Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Това тук друго казва.
      Нима очакваш японците да излязат и да си признаят, че са потъпкали всички правила и закони и са експлоатирали архаични реактори американско производство с нулева модернизация, че многократно са им предписания от всевъзможни комисии да си оправят стената и да си осигурят резервно захранване? Тук иде и въпроса, а как са минати тия проверки, защото аз мога от личен опит да ти кажа тук как протичат те. Чернобил е на сушата и заради това радиацията може да се разпространява по въздух, в реката или подпочвени води, до второто се стига леко,а третото за щастие се разминава, а по въздух се пренасят РБГ-та(радиоактивни благородни газове), радиоактивни аерозоли и пари на Йод 131, това е основното. Много лоши в случая са аерозолите понеже при взрив на активната зона се изхвърлят много трансуранови елементи и доста твърди продукти на делене, но те се отлагат до няколко десетки километра поради характерно голямата маса на частиците. Повечето РБГ-та са със кратък период на полуразпад, а и имайки в предвид, че са химически неактивни то те бързо отлитат така да се каже. Йод131 има период на полуразпад 8 денонощия и след 8 до 10 полуразпада го пиши изчезнал. Фокушима дори и в момента изхвърля тонове много силно радиоактивна вода в океана, защото просто няма къде да отиде другаде и няма как да я пречистят. Да не забравяме, че не става дума и за един реактор! Според мен има много сериозно медийно затъмнение по случая, няма как някъде по Света да се случва нещо подобно и по новините я кажат я не веднъж на три месеца нещо в края на емисията. А пък Википедия няма какво да я коментирам с нейната "проверена" информация. Много ми е интересно с какво измериха тая мощност на дозата 300000мСв/ч. , не че е невъзможна, но се съмнявам, че са имали нужната апаратура. Както и да е, всичко това са си мой разсъждения и естествено всеки има правото да не е съгласен. Наздраве!
      Last edited by NPP; d.m.y г., 17:38.
      Alfa Romeo GTV 1.8TS eX
      Alfa Romeo 146 1.6 boxer eX
      Lancia Kappa 2.0 eX

Comment

• Като ще си говорим за информационни затъмнения, да си припомним за това, което предприе КПСС покрай Чернобил. Трябваше ли скандинавци, немци и французи да питат що засичат радиационен фон с порядъци по-висок?

Някак съм по-склонен да вярвам на цифри и точни факти, изнесени от агенции с авторитет в бранша, отколкото на необосновани подхвърляния по форуми.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от NPP Покажи съобщение
          Нима очакваш японците да излязат и да си признаят, че са потъпкали всички правила и закони и са експлоатирали архаични реактори американско производство с нулева модернизация, че многократно са им предписания от всевъзможни комисии да си оправят стената и да си осигурят резервно захранване? Тук иде и въпроса, а как са минати тия проверки, защото аз мога от личен опит да ти кажа тук как протичат те. Чернобил е на сушата и заради това радиацията може да се разпространява по въздух, в реката или подпочвени води, до второто се стига леко,а третото за щастие не се разминава, а по въздух се пренасят РБГ-та(радиоактивни благородни газове), радиоактивни аерозоли и пари на Йод 131, това е основното. Много лоши в случая са аерозолите понеже при взрив на активната зона се изхвърлят много трансуранови елементи и доста твърди продукти на делене, но те се отлагат до няколко десетки километра поради характерно голямата маса на частиците. Повечето РБГ-та са със кратък период на полуразпад, а и имайки в предвид, че са химически неактивни то те бързо отлитат така да се каже. Йод131 има период на полуразпад 8 денонощия и след 8 до 10 полуразпада го пиши изчезнал. Фокушима дори и в момента изхвърля тонове много силно радиоактивна вода в океана, защото просто няма къде да отиде другаде и няма как да я пречистят. Да не забравяме, че не става дума и за един реактор! Според мен има много сериозно медийно затъмнение по случая, няма как някъде по Света да се случва нещо подобно и по новините я кажат я не веднъж на три месеца нещо в края на емисията. А пък Википедия няма какво да я коментирам с нейната "проверена" информация. Много ми е интересно с какво измериха тая мощност на дозата 300000мСв/ч. , не че е невъзможна, но се съмнявам, че са имали нужната апаратура. Както и да е, всичко това са си мой разсъждения и естествено всеки има правото да не е съгласен. Наздраве!
          А ти помниш ли въобще като гръмна Чернобил?
          3-4 дена нищо,после уж било лека авария.
          Никакви мерки,даже колбаси,картофи и зеленчуци внесаха от Украйна.......
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Някъде да видяхте да съм отричал това което казвате??? Както и да е "едно си баба знае, едно си баба бае" и, ако достоверните ти източници са Википедия, то аз не виждам смисъл въобще да се води спор. За информация се обръщаи към АЯР, ВАНО , МААЕ и т.н.,ама не очаквай да е много достоверна поради простата причина, че те самите са разрешили на тая централа да работи при тия условия. В Света на ядрената енергетика е както с всичко друго, за големите едно, а за малките съвсем друго! Нашите реактори които са в пъти по-модерни и надеждни ги спряха под предлог, че няма хермозона ,а има хермообем, Фукушима е работила без никакво надеждно захранване! Чернобил е една огромна последователност от грешки, но тогава много малко хора са знаели как се процедира в такива ситуации!
            Last edited by NPP; d.m.y г., 07:35.
            Alfa Romeo GTV 1.8TS eX
            Lancia Kappa 2.0 eX

Comment

• Колега NPP не се аби, тежка форма демагози са някой от участниците в тая тема със страничен ефект дървена философия! Когато нямат обосновани аргументи почват да говорят с идеологеми и политикански клишета. Най-лошо е че обикновено сблъсъка с компетентен и немаргинализиран събеседник ги подтиква към избиване на комплекси и замерване с линкове от чисто пропагандни СМИ маскирани под формата на "авторитетни агенции". Т'ва мисленето е труден и енергоемък процес и не е за всеки!
              Last edited by fade; d.m.y г., 09:05.
              Have A Nice Day
              o/_______\o
              (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
              []=о===о=[]

Comment

• http://bgnews.me/daily-mail-сравни-с...?в-в-изт/
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• Прилики..........и разлики винаги ще се намерят.

Питам се, ако в Русия се появят украински или някакви други сепаратисти и със сила се опитат да постигнат целите си, тогава, какво би станало?

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Въобще не смятам да споря с когото и да е било, не влизам във форума за да си чеша езика на теми които не са ми понятни! Само не ми стана ясно какво в предишните ми постове можеше да се класифицира като "необосновани подхвърляния", аз нищо не подхвърлям, просто споделям мнение, което е подплатено със някакви знания. Ако нещо все пак не се е дообосновало в главата на колегата, мога и да се дообоснова, но съдейки по източникът му на информация, си мисля че по тази тема няма какво да си кажем с него.
                    Alfa Romeo GTV 1.8TS eX
                    Lancia Kappa 2.0 eX

Comment

Прилики..........и разлики винаги ще се намерят.

Питам се, ако в Русия се появят украински или някакви други сепаратисти и със сила се опитат да постигнат целите си, тогава, какво би станало?
                      Чакай малко, че ми стана интересно какви са критериите на великите демократи!
                      А ако се случи в САЩ какво ще стане?

Ето няколко идентични случая:
                      1.В Сирия, след като Катар, Турция и СА, с подкрепата на САЩ и Англия изпратиха терористи от кол и въже и Асад се опитва да защити териториите на държавата си е кръвожаден диктатор.
                      2.В Косово, Албанците решиха, че трябва да се отцепят от Сърбия и след като Милошевич се опита да не допусне това, отново бе обявен за военнопрестъпник.
                      А в Украйна воювали за страната си!
                      Някой пак ще каже ако в Кърджали решали да се отцепят незнам си какво.Какво мислите, че ще се случи-точно вариант №2, и всичко залежало в НАТО ще се хвърли в България, а и турската армия ще потренира, не си правете илюзии,че сме в НАТО.

Вече имам чувството, че дори да сринат целият Донецк и Луганск с помоща на ГРАД, касетъчни бомби, фосфорни бомби и всякъкви др. забранени боеприпаси, и с цената на стотици хиляди жертви, пак никой от "хуманистите" и "демократи" от Европа и САЩ няма да се трогнат, като "демократична" Европа явно не осъзнава, че този ужас е на границата и , и не е далеч моментът в който и тя ще пламне.Те дори и по телевизиите не го дават, дават по 20-30секунди, а за насраните майдановски наркомани и алкохолици имаше постоянно извънредни включвания и новини.Ако това е демокрацията им, спокоино мога да им кажа "МАЙНАТА ВИ НА ШИБАНАТА ПСЕВДО ДЕМОКРАЦИЯ"
                      Last edited by stu; d.m.y г., 18:40.
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                        Чакай малко, че ми стана интересно какви са критериите на великите демократи!
                        А ако се случи в САЩ какво ще стане?

Ето няколко идентични случая:
                        1.В Сирия, след като Катар, Турция и СА, с подкрепата на САЩ и Англия изпратиха терористи от кол и въже и Асад се опитва да защити териториите на държавата си е кръвожаден диктатор.
                        2.В Косово, Албанците решиха, че трябва да се отцепят от Сърбия и след като Милошевич се опита да не допусне това, отново бе обявен за военнопрестъпник.
                        А в Украйна воювали за страната си!
                        Някой пак ще каже ако в Кърджали решали да се отцепят незнам си какво.Какво мислите, че ще се случи-точно вариант №2, и всичко залежало в НАТО ще се хвърли в България, а и турската армия ще потренира, не си правете илюзии,че сме в НАТО.

Вече имам чувството, че дори да сринат целият Донецк и Луганск с помоща на ГРАД, касетъчни бомби, фосфорни бомби и всякъкви др. забранени боеприпаси, и с цената на стотици хиляди жертви, пак никой от "хуманистите" и "демократи" от Европа и САЩ няма да се трогнат, като "демократична" Европа явно не осъзнава, че този ужас е на границата и , и не е далеч моментът в който и тя ще пламне.Те дори и по телевизиите не го дават, дават по 20-30секунди, а за насраните майдановски наркомани и алкохолици имаше постоянно извънредни включвания и новини.Ако това е демокрацията им, спокоино мога да им кажа "МАЙНАТА ВИ НА ШИБАНАТА ПСЕВДО ДЕМОКРАЦИЯ"
                        Сепаратизъм съществува в много точки от света. Но във всяка една държава властта му реагира различно.
                        В Сирия и Украйна по един начин, в северна Испания и Ирландия - по друг.
                        Никого не защитавам. Просто се чудя с какви средства може да се запази една държавна цялост и докъде може да се стигне.

Самият факт, че съществуват сепаратистки нагласи означава, че нещо много отдавна куца в една държава.

Да изброявам ли държави, които представляват коктейл от етноси, религии, култури, нрави и пр. пък в тях никой и не си е и помислил за сепаратизъм?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Сепаратизъм съществува в много точки от света. Но във всяка една държава властта му реагира различно.
                          Никого не защитавам. Просто се чудя с какви средства може да се запази една държавна цялост и докъде може да се стигне.

Самият факт, че съществуват сепаратистки нагласи означава, че нещо много отдавна куца в една държава.

Да изброявам ли държави, които представляват коктейл от етноси, религии, култури, нрави и пр. пък в тях никой и не си е и помислил за сепаратизъм?
                          Сепаратизмът се появява "спонтанно" там, където едни "добри хора" имат нужда. За жалост последствията са за векове, особенно на фона на всемирното изпростяване.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Ако циганите се съберат пред парламента , свалят незаконно правителството и си сложат свои цигански наркобарони на власт , тогава и в БГ ще има сепаратизъм.
                            Много ми е странно как пропускаш неудобните детайли от дадена ситуация.... Сигурно това е "европейското мислене"
                            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                              Ако циганите се съберат пред парламента , свалят незаконно правителството и си сложат свои цигански наркобарони на власт , тогава и в БГ ще има сепаратизъм.
                              Много ми е странно как пропускаш неудобните детайли от дадена ситуация.... Сигурно това е "европейското мислене"
                              Кои точно детайли съм пропуснал бре, човечко?

Май ще трябва специално за теб с цветни моливи да ти обяснявам, че или ти е много ракията, или по начало трудно вдяваш.

Според теб за да има сепаратизъм, трябва някой да е узурпирал властта с незаконни средства.

Май трябва да се върнеш в първи клас

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз понеже съм си тъп по презумпция, та да попитам нещо.
                                До колкото разбрах, Донецка област е изцяло руска земя от векове, която е придадена от комунистите на Украйна.
                                Това до колко е законно и някой питал ли е жителите на Донецк?
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X