Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
    Тук сьм сьгласен. Сьгласен сьм и с факта че сьюзьт и дава и взема. Вьпросьт е че малките подробности са важни.
    Малка подробност се явява че ние сме част от тоя сьюз. Така че е неуместно да говорите за него така, както говорите за щатите. Вижда Ви се странно че ЕС не желае да спонсорира пряко азиатската икономика ли? Е, ами то скоро и по неприятни действия са належащи. Все пак е ЕС, не азиатски. С продукцията от тия машини, вярвам не се е целяло наводняване на азиатски пазар.
    Колега, мене лично никой не ме е питал искам ли да бъда част от НАТО и дали искам да бъда част от ЕC...
    Поне да си бяха направили труда да ме попитат, едно референдумче да кажем... поне да знам че такова е било желанието на останалото население на тази територия и да го приема като диктатура на мнозинството над малцинството. Пък то дори не ни и питаха искаме ли или не.
    Вижда ми се странно, ЕС който твърди че е голямата работа да поставя условия от къде да тегля пари, от къде да си купя машини да кажем с доста излишни функционалности на много по висока цена. Да ми вдигне да кажем първоначалната инвестиция в собствената ми идея поне два пъти, да ме задължи покрай тези машини с една камара допълнителни разходи. Да ме изнудва след това при положение, че аз съм дал материална гаранция, че ако не му вървя по гайдата (при положение че съм си заложил моето имущество) няма да ми възстанови там някаква част, и през цялото време да се чуди как да не ми плати и тази част дето уж трябва да е помощ.
    И всичко това при положение че собственото му производство (на ЕС) е почити изцяло изнесено в далечният изток и на мен да ми се налага да се конкурирам със стоките произведени при много по благоприятни икономически условия, като да кажем държавна субсидия в Китай, или Турция.
    Не знам къде вие виждате тук помощ!

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение

И пак - няма изискване на сьюза, задьлжаващо ползването на посредници, при подготовка и представяне на документацията.
    Да роптаеш,когато ти се предоставя вьзможност, да закупиш средства за производство на половин цена, за мен е непонятно.
    Колега, аз съм Инженер, не разбирам нищо от сметки аз разбирам от машини, как ми предлагате да си оформя документацията в икономическата обосновка?
    Роптая, че ако документацията не е изготвена както трябва и от когото трябва (разбирайте ако не съм си платил на "компетентен" консултант) проекта се отхвърля. Разбирате ли, няма как да не се ползва консултант, няма такива хора които са компетентни във всичко.
    Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение

Ако сте недоволен от местната бюрокрация, ще се сьглася безусловно. Тя обаче си е наше недоразумение, за което м/у другото не спират да мрьнкат "лошите те".

Хубаво щеше да е да вземеш предвид и това че някой проекти все още не са завьршени, а други са забавени поради нарушения.
    Дори да допуснем че нещата останат така, както са по твоите сметки, пак "сме на далавера".
    Недоволен съм и още как!
    Нарушения винаги могат да бъдат измислени, особено ако трябват едни свежи пари на ЕС както примерно сега е случая с Украйна.
    Have A Nice Day
    o/_______\o
    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
    []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
      Колега, мене лично никой не ме е питал искам ли да бъда част от НАТО и дали искам да бъда част от ЕC...
      Поне да си бяха направили труда да ме попитат, едно референдумче да кажем... поне да знам че такова е било желанието на останалото население на тази територия и да го приема като диктатура на мнозинството над малцинството. Пък то дори не ни и питаха искаме ли или не.
      Вижда ми се странно, ЕС който твърди че е голямата работа да поставя условия от къде да тегля пари, от къде да си купя машини да кажем с доста излишни функционалности на много по висока цена. Да ми вдигне да кажем първоначалната инвестиция в собствената ми идея поне два пъти, да ме задължи покрай тези машини с една камара допълнителни разходи. Да ме изнудва след това при положение, че аз съм дал материална гаранция, че ако не му вървя по гайдата (при положение че съм си заложил моето имущество) няма да ми възстанови там някаква част, и през цялото време да се чуди как да не ми плати и тази част дето уж трябва да е помощ.
      И всичко това при положение че собственото му производство (на ЕС) е почити изцяло изнесено в далечният изток и на мен да ми се налага да се конкурирам със стоките произведени при много по благоприятни икономически условия, като да кажем държавна субсидия в Китай, или Турция.
      Не знам къде вие виждате тук помощ!

Колега, аз съм Инженер, не разбирам нищо от сметки аз разбирам от машини, как ми предлагате да си оформя документацията в икономическата обосновка?
      Роптая, че ако документацията не е изготвена както трябва и от когото трябва (разбирайте ако не съм си платил на "компетентен" консултант) проекта се отхвърля. Разбирате ли, няма как да не се ползва консултант, няма такива хора които са компетентни във всичко.

Недоволен съм и още как!
      Нарушения винаги могат да бъдат измислени, особено ако трябват едни свежи пари на ЕС както примерно сега е случая с Украйна.
      Продължаваш да сипеш неверни неща. Никой не те кара да участваш в европейски програми и да си купуваш машини. Карай си както си знаеш. Много хора обаче, /вкл. аз/ си подмениха машините с нови и взеха солидна безвъзмездна субсидия от ЕС.
      Няма изискване за това машините да са произведени в ЕС, но и да имаше какво от това. Ако Путин дава субсидии при покупката на руски машини от руснаци, ще кажете, че е дълновиден политик, който подкрепя родното производство. Когато ЕС прави същото, не било хубаво. От толкова хитреене и байганьовщина, никой не е прокопсал. Дори и да има условие машщините да са европейски по някой проект, българския производител нали пак ги получава със субсидия. Нищо вярно няма, че с едната ръка давали, с другата взимали.
      Относно посредниците - може и без. Познавам хора, които сами си движат нещата и се оправят. Друг е въпроса, че в България от времето на Дмитриевич насам искат от българските фирми в пъти повече документация, отколкото на унгарските фирми примерно. И са напълно прави. Всеки знае защо е така.
      2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        Продължаваш да сипеш неверни неща. Никой не те кара да участваш в европейски програми и да си купуваш машини. Карай си както си знаеш. Много хора обаче, /вкл. аз/ си подмениха машините с нови и взеха солидна безвъзмездна субсидия от ЕС.
        Неверни неща?!? Хм... това се случи пред очите ми 2005 г. и участвах в тези глупости като доверено лице и то абсолютно безвъзмездно, защото познавам потърпевшия от детските си години. Все си мисля, че не би ме лъгал за подобни неща. И точно така, човека успя да ограничи пораженията върху бизнеса си с помощ от тук от там и малко кредити които слава-богу успя да покрие до 2010.
        Не знам какви машини сте подменил колега, но си спомням само, че казахте, че там където работите ползвате немски машини на 40 години. Доколкото пак знам от тук, от там европейски пари за машини втора употреба не се дават! Ся как сте успели да го направите не знам. Ако някога реша да кандидатствам за такива пари ще се обърна към вас за съдействие.
        Иначе е истина че повечето от старите металорежещи машини правени през 80 те са с много по-добра конструкция и по добра устойчивост от съвременните лъскави еднодневки. Също като при колите

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        Няма изискване за това машините да са произведени в ЕС, но и да имаше какво от това. Ако Путин дава субсидии при покупката на руски машини от руснаци, ще кажете, че е дълновиден политик, който подкрепя родното производство. Когато ЕС прави същото, не било хубаво.
        Ако Путин ми постави подобни условия и на него бих показал среден пръст! Искам да знам, че ако залагам имуществото си никой няма да ми казва кой е най-правилният начин да го профукам!
        От толкова хитреене и байганьовщина, никой не е прокопсал. Дори и да има условие машщините да са европейски по някой проект, българския производител нали пак ги получава със субсидия. Нищо вярно няма, че с едната ръка давали, с другата взимали.
        Е това какво е, да ти набутат машина която иначе е неконкурентноспособна на международният пазар по простата прична, че е изкл скъпа с един куп ненужни лампички и опции които едва ли някога ще ползваш в реално производство. Да те задължат да ползваш скъпи консумативи за поддръжка, защото в противен случай ти отпада гаранцията, щото видиш ли тази машина била с извънземни европейски технологии и обикновено хидравлично масло и СОВ не вършат работа. Да не можеш да смениш един обикновен лагер и да ти спрат производственият процес за няколко дена докато на фирменият сервиз му дойде кефа (пардон има път в твоята посока)...
        Се ей такива убавни дето там по Сф мое тия неща да не ви правят впечатление, но в малките градове са доста важни.
        Относно посредниците - може и без. Познавам хора, които сами си движат нещата и се оправят. Друг е въпроса, че в България от времето на Дмитриевич насам искат от българските фирми в пъти повече документация, отколкото на унгарските фирми примерно. И са напълно прави. Всеки знае защо е така.
        Ми както казах и по горе, ако някой ден ми изпие чавка акъла, или някой ме пита за евро пари ще го препратя към вас колега да му направите една "пътна карта" по която да си изтегли евро пари на далавера.
        Ако не друго поне това беше някаква полза от тази безсмислена дискусия.
        Have A Nice Day
        o/_______\o
        []=о===о=[]

Comment

Недоволен съм и още как!
          Нарушенията не ги измисля Брюксел, измислят ги родните ни чиновници.
          Странно ми е че отказвате да се причислите кьм ЕС("говорите" в трето лице).
          До колкото разбирам имате наблюдение как стоят нещата в останалите страни. Вижда се че условията които сьюзьт налага са еднакви навсякьде. Тук проблемите са си наши, родни. Сьгласен сьм че условията ни са несравними с тия в другите страни, то си и личи де.
          Верно не всеки има време и нерви да си подготви сам документация, но почти всеки има познат, който може да го направи на поносима цена. Да тука "се правят на интересни" понякога, когато не ползваш "точният" консултант, но с малко по вече нерви се "пробива". Това пак е местна особеност.
          За банката - ами колега, дават ви пари "даром", за целта са направили и банка даже, има логика да имат изискване. Има логика и за производителят на машините.
          Сега вашият конкретен случай не го зная, но ...
          Сам виждате че в настоящият момент, да се конкурира азиатската икономика е преко сили на всички. Напоследьк се чуват плахи гласове за взимане на мерки.Лично аз си мисля че не е далеч момента в който ще бьдат взети. Производството трябва да се вьрне обратно на нашият континент, щото инак "умиргаме" прави. Ако не сме част от сьюза, аз не виждам как бихме се справили.
          Да - щеше да е по добре да "тряснем" едно референдумче по вьпросьт за членството, прав сте.
          Ако си спомняте обаче, управлението което придвижи кандидатурите ни, още преди да бьде избрано, беше заявило че това е основна част от програмата му.
          Според резултатите от тогавашните избори, можем да предполагаме че обществото би подкрепило членството ни и в ЕС и в НАТО. Като гледам актуалната анкета в раздельт пьк, стигам до изводьт че и с днешна дата, нещата няма да са по различни. Но сьм ЗА референдум по тоя вьпрос. Пряка демокрация, няма логика да сме "скьпи на триците, а евтини на просото".
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• "Преведоха ми заплатата. Отивам да тегля. Банкоматът издава някакви странни звуци... Смее се копелето!"
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Неверни неща?!? Хм... това се случи пред очите ми 2005 г. и участвах в тези глупости като доверено лице и то абсолютно безвъзмездно,
              Каквото и да се е случило през 2005г. свързано с евро-програмите, то не се е случило в България, защото България е член на ЕС от 2007г. и първият период беше 2007-2013. Да не се е случило насън това, колега.
              2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                ...
                Странно ми е че отказвате да се причислите кьм ЕС("говорите" в трето лице).
                До колкото разбирам имате наблюдение как стоят нещата в останалите страни. Вижда се че условията които сьюзьт налага са еднакви навсякьде. Тук проблемите са си наши, родни. Сьгласен сьм че условията ни са несравними с тия в другите страни, то си и личи де.
                ...
                Именно затова защото имам някой наблюдения от последните години работейки за разни "европейски" компании изобщо не искам да се причислявам към ЕС.
                Видях и как се продават там проекти, как се крадат идеи и след това се правят извънсъдебни споразумения за големи пари. На всичкото отгоре до последно вярвах че компанията за която работех има иновациона идея и аз я развих и направих всичко възможно за да се превърне от идея в реалност, а накрая се оказа че идеята е открадната и без малко да дадат компанията за която работех на съд. Видях и как една наистина изглеждаща много тежко и стабилно компания на пръв поглед, рухва само за две години под ударите на кризата, просто защото всичко е било един голям балон. На всичкото отгоре остана финансово задължена на две български предприятия които посмъртно не могат да си върнат парите. Добре че сумата не беше нещо което може да ги събори.
                Преди и аз бях оптимист и почити бях убеден, че това е пътят. Нещо обаче се пречупи в мен последните няколко години виждайки как стоят нещата отвътре.
                Всъщност мисля си, че светът е изправен пред времена с много по силни турбуленции и то в най скоро време и нищо вече няма да бъде същото. Както и да е, това е лирическо отклонение

Каквото и да се е случило през 2005г. свързано с евро-програмите, то не се е случило в България, защото България е член на ЕС от 2007г. и първият период беше 2007-2013. Да не се е случило насън това, колега.
                Ами може и да е било след 2007, но сега не мога да представя доказателства, защото е много късно утре мога да питам. Предполагам, че свързвам събитията с неща случили се в личният ми живот, затова съм написал 2005. А иначе евро пари се точеха далеч преди това от предприсъединителните фондове. Даже може и въпросното финансиране да е минало по някакъв подобен път, пак казвам не помня.
                Но последно като ходих в предприятието видях, че лепенките на машините още си седят, за да напомнят на моя приятел за глупостите и трудностите през които е минал. Утре ще го питам кога всъщност е било, наистина може и да се заблуждавам, че е било 2005. Всъщност има ли значение дали е било 2005 или 2007?
                Have A Nice Day
                o/_______\o
                []=о===о=[]

Comment

• 2005г са предприсъединителните още. За тях не съм запознат, но казват че е имало доста корупция която е спъвала нещата. От 2007г до 2008г съм съгласен че имаше доста проблеми, най вече създавани от наща некомпетентна администрация. След това който е имал проблем той си е в него самия или в консултантите от които нищо не е ставало. Едната ми фирма е била подизпълнител на над 50 обекта финансирани по ЕП и никой не се е оплакал, хората си строят, купуват си машини, ремонтират си сгради......е има бумаштина и изисквания, но в рамките на нормалното.

Ние не работим с материали и оборудване произведено на друго място освен ЕС, но от скоро това което се сещам и че последните 10 метровлака за Софииското метро са по ОП Околна среда а са произведени в Русия....

Павливне ти видя ли баланса по плащанията на ЕЦБ??? Видял си го ама си плещиш глупостите на Волен.

Comment

• Я,я те руснаците не могат да правят таквиз неща.

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение

Павливне ти видя ли баланса по плащанията на ЕЦБ??? Видял си го ама си плещиш глупостите на Волен.
                      Е колко пъти да го пускам.

Originally Posted by pavlin
                      „За 7 години - сме на плюс 4 млрд от Брюксел - внесли сме 5,3 млрд, получили сме 9,3 млрд - като Брюксел, обаче, досега е възстановил малко над половината средства по оперативните програми за периода 2007-2013 г. или 51,29% от сумата."

Това значи че за 7 години България се явява нетен донор на ЕС. Внесли сме 5.3 млрд. Пък реално сме получили 4.76 млрд.

Това което даваш ти е нетния поток на усвоените пари. Да ама от всички тези усвоени само около 50% реално са платени.
                      Attached Files
                      Last edited by pavlin; d.m.y г., 01:28.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                        Е колко пъти да го пускам.

Originally Posted by pavlin
                        „За 7 години - сме на плюс 4 млрд от Брюксел - внесли сме 5,3 млрд, получили сме 9,3 млрд - като Брюксел, обаче, досега е възстановил малко над половината средства по оперативните програми за периода 2007-2013 г. или 51,29% от сумата."

Това значи че за 7 години България се явява нетен донор на ЕС. Внесли сме 5.3 млрд. Пък реално сме получили 4.76 млрд.

Това което даваш ти е нетния поток на усвоените пари. Да ама от всички тези усвоени само около 50% реално са платени.
                        Добре си играеш със цифричките. Естествено и си противоречиш , хем сме получили повече хем ни възтановили по малко. Ето ти верните сметки
                        България е внесла около 5.3млрд.лева, това е така.
                        Получила е около 9.3млрд. Лева. И сме си на плюс над 4млрд. лева. За програмния период 2007-2013г. имахме да усвоиме около 9млрд Евро, това са 18млрд лева или сме усвоили около 50% от сумата която е в Евро!!!Е тука ти е грешката не са платени 50% от 9млрд лева а от 9млрд Евро!!! Но на някои им изнася да си играят с цифричките като на чичко Болен.
                        А в ЕЦБ са отразени само реално направените плащания и точно това което си дал на снимката са нетните приходи - или разликата между внесеното и платеното.

Comment

• Противоречиш си ти. Усвоили сме около 9 млрд. лв. което значи че са одобрени програми за тази сума. Само че по тези програми ЕС ни е привел около 50% или 4.5 млрд. лв. Нетните потоци са около 4 млрд. лв. разлика между усвоено 9 и платени 5 млрд. лв. В крайна сметка сме платили 5 на ЕС пък от тях сме получили като реално плащане 4.5 . Сметките са със закръгляне.

Ето да видиш колко сме усвоили(един вид одобрени програми) до 2012г. в лв. Като прибавиш 2013г. стават около 9 млрд. в лв.
                          Attached Files
                          Last edited by pavlin; d.m.y г., 05:44.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                            Противоречиш си ти. Усвоили сме около 9 млрд. лв. което значи че са одобрени програми за тази сума. Само че по тези програми ЕС ни е привел около 50% или 4.5 млрд. лв. Нетните потоци са около 4 млрд. лв. разлика между усвоено 9 и платени 5 млрд. лв. В крайна сметка сме платили 5 на ЕС пък от тях сме получили като реално плащане 4.5 . Сметките са със закръгляне.

Ето да видиш колко сме усвоили(един вид одобрени програми) до 2012г. в лв. Като прибавиш 2013г. стават около 9 млрд. в лв.
                            Аз какво си противореча??? Ти разправяш че хем сме усвоили хем не са ни платени, което е.....Гласиш си нещата така че да ти излезне верна теорията, но няма как да стане, че и пишеш глупости. Реалното плащане /преведени пари от ЕС а не одобрени/ ни е за 9млрд. лева което е 50% от бюджета /разпределен по ОП/ които е 18млрд лева. Просто другите не сме могли да ги усвоиме за което сами сме си виновни. Точно извадката от ЕЦБ е за реалено изплатени пари, тези за които тече процедура за усвояване и още не са платени не се отразяват в извадката. Като цяло или както винаги не си признаваш, че не си прав или найстина си много зле и нищо не ти е ясно.

Comment

• Мое вече и нищо да не вземем, белким спрете да се замеряте с цифри.http://www.moreto.net/novini.php?n=246622&c=04

Comment

• Колеги pavlin и gigi
                                Аз не разбирам защо слагате линкове към някакви сайтове в които има извънредно много начини по които човек да се заблуди, да си изгуби в терминологията и да прави някакви собствени свободни тълкувания на термините които са използвани.
                                За такива като мен дето нищо не вдяват от икономика хората са го сложили на български в табличка прегледно на сайта на "Министерство на финансите" включително разбито по оперативни програми.
                                ЕТО
                                Това до края на 2013.
                                Знаят се вноските колко са... нетно всеки може да си го сметне, какво сме внесли кво сме получили.
                                Пък това че сами сме си виновни че не "сме усвоили нещо си"... ще ме прощавате колеги обаче, нек си мноо езуитско ми звучи... Аз като не искам или нямам да дам пари на някой винаги намира начин да кажа НЕ!
                                Мене ми прави впечатление че излизаме почити на 0... е къде е ползата от файдата колеги питам аз.
                                Или като в оня виц за мутрите: "Въртиме едни пари тука шефче..."
                                Виж за сметка на това едни други работи ми правят впечатление по скоро, че приходите ни от мита в държавният бюджет са спаднали на 0.5%. Или гадините мноо голяма контрабанда въртят, или другата причината е че сме изгубили от това, че не обмитяваме вече 26 страни членки на ЕС
                                Пък относно свободният пазар дето сме се били настанили... ми на мене това ми прилича по скоро на ситуацията да отвориш на едно малко сладководно езерце връзка с океана... първо рибките дето плуват в него умират след това се напълва са акули езерцето.
                                Have A Nice Day
                                o/_______\o
                                []=о===о=[]

Comment

Working...
                                X