева.
              Среднемесячная заработная плата младшего медицинского персонала увеличилась на 18,7 процента и составляет теперь 12,5 тысячи рублей.
              488,53 лева.

На нефтена платформа принципно заплатите са много по-високи от средните за страната. Мисля, че е ясно защо. Пък и не казваш за каква работа на тази платформа става дума. Има работа общ работник, има и работа главен инженер, технолог или мениджър.

За това, че обвързвам средните доходи толкова директно с БВП, явно не съм прав. Връзката не е чак толкова директна, защото те имат грубо 2 пъти по-висок БВП на глава от населението от нас, а очевидно заплатите им не са 2 пъти по-високи от нашите. Ако прочетеш и коментарите под статията ще разбереш, че цифрите вероятно са и надути. Излиза, че заплатите им са сравними с нашите. Въпреки петрола и газа
              2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                Надали някой от силно критикуващите ЕС ще си направи труда да прочете безпристрастно следващата статия, но да опитам все пак. В нея има зададени прости и ясни въпроси- дали ще искате да оборите тезата и констатацията на авторката, без да я определяте като личност или да определяте какъв и на кой е сайта?

Европейският съюз е виновен

http://www.webcafe.bg/id_1935999944_...ayuz_e_vinoven
                Прочетох го!
                Писано от типична кучка, която хал-хабер си няма от носене на отговорност и борба за насъщния. Явно и в Европата не е бачкала нищо свястно, а само е гледала или чувала. Според нея, само цвета на кожата и онова между краката са нещата, които разделят хората. Пълна идиотщина. Аз не приемам еманципацията, защото уважавам жените. Всъщност много ги обичам. Ама да са жени, а не Паша Ангелина или някоя друга комисарка с 10 см клитор.
                И в Европа не се работи, колкото се говори.
                Казва, че двадесет годишни моми се пращат в трудови лагери, а не казва защо. Веднага ще ви кажа. Пращат ги там, защото ако ги пратят в затвора, където им е мястото, то от тях вече нищо няма да излезе.
                Никой не обсъжда присъединителния договор с европейския Съюз, а те са по- гадни и от Ньойския договор.
                Запомнете!
                В Европа ни имат за цигани и за нищо друго. Дори и тия, които живеят и работят у нас са на същото мнение. Те се гнусят от нас и ето за това не понясям, когато някой ибрикчия се разтапя да ги възхвалява.
                Те издигнаха криминалния контингент и му дадоха на воля да съсипват държавата ни и да плюскат на воля това, което бащите и дедите ни са градили и пестили векове.
                Кой знае защо, имам доста приятели и руснаци и украинци и белоруси, но нито един американец. Нито един французин, въпреки, че носа 25% френска кръв. Дори и тъпите италианци са ми се надували.
                Единствените места, където съм се чувствувал добре са Русия и Турция.
                И не ми хвалете Италия. Това е място, където имат много неща, но нямат най-важното. Няма живот там,
                Арестували са ни карабинери, защото в 22:30 не сме си били легнали, а се разхождаме по Милано. В кафенетата са само табуретки, за да не се заседяваш и на петата минута ти носят сметката, като покана да се пръждосаш.
                Точно под натиска на емисарите се съсипа стопанствотони. Нарязаха се тракторите и комбайните, а стадата с породисти животни се изклаха.
                Не ми се продължава и ще си нарежа сам една салата, защото така показвам уважението към жена си, която е уморена, а не с валентинки...
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• По добре да се гледа какво може да се купи с тези пари на конкретното място и какви са таксите по основни нужди за бита.
                  Точно от това се оплакват най-много Европейците, че им налагат непосилни такси и данъци в последно време и, че всичко е поскъпнало ужасно!
                  Имам някакво натрапчиво усещане че те в момента са пред срива който претърпя Социализма в началото на 80 те.
                  Гледам ги и как работят на някой места там... също като при социализма в последните му години. Размятат се едни безсмислени мейли със съседната стая, всеки се усуква и гледа как да прехвърли на някой друг работата... ей такива неща.
                  Ама може пък аз да съм попаднал на такива, места...не знам.
                  Last edited by fade; d.m.y г., 20:20.
                  Have A Nice Day
                  o/_______\o
                  (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                  []=о===о=[]

Comment

По добре да се гледа какво може да се купи с тези пари на конкретното място и какви са таксите по основни нужди за бита.
                    Точно от това се оплакват най-много Европейците, че им налагат непосилни такси и данъци в последно време и, че всичко е поскъпнало ужасно!
                    Имам някакво натрапчиво усещане че те в момента са пред срива който претърпя Социализма в началото на 80 те.
                    Гледам ги и как работят на някой места там... също като при социализма в последните му години. Размятат се едни безсмислени мейли със съседната стая, всеки се усуква и гледа как да прехвърли на някой друг работата... ей такива неща.

Точно исках да помоля колегата да провери цената на бензина и комуналните услуги и данъците
                    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                      Единственият ти довод е иронията! Що не спретнеш един критичен анализ на Радой Ралин или Захари Стоянов?

Захари Стоянов е доста спорна личност.
                      За пореден път аз влизам в бой.
                      Последният истински сега предстои.
                      За такъв ден живей.
                      За такъв ден умри.

Comment

По добре да се гледа какво може да се купи с тези пари на конкретното място и какви са таксите по основни нужди за бита.
                        Това е така и е повсевместно.
                        Европа е затънала в данъци и такаси.
                        За какво мислите, че строят магистрали у нас.
                        Само да ги завършат и ще сложат тоол таксите веднага.
                        Пак някой ще плюска на нашия гръб.
                        И не сравнявайте заплатите в Русия с нашите по валутна стойност, а по това, което можеш да купиш.
                        Нашият народ студува и гладува, което не може да се каже за руснаците. Гледайте е ю туб клипове от Русия и в мизансцена ще видите, че стандарта им е съизмерим с нашия, но.....
                        Не видях някой да си е откачил радиаторите или някой да рови по кофите за боклук.
                        Само гледайте внимателно!!!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Това е пак частен случай. Аз познавам българи, които изкарват милиони и ходят редовно за по месец на Карибите. Това означава ли, че всички българи са милионери?!
                          Колегата BLUE1 е дал по-напред информация от руски източник, където много ясно ги пише средните заплати в сферата на медицинското обслужване в Русия.
                          http://medportal.ru/mednovosti/news/2013/08/22/125pay/

Всеки сам може да ги пресметне в лева и да прецени колко високи са доходите там.
                          Ето калкулатор, който смята в реално време за по-лесно.
                          http://www.reuters.com/finance/currencies

средняя зарплата врача в России теперь составляет 40,36 тысячи рублей
                          1 578 лева
                          Это составляет 140,2 процента от средней заработной платы по стране за первое полугодие 2013 года.
                          Според моите бегли познания по руски средната заплата в Русия е 28 829 рубли или 1 126 лева. Ако бъркам е неволно.
                          Среднемесячная заработная плата фармацевтов составила 22,6 тысячи рублей.
                          883,26 лева.
                          Медсестры теперь получают в среднем 22,5 тысячи рублей.
                          879,77 лева.
                          Среднемесячная заработная плата младшего медицинского персонала увеличилась на 18,7 процента и составляет теперь 12,5 тысячи рублей.
                          488,53 лева.

На нефтена платформа принципно заплатите са много по-високи от средните за страната. Мисля, че е ясно защо. Пък и не казваш за каква работа на тази платформа става дума. Има работа общ работник, има и работа главен инженер, технолог или мениджър.

За това, че обвързвам средните доходи толкова директно с БВП, явно не съм прав. Връзката не е чак толкова директна, защото те имат грубо 2 пъти по-висок БВП на глава от населението от нас, а очевидно заплатите им не са 2 пъти по-високи от нашите. Ако прочетеш и коментарите под статията ще разбереш, че цифрите вероятно са и надути. Излиза, че заплатите им са сравними с нашите. Въпреки петрола и газа
                          Инженер е по професия, тогава работеше с италианска фирма и руснаците предложиха тази работа, нещо като инспектор по качество на заварките, сертификатите са много скъпи.Не и правя реклама, просто давам пример че и там се вземат хубави пари.Не знам каква е тази статистика но моите познати работят за същите цифри в долари обаче.Разни професии.А и с тези с които съм го ворил коаго бях в туризма, цифрите още тогава не се връзват.Е не съм пряк свидетел да допуснем че ме лъжат - всички.

Comment

• Демокрацията в Украйна се развива добре.
                            Ако продължават така и голяма част от украинците ще искат при Путин.

http://www.youtube.com/watch?v=F5GeBpZ5VHY
                            За пореден път аз влизам в бой.
                            Последният истински сега предстои.
                            За такъв ден живей.
                            За такъв ден умри.

Comment

• То за това говореше Путин в оная пресконференция, дето я даде Адаша, ама кой да я гледа?!
                              А трябва!

Comment

• Първоначално публикувано от Maximus Покажи съобщение
                                Демокрацията в Украйна се развива добре.
                                Ако продължават така и голяма част от украинците ще искат при Путин.

http://www.youtube.com/watch?v=F5GeBpZ5VHY
                                Ха... ами този фарс който направиха така наречените Западни Демокрации... сами му я сложиха в ръцете на Путин! Сега ще има избори и една голяма част от хората ще гласуват за някое марионетно парламентче на Москва.
                                Със сигурност ще стане така! Този парламент ще направи страната федерална, пък вече по места то е ясно кой ще командва! Ей такива ми ти работи... точно както си го беше пожелал "Товарищ" Путин!
                                Който каже че тоя не е голям политик... трябва веднага да се подложи на преглед за нормално работещи невронни връзки!
                                Have A Nice Day
                                o/_______\o
                                (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                                []=о===о=[]

Comment

Working...
                                X