Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
    Благодаря от все сърце за обяснениата .... Но аз никога не съм казвал че комунизма ми е мечта , това което винаги съм твърдял е че нещата не са черно-бели , и аз съм за демокрацията , но тя е изкривена и няма нищо общо с това което твърдиш ти особенно пък американската. За нас въобще мълча , при нас има слуги на господата , нямаме нито един политик , който да заслужава уважение , камо ли доверие.
    В този ред на мисли , мен ми се струва нечестно да се изтъква всеки един недостатък на руснаците и да се възхвалява запада защото , както виждаш те играят мръсно и получават адекватен отговор защото този път имат по сериозен играч от Ирак или Либия. Между другото , харесва ли ти положенито в освободените от диктатури държави, коя от тях е цъфнала ??? Против съм "западния модел на демокрацията" защото се изразява в разграбването на всички останали.

---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:11 ----------

Така са казвали и комунистите
    Както някой беше казал - Юридическото разпадане на СССР бе лесната работа.
    Доста по-трудната е преодоляването на социалната инерция от това. Именно на това сме свидетели и в Украйна и в Грузия и много други бивши републики.

Аналогично е и това, което става в третия свят. Една революция или промяна на режима е само една добра предпоставка за по-добър живот, но далеч не и достатъчно условие.

Накратко - всеки един преходен процес е свързан с множество добри или лоши събития, още повече когато се касае за такива кардинални социални промени.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Днешното поколение, както казах няма отправни точки и поради това не разбира добре смисъла на думата "демокрация". От друга страна днес са налични много зли организации, които крият действията си именно зад тази дума.
      Но за радост има и много хора, които наистина работят в посока към затвърждаване на това голямо постижение на човешката цивилизация.

Та - се налага да сравняваме сегашното време с минали времена за да изясним именно това.

Това, че сега за човек над 50 понякога е трудно да си намери работа не е добре, но това е в резултат от правилата на играта. Никой не казва, че при капитализма всичко е цветя и рози, но е факт, че една капиталистическа страна като Швеция е постигнала много повече в посока "социална справедливост" отколкото която и да било соц. страна, макар и да НЕ развява лозунги от сорта на "всичко в името на човека - всичко за благото на човека".

Ние от 1989 - та насам само се опитваме да се качим на един бързо-движещ се влак. Така си чупим ръце, крака, получаваме редица травми.
      Всичко това е могло да се избегне ако сме били хванали правилния влак, когато му е било времето.

Както и да е - макар и с цената на голям травматизъм вървим във вярната посока. И ако ние с теб, няма да можем да усетим ползите от това, то силно вярвам, че нашите деца и внуци ще ги усетят.
      Е що трябва по няколко пъти да настъпваме мотиката, че да се травматизириме толкова.Все пак не съм мазохист и живота ми е даден един път.Делим се на проруски и проамерикански.А къде остава България.Аз не виждам надежда и за децата ни.Е Украинската криза съвсем ме убеди че демокрацията е само обещание и прах в очите.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Както някой беше казал - Юридическото разпадане на СССР бе лесната работа.
        Доста по-трудната е преодоляването на социалната инерция от това. Именно на това сме свидетели и в Украйна и в Грузия и много други бивши републики.

Аналогично е и това, което става в третия свят. Една революция или промяна на режима е само една добра предпоставка за по-добър живот, но далеч не и достатъчно условие.

Накратко - всеки един преходен процес е свързан с множество добри или лоши събития, още повече когато се касае за такива кардинални социални промени.
        Тоест смяташ за нормално , да се премахва всеки един режим който не се вписва в твоите (нашите) разбирания , независимо че народа на дадена държава може да има друга религия, друга култура , други интереси и други ценности ?!?!?
        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Така са казвали и комунистите
          За разлика от това, което са казвали комунистите, това, което аз казвам е вече доказан факт в много държави.

Дребна разлика, която явно ти убягва. Но това за теб си е в реда на нещата.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

За разлика от това, което са казвали комунистите, това, което аз казвам е вече доказан факт в много държави.

Дребна разлика, която явно ти убягва. Но това за теб си е в реда на нещата.
            Що бе , и в Китай е факт това което казваха те ....
            (нищо не ми убягва , това беше шега , която ти убягна )
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Тоест смяташ за нормално , да се премахва всеки един режим който не се вписва в твоите (нашите) разбирания , независимо че народа на дадена държава може да има друга религия, друга култура , други интереси и други ценности ?!?!?
              Всеки един режим, който не е угоден на хората рано или късно бива премахван от самите тях.

Това се нарича социална еволюция на човечеството.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Всеки един режим, който не е угоден на хората рано или късно бива премахван от самите тях.

Това се нарича социална еволюция на човечеството.
                Точно така от хората на тази държава, а не от световния жандарм ....

Comment

Що бе , и в Китай е факт това което казваха те ....
                  (нищо не ми убягва , това беше шега , която ти убягна )
                  Кое точно е факт в Китай?

Започвам сериозно да се замислям, дали да продължавам да си хабя клавиатурата заради теб.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Кое точно е факт в Китай?

Започвам сериозно да се замислям, дали да продължавам да си хабя клавиатурата заради теб.
                    Не си ли чувал за Китай?

Питай Николайчо да ти извади от неговите скици

Comment

Не си ли чувал за Китай?

Питай Николайчо да ти извади от неговите скици
                      Благодаря за насоката.

От Николай винаги мога да науча нещо смислено.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря за насоката.

От Николай винаги мога да науча нещо смислено.
                        Моля , моля ....

Comment

• Така докато се "уважавате", дайте да обсъдим дали в ЕС и в частност България ще поевтинеят храните?
                          Логиката сочи натам...
                          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Дали?

Ти като живееш в САЩ предполагам, че вече си разбрал това, че в една демократична страна (дори и такава като САЩ) критериите по които се оценяват хората и от които зависи личният им просперитет се свеждат основно до личните им професионални качества, вместо до политическите им пристрастия.

По време на българския тоталитарен режим това беше точно обратното.
                            Най-голямо значение власт-имащите отдаваха на това, кой е бил дядо ти или пра-дядо ти и доколко ти самият си лоялен на партията.

А това, какво знаеш и можеш в професионален план, стоеше на опашката.
                            Да бе да, тук няма значение кой е бил дядо ти и колко правилно си убеден политически.
                            Last edited by pavlin; d.m.y г., 15:22.

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                              Така докато се "уважавате", дайте да обсъдим дали в ЕС и в частност България ще поевтинеят храните?
                              Логиката сочи натам...
                              Ми в Гърция се сринаха цените вече ....
                              Ето един не лош анализ - http://www.standartnews.com/mneniya-...pa-249290.html
                              Last edited by Orm; d.m.y г., 15:33.

Comment

• Това спадане на цените ще е временно явление.

Comment

Working...
                                X